Denver Nuggets

Re: Denverlı olmanın tam vakti!!!




Nuggets, Carmelo İle Güldü...

Denver Nuggets, Pepsi Center'da konuk ettiği Portland Trail Blazers'ı 106-90'lık skorla mağlup ederek bu sezonki galibiyet sayısını 40'a çıkarttı.

Carmelo Anthony'nin 38 sayı- 2 ribaund- 2 asist- 2 top çalma ile oynadığı Denver Nuggets'da JR Smith 17 sayı- 7 ribaund- 5 asist ve Brezilya'lı Nene de 16 sayı- 6 ribaund- 5 asist ile maçı tamamladı. Nuggets'da yıldız oyun kurucu Chauncey Billups ise 10 sayı- 6 ribaund- 9 asist ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Portland Trail Blazers'da Brandon Roy 22 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, LaMarcus Aldridge da 19 sayı- 4 ribaund ile oynadı. Kenardan gelen Travis Outlaw ise 15 sayı- 6 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

Basketbolseverler
 
Re: Denverlı olmanın tam vakti!!!

Ohaa Denver!Bir rakip bu kadar da rezil edilmezki hemde bir play-off maçında,üstelik deplasmanda. :) Fark neredeyse 2 katı(121-63).Hatta bir ara dahada dahada açılmıştı.NBA in en iyi PG si olarak gösterilen CP3 Billups ın savunmasında neredeyse nefes alamadı ve maçı 4 sayı ,6 asist ,6 top kaybıyla tamamladı.Zaten Hornets in performansı=CP3 ün performansı.Bu maçtada bu açıkça görüldü.O kötü olunca takımda kötü oluyor otomatik olarak.Carmelo 26 sayı ,6 ribaund,7 asist,2 top çalma ve 2 blok ile maçın yıldızıydı.Savunmada harika bir maç çıkaran Billups 17 sayı,8 asist,3 ribaund-Bench ten gelen Kleiza 14 sayı,3 ribaund ile oynayarak Nba play-off larının en farklı galibiyeti rekorunun egale edilmesine katkıda bulundular.

Chris Paul un umutsuzluğu...

63e48e054f764c7cb76037b.jpg

Bryon Scott un çaresizliği...



Maç öncesinde maçtan çok umutlu olan tribünlerin uğradığı hayalkırıklığı...



Vee tarihi farkın verdiği mutluluk...

 


Denver Play-Off ilk tur 5. maçında pepsi center da Hornets i 107 - 86 yenerek seride durumu 4-1 e getirdi ve 15 yıl aradan sonra konferans yarı finaline çıkma başarısını gösterdi.Denver da Carmelo 34 sayı 6 ribaund , 4 top çalma ile maçın yıldızı oldu.Ona Nba in kenardan gelipte en çok katkı veren oyuncularından J.R Smith 20 sayı,K-Mart 15 sayı 7 ribaund,3 blok,Billups 13 sayı,11 asist,5 ribaund ile yardım etti.Chandler ın oynamadığı maçta NOH ta D.West 24 sayı,9 ribaund-Posey 18 sayı,CP3 12 sayı,10 asist ile oynadı.

Şimdi sırada normal sezonda 4 maç yapıp 4 ünüde kazandğımız Mavs var.Normal sezonun sonları ve Play-Off taki Spurs serisinde çok formda olduğu görülen Dallas ı en fazla 2 maç vererek geçip,Batı finaline çıkacağımızı düşünüyorum.

Bu arada NBA'de 2008-2009 sportmenlik ödülünün sahibi 2478 puan toplayan Billups oldu.Billups ödülünü maç öncesinde aldı.

 
Sempati duyduğum Hornets'a tarihi fark atsalar da takdir edilecek bir oyun oynuyor Nuggets..NBA finallerine kadar ben de destekliyorum Denver'ı bu yüzden..Özellikle bir adam bir takımı nasıl değiştirir bunun açık kanıtı Billups..
 
Konu amacına ulaşmaya başlıyor. :) Konuyu Kaan Çağdur arkadaşımız(kayıplarda) nba takımı tutmayanlara yönelik açmıştı ama artık takımı Play-Off a giremeyen ve ilk turda elenenlerede hitap ediyor. :) Philly,Wizards,Jazz,Spurs,Warriors lularıda bekleriz...En azından Play-Off lar bitene kadar. :)
 
bazı insanlarda garip bir huy var. başarılı bir sporcuya durup dururken " başarısız " damgası vurup, önce kendilerini sonra da herkesi ikna etmeye çalışıyorlar.. şimdi ben alex de souza dan nefret ediyorum diye kötü futbolcu mu oluyor..

Mesela Aragones denen diyor ki " raulla kupa alamadık, raulsuz aldık , o zaman ben hakılıyım". bu kadar saçma bir mantık olabilir mi.. adamın kazanmadığı hiç bir şey yok dünyada.. bu kadar başarı tesadüf mü..

aynı bela şimdi denverın başında.. yok billups adam değilmiş, yok ne yapmış.. görüyoruz işte billups lı ve billups sız denverları.. geçen sene play off u zor gören ve ilk turda süpürülen denver bu sene 2. sıradan play off yaptı.. ilk turu çok kolay geçti.. şimdi de dallas a kaşrı 2-0 yaptılar.. böyle giderse konferans finalindeler.. bütün bu değişim billups geldikten sonra oldu ama bazı nba yazarları hala bu adamı yerden yere vuruyor.. detroit in düştüğü şu durum bile chauncey nin değerini gösterir.. oyuncuları sevip sevmemiz nasıl böyle eleştirileri etkiliyor anlamıyorum..

Aragones Raul a adam değil demiş.. Dese ne olur.. Adamın evi müzeden farksız.. Aragones kimki.. Şimdi ben Kobe adam değil desem ne olur.. Billups da aynı.. Detroit de takımın lideriydi.. Contender oldular, şampiyon oldular.. Bilmem kaç sene üst üste doğu finali yaptılar.. Şimdi Denver ı omuzladı bir Colorado lu olarak.. Bu sene minimum batı finali ki o denver ligin en dağınık takımlarından biriydi geçen sene..

Nuggets ın yükselişini sadece O na bağlamak tabii ki doğru değil ama aslan payı onda.. Tan bir takım lideri, süper bir şutör,süper bir organizatör, süper bir faul atıcısı.. bu adama haksızlık yapılıyor.. benim fikrim bu.. keşke philadelphia da olsaydı..
 
Denver Nuggets dün gece Pepsi Center da oynanan Play-Off yarıfinal 2. maçında Dallas ı 117 - 105 mağlup etti ve böylelikle eride durumu 2-0 yaptı.Ayrıca bu galibiyetle Dallas a karşı bu sezonki 5-0 lık üstülüğünüde 6-0 a çıkardı.Denverda Carmelo ve Nene 25 er sayı ile skor yükünü çekerlerken bench ten gelen J.R Smith 21 sayı,3 asist,2 top çalma ile oynadı.Dallas ta ise Dirk Nowitzki 35 sayı 9 ribaund ve 4 asist,kenardan gelen Terry 21 sayı 6 asist,2 top çalma ile oynasalarda mağlubiyeti önleyemediler.

3fc09340778c433f9e686f2.jpg
 
Carter Denver'da kaldı ...
Sezon sonunda serbest kalan oyuncularından Dahntay Jones ve Linas Kleiza?yı kaybeden Nuggets?ın, son 3 sezondur oyun kurucu pozisyonunu yedekleyen Carter?la yeniden anlaştığı açıklandı.
Carter geçen sezon 5.2 sayı , 4.2 asist ortalaması ile oynamıştı.

act_anthony_carter.jpg


Dipnot : Denver'lı arkadaşlar başlık 2. sayfanın sonuna kadar inmişti , olmuyor ama böyle :roll:
 
Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Konu amacına ulaşmaya başlıyor. :) Konuyu Kaan Çağdur arkadaşımız(kayıplarda) nba takımı tutmayanlara yönelik açmıştı ama artık takımı Play-Off a giremeyen ve ilk turda elenenlerede hitap ediyor. :) Philly,Wizards,Jazz,Spurs,Warriors lularıda bekleriz...En azından Play-Off lar bitene kadar. :)
Geri dondüm abi :)
 
Denver da off-season da Dahntay Jones Pacers a,Linas Oliympiakos a,Hunter Memphis e gitti.Bucks tan Malik Allen,Minnesota nın 18. sıradan draft ettiği Ty Lawson,2.tur draft hakkı karşılığında Pistons tan Afflalo alındı.A.Carter,J.Petro ve Birdman ile yeniden kontrat yapıldı.J.r Smith 7 maç oynamama cezası aldı.

Bir değişiklik olmassa kadro şöyle:Nene,Martin,Birdman,Allen,Melo,Balkman,Billups,Afflalo,Carter,Lawson,J.r.

Açıkçası off-season beklentilerimin çok altında geçti.Daha iyi hamleler bekliyordum.Geçen sezon ki başarının en büyük pay sahiplerinden D.Jones un elde tutulamaması ise en kötü olanıydı.Yerine Afflalo alındı daha iyi bir şutör olabilir ama onun muhteşem savunmacı Jones un yerini dolduracağıını sanmıyorum.Ty Lawson dan beklentiler çok yüksek.Billups a çok iyi bir alternatif olacaktır.Birdman ın tutulması çok iyi oldu.Ama 31 yaşındaki bir oyuncuyla 5 yıllık uzatmak ne kadar doğru tartışılır.A.Carter ile sözleşme yenilemek hangi akla mantığa sığar onuda anlamış değilim.Bunun dışında M.Allen alındı.Oda geçen sezonki Weems in görevini üstlenip benche hapis olmaktan öteye geçemeyecektir Petro ile birlikte.Şimdi Denver ın son bir hamle yapması bekleniyor.Wally sczerbiak ismi geçiyor.Alınırsa iyi katkı verebilir bu oyuncu.
 
Batuhan Demirhan' Alıntı:
[quote="Saadet Unal":4d87uu9w]Birdman kalıyor demek.. Buna çok sevindim.. Adamım o benim..

Birdman ' in 5 yıl daha (?) kalıcak olması çok sevindirici ..[/quote:4d87uu9w]



Ooo buna çok sevindim çok güzel bir haber :) Ayrıca avatarın da pek güzel maşallah :p
 

Üst