Cleveland Cavaliers

Bu yancı meselesi veya Cavs taraftarı olma meselesi hakketen sıktı. Sevdiğin bir adam vardır onun gittiği takımı desteklersin niye biz Sneijder için Hollandayı desteklemedik mi? Ben Phoneix'i takım olarak severim ama Lebron ve Wade'e ayrı sevgim vardır her zaman oldukları takımları tutarım.


Neyse gelelim 'Kralın Dönüşüne'.. Benim için Lebron Miami'deyken de başka takımada gitse Cavs çocuğudur orda ayrıdır tıpkı Wade'in Miami çocuğu olması gibi. Belki kötü bir benzetme olacak ama Cavs Lebron için sürekli kavga ettiği ama deli gibi aşık olduğu kızdı Miami ise eğlenmek istediği ve eğlendiği(aldığı yüzükler).. Şimdi Cavs ile evlilik zamanı..

Bu sene çok üzerine gelcekler başarısız da olabilirler ama öbür sene şimdiden söylüyorum şampiyon Clevealand'dır.
 
Kendimi ve bu sporu bildim bileli Nba'i ama az ama çok takip ederim. Jordan Bulls ile şampiyon olurken, San Antonio takır takır oynarken ya da Detroit döve döve rakiplerini ezip geçerken.. Ama hiç bir zaman bir takıma '' aa bu benim takımım'' demedim.

Sonra bu LeBron denen kardeş geldi Nba'e. Üzerinde Clevland forması. O günden sonra düzenli olarak takip ettiğim bir adam ve yanında da bir takım oldu. Sonrası malum Lebron'un Miamii macerası ve gözler güney sahillerinde ama hep bu ufaktan Clevland ne alemde, bugün ne yaptılar merakı.

Şimdi ise kral ait olduğu yere, evine geri dönüyor. Basketbolu bıraktıktan sonra destekleyeceğim ve takip edeceğim takıma hanedanlık kurmaya geliyor.

LeBron sadece evrenin en iyi basketbolcusu değil neredeyse 20 yıldır takip ettiğim Nba de takımımı bulmamı sağlayan adam.

Yancılık olayına gelince; ortada yancı bir taraf vardı. O biziz. LeBron sayesinde Miami yancısı olduğumuz doğrudur.:) Sahaya inince güney sahilinin esas çocuğunun 3 yıl krala yaverlik yaptığını izledik.(onuda tam yapamadı beceriksiz) 4. yılında onu bile yapamayacak düzeye geldiğini ibretle izledik....
 
Lebronsporun kaptanı Ray Allenda Cavsa gidiyormuş :).Bu arada Cavs çok midesiz bir takımmış bu çekirdek ile zeten en az 2 yüzük alacaklardı saçmalamadıkları takdirde şimdi gidip Lebronu o yüzüklere ortak ettiler.
 
Şimdi birkaç şey var; öncelikle LeBron'un yine kolay yolu seçip, Cavs'e döndüğüne dair eleştiriler.

Cleveland'ın kadrosu LeBron olmasa öyle Doğu Finali yapacak bir kadro falan değil. Üç tane draft 1 numarası vardı takımda, doğrudur. Ancak Wiggins'in çaylak sezonunda olacağını ve Bennett'in geçen seneki performansını da unutmayalım. Üç tane potansiyel, gelecek vaat eden oyuncu ancak üçü de gelişime ihtiyaç duyan isimler. LeBron'un amacı kolay yolu seçmek olsaydı veya şampiyonluk şansı üzerinden devam etseydi; Miami'de şampiyonluk şansı daha fazlaydı, sonuçta oturmuş bir takım ve üst üste oynanan dört NBA Finali var. Birkaç parça değiştirir yine yola devam ederlerdi. Veya onun dışında Cavs'e değil de, NBA'de daha hazır ve LeBron'un gelişi ile şampiyonluk şansı Cavs'ten çok daha yukarı çıkacak takımlar vardı. Cavs'in bir potansiyeli olduğu yadsınamaz, ama Cavs'in aynı zamanda ilk seneden şu aşamada şampiyonluk favorisi olduğunu söylemek de olmaz. Ama şu var; LeBron faktörü gittiği her takımı o potaya sokar. LeBron'un eski Cavs kadrosu ile neler yaptığını gördükten sonra, Irving, Bennett, Wiggins, Waiters falan çok daha potansiyelli oyuncular var. Ben ilk sene bir NBA Finali, muazzam olur görüşündeyim. Ama bir Doğu Finali de ilk sene için tatmin edici olur sanırım.

Bir başka şey; yancı muhabbeti..

Ben aslında bundan sıkıldım da neyse. Dört sene önce Miami'ye gittiğinde söylenenler dün gibi aklımda, "Wade'in yancısı olmaya gitti.." O dört sene boyuncu kim kimin yancısı oldu, o takımın lideri kimdi, o takımın lokomotifi kimdi? Yorum yapmıyorum, her şey zaten açık ve net ortada. LeBron olmasa dört NBA Finali ve iki yüzük gelir miydi, o da ortada. Bence çok güzel bir dört sene geçti, bu ayrılışı da "satış" olarak görmemek lazım. Gittiği takım Cavs değil de başka bir takım olsaydı, yapılan eleştiriler en azından bir açıdan anlamlandırılabilir, haklılık payı verilebilirdi.

Sonuç olarak Cavs'in iyi bir potansiyel çekirdeği olduğu bir gerçek olmakla beraber, ben LeBron'un kararındaki esas belirleyicinin bu olduğunu düşünmüyorum. Geçirdiği dört sene, kazandığı şampiyonluk sonrası artık "yarım bıraktığını düşündüğü bir işi" tamamlamaya evine geri döndü. Başarırsa doğduğu toprakların bir efsanesi olmak gibi ayrı bir olay yaşayacak.
 
11 Temmuz akşamından beri oluşan hayalkırıklığı yeni yeni dağılıyor.Hayalkırıklığımın en büyük sebebi de 2010 yazında yapılan onca rezilliğe rağmen [Formaların yakılması,Dan Gilbert'ın yazdığı tuhaf mektup,oradaki her maçta yuhalanması vs.] Cleveland'a geri dönmesi ve Cleveland'ın da bunları unutup tekrardan LeBron'a methiyeler düzmesi.Üzgünüm ama kendimi "Kral nereye ben oraya" diyen seyyar taraftar gibi hissetmiyorum.11 Temmuz'dan beri LeBron'un benim için tek anlamı "profosyönel basketbolcu".Zaten Cleveland'la imzaladığı sözleşmenin 2 yıllık olmasıda onun bu bakış açısını gösterdi.Ondan Cleveland'ı desteklemek gibi bir niyetim yok.

Ama yancılık konusuna katılmadığımı belirteyim.LeBron NBA'de hangi takıma giderse gitsin önce takımın parkedeki lideri sonrada takımın ruhani lideri olacaktır.Cleveland'da da durum değişmyecektir.Parkeye adım attığı anda lider kendisidir.

Cleveland'ın şampiyonluk için şansını da fazla görmüyorum.Öncelikle Andrew Wiggins'in Aralık ayına kadar takas edilmesi mümkün değil.Draft günü seçildikten sonra takas edilmeyen oyuncular Aralık ayına kadar takas edilemiyeceğinden Wiggins'de Aralık ayına kadar LeBron'un arkasında yedek kalmak zorunda.Sonra Anderson Varejao'nun 10 Milyon dolar'lık takım opsiyonu kullanılmayarak daha uzun süreli bir kontrat yapılacak ve Salary'de muhtemelen 51-52 Milyon dolar'a gelecek.Bu hamleden sonra yapacakları 1 tane mid-level kontrat kalıyor.Bununla herhalde 2-3 oynayabilen birini [Evan Turner] getirmeye çalışacaklar ve cup dolacak.Ray Allen ve Chris Andersen miminum kontratlara gelseler bile bu takım şampiyonluğa oynayan bir takım için fazlasıyla sığ kalıyor.Tabi, Aralık ayından sonra Wiggins-Thompson/Kevin Love takası yapılırsa ilk 5 farkıyla şampiyonluk adayı olabilir Cleveland.Ama sezon başladıktan sonra herhangi bir takas yapmazlarsa hem takım şampiyonluk adayı için biraz güdük kalır hem de Andrew Wiggins'e yazık olur.
 
Wiggins, Bennett ve 2015 Draft'ı 1. Tur hakkı karşılığında; Kevin Love, Cavaliers'ta!

Wiggins çok ciddi bir potansiyeldi, gitmesine üzüldüm. Ama şampiyonluk için süreci hızlandırma adına Kevin Love, çok değerli bir hamleydi. NBA'in en değerli uzunlarından biri. Takas Wiggins'in imzaladığı çaylak kontratı nedeniyle, en erken 23 Ağustos'ta resmiyet kazanabilecek. Love sene sonu opsiyonunu kullanmayıp serbest kalırsa, 5 yıllık 120 MD önerecekmiş, Cavs.

Bunun yanı sıra Cavs, Shawn Marion ve Chauncey Billups ile görüşüyor. Marion, bize yakın durumdaymış.

Ekleme; Bir de Ray Ray var tabi, geçen haftalarda Love gelirse ben de gelirim demiş..
 
Bazi kurallar degisebilir NBA'de, bir takim 10 sene icinde en fazla iki defa 1. sira hakkini alabilmeli mesela..
Ligdeki 30 takim arasinda en az saygi duydugum hic suphesiz Cavs. Son iki sezonun draft birincilerini yetistirmek yerine daha hizli yoldan basariya ulasabilmek adina bir tercih yaptilar, tabii ki haklaridir; ancak benim destekledigim takim bunu yapsa uzulurdum.
Umuyorum ki, tum planlamalarini onun uzerine yaptiklari gelecek iki yilda bir yuzuk kazanabilirler, aksi takdirde yine bir "decision day" yasayip, ayni formalarin yanmamis kisimlarini tekrar yakmaya karar verip, iyice trajik bir huviyet kazanabilirler,
Sonrasi da zaten buyuk bir travmayla kulubu kapatmaya kadar gidebilir; bu derece reputasyonunu kaybetmis bir baskan ve tabii ki takim ile.
Artik HIMYM da bitti, maalesef surecin tek sempatik tarafi olan Ted Mosby esprilerimiz de olmayacak bu kent ile ilgili..
 
Dion Waiters'dan da kurtulmalı Cavs. Evet iyi oyuncu ama düzeni bozabilecek yegane parça. Eğer o da takımın bir parçası olacağım derse rakşpler için Ted Mosby esprileri bile sempatik göstermeye yetmez bu şehrin takımını.
 

Üst