#direngezi - #direnturkiye

İki gündür Taksim'deyim. Müthiş bir dayanışma ve huzur ortamı var. En ufak bir şiddet eylemi yok ve her kesimden insan bir arada. Aile gibi.

Gidip görün, inanın meydandan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Böylesi yakişır zaten biz Atatürk gencliğine ağabey. Canakkale'de,Antep'de hatta Kars ve Çorum'da bile durum oyleymiş. Bize bu yakişır. Basbakan'in gazına gelmeyelim. Herseyi musbet sekilde halletmek benim içimi rahatlatir..
 
Ağabey. Ozür dilerim ama İslami mukaddesata sürekli laf atan bu gazeteye inanmami beklemeyin. Ki polis dayioğlu camiyi o şekilde gôrmüş. Gazetelere haberler fotograflari videolari düştü ayrica. Bunlar olmasa bile sözcü gazetesine itimadim sıfır. Elhamdülillah Müslümanim. Ve eğer bir olay olmussa o işe ilk önce İslami gözlükle bakarim. Kendisine İslam düşmanliğini asil gaye etmiş olan gazeteye itimadim bu yüzden 0 (sıfırdır).

Metehan, hadi diyelim Sözcüye itimadın 0 ama sadece o gazetede yayınlanmadı bu haber, yani imamın açıklamaları doğru ayrıca o camide yaşananları kameraya aldılar, yerde yatan yaralı insanlar ve onlara yardım edebilmek için çırpınan gönüllü doktor ve doktor adayları vardı ve hiç birinin elinde de biraz yoktu, alem yapmıyorlardı.. Şöyle bir duyum da vardı, insanların orda işleri bittikten sonra camiye provokatörlerin gelip bir kaç bira şişesi bıraktığı da söyleniyor
 
Başbakan direnişin öncüsü, konuştukça çıkıyorum sokağa. Perşembe gecesi annem "Gitme yavrum" vb. şeyler söylüyordu. Dedim ki "Başbakan çağırmış anne" :)

Son 1-2 gündür direnişi kırmak için Öcalan kullanılıyor. "Öcalan'dan direnişe selam" gibi başlıklar. Ama yemezler. Hükümet değil mi bu insanla müzakere eden? Meşrulaştırdılar zaten Öcalan'ı, kendin ettin kendin buldun RTE bu konuda.

BDP ile PKK sokakta ayrı tutuluyor benim gördüğüm kadarıyla. PKK'ya pek sempati yok bence, ama her siyasi partiden insana saygı var.

RTE her haltı CHP'ye bağlıyor, sonra da diyor ki "KK alana gidemedi". E işte sırf bu bile bu işin CHP ile alakalı olmadığını göstermez mi? Cumhuriyet Mitingleri bir halk hareketi değildi bence, orada CHP'nin baskınlığı vardı, ama burada durum farklı.

Dolmabahçe'deki cami konusunu bir de buradan oku Metehan O caminin müezzini konuştu
 
Kimse kusura bakmasin ama ua kareografi haric her alanda oldugu gibi yine sinifta kaldi.10 gundur carsi bugun GFB taksimde halkla beraber yuruyor uA yine yok
 
Umarim yarin ua da katilir yuruyuse.Spor kulubu degil sivil toplum kurulusudur taraftar gruplari senin taraftarin sokaklarda formasi ile direniyorsa seen bunlari bir araya toplamalisin.Neyse sanirim yarin ua da yuruyus yapacakmis umarim dogrudur
 
uA taksim gezi parkında başından beri var.Taraftar ın bazıları bunu kabullenmiyor.

Sonuçta biz spor kulübüyüz.Herkesin kendi görüşlerine saygılıyım.Ancak bazılarının görüşü direnişten yana diye Galatasaray taraftar oluşumunun orda resmi olarak bulunması çok saçma.

Zaten şu anda meydanda en çok ua tişört ü var.Ben bu direnişmidir nedir desteklemiyorum.Destekleyene saygı duyarım

uA nın eylemin başından beri Veysel kardeşle beraber orda olmasını hoş görmüyorum.Bazı uA ların buna tepki gösterdiğinide biliyorum

Bireysel olarak kim isterse katılsın.

Yani uA orda resmen hemde göbeğinde vede en kalabalık gurup.

Bilin istedim.
 
Tayyip bey yine ortaligi karistiracak aciklamalar yapiyor insanlar ne zaman ulan artik evlere mi dagilsak ne yapsak dese kendisi. Konusup insanlari yine sokaga dokuyor valla direnisin en buyuk destekcisidir kendisi.
 
Bugün ''Çare Drogba'' pankartının arkasında bir yürüyüş düzenlenecek ilerleyen dakikalarda.İlk günden bu yana tribünün tüm unsurlarından pek çok insan büyük bir emek koyuyor ortaya.Yalnız örgütlü değil de münferit gruplar halinde olunmasının özellikle dünkü yürüyüşte insanları hüzünlendirdiği söylenebilir.Lisenin pilav taşıma desteği çok şık,umarım yürüyüş de aynı etkinlikte olur.
 
CNN e mesaj attim canim penguen izlemek istiyorum diye neden yayinlamiyorlar acaba halk Tayyip beyi degil penguenleri istiyor uyuma CNN ! Bu arada elinde biber uzerinde yelek kafasinda kask yaralanan 600 polis olduguna inandiramazsin beni hee eger dogruysada emniyette buyuk sikinti var
 
Gezi Parkı direnişindeki havayı eyleme katılan arkadaşlardan, yapılan paylaşımlardan görüyordum. Tarihe tanıklık etmek adına cumayı cumartesiye bağlayan gece Gezi Parkı´nda sabahladık. Hani bazı şeyler vardır, anlatılmaz yaşanır derler, işte öyle bir yer Gezi Parkı!

Başta başbakanımız olmak üzere bu direnişte emeği geçen herkese sevgi, saygı...
 
gezi parkına destek veren saygıdeğer arkadaşlar, tam olarak istekleriniz, eylemlerdeki hedefleriniz ve eğer bu hükümeti istemiyorsanız, hükümete alternatifleriniz nelerdir yazarmısınız?

bunun yanında gezi parkı protestolarıyla baslayan bu sürecin şu anda ulasmış olduğu noktayı tamamen sahipleniyormusunuz? eğer cevabınız evetse başkasının malına yada devlet malına zarar verme hakkını bunları yakıp yıkma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?

daha onlarca sorum var ama öncelikli merak ettiğim cevaplar bunlar..

saygılar..
 

Üst