EL | VICI Aistes:91 - Galatasaray:86

15 Aralık Çarşamba günü, 17:15'te oynanacak karşılaşma. VICI Aistes, 7 maç sonunda aldığı 2 galibiyeti de evinde, Spartak ve Halcon karşısında aldı. Bu veri bize maçın ciddiyetini anlatmakta yeterli.

Kolay bir maç olmayacak ama yakaladığımız form ve Aistes'in küçümsenmeyecek bir takım olduğunu 2 kez göstermesinin ardından maçı kazanma şansımızın daha çok arttığını düşünüyorum. Takımın skor yükünü çeken Bimbaite'nin, ilk maçta olduğu gibi Tuğba'nın savunmasında erimesiyle beklenenden rahat bir galibiyet olur umarım.

Önceki deplasmanlarda yaşadığımız aksaklıklar da göz önüne alınmış ve takım bugünden yola çıkmış maç için. Başarılar takımımıza. Son deplasmandan, ilk dış saha galibiyeti ile dönmelerini bekliyoruz.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Önceikle Aras'ın bu başlığı açtığını görünce aklıma geldi. Forumun her bölümünün moderatörleri var. Maç başlıklarını o moderatörler açarsa yada maç başlıklarını açacak kişiler belirlenirse hoş olur diye düşünüyorum. Ara'a da tekrar hayırlı olsun diyorum

Maça gelirsek, Kaunas grubumuzun zayıf takımı statüsünde gözümüzde. Yalnız unutmamamız gereken bir durum var. Kaunas kendi sahasında Spartak Moskova'yı yenmişti. Yani kendi sahasında farklı oynadığı belli. Takımımız için bir zorlu sınav daha. Bakalım oyunda geri düştüklerinde ayağa kalkabilecekler mi? Eğer buradan galibiyet alırsak, takımın ayağa kalkmaya başladığna şahit olmamız da yakındır. Basketbol yöneticimiz Hakan Üstünberk Spartak maçından sonra güzel bir demeç verdi bir kısmında şöyle dedi "Bu bir spor müsabakası. sonucunda yenmekde var yenilmekde. Onlardan tek isteiğimiz mücadele etmeleri, yenmek yenilmek ondan sonra gelir" aynen bu veya buna benzer bir demeçti. Kesinlikle katılıyorum. İçlerindeki savaşçı mücadeleci ruhu parkeye yansıtsınlar tek isteğim o.

Bu kızlara güveniyorum. Yenseler de yenilseler de onların arkasındayım..
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Geçmiş olsun, üzücü tabii ki de bizim için avantaj olacak; Bimbaite ameliyat olacakmış.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Takımın deplasmanlarda yaşadığı kötü günlerin ardından Kaunas karşısında çıkarılacak galibiyet, takımın son maçlarda kazandığı güven olgusuna güç katacaktır.

İlk maç hafızam beni yanıltmıyorsa kupadaki Denizli maçıyla çakışmıştı. Salonda toplasak 100 kişi kadardık ancak takımımızın oyunu etkileyiciydi. Özellikle maça çok hızlı girip aynı tempoyu ilk yarı boyunca sürdürmemiz dikkat çekiciydi. İlk yarı yakaladığımız farkı da maç boyu sürdürmeyi başarmıştık. Tabii o maçın ardından epey süre geçti ancak ilkinde iyi sinyaller vermeyen ve en önemli skoreri olan Bimbaite'nin de sakat olduğu Kaunas karşısında galibiyetin çok yakınında olduğumuzu düşünüyorum.

Maça Doneeka ile başlayabilir mi düşüncesi geliyor aklıma ama kenardan enerji getirmesi daha efektif kıldı performansını. Yarın göreceğiz elbette ancak onun takıma katacağı değer oldukça mühim. Sylvia ve Seimone'ye skor anlamında yardımcı olan bir oyuncumuz çıktığında 80 civarlarına çok rahat çıkıyoruz.

Artan mücadele duygumuzun devam etmesi dileğiyle. Takımımıza güveniyorum, başarılar.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

1. HALCON AVENIDA SALAMANCA 5/2 12
2. SPARTA&K MOSCOW REGION - VIDNOJE 4/3 11
3. ZVVZ USK PRAGUE 4/3 11
4. GALATASARAY MEDICAL PARK 3/4 10
5. TARBES GESPE BIGORRE 3/4 10
6. VICI AISTES KAUNAS 2/5 9

Grupta her takımın şansı var ve genelde hep evsahiplerinin kazandığı maçlar oynanıyor. O yüzden çok asılacaklar maça ama Bimbaite 15s 5r 3a ortalamalarıyla oynuyordu, olmaması çok büyük avantaj bizim adımıza. Bu maçı alırsak kalan iki maçımızda kendi sahamızda Prag ve Halcona geçit vermeyiz diye düşünüyorum. Bu durumda ikinci sırayı kapıp daha zayıf bir rakiple eşleşme şansımız olabilir bir sonraki turda. Final Four umudum çok fazla yok ama bir tur daha geçebiliriz. Doneka'nın performansını merak ediyorum. Bakalım devam edebilecekmi çıkışına.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Bu maçta Augustus ve Fowles dışında bir iki oyuncuya daha ihtiyacımız olacak kesinlikle...inşallah hodges gintare melisa tuğba nihan ve ışıldan 2 ya da 3 ü ciddi anlamda istatistikler yakalayabilirler...
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
kızmayın bana
3 lük attırana kada nerdeler
hiç mi savunma yapılmaz 3 lük atana
el kol salla bişey yap


Ya kamil seyretmedin büyük ihtimalle maçı o zmaan nasıl böyle eleştiri yapıyorsun? 7.5 metreden 8 metreden hangi oyuncu düşünür sallaacağını? Ki son üçlükde Syliva ve ışıl vardı köşeye doğru alanda da bir oyuncumuz daha vardı yani potayı görmedi bile havaya salladı resmen.

Ben takımın geri düşse bile oyundan kopmamasına maça asılmasına sevindim. Bunlar hep işaretler bence. İyiye doğru gidiyoruz. ışıl içeri penetre ediyor artık daha güçlü. Kollarıda kalınlaşmış ağırlık çalışıyor oalbilir. Baharda yavaş yavaş geliyor kendine.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Bu maçı 40 dk boyunca izledim.. Şöyle istatlara bakıyorum da Agustus 20 sayı atmış ama hiç yok gibiydi :(

Fowles ve baharın bu maçtaki katkısı hem tabela olarak hem oyun olarak çok fazlaydı.
 
Re: EL | VICI Aistes - Galatasaray

Savunma yapmadık resmen yapamadık değil, yapmadık. Penetre ediyo biri savunma allak bullak oluyo sadece ilk ve son periyodu izledim ben ona göre konuşuyorum ama benim izlediğim bölümde resmen savunmada isteksizdik sanki avrupadan elenelim lige bakalım havası vardı.
 
Deplasman fobisi devam deplasmanda 5 maçta 5 mağlubiyet , son iki maçımızı kazanırsak 5 galibiyet kendi sahamızda yapmış olacağız
 
Vallah son basket olayın bittiği yer. Ya cidden maçı seyretmeyen anlayamaz demek istediklerimizi. İşin garip yanı atış stilleri de bir garip. Karından çıakrılan garip atışlarla 14 üçlük soktular hemde %45 gibi bir oranla..

Evet orası öyle çok garip üçlükler buldularda onlar 18 tane soktuğunda biz 2. üçlüğümüzü atmıştık. Bide bir noktaya değinmek istiyorum. Hücumda planlı olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Futbol takımında Hakan'a şişiririrlerdi eskiden bizimkiler baskettede nasıl olsa 2 metre boyunda Fowles var deyip 2 hücumdan birinde Fowles'a yüksek top attık pota altına. Tamam bunu yapabilirsin ama süreklide bu olmaz. Augustus 20 sayı atmış maçın tamamını izledim şaştım kaldım yürüyecek hali yoktu sahada ne ara atmış o kadar sayı diye. Augustus önceki sene üçlük fırsatlarını çok iyi yakalıyordu bela oluyordu rakiplere bu sene eskisi kadar sorumluluk almıyor.

Bugün Fowles ve Bahar'dan başka isyankar oyuncu göremedim hepsi afedersiniz ama ölmüş eşek gibi. Kımıldayacak halleri yok.
 
Yediğimiz üçlüklerin arkasına sığınmak iyi değil . Çünkü iyi savunma bu kadar şans üçlüğü attırmaz !

Takımız görünen problemi kötü savunma ve kenar yönetimi gibi gözüküyor .
 
Takım savunma filan yapmıyor kesinlikle herkes çok ballı olduklarına takılmış niye kimse ellerini sallaya sallaya içeri ikili oyunla girip kaç tane kolay basket bulduklarından bahsetmiyor?? Göstermelik sadece kimsede azim hırs istek yok Fowles aldığı ribaundu kaptırıyor vs vs hangibirini söyleyim.En büyük rakibimiz 7 de 7 yapıyor belki bugün 8 olacak biz 5.maglubiyetimizi aldık.Bide rakibin en önemli oyuncusu yoktu bugün.Bence hayırlı bir maglubiyet aldık umarım kadro ve teknik heyet anlamında yol yakınken degişiklikler olur.Bu arada ilk sezonunda Yıllar sonra Türkiye kupasını alan ve ligde final oynayan Zafer Kalaycıoğlunun takımını istemeyenlere gelsin bu performans!!
 

Üst