Euroleague Fantasy Challenge 2022-2023

Farklı isimleri deniyorum yine olmuyor,ilk kez Bonzie Colson'u aldım 4 pr yapmış,bundan önceki son 4 hafta yaptığı pr lar ; 21 - 19,8 - 41 - 23,1
 
Elbette anlıyorum; bir algoritma var zaten oyunda. Fakat bana yine de mantıklı gelmiyor bu rakamlar. Zaten oynamayacağı belli olan adamı aylar öncesinden yüksek krediden başlatmak ve aylardır hala oralarda tutmak enteresan. Bu da algoritmanın saçmalığını ortaya çıkarıyor.
Ergin Ataman da 50/50 olarak gitse de beklentilerin çok çok altında ve kötü bir sezon geçiriyor. Ama işte algoritmadan yine yüksek kredisi. Mantık olarak 7 olsa mesela çok talibi olacağını zannetmiyorum. Efes'i almak büyük kumar çünkü.
Özetle ; mantık ve algoritma çok ters düşüyor bu oyunda.

Oyunda koç seçme gibi bir durum var diye Ergin Ataman'ın formsuzluğu üzerinden düşünmen hata. Koç sadece işin fantezi kısmı, asıl olan takımın performansı orada. Sonuçta takımın attığı ya da yediği farklara göre puan geliyor. Kızılyıldız'da koç değişti mesela aynı kredilerden devam etti. Aslolan takım çünkü dünyanın en iyi koçunu da getirsen oyuna göre değişmez bir anda. Bu durumda da takımın kazanma/kaybetme olasılığına göre tercihte bulunmak gerekiyor. Ben yine de kredi artma/azamla mantığını saçma buluyorum. Koçlar işin içine girdiğinden beri %90 4-5 kredi arasından seçim yapmışımdır ve çoğunlukla kazançlı çıktım koç tercihlerimden. Neticede bu ligde herkes herkesi yenebilirken uzun vadede düşük kredililer seçmek ve kalanla yüksek kalibreli oyunculara yönelmek en mantıklı olanı. Fikstüre bakınca mutlaka güvenebileceğin düşük kredili koç yani takım bulabiliyorsun zaten.

Koçlardan daha beteri ise oyuncularda. Bakıyorsun 4 krediyle başlamış ama düzenli olarak 5 civarı ortalama getiren oyuncular halen 4.0 kredi ve hiç süre almamış ya da almış ama eksi ortalamalarla oynayan oyuncular da 4.0 kredi. Bu mantığa ters durum oyunda kolay tercihler yapmamızı sağlıyor ama işte bu kadar kolay olmamalı bazı şeyler. Oyuncunun albenisi olur bu maç eksi yaptı ama bir sonraki maçta patlama yapar dersin ve kredisinin çok düşmemesini anlarım ama haftalarca hatta aylarca benzer performans gösterip gıdım gıdım düşüren mantığı anlamıyorum. Sadece şu kredi işine düzgün bir algoritma getirseler bile oyunun kalitesi ve oynama zevki artar. Biz mesela draft liginde aslında kendi zihnimizde oyunculara bir değer verip öyle yapıyoruz takasları. Bazen oratalamalara da bakıyoruz son hafta performanslarına da genel büyük oyuncu albenisine de. Ama neticede herkes kafasında ya takasları eşitliyor ya da karlı olduğunu düşünüyor. Kredilerine baksak bu adamların tutarsızlıklar görürüz ki zaten koyduğumuz kural gereği bakıyor ve görüyorum ve böylece ikincil kural olan ortalamalara bakmak zorunda kalıyorum takas adilliğini ölçerken.

Oyunda diğer oyuncuların bir oyuncuyu yüzde kaç takımda bulundurdukları bile gösteriliyor. Buradan bile bakılabilir kimlerin gösterilen değerinin üstünde oyuncu olduğu. Algoritmaya bile eklenebilir hatta.
 
Koç olsun takım olsun önemli değil ki , aynı şey ? Efes çok formsuz ve hiç iyi sinyaller vermiyor 4 aydır. Neden Efes'i tercih edeyim ki ben ? Ve sen bu güvensizliğin oluştuğu ortama rağmen neden hâlâ Ergin Ataman'ı yüksek krediden sunuyorsun ki ? Neden alım fırsatı ve risk yaratmak için kredisini 7-8'e düşürmüyorsun ?
Hele hele Bjelica gibi 6 aydır hurdaya çıkmış adam neden hala yükseklerde ya ? 0 mantık . Mantık namına hiçbir kırıntı göremiyorum. Belki de hiç oynayamayacak bir adam hala tepe kredide. Hem de 36 yaşında. Llull, Rodrgiuez,Navarro,Rudy,Spanoulis gibi adamlar niye o zaman çerez krediden sunuldu hep yıllardır ?
Evet draft kısmında biz daha mantığa uygun hareket ediyoruz mesela. Herkes her şeyin farkında. Bir oyuncu 2 maç kötü yapsa bile biliyoruz ki hâlâ iyi oyuncu.
 
H2h liginde bu hafta en yüksek puanı alan 3. takımım olmama rağmen kaybettim çünkü rakibim en yüksek puanı yapan takımdı,rakibim Hayes'ten 40 pr alırken ben Lessort'tan 9 pr aldım,yazacak fazla şey yok.
 
Artık son haftalardayız,geçen hafta değişiklik olsun diye Lessort'un yerine Tavares'i aldım,Lessort 30 yaptı Tavares 18,bu hafta da Tavares'i çıkarıp Motley'i aldım.

Diğer çıkardığım isimler ise Dee Bost ve Dante Exum.
 
Ben de o KOCA BİR SIFIRI yiyenlerdenim. Daha da salağını söyleyeyim; kaptanlıktan da çıkmadım, unuttum. Rezil oğlu rezil bir ilk part oldu benim için çift maç haftasında.
Kadronuza baktım,aynı tercihleri yapıyoruz genelde,perşembe cuma maçları için C.Jones'u ve L.Brown'u aldım,Larkin ve Dee Bost'u çikardım,aslında Sloukas'ı almıştım ama kredim artınca L.Brown'u aldım.
 
Düşük puanlar almama rağmen ilk kez çift maç haftasını iki galibiyetle tamamladım,H2h 'de galibiyet serim dört maça çıktı ama şampiyonluk şansım yok,Ümit Berk bey şampiyon olacak gibi.

Campazzo'da bir güldürdü bir üzdü,önce 30 yap sonraki maç eksi getir,garip şeyler.
 
Haftayı 186 puanla tamamladım,GsBasket genel liginde 16.sıraya yükseldim,hedefim ilk 10 'du,H2h liginde kazanıp galibiyet serimi 5 maça çıkardım.
 
Bu hafta De Colo'yu aldım sonra çıkarıp S.Napier'ı alsam mı dedim ama daha önce De Colo'yu alıp çıkardığımda 30 yapmıştı galiba,tuttuğuma umarım pişman etmez.
 
H2h'de lig liderine kaybettim,ikinci gün kaptan olarak ben Vezenkov'u seçtim o Lessort'u,Vezenkov 18 pr getirirken Lessort 57,2 getirdi ve rakibim kazandı.

Vezenkov'dan çıkma zamanım geldi,ilk haftadan beri kadromda ama böyle kritik maçlarda kazandırmayacaksa istemiyorum ondan gelecek yüksek prları,şimdi 30 - 35 yapsın artık.
 
Euroleague de sezonun maclari sona erdi. Bizim de 9 kisilik bir draft ligimiz vardi. Ligi ben 4902 puanla lider bitirdim. @Eyüp Özkaya 4634 puanla ikinci sirada bitirdi. Butun sezon boyunca ensemdeydi Eyup. Cok zevkli bir seneyi geride biraktik. Seneye aramiza katilmak isteyenler olursa baska bir draft ligi kurabiliriz. Bu arada gsbasket ligimize ve h2h ligine katilanlara da cok tesekkur ederiz.gsbasket ligimizi birinci bitiren @Birkan Pala ve h2h ligimizi birinci bitiren @mehmetyilmaz i kutlarim. Seneye tekrar ligimizde gorusmek uzere. 😊
 
Euroleague de sezonun maclari sona erdi. Bizim de 9 kisilik bir draft ligimiz vardi. Ligi ben 4902 puanla lider bitirdim. @Eyüp Özkaya 4634 puanla ikinci sirada bitirdi. Butun sezon boyunca ensemdeydi Eyup. Cok zevkli bir seneyi geride biraktik. Seneye aramiza katilmak isteyenler olursa baska bir draft ligi kurabiliriz. Bu arada gsbasket ligimize ve h2h ligine katilanlara da cok tesekkur ederiz.gsbasket ligimizi birinci bitiren @Birkan Pala ve h2h ligimizi birinci bitiren @mehmetyilmaz i kutlarim. Seneye tekrar ligimizde gorusmek uzere. 😊
Teşekkür ederim. Ben de geçen sene son haftada kaybettiğim Türkiye 1.liğini bu sene son haftada kazandım. Draft liginden haberim olsa katılırdım.
 
Bu yıl geçen yılın aksine yeni lig kurmadan mevcut liglerle devam edebiliyoruz, o yüzden draft liglerini kadrolar ortak olamadığı ve çoğu oyuncu play-off dışı kaldığı için yeniledik ama play-offa özel klasik ligler kurmadık. Play-off'ta eşleşmelerde kimlerin öne çıkıp kimlerin etkisiz kılınacağını belirlemek zor. O yüzden stabil kalmaktan uzak haftalarla liglerdeki sonuçlar değişebilir.
 

Üst