EURO 2020

Şampiyon olsa şaşırtmaz dediğiniz takımlar (En fazla 3 seçim yapabilirsiniz)


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Fransa, Almanya, Portekiz kesin çıkar diyorduk çıktılar ama Macaristan'a yazık oldu. Başka grupta olsalar onlar da çıkarlardı kesin. Bu grup çok adaletsiz oldu onlar için.
 
Portekiz - Fransa maçı final tadındaydı.

Büyük takım olarak anılan takımlardan hangisinin turnuvalarda eksikliği hisedilmez deseler direkt İngiltere derim,ne doğru düzgün gol atıyorlar ne de yiyiyorlar,hiç zevk almıyorum maçlarından eskidende böyleydi.Soğuk geliyorlar bana.

Lukaku bence hak ettiği değeri göremiyor,muazzam bir forvet.
 
Anketi 2.tur öncesi yeniden açtım. Milli Takımımızı ve Diğer şıkkını çıkarınca 5 oy silinmiş oldu. Onlar ve hiç kullanmayanlar da tekrar oy kullanabilir ya da kullananlar değiştirebilirler. Diğer Şıkkı 1 kez Hollanda için kullanılmıştı ama onu ben ekleyemem.
 
Hollanda 10 kişi kaldı sonra kalecisinin 2 tane hatasıyla 2-0 geri düştü. Elendiler artık. Yalnız Dumfries turnuvanın en iyi sağbeki aynı zamanda PSV'de oynuyor. Bize karşı da oynar muhtemelen. Biz de hala solbek yok, sağ bek Yedlin duman ederler. Malen ve bir oyuncuları daha Hollanda milli takımında. Bakalım işimiz epey zor.
 
Güzelim kadroyu rezil etti Fernando Santos. Ayakta duramayan moutinho oynattı da oynattı, Andre Silva yı illa geriye düşünce alacak. 65 yaş üstü teknik adamları aklı olan getirmemeli artık takıma.
 
Futboldan yıllar içinde uzak kalışımın en büyük sebebi ''çalım''dır. Bunu dün akşam da izledim. Öyle bir sistem kurulmuş ki futbolda; çalım sözcüğü lügattan kaldırılmış. Yahu dün Belçika Portekiz maçında adamın karşısına rakip geliyor, adam sağa bakıyor pas atacak, rakip de sağa koşuyor; adam soldan devam etse önü bomboş ama ayağında pranga var gibi gidemiyor ve rakibin koştuğu yere zoraki, riskli pas atıyor şaka gibi. Ya futbolun özü çalımdır, çalım! Bununla ilgili geçen senelerde bir yazı mı bir görüş mü ne okumuştum. Daha ilk dakikadan çocukları kolektif yapıya adapte etmenin yanlışlığı tarzında.
Benim küçüklüğümden beri futbola aşık olma sebebim bireysel özgürlüklerdi. Ronaldinho, Henry, Kaka gibi adamlardı. Hatta bizdeki Abdelkader Keita da son örneklerdendi, o yüzden aşıktım adamın futboluna. Gidince üzülmüştüm çok.
Ronaldo bunu, parladığı 2005'li yıllarda çok yapardı. Karşısına geleni garip bilek hareketleriyle alt edip ilerlerdi. O da Madrid'e transferinden sonra bu hareketlerini bıraktı. Misal dünkü maç tam onun maçıydı. 3.bölgede topu alıp, bilek hareketleriyle 2-3 kişiyi ekarte edip köşeye topu yollardı eskiden olsa ama... Keza Arda Turan da bilek hareketleriyle parlamış bir oyuncuydu; o da kendini kanıtlayınca kolektif yapıya büründü. Bu gözlemlerim yıllardır şaşmadan devam ediyor. Dar alanda çalım atarak ünlenen ne kadar adam varsa hepsi bir anda kolektif futbola adapte edilip o özelliklerini bir kenara attılar.
Şu an bunun son kalan temsilcisi Messi diyebilirim. Adam geçmekten yahut sağdan soldan basıp geçmekten ya da gol atmaktan söz etmiyorum, karıştırılmasın. Futbolculara ''en kötü pası atmak çalım atmaktan yeğdir'' tarzı bir düşünce aşılanmış sanki.
 
Futbolun eskisi kadar bireysel oyun olmadığı doğru ama bu kadarı da gerçekten fazla bence. 1-0 geridesin hala sahada 2 tane ayaksız defansif orta saha tutuyorsun sürekli yan pas yan pas başka bir şey yok. Zaten turnuva en iyi üçüncü dalgasına boş grup maçlarıyla geçildi. Zar zor izliyorum gün geçsin diye yoksa gerçekten turnuva da çok kötü gidiyor.
 
Futbolun eskisi kadar bireysel oyun olmadığı doğru ama bu kadarı da gerçekten fazla bence. 1-0 geridesin hala sahada 2 tane ayaksız defansif orta saha tutuyorsun sürekli yan pas yan pas başka bir şey yok. Zaten turnuva en iyi üçüncü dalgasına boş grup maçlarıyla geçildi. Zar zor izliyorum gün geçsin diye yoksa gerçekten turnuva da çok kötü gidiyor.
Emin olun alakasız takımlar yari final oynayacakmış gibi görünüyor danimarka final oynarsa sasirmam hatta kupayı bile kazanabilir büyük futbol ülkeleri şampiyon olmak istemiyor bence italya avusturyanin gücü olsa elenirdi fransa önümüzde ki turda elenir burada kupayı belçika iyi oynamadan alır gibi görünüyor iyi ihtimalle
 
Genel olarak oyuncularda da yoğun geçen sezon sonrası normalden fazla bir yorgunluk. Yüksek tempoda oynamak kimsenin işine gelmiyor. Danimarka ekstra bir olay yaşadığı için ekstra bir motivasyonla oynuyorlar diğer takımların aksine kupayı alma ihtimalleri azımsanmayacak düzeyde. Ağacın diğer tarafında ise İngiltere iğrenç futboluyla finale çıkacak gibi hissediyorum.
 
Hırvatlar süper ya. Kadroda hangi isimler olursa olsun sadece futbol oynayıp sistemi işletiyorlar tıkır tıkır. Umarım bir gün bizim futbol takımımız da çağa ayak uydurmayı dener. Çok zevkli geçiyor maç; 1-3 geriden gelip 3-3 yaptılar uzatmalarda.
 
Kör olsa koklayarak penaltı olduğunu görür. Şu net penaltıyı nasıl çalmıyorsun ya? Bu VAR cidden hakemleri sersemletiyor. İsviçre penaltıyı kaçırdı.
 

Üst