Eurobasket 2009 | TÜRKİYE: 63 - İspanya: 60

Grubumuzu lider bitirdik ve üst gruba avantajlı şekilde yükseldik.Şimdi ilk maçta karşımızda turnuvaya çok kötü başladıktan sonra nispeten toparlanan ama yine de eski performansını aratan Dünya Şampiyonu bir İspanya var.Bu maç çok zorlu geçecek ama bizler inanıyoruz takıma.Çok güzel bir hava yakaladık,İspanya'ya karşı son topa kadar başabaş geleceğimize inanıyorum.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Bu turnuvaya göre bizim İspanya'yı yenmemiz lazım. Savunma ise savunma, savaşma ise savaşma. 2 günde birşey değişmezse İspanya'nın bizi yenmesi sürpriz olur.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Gasol'un karşısına Semih'i dikersen kazanma olasılığın...

Dışarıdan vurmalıyız.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":xapyrbqi]Gasol'un karşısına Semih'i dikersen kazanma olasılığın...

Dışarıdan vurmalıyız.

Ömer Aşık Gasol'ü yer :)[/quote:xapyrbqi]

Bekliyorum Gazanfer, Ömer çok formda. Gerçi Gasol herzamanki gibi... :)
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Gasol'u mutlaka Ömer savunacaktırda Semih'in değil , Oğuz'un Gasol'u tutmasından korkmamız gerekir . Maşallah kendileri senelerden beri savunma yapmasını öğrenemedi .

Semih Erden Polonya maçındaki performansını İspanya maçına taşırsa yararlı olabilir . Ama tabiki bu maçın kilit noktası Hidayet Türkoğlu'nun göstereceği performanstır .
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Tugay Aktepe' Alıntı:
Zor bir grubumuz var...

Diğer taraftan gelseydik yarı finale çok rahat çıkardık ama şuan bişey söylemek zor.İspanya hala turnuvanın favorisi,Slovenya bu turnuvada gayet iddaalı,Sırbistan muhteşem ilk İspanya maçından sonra biraz bocalasa da o maç geliyor gözümün önüne halen.

Bu maça gelirsek,Gasol'ü savunuruz ama Navarro,Rudy Fernandez hatta Ricky Rubio'ya çok dikkat etmemiz lazım.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

İspanya çok güçlü bir ekip ama Sırbistan karşısındaki basketbolları resmen rezaletti.İspanya'yı geçeriz tabi ki hızlı oyun,son saniyelerde şut kullanma,boş adamı bulma vs.. gibi etkenler bu maçta çok önemli.

Ömer Onan ve Ömer Aşık'a çok iş düşüyor savunmada. Hücumda Ersan ve Hidayet'in performansının yanında Ender ve Kerem'in formda olması, takımı hücumda vites atmasını sağlıyor. Ümitliyim Polonya'ya kendi evinde fark atabilmişsek İspanya'yı da geçeriz diye düşünüyorum. Sonuçta İspanya'da formsuz ve kötü oynuyorlar, umarım dönüm noktaları biz olmayız ve rahat bir oyunla geçeriz inşallah.

Tanjevic beni gün geçtikçe şaşırtıyor ama isteseydi çok daha etkili bir kadro oluşturabilirdi, umarım yine beni şaşırtır da başarılı oluruz turnuvada.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Neden bu kadar zor bir gruba düştük ya. :oops: İspanya,Slovenya ve Sırbistan çok zor rakipler. :oops: ben 2galibiyet 1mağlubiyet alacağımızı düşünüyorum,inşallah yanılmam hatta yanılırım ama 3te 3 galibiyet alarak. ;)
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

D grubunda idik C grubuyla eşleşip F grubu oluşturuldu.Zaten belliydi rakiplerin kim olacağı.İspanya'da Gasol kardeşleri durdurursak yeneriz.Diğerleri fazla önemli değil.Bir sakatlık olmaz ise tabii ki...
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

İspnya zor bir ekip bunu herkez kabul ediyor ancak unutmamamız gereken bir nokta İspanya'nın Sırbıstna ilk maçta kaybetmiş olmayı ve Britanya maçında son çırpınışları ile maçı kazanması.Anlıcağımız İspanya Calderon olmaksızın ciddi sıkıntılr çekiyor ve takım bocalıyor durumda.Bu dönemde sağlam bir oyunla ki bana kalırsa turvanın 3 maçındada sağlam oyunlar ortaya koyduk , biz bu İspanya'yı yeneriz.

Ömer Aşık, geçen maçtaki gibi oynasın Gasol 2 katı ter atar.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

İspanya'nın bu kadar küçümsenmesini anlamıyorum. Bildiğim kadarıyla hazırlık dönemini Gasol'süz geçirdiler ve ilk maçı da kaybedince çoğu kişinin favorisi olan takım güçsüz ilan edildi. Unutmayalım ki bir tek Calderon eksik diyoruz ama Ricky, Cabezas, Llull, Lopez gibi guardları bulunmakta hala.

Ben Milli takıma güvenemiyorum şu ana kadar iyi oynasalar da.

Not: Doğan'ın yazısından önce yazdım.
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

Milli Takım şuana kadar gerçekten iyi işler yaptı. Litvanya ve ev sahibi anvantajı ile Polonya'yı yenmek kolay işler değildi. Ancak turnuva ve asıl mücadele burada başlayacak. Daha doğrusu neler yapıp neler yapamayacağımızı burada görebiliriz. Slovenya ve Sırbistan iyi takımlar. Slovenya yetenekli oyunculardan kurulu, keyifli basketbol oynayan bir ekip. Lakovic, Smodis, Lorbek gibi oyunculara sahipler. Ancak dağılmaya meyilli bir takımlar. Keza Sırbistan genç bir takım. İspanya'yı yenmeleri ile ne kadar tehlikeli olabileceklerini gösterdiler.

Bunların yanında İspanya hala Avrupa'nın en iyilerinden biri. Ve hala bu turnuvanın favorilerinden. Bundan önceki maçları bir kenara bırakırsak bu maç oynayacağımız oyun belirleyici olacaktır. Madalya arzumuzu bu maçta göstermeliyiz. Calderon onlar için her zaman kilit parçalardan biri oldu. Onun yokluğunu hissediyorlar. Ancak Calderon'suz İspanya da oldukça güçlü. Kadro kalitesi itibari ile bizden güçlüler. Bizim yapmamız gereken mücadelemizi devam ettirmek. Sonuna kadar devam etmek ve savunmayı elden bırakmamak. Çünkü biz savunma ile var olan bir takımız. İspanya ile atma yarışına girersek fark yeriz.

Umarım şimdiye kadar gösterdiğimiz mücadeleyi ve savunmayı devam ettiririz...

12 Dev Adam'a başarılar...
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

İspanya-Slovenya maçını biraz bizim maça kadar izlemiştim. Lakers'taki Gasol yok İspanya'da. Pota altında sadece duruyor nerdeyse, Ömer Aşık geldi aklıma da böyle devam ederse Gasol, Ömer karizmasını fena çizer... (Umarım)
 
12 eylül cumartesi Türkiye @ İspanya saat 16:45 NTV
Hem de F1 İtalya GP'si sıralamalarını kaçırmamış olacağız ikisi arka arkaya ;)
 
Re: Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - İspanya

öyle bir hava oluşmuş ki sanki suudi arabistan'la oynuyoruz :p
bir de ender öyle şut atıyor ki gerçekten o kadar kupa,lig,şampiyona boyunca ben bu adama mı bu kadar laf etmiştim diye kendime sorup duruyorum...bence bu endere özel iksir filan içirmişler yoksa tvde canlı görmesem inanmazdım bu kadar yüzdeli 3lük attığına
 

Üst