Formula 1 | 2021

Son zamanların en heyecanlı yarışıydı. İzlerken büyük keyif aldım. Bir Mercedes taraftarı olarak Perez’in Hamilton’a yaptığı savunmaya hayran kaldım, efsaneydi gerçekten. Verstappen Hamilton hegamonyasına son vererek Schumacher’e de selam çakmış oldu.
 
Michael Masi. 😂

Adam, iki tur kala tur yemiş pilotlar turunu alamaz diye açıklama yaptı. Hemen bir tur sonra, sadece Lewis ile Max arasındaki beş pilot turunu geri alabilir dedi -ki sanki diğer tur yiyenler F1 pilotu değilmiş gibi. Son tura girilirken üçüncü sektörde tur yiyen pilotların konvoya yetişmesini beklemeden güvenlik aracının çıkış yapacağını söyledi. Son turda tur yiyen araçlar konvoya yetişse son turu güvenlik aracıyla atacaklar diye alel acele yeni karar çıkarmış oldu. Tur yiyen pilotlara bakıyorsun adamlar ilk sektörü geçtikten sonra Hamilton son tura başlamış. Ben bir sporda yazılı kuralların ırzına geçildiğini ilk defa şahit oluyorum.

Hiçbir halt yapamıyorsan, gidip kırmızı bayrak çeksen son 4 tur taze lastiklerle önde bitiren şampiyonluğu alırdı. Bu sayede ne takımları ne de kendini töhmet altında bırakırdın. Gerçi orada yıllardır domine eden Mercedes yerine Ferrari veya bir başka takım olsaydı yine aynı kararı alabilir miydi? Bunun cevabını herkes biliyor.

Sonuç olarak, son tur öncesi olması ve işin ucunda şampiyonluk olması itibariyle F1 tarihinin en şaibeli kararına imza atılmıştır.
 

Üst