Eurobasket 2009 Sonrası Milli Takım

Milli Takım 2010 için umut veriyor mu?

  • Evet

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    6
Kaan Can Garip' Alıntı:
İlk 5 maçı kazanırken Tanjevic iyiydi, kaybedince kötü oldu. o da güzelmiş...

http://www.aymoli.com/turkiye-yunanista ... 8-09-2009/

1.42 - 1.38 arasına dikkat.. elin Sırp hocasıyla, Türk evladı arasındaki farkı bulun bakalım ?

Bunların hangisi Sırp, hangisi Türk ben çözemedim.

Burada ben çok yazdım ama ben hiç Tanjevic iyi demedim valla Kaan. Üstelik kazandığımız maçları sitedekilerle beraber izledim herkes de biliyor. Ha öyle yazan varsa bence de senin dediğin gibi ikiyüzlülük.
 
Tanjeviç ile ilgili muhabbetlerin geçtiği 3. başlık falan sanırım bu.Hepsindede Tanjeviç'in başarısız olduğunu istifa etmesi gerektiğini söyledim.

Turnuva'nın başında takımın mücadelesini taktir ettim,övdüm ve güçleri yettiği sürece kazanacaklarını belirttim.Ancak ikili muhabbetlerimdede dedim 7 kişi ile oynarsan pilin biyerde biter.Bittide! Bununda suçlusu tabiki 7 kişi as 5 kişi figüran çağıran Tufan'ı,Mirsat'ı,Memo'yu,Cevher'i,Kaya'yı milli takıma küstüren Tanjeviç'tir.
 
tanyeviç kadroların 12 kişi olmasını bahane ediyor evet haklılık payı var,ama 12 kişiyi bile doğru düzgün seçmiyorki.
engin- ömer- bekir - barış yerine
tutku-serkan erdoğan-mirsad - memo - kaya olsa sonuç böle olmazdı diye düşünüyorum.
inş. yollarlar, oktay mah. bu görev için uygun olur.
 
Serkan Erdoğan-Mirsad - Memo - Kaya bu takıma katılmış olsa 2.likten aşağısını konuşmuyor olacaktık.

Heleki Mirsat bu takımın çok eksiğini kapatırdı.
 
Çok adam konuşmaya gerek yok bence. Ersan'ın adam gibi yedeği olsa herşey farklı olurdu. en yüzdeli üçlük sokan, sürekli hücüm rebound toplayan adam 30 küsür dakika sahada kalınca performansı düşüyor tabi...
 
Turnuva öncesinde çektiğimiz kuraya, oradan geçeceğimiz ikinci gruba ve turnuvaya katılan takımların kadrolarına baktığımızda ilk üç dışında kalmamız başarısızlık olur diye yazmıştım. Halen de böyle düşünüyorum, başarısızız bu turnuva özelinde ve Tanjevic'li dönem genelinde.

Her şampiyonada ilk üçe oynuyoruz, madalya kapıyoruz da elde edilen sekizinciliği beğenmiyorsun diyenler olacaktır illa ki, tüm takımların kadrolarına tekrar bakmamızı tavsiye ediyorum ben de. İlk maçımız öncesinde Litvanya bizden üç gömlek düşük bir takım şu haliyle dediğimde de, olur mu canım deniliyordu. Gördük işte oyunlarını. Ve sadece Litvanya'ya has bir durum değildi bu, pek çok takım bu şekilde geldi. Grupta yapılan 3/3 yanıltmamalı kimseyi zira bizim gruptan gelen takımların 2. turda 6 maçta tek galibiyet alamaması birşeyleri işaret ediyor olmalı diye düşünüyorum.

Çeşitli maç başlıklarında yazdığım şeyi tekrarlayayım burada da. Milli takım yüreği ile mücadele etti, uzun zaman sonra ortaya karakter koyan bir takımımız vardı. Yendi, yenildi orası işin diğer boyutu ama bizi gururlandıran bir takım vardı sahada, son topa kadar mücadele eden, yerdeki topa iki kişinin birden atladığı.

Oyuncu seçimleri, oynanan oyunlar, giren - çıkan oyuncular falan uzun süre tartışılır, nihayetinde de ortak bir kanıya varılamaz. Bana göre Slovenya gibi bir takıma kritik 2.yarı boyunca zone yapmak kabul edilebilir bir hata değildir ama yaptık. Yunanistan'a karşı uzatmalarda , onların uzunu kalmamış iken 5 kısa ile başlamak maçı vermektir, başladık. Bunları tartışabiliriz, maça özel durumlar olduğu için. En az benim yaşım kadar bir süreyi, profesyonel anlamda basketbol koçluğu yaparak geçiren bir isime, Avrupa basketbolunun önemli karakterlerinden Tanjevic'e de eleştiri getirebiliriz bu gayet doğal. Ama işin farklı bir tarafı daha var.

Tanjevic & Turgay Demirel federasyonunun ağzından eksik olmayan 2010 masalı var yıllardır ve nihayet geldik 2010'a. Neydi amacımız, genç ve savaşan bir kadro ile 2010'da başarılar elde etmek. 2010 senesinde 31 yaşında olacak olan Kerem Tunçeri bu sebeple dahil edilmemişti kadroya, bizim genç bir oyun kurucumuz olmalıydı. Peki gelinen noktada oyun kurucumuz kim, seneye kim olacak. Cevap belli. Takımı her açıdan izleme şansımız oldu bu turnuvada, 2010'da kadroda yer alıp da fark yaratabilecek kaç oyuncu var kadromuzda? Ersan İlyasova'dan başka bir isim yok ne yazık ki. Peki bu oyuncunun gelişiminde Tanjevic'in etkisi nedir, çocuk gidip ACB'de gösterdi kendini ve NBA'e zıplamayı başardı. Ersan'dan başka isim yok benim basketbol anlayışımda dediğim kriterlere uyabilecek, varsa fikri olan konuşabiliriz isimler üzerinde. Ömer Aşık ismi gelebilir belki, Fenerbahçe Ülker'de sakatlık sorunu yaşanmadan ismi akıllara gelmeyen Alpella'lı Ömer Aşık.

Şu kadroya girmeliydi, bu çıkmalıydıdan ziyade uyutulduğumuzun ve kimsenin ses çıkaramadığı, çıkarmaktan korktuğu durumun tablosudur bu ne yazık ki. Bir jenerasyonu yok ettik, looser yaptık resmen. Ne kurtarabilsek kardır diyorum artık..

Turnuvanın koçu seçilen ve Tanjevic ile aynı ekolden gelen Dusan Ivkovic'in Sırbistan'ının yaş ortalaması 22.6 idi sadece. Ve sahada gösterdikleri mücadeleyi hepimiz gördük, finalde ezilseler dahi oraya kadar gelmiş olmaları büyük bir iştir. Bizim yıllardır teoride dinlediklerimizin, pratiğe geçirilmiş halini izlemek oldukça keyifliydi kendi adıma.
 
potansiyeli rezil edilmiş bir uzun rotasyonumuz var.. kerem gönlüm ile tecrübe katılacak dendi..kerem olmadı ama ermal ve kaya peker alınmıyorlar. çünkü tanjevic i eleştirdiler.. tanjevic son peygamber olduğu için eleştirilemezdi.. bunu bilemediler..serkan erdoğan zaten adam değil (!).. tutku açık bu ülkede 3. guard olmayı hak etmeyecek kadar kötü oyuncu.(!)

tek bir sorum var.. 3-5 er dakika oynattığın barış,bekir, engin gibi adamlar yerine bu 3 adamı alsak şimdi nerede olurduk ? 12 kişi az diye fiba'ya ağlıyorsun da sen getirdiğin 12 kişiyi kullanmıyorsun ki ? kadro 15 kişi olmalıydı bence de. alican güney, altay özurgancı , bora hun pauçun olsaydı sonuç böyle olmazdı.. götüreceği adamlar bunlar..

hala 2010 a hazırlanıyoruz.. psikolojik sorunlarını aşamayan semihle ve faul atamaması % 100 kendi suçu olan ömer aşıkla.. bu çocukları takdir ediyoruz.. o ayrı mesele.. herkes canını dişine taktı.. hiç şüphem yok..

ama gerçek değişmiyor.. türk baskebolunun çıkarabileceği en iyi takım bu değil.. bakın takım diyorum ve takım olgusunu bozduğu söylenen mehmet okurdan bahsetmiyorum bile.. biz oraya 2000 motor araba ile gidebilecekken 1.4 araba ile gittik. 140-150 ile giderken idare ettik ama İzmir-Aydın otoyoluna çıkp da millet arabayı 4. veya 5. vitese koyunca selektör yapanlara yol vermek zorunda kaldık.. özellikle ispanya'nın selektörü aynadan gözümüzü kör etti..
 
Türk milli takımının başarısızlığı koça bağlanmamalıdır.

TEK HATAMIZ DUYGULARIMIZIN DÜŞÜNCELERİMİZİ BASTIRMASIDIR...

Vatan,Millet,Sakarya diye olmaz bu işler...
 

Üst