Fatih Terim

Bir sabah gazeteler Dany Galatasaray´da başlıkları ile çıkmıştı tabiri caizse. Sessizce bitirilen bir transferdi. Oysa Amrabat´ı istediğimizi Sağır Sultan dahi biliyordu ve konuşulan rakam da belliydi. Terim´in rakamı duyunca şaşırması garip.

Rakamlar neydi 4,5- 5 mil. avro artı futbolcu biz amrabatı kaça aldık.8 mil. avro niye şaşırmasın madem muhalefet yapılıyor,o zaman gerçekleri yazalım sallama iş yapmayalım.Dany transferi ile Amrabatı aynı kefeye koymak armut ağcından elma toplamaya benziyor.
 
Yeni nesil Bürütüs.
Fatih Terim gibi bir efsanenin üç kuruş için yaptıkları..
Sindiremiyorum.
Elbet atlatırız bu günleri.
Elbet tekrar gelecek güneşli günlerimiz...
 
Artık kabak tadı vermeye başladı bence Terim&Aysal çekişmesi...

Sosyal medyada verilen tepkilere, ikili sohbetlerde konunun ele alınışına bakıyorum, üzülüyorum. Yaşı kemale ermişlere bu saatten sonra bir şey söylemek anlamsız ama gençlere bir tavsiyem var; Galatasaray sevdanızı asla kişilere endekslemeyin. Gün gelir o kişiler maddi ya da manevi çıkarları uğruna Galatasaray´a zarar verici davranış sergileyebilir. O noktada değer yargılarınız allak bullak olur.

Bir de geçmişe takılı kalmayın, günü yaşayın.
 
Üst düzey olacakken,dört yılda bir kere camianın gazıyla zor şampiyon olacak Galatasaray oluyoruz tekrardan.Mancini,Sneijder nerede ben de bilmiyorum diyor falan :)

Bunların temeli 24 Eylülde atıldı bence.Bu konu kapanmaz,kapanmamalı...
 
Türk Futbolunun yeni koordinatörü , tüpçünün yeni kankası 35 mio eurluk adam ...
Galatasaray divan üyesisin ya herhalde bir divan toplantısında çıkar Galatasaray'ı bu hallere kimler düşürdü , ite köpeğe kimler maskara etti ve bu "kimler"'in içinde Fatih Terim olarak senin payın nedir anlatırsın sanırım ...
Gerçi bu aralar hiç ortalarda yoksun ama sanırım sayende ligin en yaşlı takımı olan Galatasaray'a bulamadığın gençleri milli takıma arıyorsun...
Ancak aramana gerek yok senin prenslerin hazırdır ... "Volkan,Emre,Gökhan Gönül bir de senin gibi muhteşem Galatasaray'lı Arda" ...
 
Artık yeter yahu nedir bu Terim kompleski bu adam ne yaptı suçu başka yerde arayacağınıza dönünde iş bilmez başkana bakın kaç gündür nerde mobesa kamerasına röportaj veren adam ortada yok.Eğer bu olayda suçlu aruyorsanız sıralama Başkan yönetim kuruluiBülent TULUN ,Lütfü ARIBOĞAN.Fatih TERİM kronolojisine bakmak lazım kişisel nefretinizi saçma ve asılsız ithamlarla yapmayın.
 
Fatih Terim hatalı da diğerlerinin hiç suçu yok zaten.

Fatih Terimi şu süreçte baştan aşağı eleştirebiliriz, ancak onu resmen kovan başkan ve yönetimi de bir zahmet eleştirelim. Sanki her şeyin tek suçlusu oymuş gibi konuşuyoruz.

Kadronun içi boş deniyor da sanki geçen seneden 10 adam gönderildi kadrodan. Aynı adamlar geçen sene de vardı. Şu anki asıl problem kalitesizlik değil; ruhsuzluk, inançsızlık ve formsuzluk. Geçen sene öyle ya da böyle çeyrek final oynamış bir takımın (aynı futbolcularla) 6 ayda bu hale gelmesi akıl alır gibi değil.

Fatih Terimi takviye yapmadı / yapamadı. Bu konuda eleştirilmeyi hak ediyor. Zaten antrenörlük hayatı boyunca yaptıkları ya da yapmadıkları konusunda hep eleştirildi. Ama bugünkü rezil görüntümüzdeki en az suçlanması gerekenlerden birisidir.

Daha önce de yazmıştım. Fatih Terim'in gidiş süreci 2 sms le falan başlamadı. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak yönetimden aforoz edildiğinde başladı. Ünal Aysal için de gidiş süreci Fatih Terim'in gönderilişi ile başladı. Çok da uzun süreceğini sanmıyorum.

İşler yolunda giderken bizim kadar kendi bacağına sıkmayı becerebilen bir başka kulüp de yoktur sanırım.
 
Fatih Terim ne mi yaptı ,şimdi gerçekten hatalı olduğumuzu anladım yarın çiçekçiden bir demet çiçek alıp BAŞKANIMIZ yıldırım demirören e bu ADALETLİ futbol ortamını sağladığı için ziyarete gideceğim ve onun YANINDA olduğumuzu söyleyeceğim.Bu sorunuza kısa bir cevap olmuştur inşallah.
 
Yalnız bir şey soracağım ya, niye kaybedilen bir puandan sonra Fatih Terim başlığının altına yazılıyor? 2.5 aydır tek bir maçta iyi top oynadığımızı gören oldu mu? ben görmedim de..
 
Fatih Terim bugün etliye sütlüye karışmadan evinde çayını yudumluyor olsaydı, bu kadar eleştirelere maruz kalacağını düşünmüyorum. Bu kulüpten gönderiliş biçimini doğru bulmadım ve Aysal yönetiminin bu krizi yanlış yönettiğini düşünenlerdenim ama kendisinin de gidip üçkağıtçı,şikeci,ülkedeki futbolun anasını belleyen adamlarla -milli duyguları bahane ederek- 7 yıl gibi nerdeyse ömürlük bir anlaşma içine girmesi çok derin bir hayal kırıklığı yarattı.
 
Onur beyin yazdığının ne kadar doğru olduğu aşikar...

Fenerbahçe'lilerin Aziz Yıldırım tutumunu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Öyle yada böyle bu adam Fenerbahçe'yi şampiyon yapıyor, bizde de Fatih Terim aynı. Ben aralarında bir fark göremiyorum.

Biz adamla dalga geçerdik hakem odası basıyor diye, bizimki saha içinde hakeme yürüdü hemde ona ceza verene, itibarsızlaştıranın yanına gitti, ama bunlar konuşulmaz bile, çünkü bu konunun altından çıkamayacakları ak ve kara koyun gibi belli, daha da konuşmak gereksiz. Konu kapatılmalı.
 
Fatih Terim Galatasaray'dan ayrılmadı,kovuldu.Bunu anlayabildiğiniz vakit sizinle konuşmak gerekiyor asıl.

Fatih Terim Avrupa'da başka hocalarla görüşülmesine rağmen istifa etmedi,3 yıllık sözleşme 1+1+1 dönünce ceketini asmadı.Bunlarıda söyleyebildiğiniz vakit samimiyetinize inanacağım.

Fatih Terim'in Milli Takım'a gitmesi kimi için hayal kırıklığıdır ya da milli duygudur.Benim için Galatasaray'dan gitmedikçe bir problem yoktu ki öylede oldu.Ağız ishali olmuş sevgili Ünal Aysal,Fatih Terim'i Galatasaray'dan kopardı benim için önemli olan budur.Sahip çıkamadıktan sonra,telefonu açtı açmadı dedikten sonra ise kariyerine zerre karışma hakkımız kalmadığını düşünüyorum.
 
Koskoca Galatasaray efsanesine yakıştırılan sıfatlara bak, yemin ediyorum size Fatih Terim fazla, al Rijkaard'ı, al Mancini'yi. Ver fatih terim'den fazla para, şampiyonluk görürseniz, bir de bana uğrayın.. 2.5 aydır top oynamıyoruz diyorum, Fatih Terim, demirören'in yanına gitti diyor, ee gitti de neden gitti? Başkan'ın hocayı bırakmaya niyeti olmasa, bu görüşmeye izin verir miydi?

Fatih Terim bu takımı öyle ya da böyle şampiyon yapmıyor. Sadece onun gölgesi, bu ligde şampiyon olmaya yeter.
 
Bu bu sitede Fatih Terim ilgili son mesajım olacak.Başka da bir mesaj yazmayacağım.
Tarih 2 Mayıs 2012 Galatasaray- Trabzonspor maçı o gün Fatih Terim maçtan atıldı.Kuraldaki zorlamalarla takımın başında Fenerbahçe maçına çıkabildik hocayla.Eğer o gün o kupa alınmasaydı ne efsaneliği kalacaktı ne bu imparatorluğu hocanın bugün bazı Galatasaray'lılar dillerinden düşürmediği sözlerindeki.Ama biz atıldığında o günde ve sonrasında da hocanın arkasında durduk çünkü kendisine ve Galatasaray haksızlıklar yapıldığına inandık ve inandırıldık hocanın sözleriyle.
Tarih 25 Şubat 2013 meşhur Galatasaray-Orduspor maçı yine Fatih Hoca maçtan atıldı ve sezonun geri kalanında takımın başında maçlara çıkamadı ve eğer o sezonda şampiyon olunmasaydı yine hocanın elinde hiç bir şeyi kalmayacaktı.Bugün Galatasaray efsanesine bunlar yapılır mı diyen bazıları yine hocanın kellesini isteyecekti ve belki de daha kötü şeyler söyleyecekti bizden.Ama biz yine hocanın kayıtsız şartsız arkasında durduk çünkü kendisine ve Galatasaray haksızlıklar yapıldığına inandık ve inandırıldık hocanın sözleriyle.
Ama bugün bu süreçte yaptıklarıyla Galatasaray'a ve taraftarına hocanın haksızlık ettiğine inanıyorum ve şimdi de hocanın karşısında duruyorum ve her şekilde de karşısında duracağım hoca hatasından dönüp taraftardan özür dileyene kadar.
(Bu söylediklerim Gsbasket sitesi üyelerine özel değildir genel Galatasaray taraftarı için.)
 
Tek bir soru soracağım Terim milli takım için Galatasaraydan ayrıldımı? sorunun cevabı hayır ise o zaman siz neyin kavgasını yapıyorsunuz.
 
Tek bir soru soracağım Terim milli takım için Galatasaraydan ayrıldımı? sorunun cevabı hayır ise o zaman siz neyin kavgasını yapıyorsunuz.
Ben de tek soru soracağım Mithat abi.Hadi ahlak,çalınan haklar,Galatasaray'a çektirilenler umrunda değil diyelim beyimizin.Geçtiğimiz sezon bu TFF Fatih Terim'in üstüne bilinçli olarak oynadı mı oynamadı mı?Hani gülerek sözleşme yaptığı TFF.Yahu hiçbir şeyi düşünmüyorsanız Play-off zamanı kalp krizi geçiren insanları hatırlayın.
ROK'a indirgenen kurumsal iletişimden de kimi yöneticilerin asgari insani düzeye erişemeyen tavırlarından da çok rahatsızım.Bunun yanında Fatih Terim'i omurgasız buluyorum,hayatta en çok mutlu eden insanlar en iyi insanlar olmuyor çıkarımını yapıyorum.Basitçe taraf olmaya gerek yok,zaten tek bir taraf Ağustos'tan Aralık'a Galatasaray'ı bu hale getiremezdi.
 
Ben de tek soru soracağım Mithat abi.Hadi ahlak,çalınan haklar,Galatasaray'a çektirilenler umrunda değil diyelim beyimizin.Geçtiğimiz sezon bu TFF Fatih Terim'in üstüne bilinçli olarak oynadı mı oynamadı mı?Hani gülerek sözleşme yaptığı TFF.Yahu hiçbir şeyi düşünmüyorsanız Play-off zamanı kalp krizi geçiren insanları hatırlayın.
ROK'a indirgenen kurumsal iletişimden de kimi yöneticilerin asgari insani düzeye erişemeyen tavırlarından da çok rahatsızım.Bunun yanında Fatih Terim'i omurgasız buluyorum,hayatta en çok mutlu eden insanlar en iyi insanlar olmuyor çıkarımını yapıyorum.Basitçe taraf olmaya gerek yok,zaten tek bir taraf Ağustos'tan Aralık'a Galatasaray'ı bu hale getiremezdi.

Onur Ünal AYSAL haziran ayından itibaren Hocayı göndermek için fırsat yarattı.O fırsatıda tff den gelen teklifle yakaladı,bunuda iyi kullandı,mancini görüşmesi ağustos başı ilk görüşme ama taraftar baskısı camia baskısı olayı zamana bıraktı.Terim ne yapmış Başbakan milli takım hocalığını teklif etmiş oda boşta bir hoca olarak kabul etmiş.Şimdi VAY EFENDİM TÜPÇÜYLE nasıl yanyana olur deniliyor adam istemesekte tff başkanı başbakan değiştirmedikçe de bu böyle imza töreninde başbakanlamı yapacaktı.

Şimdi gelelim transfer dönemine hoca iki yerli sedar aziz ve alper potuğu istedi kesinkes alısın diye,yabancı olarakta caharlinhos olmadı bizim eski oyuncu insua olur dedi savunma içinde ısrarla kolatoure dedi chedju 3 isimdi listede şimdi transfer görüşmelerini yapan Tulun efendi direkt lille kapısını çaldı. berezilyalı olmadı insua için görüşmedi bile madridle serdar olmadı potuk başkanın talimatıyla kaçtı.Şimdi suçlu terim ilan ediliyor.Bakın bu takım son iki senenin şampiyonu hangi maçta korkak veya silik oynadı yendi yenildi o ayrı ama hep cesurca oynadı,Mancini ingiliz medyasında adanın en korkak hocası ilan edilmişken hucum takımına hangi akla istinaden hoca yapıldı bunu araştırın altından TULUN çıkacak göreceksiniz.
 
Mancini'nin büyük takım hocası olmadığında herkesle hem fikirim.

Lakin Terim'in milli takım macerasının Abdullah Avcı'nın zoraki istifasından sonra başlamadığını da biliyorum. Nisan hatta geçen sezon devre arasından beri bu konuda çalışıyor.

Kovulmak için çaba harcadı. Göksel Gümüşdağ ile ortada bu görüşme izni meselesi olmadan görüştü. Başka şeyler görüştük diye bizi uyutmaya çalıştılar. Bu arada Göksel Gümüşdağ şike sürecinin etkili elemanlarından nasıl yırttığı yakın olduğu kişilerden belli.


Para ve güçlü tarafın yanında olma hastalığı öne çıktı.
 
Tek bir soru soracağım Terim milli takım için Galatasaraydan ayrıldımı? sorunun cevabı hayır ise o zaman siz neyin kavgasını yapıyorsunuz.

Evet Milli takım için ayrıldı.

08 Nisan 2013

MIY maçı sonrası

...Fatih Terim'in canlı yayında "sezon sonu için başka planlarım vardı, ancak bunlardan vazgeçtim, mücadeleye devam edeceğim" dedi

??????

Birde Alper Potuk'u kaçırmamızın sorunu nasıl Ünal Aysal oluyor hayret verici. Yahut Halil Ünal dedi "Alper Potuk için Galatasaray'la anlaştık" diye. BONSERVİS KONUSUNDA ANLAŞILMIŞTI. Ama Başbakan'ın Fenerbahçe'si için gecede değiştilen 6222 için Aziz Yıldırım tek sözde gitti Alper'i aldı, ki bu çocuk, devre arasında Fenerbahçe'yi reddetmişken.
 
Mancini'nin büyük takım hocası olmadığında herkesle hem fikirim.

Lakin Terim'in milli takım macerasının Abdullah Avcı'nın zoraki istifasından sonra başlamadığını da biliyorum. Nisan hatta geçen sezon devre arasından beri bu konuda çalışıyor.

Kovulmak için çaba harcadı. Göksel Gümüşdağ ile ortada bu görüşme izni meselesi olmadan görüştü. Başka şeyler görüştük diye bizi uyutmaya çalıştılar. Bu arada Göksel Gümüşdağ şike sürecinin etkili elemanlarından nasıl yırttığı yakın olduğu kişilerden belli.


Para ve güçlü tarafın yanında olma hastalığı öne çıktı.

Bak bu güne kadar pek dile getirmedim yanlı olmamak için Abdullah AVCI BENİM ABLAMIN KOCASI!!! yani eniştem şimdi ısrarla yazıyorum Aponun altını Terim değil DENİZLİ kazmak istedi.zaten başbakan müdahil olana kadar tüpçü Denizli ile anlaşmıştı.Ama olmadı son bir umut için Terim ile görüşüldü.Gümüşdağ görüşmesi floryada çardakta yapıldı en az 6,7 kişi vardı orda böyle bir konu alenen herkesin içinde konuşulmaz.O konuşma farklı bir konuyla ilgili gerekirse onuda yazıyarım. Ancak Terim ne para gözdür nede gücün yanında yer alır zaten parasal bir sıkıntısı yok hiç bir iş yapmasa Tekirdağ saraydaki araziler yeter doğmamış torunlarına bile güce gelince zaten adam egosu yüksek biri kendisini futbol dünyasında nasıl bir gücü olduğunuda iyi biliyor.Tüpçüden mi kuvvet alacak ?Kısaca adam karalamak bu kadar kolay değil sağdan soldan duyumlarla yazmayın.
 

Üst