Euroleague 8.Hafta | Galatasaray 85-81 Darüşşafaka

Maçın ücüncü periyodunu takıma tekrar tekrar izletmeli ataman . Kusursuz bir ücüncü ceyrek oynadik . Ayrica kadro disi birakilan Dentmon'un affedilecegini düsünüyorum . Russ smith'in bileti zaten coktan kesildi . Yerine pass first bir guard bakılmalı . Bu saatten sonra oyuncu bulabilir miyiz oda soru işareti . 1 aylık transfer yasagi boyunca acele etmeden piyasa iyice taranmalı .
 
Muazzam oynadigimiz ücüncü ceyrekten kesitler

[video=youtube;ldNviDCcS4w]https://www.youtube.com/watch?v=ldNviDCcS4w[/video]

[video=youtube;TBiYLDfCKb8]https://www.youtube.com/watch?v=TBiYLDfCKb8[/video]
 
Fener maçı sonrası yazdığımı tekrar soruyorum Tibor o maçta neden kadroya alınmadı Hocam ?

İyi oynayıp kötü oynaması problem değil elinde residans varken neden gökdelenlerin arasına gecekonduları kurdun? thompson ve tyus , vessely ve udoh a ne yapabilirdi yanların da torunları gibi dururken
 
Emir ve Pleiss'in bu performansini ve nasil verim olduklari hoca tarafindan unutulmamali ama takilida kalinmamali kesinlikle.

Hucumda, savunmada, her anlamda cok begendim takimi. Ciddi anlamda karakter koydular en son Emir cizgi uzerinde ucuyordu.

Dentmon'i bir sekilde geri dondurup backup olarak Sinan/Emir devam edelim, takviye gelecekse 2/3 numaraya atletik savunmasi ust duzey birini alalim. Bilmiyorum siz ne dusunursunuz.

Kesinlikle katılıyorum.
Dentmon'ı affedip onu sadece Diebler gibi şut soksun diye kullanabiliriz.
Bence Pleiss'ın bu durumuna göre uzun transferine çokta gerek yok.
Russ'ı gonderip yerine 3-4 oynayabilecek atletik savunması iyi Honeycutt tarzı bi oyuncu bulabilirsek çok daha uygun olacağı kanaatindeyim..

Sinan-Emir
Diebler-Dentmon-Göksenin
Micov-Schilb
X-Daye
Tyus-Pleiss-Deon

Gibi bir kadro Ergin Hoca'nin gerekli konsantrasyonu sağladığı takdirde çok iyi işler yapacağını düşünüyorum..
 
Daçka iyi takım evet ama NTV nin de yayınları sayesinde öyle bir anlatılıyor ki, EL deki 10. senesi, 2 tane F4, 5 F8 bir finali var zannedersiniz... Kimse de diyemiyor ki 'bu takım neden amatöre döndü alt lige gitti sonra ne oldu da bu kadar yatırım kararı aldılar?'... 2 senede EL i nasıl ikna ettiler lisans ile, olay 30 milyonluk bütçe mi sadece? hani EL seyirciye bakıyordu? hani rating e bakıyordu? eski başkan T.Demirel'İn bu işlerdeki rolü nedir?

dünkü maç öncesi yayınında delirdim resmen, sanki Barcelona ile oynuyoruz ve de BarcaTV canlı yayında, hiç mi yönetici yok bunlara gereken cevabı verebilecek?? zamanında Cenk Akyol bunların mikrofonunu atmıştı, daha beterini yapmalıyız...

maça gelirsek, yeni pivot transfer etmişiz hayırlı olsun, nasıl oldu da onu kullanmak aklına geldi demeyin, kendisi açıkladı zaten Tyus sakatmış :)
 
Sinanla Emirle 1 Tyus Pleissla da 5 numara rotasyonu çok yetersiz. Pleissın dünkü maçtaki performansı yanıltıcı olabilir. Darüşşafakaya karşı oynayan her takımın 5 numaraları çoştu. Bizim hala bir çember savunucusu ve savunması fena olmayan bir 1 numaraya ihtiyacımız var. Atletik 2 3 olsa tadından yenmezdi ama maksimum 2 transfer yapılabiliyor
 
Arkadaş hemen övmeye ışık verdi demeye başlamayın bakalım haftaya ne oynayacak bu takım. Zaten yedik yine fiks sayımızı.
 
Şu maç özelinde işin savunma tarafını eleştirmek bana kalırsa biraz da olsa acımasızlık.Herkesin nasıl mücadele ettiğini uzun zaman sonra görebildik çok şükür.Daçkaya karşı ilk 3 çeyrek , 21-17-17 yemişiz.Son çeyrek 26 sayı yemişiz fakat bunlarında çoğunun el üstü zorlama şutlar.Hatta son 3 şut baya zorlama ve biraz da şans.

Ergin hocanın ''dar rostasyon'' sevdası yine tuttu.Thompson , Daye ve Tyus çok az süreler alarak maçı bitirdiler.Geri kalan 6 kişiyle kazandık maçı.Bu hocanın daha önceki senelerde çoğu kez kullandığı bir uygulama.Bu tür büyük maçlarda da genellikle başarılı oluyor.Tabii uzun vadede bu mümkün değil.

Dün maçı izlerken sanırım herkes keyif aldı.Özellikle Tibor , Emir ve Diebler'ın gösterdikleri mücadele herkesi tatmin etti.Sezon baya uzun ve eldeki kadrodan 5-6 oyuncu değiştiremeyeceğimize göre bu oyuncuları kazanmaktan başka çaremiz yok.
 
6rYqa0.png
 
çok fazla içerde maç oynadık gibi geldi bana, ikinci yarı hep dısarda olacagız.

8 maçtan 5ini içerde oynamışız. bu haftada barca geliyor ipekçiye..
 
Herkese uzun bir aradan sonra merhaba. Açıkçası ben dünkü galibiyeti Dentmon ve Russ'ın olmamasına bağlıyorum. Dentmon ne yazık ki bu seviyenin oyuncusu değil, savunması felaket. Delici özelliği olmadığı gibi, asist özelliği de yok. Sadece bazen zorlama atışları sokabiliyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Dün o kadar umutsuzdum ki maçı bile seyretmeden yattım. Sonra kalkıp sonuca baktım. Kazandığımızı görünce tekrarını izledim. :) Uzun zaman sonra baya derli toplu oynadık. Tibor'un devreye girmesi güzel oldu. Yine de takıma bir guard ve uzun takviyesi şart. Lasme'nin tahkim sonucu ne zaman açıklanır, bilen var mı?

[video=youtube;rBhSWn1HUtA]https://www.youtube.com/watch?v=rBhSWn1HUtA[/video]
 
Dün o kadar umutsuzdum ki maçı bile seyretmeden yattım. Sonra kalkıp sonuca baktım. Kazandığımızı görünce tekrarını izledim. :) Uzun zaman sonra baya derli toplu oynadık. Tibor'un devreye girmesi güzel oldu. Yine de takıma bir guard ve uzun takviyesi şart. Lasme'nin tahkim sonucu ne zaman açıklanır, bilen var mı?

[video=youtube;rBhSWn1HUtA]https://www.youtube.com/watch?v=rBhSWn1HUtA[/video]
Lasme'nin geri dönebileceğini sanmıyorum. Aynı kapasiteyi verbilecği de muamma. Geçen seneye göre eksik oyunculardan biri. Tyus elinden geleni yapmasına rağmen Lasme daha iyi bir şutör, daha donanımlı. faul yüzdesi de daha iyi. Tyusu beğeniyorum, ama Lasme ayrıydı.


A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
dün bir kez daha gördük ki bu takım doğru oyun oynatılırsa her takımı yenebilir.Ama senin elinde Dentmon gibi Russ gibi neğüdüğü belirsiz oyun kurucular olursa sonuç hüsran oluyor.Pleiss nasıl kullanılınca verim alındı ? kim kullandı.oyun zekası ve takım oyunu üst seviyede olan Emir Preldzic..harika oynadı.Akıl koydu.Son kaçan serbest atışlar hep yorgunluktandı.yoksa fark 10 biterdi.

bu takımın acil oyun kurucuya ihtiyacı var.gerekirse sayı atmasın ama araştırılsın ve maç başı 5-6 asist ortalaması olan bir oyun kurucu bulunup getirilsin.Dentmon ve Russ kovulsun.hem disiplinsiz davranışları olduğu için tazminat v.s falanda ödenmez.maaş boşluğuda olur herhalde elimiz rahatlar.İki sokak basketbolcusundan da kurtulmuş oluruz.Ne Dentmon ne de Russ Smith bu seviyelerin oyuncuları kesinlikle değiller..
 
Diebler nasıl bir şutör olduğunu herkese gösterdi.Onun için hazırlanmış perde sonrası şutları bulunca yağmur gibi sokmaya başladı kaç maçtır.Pleiss doğru kullanırsa nasıl bir silah olduğunu herkese gösterdi.Emir bu takımın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu gösterdi.Biz bu kadroyla da başarılı oluruz ama yeter ki Taylor Rochestie tarzı bir oyun kurucu alalım..İnşallah Ergin hoca ve yetkililer bu konuyu kısa sürede çözerler
 
bu arada Daçka’yı övüyordu herkes.tamam iyi başladılar ,Cska’yı falan da yendiler ama Stimac denen basketbol fakiri 28 sayı mı ne attı geçenlerde onlara Pleiss dün 22 attı.yani ben o zamanda söylemiştim.Slaughter,Semih,Furkan,Oğuz lu pivot rotasyonuyla Daçka birşey yapamaz diye :) eğer transfer yapmadan devam ederlerse 5 numaralarını kullanan her takım Daçka’yı perişan eder bence
 
Dün akşam oyuncular beni utandırdı, mücadele üst seviyede idi, her top için istediler. Ataman'da dün özelinde utandırdı. Bir günde takımı çok iyi hazırlamış ve çalışmış. Demek ki her maça çalışmak gerek, nasıl maç trafiği yoğunsa hocada çalışmak zorunda.

Tebrikler takıma ve tüm staff'a. Bu arada son not kazanırken unutmamamız gereken nokta Doğuş pota altı şu anda açık ara en zayıf euroleague pota altı. Hala bir atlet oyuncu eksiğimiz var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bizim takım rakipler için tam süpriz bir takım. Dentmon kadro dışı kalıyor, sürekli yenilmişiz. Haliyle daçka da bize çalısmamış ve rehavetle maça çıkmış. Kim derdi ki Emir alıp maçı götürsün.. Emir Sinan takımın liderligini alırsa ilerki haftalarda rakipler buna önlem alırlar. Aynı şekilde pleissda savunmada yavas kaldıgı için onu da işleyebilirler.. Ataman'ın esas bundan sonra sınavı başlıyor, bakalım bizde rakiplere calısacak mıyız veya bir b planımız olacak mı..
 
Karizmayı kurtarma ve takımın saygınlığı anlamında güzel bir galibiyet oldu. İnşallah devamı gelir
Ama yine de bu galibiyet biraz yanıltıcı galibiyet gibi geldi bana. Açıkcası daçka salona oynamak için gelmemiş gibiydi, cska sonrası güle oynaya yeneriz modu ve ciddiyetsizliğinde idi.
Bana göre Emir Preldzic'in performansıyla kazanılan maçlar yanıltıcıdır.

En azından Ergin Hoca bu maç bir miktar coaching yaptı, darısı diğer maçlara inşallah ama yine de şerh koyalım
 

Üst