Ertuğrul Erdoğan


- Sadece 2 menajerle çalışabildik.
- Transfer yapmak istiyoruz fakat finansal engeller var ve piyasada guard yok.
- Eurocup'tan elenmemiz başarısızlıktı.

Benim öne çıkardığım başlıklar.
 
Eurocup zamanı çok eleştirdik helal etsin hakkını. Afyon mağlubiyeti dışında sahadan oyun olarak silindiğimiz başka lig maçı hatırlamıyorum. Kaybettiğimiz bütün maçlarda yer yer tecrübe hataları oldu ama çok pozitif işler yapıyor mevcut şartlarında. Umarım böyle devam eder.
 
Eurocup zamanı çok eleştirdik helal etsin hakkını. Afyon mağlubiyeti dışında sahadan oyun olarak silindiğimiz başka lig maçı hatırlamıyorum. Kaybettiğimiz bütün maçlarda yer yer tecrübe hataları oldu ama çok pozitif işler yapıyor mevcut şartlarında. Umarım böyle devam eder.

Bence gelecek sene de şans verilmesi lazim Ertugrul hocaya.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2 senedir olumlu işler yapıyor. Seyircisi olmayan küçük bir salonda kısacası ev sahibi avantajını kullanmadığı bir sezonda İBB'yi play off potasına sokmuştu. Üstelik bunu yaparken genç oyuncuları da kullandı. Yerli rotasyonu gençlerden oluşuyordu.

Ayrıca konuşulan rakamlar doğruysa bizden alacağı ücret son derece makul. Bu parayı TBL'deki diğer takımlardan da alabilir. Hatta biraz uğraşsa fazlasını da alabilirdi.
Ancak içinde bulunduğumuz durumu başkaları gibi koz olarak kullanmayıp gerçek piyasa değerine hatta belki de daha azına bize geldiği için Fenerbahçeli!!! Ertuğrul Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Bu yaklaşımı sebebiyle zaten Galatasaray kariyeri benim gözümde olumlu başladı. Play off sınırında dolaşıp Eurocup'ta 2. tur yaptığımız bir sezon mevcut koşullar altında başarı gibi görünüyor.


Hangi antrenör gelirse gelsin mevcut bütçe ve yönetimin basketbola bakışı düşünüldüğünde ligde bundan iyisi yapılamazdı.

Eurocup'ta 1. turda elenmemize rağmen ligdeki durumumuz, düşük bütçeye rağmen seçilen doğru oyuncu tercihleri ve takımın uyumu düşünüldüğünde mevcut şartlar atında fazlasıyla iyi bir sezon geçiriyor. Yanıltmadığın iç,in teşekkürler hocam.

Umarım Klobuchar hariç bütün yabancılarla kontrat uzatılır, topa yön veren yabancı kısa ve Furkan+Okben takviyeleriyle önümüzdeki sene daha iyi işler yaparsın
 
Play Out oynadığımız sezonda bile oyuncu takviyesi yapmış bir takım koca sezonu transfersiz kapattı. Hoca takımın ihtiyacını daha önce belirttiği gibi zamanında çözülseydi sezonu belki daha yukarıda bitirme ihtimalimiz vardı ancak icraat yerine şov peşinde olan bir yönetimden bunu çözmesini beklemiyordum. Eurocup ciddi bir eleştiri getirdi kendisine ancak ligde hem oyun olarak, hem mücadele olarak sezonu olabildiğince iyi götürmeye devam ediyoruz. Umarım isteklerinin yerine getirildiği bir durumda daha iyi şartlarda devam edebiliriz.
 
Şu ana kadar çok iyi işler yaptı tebrik etmek lazım.
Harrison Hayes ve Zach ile devam etmek istiyor.
Umarım istediğini alır ve sözleşme uzatırız bu oyuncular ile.
Umarım seneye çok daha iyi işler yapar.
Bir tebriği hak ediyor...
 
Geçen sezon play offa bile kalamadık

Şimdi baktıgımda normal sezonu 4 ya da 5 de bitirip Antep ile play off'ta karşılasacagız.Başka bir koçla bundan iyisi olur muydu,olmazdı.

O yüzden tebrikler Ertugrul hocaya.
 
Kadroyu nasıl kurdunuz?
Ağustos'un 5'inde transferlere başladık. Yaşadığımız mali sıkıntılar ve FIBA'daki yasak nedeniyle bizimle çalışan fazla menajerlik şirketi de yoktu. Buna rağmen piyasadaki önemli isimleri bulduk. 6 yabancı aldık, 1.2 milyon dolar ödedik. Klobucar en çok eleştirilen transfer ama yıllardır çalıştığım, soyunma odasını tutan ve takım arkadaşlarına ağabeylik yapan bir isim. Tüm takım 19 Eylül'de ilk kez bir araya geldi. Sezon başındaki sıkıntının izahı bu.

Yeni sezon nasıl olacak?
Ben istikrar ve devamlılığa inanan bir koçum. Bu kadronun korunmasını isterim. Bu sezon güzel bir temel atıldı. Bu kadroyu bir arada tutup eksik çarklara ekleme yapabilirsek her geçen sene üstüne koyarız. EuroCup'ta iddialı olacak bir takım oluşturacağız. Arapovic'in bir yıl daha sözleşmesi var ve göreceksiniz gelecek sezon en önemli transferimiz olacak. Çoğu oyuncumuza teklifler gelmeye başladı bile, menajerlerini çağırdık, görüşmeler yapacağız.

Belki de Galatasaray taraftarını daha inandırmış ve yeni sezonda daha kalabalık bir grubu salona çekmiş olacağız. 5-6 bin kişi görmemiz lazım.
Taraftar neden mi önemli? Fenerbahçe'yi yendiğimiz maçta Harrison çok yüzdeli üçlükler attı. Maçtan sonra "İdmanda bile böyle atmıyordun? Nasıl oldu?'' diye sordum. "Taraftar beni çok etkiledi'' dedi. Salonun dolu olması, takım için ciddi bir enerji ve itici güç. Ligin son haftasındaki Gaziantep maçında ve play-off'ta dolu tribün görmek istiyorum. Bu takım bu desteği hak ediyor.

Antep maçında salona gidebildiğimiz kadar gidip hem play off öncesinde takımımıza destek olmalıyız, hem de maça gelecek yöneticilere bu takımı korumaları gerektiğini göstereceğiz.
 
Galatasaray basketboluna olan ilginin başkan ve yöneticiler tarafından hunharca biçildiği bir sezonda hiç fena işler yapmadı. Evet ligin kalitesi genel olarak düştü ve 4.lüğü kapmak zor değildi. Ancak şu da var, Ertuğrul Erdoğan da onlarca oyun dışı sorunla uğraşmak zorunda kaldı... İki milyon dolar bütçe ile Ağustos ayında bundan iyi takım kurulamazdı sanırım.

En büyük eksisi Klobucar inadı ve Göksenin'in hücum rolünde kısıntıya gitmekte gecikmesiydi.

Artıları ise daha fazla şüphesiz. Kurduğu takım, bulduğu oyuncular ve zaman zaman gördüğümüz savunma çeşitliliği çok etkileyiciydi. En çok da bu şubenin geleceği için bir iskelet kurma çabasına alkış tutuyorum.
 
Kloubucar dışında çok fazla eksiğini görmedim , en azından mecvut kadroyla elinden geleni yaptı ve oyuncularla beraber sürekli maçın içinde yer aldı . Harrison -Hayes - Zach üçlüsünü takımda tutmak istemesi kadar doğal bir şey yok ama bu kadar maaş ödemesinin yapılmadığı basiretsiz bir yönetimin olduğu şubeden çok da bir şey bekleyemiyoruz . Bu üçlü bana kalırsa seneye herhangi bir EL takımına gitmelidir , aksi olduğu taktirde bu sıkıntılar baş göstermeye devam edecek.
 
Sene başında kendisine karşı gayet negatiftim. Ama şu gelinen noktada ben de kloubucar dışında bir hatası olduğunu düşünmüyorum ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Ki transferde hata her zaman olabilir eminim kendisi de bu hatasını görüp telafi etmek istemiştir sezon ortasında ama mali durumlardan dolayı hareket alanı olmadığı için mecburen kloubucar'la yola devam etti. Esas sorun Harrison-Zach-Hayes gibi iyi bir üçlü bulmuşken basiretsiz yöneticiler yüzünden bu yapıyı devam ettirememek. Her sene böyle nokta atışı transferler yapamazsınız ki. Bizim bir yapı, kültür oluşturmamız lazım yoksa her sene sil baştan takım kurup bir önceki seneyi çöpe atmış oluruz.
 
Hoca bu aralar bulduğu her mecraya konuşuyor ve açıkçası doğru olanı yapıyor. Bir şekilde kamuoyu oluşturmak, farkındalık yaratmak ve yöneticilere gereğinin yapılmasını hatırlatmak için elinden geleni yapıyor. Koçu, oyuncusu, taraftarı herkes aynı şeyleri söylüyor ama yönetimimiz hala üç maymunu oynuyor. Röportajı buradan okuyabilirsiniz https://www.eurohoops.net/tr/tbl-tr...en-buyuk-hedefimiz-euroleaguee-geri-donmek/?q
 
Antep maçında 500 kişiydik, bugün Efes deplasmanında 20..

Galatasaray Basketbolu, eski popülerliğinde değil doğru. Yine sıkıntılar var, ancak bu kadar sıkıntıyla boğuşan bir adama bir teşekkür etmemek ayıp olur..

Serinin sonucu ne olur bilemem, belki bu maçı alsak da elenirdik ancak son maçta takımımıza ve teknik ekibimize bir teşekkür bence Galatasaray Basketbolunu seven herkese bir borç.

Kendi adıma sezonun bu noktasına kadar gösterdiğiniz emek için teşekkür ederim.
 
Galatasaray seviyesinin hocası değildir. GS basketbolunu yönetenlerin, seviyeyi deniz seviyesinin altına indirmiş olması ve Erdoğan'ın mevcut seviyede iyi iş çıkartmış olması, bu gerçeği değiştirmez. Biz taraftarlara düşen, GS basketbolunun getirildiği bu vasatlığa karşı çıkmaktır. Biz ısrarla daha iyisini talep etmezsek, kulübü yönetenler de bu vasat tabloyu önümüze sunmaya devam eder.
 
Bütün sezonun sıkıntısını tek başına omuzladın. Biliyoruz ki bu yönetim yine istediklerini yapmayacak ama aynı hırsla mücadele edeceğine inancım tam. Emeğine sağlık her şey için.
 
Fenerbahçe geçmişi olduğu için kendisini istememiştim sene başında ama kendisine sunulan imkanlar dahilinde gayet iyi iş çıkardı sene boyunca. Ben de kendi adıma teşekkür ederim bu sene için.
 
Ligi dördüncü bitirmek, alınan galibiyet sayısı Ertuğrul Erdoğan için başarıydı. Ama, Eurocup performansı yetersizdi.

Play-off'ta ise ben son maçta takımı yeterli inanç, ciddiyet ve kararlılıkta görmedim. Kendi sahanda en azından bir galibiyetle sezona veda edebilirdin. Maç skoru çok farklı olmasa da Efes çok rahat kazandı.

Tabii takım özellikle maddi konularda çeşitli sıkıntılar yaşadı, oyuncuları böyle durumlarda motive etmek kolay değil. Umarım Harrison, Hayes ve Zach tutulabilir. Furkan Aldemir veya Oğuz Savaş yerli rotasyona iyi olur.

Seneye biraz daha sert bir takım oluşturmasını dilerim koç Erdoğan'ın...
 

Üst