Doğu Yakası Finali 2011 | Chicago Bulls - Miami Heat

Normal sezonu lider bitiren, konferans birincisi Chicago Bulls, ilk önce İndiana Pacers'ı 4-1 ile, daha sonra da Atlanta Hawks'ı 4-2 ile geçerek adını konferans finaline yazdırmayı başardı. Miami Heat ise ilk önce Sixers'ı daha sonra da Boston Celtics'i 4-1'lik seriler ile geçerek kendisini finale taşıdı.

İki takımın da müthiş bir form düzeyi var, çok güzel maçlar izleyeceğimizden şüphemiz yok, gönlümüz Miami Heat'den yana.. yürüyedurun çocuklar..
 
Bu yaka finali, Bulls'un 1998'den sonraki ilk yaka finali ki o zaman Michael Jordan falan vardı..
Konuyla alakası yok ama aklıma gelmişken yazayım, Sudan asıllı Britanyalı Luol Deng ailesinden birisiyle ingilizce konuşmadığını, yerel dillerini kullandıklarını söylemiş.. Bana da 6 yıla 71 versinler, böyle yayıp yatayım, sudan dili de konuşurum, aborjin de olurum..
 
Boston maçı sonrası Lebron mutluluktan uyuyamıyormuş.. Gece 03.30 da bazı takım arkadaşlarını arayıp, gym'e gidelim falan demiş.. Millet de LBJ ile bu konu üzerinden dalga geçiyormuş bir iki gündür.. Heyecana gerek Lebroğm. Dont worry, be happy.
 
Yarın final başlıyor.. Thibodeau "onları yavaşlatmanın yolunu biliyorum " demiş.. O da durduramayacağının farkında.. Boozer'ın Bosh'a üstünlük sağlaması üzerine bir planları olduğunu söylemiş..

Spoelstra biraz daha ketum ama LBJ konuşmuş.. Rose'u Bibby ile tutacağız demiş.. Yani onla başlayacaklarmış.. Tabii Bibby'nin profesyonel basketbol oynayan hiç kimseyi savunamyacağı gerçeğini gördükten sonra rotasyon başlayacaktır.. Chealmers ve Wade, Rose üzerinde olurlar.. Şutunu riske ederek, bir adım geriden savunmakta sakınca yok, özellikle de Miami'deki maçlarda.. Böylece penetre yolları kapatılabilir.. Önemli olan open court bırakmamak çünkü 3 adımda potaya gidiyor.. Şuta zorlayarak savunmak lazım, iki üç tane soksa bile vazgeçmemek lazım. Asla istikrarlı bir şutu yok ve bunun diyetini ödetecekler.. Bir maç çok sokup maçı alacak ama sonra 3 maç bu yüzden kaybedilecek.. Benim de beklentim budur. ( Miami'ye kazanmanın formulunu verdim , daha ne yapayım )
 
ben de merak ediyorum bu seriyi..güzel bir seri olacak..bosh'un öyle ezileceği bir seri beklemiyorum açıkçası..zaten bosh 20 sayı civarlarında oynarsa miami rahat kazanır gibi..lebron james'e de iş düşüyor..yine sayısını atacaktır ama 40-42 dakika sahada kalacağını varsayarsak deng ve korveru savunma görevi onda olacak..iki ismi de tutarsa veya yavaşlatırsa rose tek kalır..boozer hala soru işareti...ama onun bu etkisizliğinde rose'un da payı var...umarım bütün maçlar verilir tv'de
 
İlk maçı 103-82 kazanan Bulls olmuş..
Özellikle 3. çeyrekle beraber Bulls ağırlığını koymuş ve kazanmış..
İzlemeden, istaistiklere bakarak ancak bunları söylemek mümkün..
Bulls iyi savunduğu ve rakibini 82 sayıda tuttuğu için düşük yüzde problem olmamış..
Tabii düşük yüzde deyince akla Rose geliyor..
Dün neyseki %40 ları geçmiş, kendi için kötü sayılmaz..
Deng ekstra katkı vermiş, Boozer vasat, Noah yine ribaund canavarı..
Ömer Aşık da 10 dk oynayıp 5 sayı 2 ribuand yapmış, bu iyi haber..

Miami cephesinde ise hem Wade'in, hem de Lebron'un çok kötü şut attıkları bir maç..
Birisi kötü olsa yine maça ortak oluyorlar ama ikisi birden böyle olunca imkansız..
Hele Bulls 'a karşı hepten imkansız. İkisinin toplam saha içi oranı 12/ 32..
İkisinin toplam üçlük oranı 1/4..
Chris Bosh çıkıp 30 sayı atmasa rezalet çıkacakmış..
Benchten de bu sefer kimsenin sesi çıkmamış..
Heat'in hiç gününde olmadığı çok belli..
Belki Bulls yine kazanırdı bilemem ama Heat bir daha bu kadar düşük yüzde ile hücum etmez..

Maçın en çok konuşulan olaylarından biri de Taj Gibson'ın Wade'i poster yapması imiş..
"Smacına poster olmak " diye bir deyim var NBA de malum..
Wade de posterin bir parçası ama smacı kafasına yiyen adam rolünde..
Şöyle bir smaç;

http://www.youtube.com/watch?v=6NtZC8blR0c
 
maça baktım..maçı tek kelime ile noah aldı..3. çeyrekte bulls çok iyi savunma yaptı ama hücumda çok iyi değillerdi,hep son sniye atışları,dengesiz şutlar vs vs..fakat noah bütün hücum ribauntlarını topladı onun alamadığı kırıntıları boozer ve gibson topladı...miami çok kısa kaldı..ılgauskas neden oynamadı bilmiyorum ama sakatlığı yoksa ve kadroda yoksa çok büyük hata yapılıyor..sonuçta bu adamın orta mesafeli atışı var ve savunmayı açacak olasılığı var,noahı üstüne çekme olasılığı var..bunların hiçbiri olmayınca ne james ne wade içeri dalabildi..boston serisinde howard oynuyor dün baktıl maqloire sahada..wade de çok kötü oynadı,çok kolay sayılar kaçırdı sanki bir sorun var gibiydi onda..
ömer aşık süre aldığı 11 dakikada harika oynadı..tek şanssızlığı noah..adam kötü de olsa hırsı ve azmi harika ve azmini-hırsını çok iyi dışa vuruyor..şu ömer miami'de olsa 40 dakika süre alır..fülker'den gitse de seviyorum bu çocuğu ama boyu sanki 2.20 gibi çok uzun..semih gibi değil yani..
 
Bu nedir ya ? :D Rezillik..

4676.jpg
 
Miami bi daha böyle oynamaz. İyi değerlendirdi Chicago. Ömer Aşık ''4-0 geçmek istiyoruz'' demiş. Darüşşafaka Cooper tires ile oynuyo sandı heralde kendini :)
 
Ömer yavaş gel Danny Granger,Zaza mı sandın arkadaşım bunları
le bron yakalarsa courtda bafiler bu aşığı ama nerede yakalayacak vay be şu demeçlere bak sen Ömer "1 sayı 1 ribaund" Aşık
Wade in üzerinden otoyol geçirmişler play-off en iyi 3 harekete kafadan girer

1-1 olur sonuçta 4-2 alır Miami
 
Taj Gıbson ve Noah'ın pota altını perişan ettiği bir maçın sonunda rahat kazandık.
Miami evindeki maçları almaya baksın,4-3 e razı gelsin.İçerde maç falan vermeyiz..

Pota altındaki haksız rekabete karşılık Luol Deng'ın Lebron savunmasıyla,seriyi geçiceğimizin rahatlığıyla izleyeceğim maçları.
Ömer Aşık biraz abartmış 4-0 diye fakat turu geçeriz diye düşünüyorum.
 
4-1 Miami alır demek istiyorum :)
İlk maç saatimi kurmama rağmen uyanamadım. Sonra Ntvspor yayınlamayınca saydırmayı biliyorum ama. Çok tutarsız. Bu gece izlemek istiyorum.
 
Bu maçı Miami çalar diye düşünüyorum, eğer hedefler büyükse çalmaları da lazım.
2-0 küçük bir dezavantaj olmaz..
Kritik bir maç lakin Wade ve LBJ de geçen maçtaki kadar düşük yüzde atmazlar.
Yani sanırım.
 
Pota altında voleybol oynuyor Bulls, savunmada da rakibin içeri girmesine pek imkan vermiyor genelde orta mesafeden ya da dışarıdan şut deniyor Miami, doğru basketbolu oynayan bir Bulls var ve rakibinin en eksik olduğu yerler olan pota altı ve guard mevkiğinde müthiş avantaja sahipler. Lebron'a karşı da ligin bu seneki mevkisinde en iyi savunmacısı olan Deng olunca Miami'nin işi zorlaşıyor, kağıt üstünde Chicago cidden ağır basıyor bugün de kazanacaklar bence.
 
1 Chi
2 Mia
3 Mia
4 Mia
5 Chi
6 Mia

Chicago yenilince üzülmeyeceğim tek takım olan Miami 4-2 kazanacak muhtemelen.
 

Üst