#direngezi - #direnturkiye

Mahkeme gerekçeli kararı yazarken "Türk Milleti Adına" ibaresini kullanacak ama hukuku ayaklar altına alarak verdikleri kararla aslında Gezi Parkı eylemlerinde yer alan milyonları mahkum ettiler. Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay´ın da bulunduğu 17 kişi hakkında karar verirken Socrates´in eşine verdiği cevap ve Socrates´in yargıçlara tokat niteliğindeki savunması çınladı kulaklarımda.. Tarihi savunmadan bir kesit:

"Şimdi hepinize değil ama yalnızca beni ölüme mahkûm edenlere söylüyorum: Sizin istediğiniz gibi konuşup yaşamaktansa, kendim gibi konuşup ölmeyi tercih ederim.
Katillerim olan sizlere bildiriyorum ki, benim dünyadan ayrılmamdan hemen sonra bana verdiğiniz cezadan çok daha ağırı sizleri bekliyor olacaktır. "


Hukuka aykırı verilen karar gün gelecek düzeltilecek, iadeyi itibarlar yapılacak ama bu karara imza atan hakimler (şerh koyan hukuk insanı hariç) ömür boyu verdikleri bu kararın altında ezilecek.
 
Gezi karari yarginin kara lekesidir. Ejder meyvesi yiyenler gun gelecek zindanlarda 10 gunluk bulgur pilavini yiyemeyecek,Bunuda soyleyeyim.
 
Ortada siyasi bir durum yok. Her işinize geldiğine terörist dememeyi, iş istediğiniz gibi olunca siyaset yapmayın demeyi. Tek doğru düşüncenin sizin olmadığını, beğenmediğinize, sevmediğinize hain diyemeyeceğinizi öğreneceksiniz. Bu kadar.

Yargılananlara gelince, hepsini tanımam lakin birkaç tanesi, Türkiye'de yargı tek bir ele teslim edilirken, bu ülkenin vatansever komutanları Silivri köşelerinde hasta hallerinde sevdiklerini bile göremeden son nefesini verirken, yaşanan bu süreçlerde katkısı olan, "Türkiye demokratikleşiyor" propagandası yapanlardı.. Onlar da bu demokratikleşmeden nasibini almış oldu.

Osman Kavala ve diğerleri, bu ülkede türlü 5. kol faaliyetlerini yürüttü. Bu suçlardan ceza almayıp, Gezi Parkı üzerinden ceza almaları da Gezi sürecini kriminal bir hale getirmekten fazlası değil.
 
Adalet ve yargi siyasi degildir ve olmamalidir, malesef sikinti orada basliyor zaten.

Bir şeyi itiraf etmek gerek. Bu bir ütopya maalesef. Türkiye tarihinde adalet ve yargı hep siyasi oldu. Ama bugün gelinen nokta ilmek ilmek işlendi yıllarca. Kavala ve türevleri de kullan at olarak kullanıldı ve görevleri bitince gerçekle tanıştılar. Bu sırada olan da hep bu ülkenin vatanseverlerine oldu.. Ruhları şad olsun.
 
Şu tukaka ötekeliştirme olaylarından vazgeçin çok değil 2023 yılından sonra aynısını yaşamak zorunda kalıcaksınız.Benim içinde 15 temmuzda olaylarını iki baş kahramanı aynı geminin yolcusudur çıkar çatışması yüzünden insanlar ölmüştür.

Güzel bir laf vardır,Hırsızlar çalarken değil paylaşırken kavga edermiş.

İnsanlar hür özgürce fikrini beyan edebilmeli,bir ülkenin Bayrak Toprak bütünlüğünü bozmak vede ayrıştırma yapmadan fikirlerini beyan edebilmeli
 

Üst