Galatasaray : 69 - Efes Pilsen : 88

Lig lideri ve şampiyonluğun en büyük adayı karşısında 88-69 luk skorla mağlup olan Galatasaray tüm umudunu son hafta deplasmanda karşılaşacağı Bandırma Banvitspor maçına bıraktı.
 
EFES PİLSEN: Kaya Peker 11 , Nikola Prkacin 18 , Barış Ermiş 4 , Henry Domercant 10 , Mustafa Abi 0 , Cenk Akyol 3 , Ermal Kurtoğlu 21 , Goran Nikolic 6 , Ender Arslan 8 , Valentin Pastal 7

GALATASARAY: Burak Sezgin 8 , Jason Keep 15 , Arda Vekiloğlu 2 , Ron Johnson 16 , Nick Jacobson 4 , Ufuk Gürgen 0 , Brian Boddicker 21 , Umut Tınay 0 , Cihad Şahin 3 , İsmet Hacıoğlu 0
 
merta79' Alıntı:

Banvit' i yenersek ikili averajda üstünlük kuruyoruz ama ITU nün bu hafta galip gelmesi tüm hesapları karıştırdı. ITU haftaya da galip gelirse onlarla bir işimiz olmuyor ama ITU yenilir, biz de Banvit i yenersek ITU-Banvit ve Gaatasaray 3 lü averaja kalıyor, 3 lü averajdaki durumu henüz hesaplamadım, birazdan anlarız.
 
Düştük diye bir şey yok. Biraz matematik yaptım sonuçlar şöyle:
*Banvit bizi yenidği anda playout :?
*Biz Banviti yenersek ve de İTÜ Tuborg'u yenerse kesinlikle playout a kalmıyoruz.
*Biz Banvit'i yendik ve de İTÜ Tuborg'a yenildi diyelim. O zaman işte kalem kağıt devreye giriyor. 3lü averaj olacak. Averaj hesaplaması yanılmıyorsam attığın sayıyı yediğin sayıya bölerek yapılıyor. Öyle ise İTÜ attığı ve yediği 347 sayı ile "1" averaja sahip. Banvit 274 atıp 264 yemiş, biz de 228 atıp 238 yemişiz. Yani bu hesaplara göre 10 sayı ile kazanırsak 3 takımında vaerajı eşit oluyor. Böyle bir durumda ne oluyor bilemiyorum tam olarak. Artık 5erden faul mu atılır ne yapılır bilemiyorum cidden.
*Tekel bugün aldığı galibiyet ile playout tan kurtardı kendisini.
*Bir de Büyük Kolej'în ilk yarıda yaptığı gibi Efes'i yenme ihtimali var. O ihtimal olursa işler daha da karışcak. Mesela haftaya biz ve Kolej kazanır, İTÜ kaybederse, 4lü averaj olacak. O zaman birazcık da olsa daha avantajlı olabiliriz. Hele hele Galatasaray, Kolej ve İTÜ kazanırsa yanılmıyorsam kesin olarak playout tan kurtarıyoruz. Ama Kolek mucizesi bir daha gerçekleşmez ki yenseler bile yanılmıyorsam playout a kalacaklar, o yüzden motivasyonları da pek olmaz.

Uzun lafın kısası haftaya kazanmamız şart. Kazansak bile yetmiyor gibi. 10 sayı üstünde kazanırsak kesin playout dışıyız. Yani bence maçı 10-0 geride başlayacağız.

PS: Bunları ayaküstü ve hızlıca yaptım. Hatalarım olabilir, zaten 2 gram beynim var artık daha fazla iş görmez bugün herhalde.

PS2: Biraz konu dışı ama şu linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Amaaaa bu tip bir mazarete sığınmamalıyız. Haftaya 11 sayı ile kazanmalıyız, O KADAR.
http://www.turkbasket.com/haberanasayfa ... &hid=32483
 
Bu arada, İTÜ'nün playouta kalma ihtimali çok zayıf. Yanlışım yoksa, biz Banvit'i tam 10 sayı ile yenersek, İTÜ Tuborg'a yenilirse ve Kolej de Efes'e yenilirse o zaman 3lü averajın eşit olduğu o gairp durum oluyor. O durumda İTÜ sonuncu takım olmadığı takdirde playoutun dışında, ve Tuborg'un playoff sıralaması için mücadele ettiğini düşünürsek İTÜ'nün yenme ihtimali oldukça zayıf. Galiba haftaya 10-0 geride başlıyacağız maça.
 
Hesaplar cidden karışmış.Yalnız bugünkü gibi isteksiz oynarsak bu hesaplara hiç gerek kalmaz.Umut Tınayla Halil Üner'in benchde yaşadığı diyalog ise hiç hoş değildi.Evet oyuncu kadromuz ve teknikl kadromuz kalburüstü ama bu şu an içinde bulunduğumuz durumu değiştirmiyor.
 
js12' Alıntı:
koch' Alıntı:
Umut Tınayla Halil Üner'in benchde yaşadığı diyalog ise hiç hoş değildi.

Nasıldı diyalog?
Ben maçtaydım görmedim ters birşey..
3.periyotun sonunda topu zamanında kullanmadığı için Halil Üner Umut'a biraz çıkıştı.Umut bunun üzerine benchin tarafına oturdu.Halil Üner de tamam ilk 5'desin gel filan dedi ama Umut oralı olmadı.Zaten bir daha da oyuna girmedi.
 
çok sıkıcı maçtı. fener kolej maçınıda izlediğimden epey bi saat aiss deydim. ama bitse de gitsek denilen maçlardan biriydi.. set hucumlarımız berbattı. ne diyim artık sonra uzun bişeyler yazarız
 
Maç igrençti. Maçla ilgili uzun uzun yazip çizebiliriz ama pek bi faydasi yok. Rakiplerimiz de baya bi "heyecan" kattilar olaya. Banviti yenmeliyiz baska yolu yok. Inanmaliyiz, terimizin son damlasina kadar savasmaliyiz ve Banviti devirmeliyiz. Okadar.
 
Hücumlardan boş dönüp defansın arasından da adam geçirince sonuç kaçınılmaz oluyor.
Haftaya Banvit'i yenmemiz lazım, yoksa play-out ta işimizin kolay olmayacağını düşünmek istemiyorum. :(
 

Üst