Galatasaray: 87 Pınar Karşıyaka: 71

Pınar Karşıyaka 71
Ümit Sonkol 8
Muratcan Güler 13
Özcan Sürücü 5
İnanç Koç 8
Jason McKrieth 17
Ersan Özseven -
Mehmet Yağmur 5
Enes Yoldaş 4
Cheih Yayadia 11

Galatasaray Cafe Crown 87
Valentin Pastal -
Malik Dixon 22
İsmet Hacıoğlu -
Şemsettin Baş 6
Hüseyin Demiral 4
DeSean Hadley 19
Serhat Çetin 0
Fatih Solak 15
Mehmet Baras -
Chris Garnett -
Burak Sezgin 19
Gökhan Üçoklar 2
 
Takım gercekten ıyı goukuyor lıgın başlamasına 1 hafta kala bu maçlar sınav nıtelığındem bu maçı cok onceden kopratırdık ama 7 oyuncuya cıkmamız denme aşamasını gosteriyor..

Bu adam garnett! ne iş yapar ben anlamadım yaa adam gıdecek yada bır satalığı var veya sevgilisnden ayrı :) basketboldan bi haber haberlerı beklyıoruz bır sorunu var ama ne!

Fatih benim fikrimce daha ilk beşte oynamaya ısınamadı onun uzerıne ınatla oynamak lazım.

Takımda birde şemsi olayı varki evlere senlik ıyı eli var buna suphe yok ancak cok ınatcı bıraz daha paylaşmayı bılse.

Burak bence bu sezona kendını ıyı hazırlamıs her zaman sen içeri gir diyen biri olarak ne sayılar attı helal olsun.

Şimdi muhabbetin en tatlı yeri DeSean Hadley Malik Dixon bu adamlar bizi bu sene oturtmayacak sanırım gercekten iyi seeçimler.

İlk maçta karsılaşacagımız Mersın gercvekten iyi takım biraz sabır bu sene şeytanın bacagını kıracagız..

Sayın Başkan Canaydın size sorarım değdimi yerin dibine gectiğimiz 2 seneye!!!
 
Envela yiğidi öldür hakkını ver demişler Halil Üner Hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum maçaı çok güzel okuyup sürekli gerekli yerlerde müdahele ettiler :claps

Bu takım bu yıl kesinlikle adından sıkça söz ettirecek.Yabancı seçimlerimiz çok iyi amanha bunların içinde bir yabancı varki basketbola tam bir yabancı Chris Garnett :ehue bu adamı hangi referansla ve hangi izlenimle getirmişler çok merak ediyorum garanti fiziğine aldanıp tutup kolundan buralara getirmişlerdir.

Ya liginde başlamasına az kaldı try-out sezonunu bitirelim artık o takım tutmadı.Halil Hocamızda çok seçici. Beğeniyor sonra başka gözüne çarpıyor onda karar kılıyor sonra ondanda sıkılıyor ama yakında turnayı gözünden vuracakdır garanti.

Mersin B.B. Benjamin ve Harun başımızı ağrıtabilirler.Fatih ile Hüseyin'e çok iş düşecek ama ben ikisinede güveniyorum.Onlarda şimdiden Malik,Deasen,Burak ve Fatih'e nasıl önlem alacaklarına kara kara düşünüyorlardır.

Başarılarını küçümsemek istemiyorum ama Mersin tam bir kapalı kutuydu nasıl ve ne türde bir takım oldukları tam bilinmiyordu ki hazırlık maçlarında da çok kötü savunma yapıyorlardı kimse şans tanımıyodu onlara doğal olarak onlarda bunu iyi değerlendirdi.Haftaya ben çok ümitliyim inşallah galibiyetle başlayacağız lige.
 
galatasaray ıcın hadley buyuk kazanc cok ıyı bır oyuncu savunması ve sut secımlerı mukemmrl dıxon bazen sahsı ama tam bır winner burak emaktar ozverılı ve formda fatıhte fandımentıl eksıklıği var ama kazanc pota altını iyi kullanan takımlara karsı cok zorlanırız huseyın ve garnet cok yetersız takıma ıyı bır bes numara ve uc veya dort oynayabılecek bırı lazım mesela jurkovic veya mamic
 
garnetın sabıra ıhtıyacı yok tek ıhtıyacı amerıkaya donuş bıletı adam 8 adım atmadan topla vedalasmiyor ama onu bulmak meharet oda bızde var buyuk koc halıl
 
Dershanede gördüğüm 4 saat Fen'den sonra bu skor ilaç gibi geldi.4 senedir yenemediğimiz Karşıyaka'yı -durumu ne olursa olsun-16 sayıyla yenmek son derece güzel.
Anladığım kadarıyla takımın tek değişmesi gereken adamı Garnett.Valentin,Hüseyin,Şemso ve Serhat zamanla daha da performanslarını arttıracaklar.
Hatırlarsanız 2 sene önce El Amin ve Ayuso'yu transfer eden Beşiktaş fos çıkan Amerikalı uzunu Wesley Wilson'ı göndermişti ve sene sonunda 3. olmuştu.Umarım Garnett de bizim Wesley Wilson'ımız olur ve seneyi Beşiktaş gibi başarılı bir yerde bitiririz.
Bir de seyircilerin şovunu sizlerden dinledikten sonra aklıma Efes maçına 2000 kişi geldi diye Fenerbahçe seyircisine etmedikleri yalakalık kalmayan spikerler geldi.Peki geride bıraktığımız 2 yılda bize çektirmediğini bırakmayan takımı bu şekilde destekleyen seyirci için ne söyleyeceksiniz?
 
Hepinize teker teker rica ederiz demem gerekirdi ama kabul edersiniz ki uzun iş olurdu ;)

Hani demiştik ya "40 yıl düşünsek Galatasarayımızın Edirneye gelcegi aklımıza gelmezdi" diye..

5 Ekim Çarşamba günü ögleden sonra geldi takım edirneye ve ilk antremanına çıktı..yalnız bırakmadık..

7 Ekim Cuma Efes Pilsen karşısında [bana göre en iyi desteği verdigimiz maçtı,takımımızda iyi oynadı ama efes bu ne de olsa] harika bi destek verdik..
8 Ekim Cumartesi günü İtü karşısında öldük öldük dirildik,maç bi ara beraberlige geldi ama yine harika oynayarak aldık maçı..Cumartesi gecesi takımın kaldıgı otele gidip Halil hocamızla görüştük,rica ettik,oyuncularımızın cama çıkmasını istedik..bizi kırmadılar,yaktık meşaleleri onlar pencerelerden bize "sarı" dedi..aynı otelin bi alt katında kalan karşıyakalılar epey rahatsız oldular :)
9 Ekim Pazar günü Galatasarayımız,Karşıyaka karşısına çıkarken; polis ilk 2 gün uygulamadıgı güvenligi uyguladı tribünde bize karşı..saha komiseri ve salon müdürüyle yaptıgım görüşmede bu guvenligi karşıyakalı oyuncuların hakemle konuşup istedigini ögrendik ;) otel olayında baya canlarını sıktık heralde :)

karşıyakayı da yendikten sonra takımımızı salonun dışında otobuse binerken meşalelerle sislerle ugurladık..

duygularımı,ne hissettigimi burda ben yaza yaza bitiremem..
gelenden gelmeyenden herkesten allah razı olsun..
2,5 saatlik yoldu edirne size..

bizi 3 gün boyunca yalnız bırakmayan Uludaglı Aslanlar ve Yıldızlı Aslanlara da teşekkür etmeyi unutmayalım ;)

Son olarak diyorum ki ;

ultrAslan-UNI hep Galatasarayımızın yanında..

Heryerde..


Tequila' Alıntı:
valla Edirnedeki taraftarı görünce
Cem ede söledim maçta keşke maçları Edirnede oynasak diye
gerekirse burdan bizde gideriz
eğer bu takım İstanbulda 50 kişiye oynıcaksa yazık olur

ben çok beğendim bugün takımı
özellikle Dixon Hadley Fatih bu 3lü çok iş yapcak bence

tbrk ediyorum takımı ve hocayı
 
gercekten cok iyi oynadık ozellikle dixon dune gore dahahdaha iyiydi hadley superdi ben cook begendim burak dunku guzel oyununu surdurdu bence suan itibariyle burak mevkisini buldu semso fena degildi ama daha iyi olur fatih defansı biraz vasattı ama hucumu bugun superdiii

abi gelelim garnet a bu adamdan hicbisi olmaz 1.86 lık ben bile bu adamdan daha iyi pivot oynarım vala atıslarımda bundan daha iyi ben omru hayatımda bole facia bi oyuncu gormedim cok kotu tek kelime bu adama zaman filan verilmez istanbula donmeden gonderilmeli zaten dikkat ettiyseniz halil hoca ilk defa bi oyuncuya haklı yere sinirlendi ve oyundan aldı halil hocanın yine bugunde garnetı oynatmaya pek niyeti yoktu
takımı kutluyom ve ayrıca halil hocayıda kutluyom nası elestirmeyi biliyosak tebrik etmeyide bilcez halil hoca bu maca harbi iyi hazırlanmıs tebrikler isallah hep bole devam eder :atki :atki :atki
 
ben wilangowskiyi gördükten sonra garnetta facia diyemiyorum çünkü o huzur evinden kaçmıştı ama daha kalıplı bir 5 alınmalı :eek:key
 
Harun ve Kaan sağolun :D
bu çoçuklar harika lafına koptum ;)

Esas biz size yaptığınız misafirperverlikten dolayı teşşekür ederim özelliklede Yıldızın uyutmayan gurubuna katlandınız yani sağolun arkadaşlar.. :D

güzel maö oldu seyirci olarak muhteşemdik.Meşale ve sis olayıda güzeldi.Herşey umarım dahada iyi olucak.ama çok yorgunum yakında uyuyacam
 
Galiba 2 yildir en rahat ve en farkli kazandigimiz mac bu oldu. Takim genel olarak bence bugun gayet iyiydi.

Bu sezonun en buyuk kazanci Hadley olacak gibi; isabetli sutlari, israrla potaya drive etmesi ile hucumda cok etkili bir silah oldugu gibi savunma ve rebound gayretiyle savunmayi da canlanlandiran oyuncularin basinda. Bu sezon cok double-double yapacak gibi, Allah nazardan saklasin.

Dixon da cok onemli bir tranfer olmus. Cok enteresan asistleri olan bir oyuncu ve mac basina 20 sayiyi rahatlikla bulabiliyor, onun skor gucune de bu takimin cok ihtiyaci var. Sadece saga dogru dripling yaparken sag dipten zorlama cok sutlar atabiliyor ama seyrettigimiz iki macta da bu sutlari cok yuzdeli soktu, kalitesine guvenrek yaptigi bu zorlamalari kabullenmek zorundayiz gibi duruyor. Bugun savunmada da gecen maca oranla biraz daha gayretli gozuktu.

Bugun Burak ve Fatih'den cok iyi skor bulduk ama her mac bu ikiliden toplam 35 sayi bulamayacagimizi da bilmemiz gerekir. OZellikle Burak cok iyiydi, karsisinda oynayan Umit'in zayif performansi da buna yardimci oldu. 4 numarasi biraz daha etkili takimlara karsi Burak zorlanabilir.

FAtih hucumda ozellikle ikinci yarida etkili oldu ama ilk yarida post up yaptigi pozisyonlarda 3 defa cok basit top kaybi da yapti. Bugunun iyi seylerinden bir tanesi Fatih'in erken faul problemine girmemesi oldu, umarim oynamya basladikca verimi artmaya devam eder. Fatih savunmayi Hadley ile birlikte ayakta tutan oyuncu ve erken faul problemine girmeyip hucumda da katkisini arttirirsa takimi bir ust seviyeye tasiyabilir.

Garnett icin artik birsey yazmayacagim, artik herhalde Halil Uner de gormustur. Ne diyeyim artik bu oyuncunun mac kasetlerini seyredip getirene de helal olsun, sozlesme imzalayana da! Umarim en kisa zamanda gider, adamin burda yedigi ictigini fakirlerlere iftar diye dagitsak bile daha faydali olur, hic olmazsa sevaba girmis oluruz!

Ama bence bundan sonra alinacak yabancilardan uzun olani Garnett gibi cok kalipli bir 5 numara degil, hem 4 hem 5 oynayabilecek bir oyuncu olmali (mesela Koch gibi). Dgier yabanci olarak da 2 metrenin biraz uzerinde bir 3 numara bulabilirsek cok iyi seyler yapabiliriz.

UZun sure sonra ilk kez umudumuz var, bunu bile o kadar ozlemisiz ki...
 
hakann' Alıntı:
galatasaray ıcın hadley buyuk kazanc cok ıyı bır oyuncu savunması ve sut secımlerı mukemmrl dıxon bazen sahsı ama tam bır winner burak emaktar ozverılı ve formda fatıhte fandımentıl eksıklıği var ama kazanc pota altını iyi kullanan takımlara karsı cok zorlanırız huseyın ve garnet cok yetersız takıma ıyı bır bes numara ve uc veya dort oynayabılecek bırı lazım mesela jurkovic veya mamic

hüseinin neresi zayıf süper savunma yapıyor iyi şutu var
 
Dixon: bizim el amin'imiz olma yolunda en azından seyirci öyle olmasını istiyor. ANcak dixon'a bjk'nin amin'e yaptığı tezahüratın kopyası yerine kendimize özgü bir tezahürat bulsak bence iyi olacak. Dixon iyi oyuncu. Sut seçimleri tartışılabilir. Ozellikle bu yuzdeyi tutturamadığı ve kafa kafaya giden maclarda. yedeği olmaması cok kötü. bir de sinirlki bir arrkadas. Dixon'ı aldığımızda İsrail'de okuyan arkadaslarla gırustum. Hiç birisi onun sinirli davranışlarını soylememişti. dun tekrar kobnustum ve özellikle sordum tipik zenci dalasmasıdır ciddi bir sorun olmaz dediler.

Hadley: Bence en önemli transfer. Tam takım oyuncusu hem pis işleri yapıyor hem drive ediyor hem ribaunt alıyor hem de savunma yapıp sut sokuyor. Bir arkadas dixon tarzı oyuncu bulmak kolay, hadleyi bulan teknik ekibi kutluyorum demis. Bence cok da guzel demis. onun üzerine soylenecek pek bir sey yok.

Garnett: go home

Burak: Bence en cok konusulması gereken oyuncu. Burak hucumda her zaman iş yapar. ancak savunma ve hucumda mücadeleden kaçarDI. karşıyaka macındaki mücadeleci goruntusu benim cok hosuma gitti. Attığına degil ama savunmadaki gayreti benim için çok önemliydi. Tesekkürler burak.

Semsettin: Hucumda daha agresişf olmasını beklenebilirdi. ancak semsettin takımda skor sıkıntısı yaşanmadıkça kendisini hucumda göstermez. Savunmada mücadeleci ve hırslıydı.

Serhat: iyi bir kuması var ama zamana da ihtiyacı var.

Gokhan: beni şaşırtmadı

Huseyin: Hırsı dikkatimi çekti. takımda ciddi bir kazanma azmi vardı, huseyinde de. ikilik sutları girmedikçe sinirlnedi. sokunca rahatladı. ancak huseyinin o boy ve posla içerden oynaması gerek. takımda üçlük atacak son oyunculardan birisi olduğunu unutmamalı.

FATIH: Nerede zıplayıp nerede zıplamayacağını oğrenmesi zaman alacak. buna rağmen 4 blok yaptı. kendisine bir hucum tarzı belirlmeli ve o hucuma calışmalı. Sırtı donuk hucumunu geliştirmeli. üçlük atanlara blok koymak için üç saniye koridorundan sıçrıyor. fatih yere inene kadar üçlük atmaya niyetli oyuncu üç saniye içine drive edip giriyor. Sonra da fatihin tutması gereken adama asist yapıyor. Fatih çok dışarı çıkınca ribaunt açığı verme ihtimalimiz olur. hadley her takıma karşı bu kadar ribaunt yapamaz.

Pastal: Sahada goren oldu mu?


Takımın mücadele hırsı iyiydi. İki oyuncu lazım. bir tanesi pivot. soyle varda gibi her işi yapacak. sırtı donuk, yuzu donuk hucum edecek. ribaunt alıp, savunma yapacak bir pivot. teneke degil yani. bir de kısa rotasyonunu saglayacak üç numarada oynayacak bir oyuncu. Ama oncelik pivotta.

Bir de halil'i eleştirenler deyince ben de üzerime alındım. Halil'in eleştirilme nedenlerini tekrar yazmayacağım. halil'e sorular topicinde bulabilirsiniz. Ancak bir pivot almak için üç teneke pivot getiren adamı eleştirmeyelim mi? Amaç bağcıyı falan dovmek degil. GS basketbol şubesinin en başarısız donemlerinde halil vardı. Ahı gitmiş vahı kalmış kaf kafı yendi diye halil hoca'yı tebrik edip goklere mi çıkaralım. FB, BJK şampiyon olma hedefi koyarken GS'ın kümede kalmaya çalışması içimizi acıtmasın mı?

Bu sene için de gelecek pivotun kalitesine gore sıralamadaki yerimiz degisir. Gecen seneye oranla zayıf takımlar daha guclendi ve guclu takımlar daha zayıfladı.

Bence ulker, efes, fb, bjk zayıfladı.

telekom, dacka, mersin, tuborg ise guclendi.

Efes için bir parantez: aslında efes guclendi ama ermal'in olmaması turkiye liginde sadece uzun degil kısa rotasyonunuda etkiledi. efes'te sırtı donuk oynayan turk uzun kalmadı. bu nedenle efes kısa rotasyonunu da bozmak zorunda kalıyor. Bu da takımın dengesini bozuyor. iyi bir pivot ve iyi bir hoca (hakan demir tekelde degil de biz de olsa) ile GS her seyi yapabilir. Ama iyi bir pivot ve bildiğimiz halil'le en iyi ihtimal altıncı oluruz.
 
- Öncelikle edirne'deki uni'lere tesekkürler, galibiyetlerimizdeki paylari büyük. ama "sus, soru sorma" olarak bildigimiz beste versiyonundaki israr biraz gereksizdi, çok sıkıcı oldu.

- Zengin bir kadroya sahip olduk diyebiliriz, Serhat, İsmet umut vaat ediyor.

- Garnett nedense bana ilk maçinda iyi görünmüstü, ama dün basit hatalar yapti. Çocuk gibi heyecanlanip steps yapmasi, bu takimda kalma ve kendini gösterme isteginden olsa gerek. İki istatistiği iyi pivotun gönderilmesine neden olan bir adamin bos olacagina pek inanmiyorum. Burnu kalkik bi adam yerine ben Garnett gibi istekli birini tercih ederim. Ama sonuç olarak baya yeteneksiz göründü, inkar edemem:)

- DeSean ve Dixon... yoksa uzun zaman sonra dawkins ve nasil yaziliyo bilmiyorum ama Sıkors'ümüzü bulduk mu? ikisi de çok güven veren, maçi çevirebilecek isimler...

- fatih bizi tribünde baya deli edecek ama, ona gösterdigimiz sabir meyvesini verecek. Dün skor bulmakta zorlandigimiz anlarda içerden çok kritik iki sayi buldu. İste budur...

- Hüseyin biraz hayal kirikligi yaratti, kötü bir izlenim birakti bende...

- Burak çok çok iyiydi, üçlükleri farki açmamizi ve rahat oynamamizi sagladi. Üçlükleri haricinde içeriyi de zorlamasi çok sevindirici...

- Semsettin savunmada iyi gözüktü ancak bildigimiz skor gücünü sahaya yansitamadi genelde...

- çok iyi bir 5 numara bulursak potansiyel olarak yenemeyecegimiz takim yok gibi gözüküyor. üner "sürpriz bir yabanciyla anlastik" demis, duyan var mi?
 
tebrikler bütün takıma...helal olsun...transferler cuk die oturmuş ama tek bana koyan eskiden küfür erttiğimiz şemsettin baş a vede fatih solak a nasıl olurda lehine tezahürat yaparız..biraz zor bana göre tribüne çağırmak içten olarak...
 
kaç tane adam aldılar gönderdiler kala kala bu garnett e mi kaldılar yazıklar olsun ya. Bu kadar ugraşıdan sonra alınan bu adamı duyan da Kevin Garnett sanacak. Madem 4 arıyordunuz ne yapıp edip boddicker ı niye tutmadınız yok bu adamı pivot sandıysanız hadgen ı niye yolladınız bence takıma 2.12 lik felan hücumu iyi bir pivot lazım. Savunma gerekince fatih oyuna girer 15 dk oynasa yeter. Acaba diyorum ülker bize pivot almayın fatihi yetiştirin şartını mı koştu? Galatasaray büyük kulüptür ama böyle bişey varsa yönetim istifasını vermelidir. Kimse Galatasaray'a şart koşamaz.
 

Üst