Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - Yunanistan

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Tugay Aktepe' Alıntı:
Şu devşirme oyuncu olayına FIBA bir el atsa ne kadar güzel olacak...

Hani onu,bunu geçtim ekol olmuş bazı ülkeler(Yunanistan,Rusya) bile bunu yapıyorsa Avrupa basketbolu ağlanacak halde demektir.

Irkçılık,ayrımcılık olarak algılanmasın ama zenci Yunan, siyahi Rus mu olur be kardeşim !

Abi Sofoklis Schortsanitis'ten bahsediyorsan onun baba tarafı Yunanlı. Annesi ise Kamerunlu. Kamerun'da doğsa da basketbolu Yunanistan'da öğrenmiş ve orada geliştirmiş. Bu yüzden onu devşirme statüsünde saymak doğru olmaz.

Ama genel olarak çok haklısın.
 
Bu takımın oynadığı diğer 5 maça bakıyorum ve son iki maça bakıyorum. Hani milli takım olmasa maçı satmış bu adamlar dersiniz. Anlam veremiyorum bu değişime. Yorgunluksa Slonye maçında niye kıçımızı yırttık geri gelecez diye. 30 sayı fark atarlardı biterdi. Hidayet'in artık ciddi ciddi zarar verdiğini düşünmeye başladım. Boş kaldığı atışlarda bile potaya zor değiyor top.
Oyuncularımızın canı tatil çekti sanırım, ulaşmak için herşeyi yapıyorlar.
Bir savunma 3 defa üst üste hücüm reboundu veriri mi? Nerede kaldı savunma gücümüz. Adamlar her hücümda atana kadar deniyorlar.
Bize bu kadar başarı fazla geldi sanırım.
 
Bu kadar kötü oynadığımız ilk yarının ardından sadece 3 sayı geride olmak çok kötü olmasa gerek. Bir an önce toparlanmalı takım. Her ribaundu veriyoruz. İkinci yarı kendi oyunumuzu oynayabilirsek zorlanmadan yeneriz. Ama aksi durumda ...
 
Eskiden biz iyi oynardık,rakibimiz Yunanistan,Litvanya kötü oynardı.Bu bölümlerde gerekli skoru sağlayamadığımız için yenilirdik hep bu takımlara.Şimdi durum tersine dönmüş.Bu oyuna rağmen sadece 3 sayı gerideyiz.Kazanacağız umarım...
 
Allah aşkına Hidayet devre arasında içine herhangi bir Nba takım forması giy..Belki ozaman oynarsın..
 
S0nrada Amerika da niye Avruba basketbölunu ciddiye almıy0rlar izlemiy0rlar,3 çeyrek final maçına Nba de b0ş sal0nu izlemeyi tercih ederim.
 
su her yunanistan macinda hakemler bisi yapmak zorunda mi ya.

arkadas 24 saniye doluyor sen kararı degisitirip 4 saniye kaldı diyorsun.

ondan 3luk yiyoruz.
 
Hem yunan entrikalarına,hakemlere, hemde Hidayet'e karşı 4 kişi oynamak kolay değil tabiki!!!

Bu turnuvadan biz böyle eleniyorsak Hidayet ve Ömer şapkasını önüne koysun düşünsün.Özellikle Hidayet'in kararlarına tahammül edemiyorum ,kabullenemiyorum bu adamın böyle rakip adına oynamasına.
Yazık, yazık, yazık...
 
turnuva boyunca barış hersek,bekir yarangüme ve engin atsürün katkılarıda lütfen gözardı edilmesin kenarda çok iyi havlu ve su tuttular suç sizde değil sizi bu takıma alan tanjeviçte başka adam kalmadı sanki koca türkiyede....
 
Hidayet yerine ona bu toleransı tanıyanlara tepki vermek gerekir bence.

Hakemin verdiği pozisyona da tam dikkat veremedim. Açıkçası Murat Murathanoğlu'na da güvenemiyorum. FB TV'deki spikerler gibi maç anlattığı için. Pozisyonu anlatabilecek var mı?

Bizi buraya Tanjevic'in sistemi getirdi ama uzatmada 5 kısaya dönmenin mantığını anlamadım. Rakibin en iyi uzunu 5 faul almışken neden pota altını kullanmak yerine kısaya kısa oyunu tercih ettik?
 
ya hidayet abi? ne var nuri sen nbayde oynuyorsun ee ne varki nuri? abi sen orlandoyu finala taşıdın ee ne var ki nuri? pekii abi sen süperstarsın doğrudur nuri? abi pekii milli takımı sırtlaman gerekmiyomu yaptığın hatalar haklısın valla nuri 3G TURKCELL REKLAMI DEĞİL GERÇEK....
 
Ömer aşık yeme içme serbest atış çalış..yahu karpuzlama atsan bir tane girer

Hidayet..söyleyecek bişey yok..herzaman ki gibi Hidayet avrupa basketbolunda Bir Hiç teoremini haklı çıkartmaktan başka birşey yapmadı..

ve Ender arslan..Kendin aştın maçı uzatmaya götürdün..pekala...ama o nasıl bir 9.8 snyedir..o nasıl bir son top kullanmadır..resmen Cinayet sebebi..bilmiyorum Tanjeviç gibi sinirli bir adam ve cezalandırmayı seven bir adam bu hareketi sineye çeker mi..

son olarak..2010 un provasıysa madem şu görüldüki bu rotasyonla 2010 da sadece hayal kırıklığı olur..ya Allah sistemiyle oynuyoruz resmen..maç kazanmak için resmen yırtınmamız gerekiyor..ee yırtın yırtın nereye kadar..
bu kadroya Birtek Kerem Gönlüm dahil olacağını düşünürsek yinede fazla bişey değiştirmez..

Mehmet Okur bu takımın sistemine uymuyor diye alınmıyor..ama şunu gördük ki asıl bu takıma uymayan Hidayetmiş..
 
Ömer bir defa ikide iki atsa,Hidayet hatalarından birini eksik yapsa veya hakem o hatayı yapmasa, bu maç böyle bitmeyecek ,herşeye rağmen bunlardan birini bile yapmamız maçı bize getirecekti.Gerçekten yazık oldu.Aman aman oynayıpta yenseler yüreğim yanmayacak. :(
 

Üst