Galatasaray - Darussafaka : 73-70

Galibiyet çok iyi oldu.Özellikle skor yükünü 9 oyuncunun çekmesi daha güzel.Yalnız maçın oradan buraya gelmemesi lazımdı.Bir de Mert,İsmet ve Orhan da skora katkı yapsa daha iyi olacağız.Bu arada forumun müdavimlerinden biri olrak yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz demek isterim.Bir de maç izleme zevkini bırakıp bize skoru gönderen herkese çok teşekkür ederim.X bir de Tufan bazı terbiyesizlikler yapmış galiba.Bu olayı biraz açarsan seviniriz.
 
gsdacka0405.jpg


Dakikalar yanlis yazilmis.
 
Boddicker nefis bir oyuncu, fundamentali ve oyun zekası çok yüksek. Arasıra gereksiz zorlamalar yaptı ama onun dışında müthiş bir oyun ortaya koydu. İçeride ve ribaundlarda ezilmediysek onun sayesindedir.

Aynı şekilde Jacobson ve Johnson da iyiydi. Savunmada ikisi de çok gayretliydi maçı almamızın esas sebebi budur.

Arda ve Gökhan da kritik anlarda öne çıktılar. Özellikle Gökhan'ın iki üçlüğü skoru 70-62'ye taşıdı o dakikadan sonra 3 dakika skor bulamamamız yüzünden 70-70 oldu maç. O 3 dakikadaki gibi bir sıkıntı umarım ileride olmaz. Bir de Arda'yı maçın genelinde tutuk gördüm.

Rakip galibiyetsiz olsa da çok güçsüz bir rakip değildi. Takımı kutluyorum, umarım çıkışımız devam eder.
 
Gelelim macin yorumuna.
Once genel bir yorum yapalim.

Takim olmus gorunuyoruz.Savunma ve hucum olarak surekli olmasada oldukca iyiydik.Kisa periyodlar halinde bazi oyuncular on plana cikti.Gokhan,Arda ve Umut Tinay gibi.
Yabancilar ise bana gore yapabileceklerini yapiyorlar.Ben begeniyorum yabancilarimizi.Ama Estebanla ilgili sorun var sanirim.Maddi olabilir.Bu yuzden oynatmiyor olabilir.
Macin cogunda uyguladigimiz uzunsuz oyunda sanki bana Estebansiz nasil oynuyoruzu denemek icindi.

Sunuda eklemem gerekiyor Dackanin dis sut tehdidi neredeyse hic yok.Bu da savunmamizi rahatlatti.Ama iyi hatta cok iyi savunma yaptigimiz gercegini degistirmez bu.
Hucumda ise bos sut yaratmayi becermeye basladik.
Ama yine dedigim gibi en onemlisi giren cikan a ragmen takim oynuyor.
Belli bir 5 soylemek cok zor.
Birde takim faul sorununa girdi. 5:32 dakika kala 4 oyuncumuz 4 faulluydu.Sahada surekli 3 tane 4 faullu oyuncumuz vardi.Buda etkiledi bir sure sayi bulamamizi ve sayi yememizi bana gore.

Gelelim oyuncu yorumlarina

Jacobson : Fazla on plana cikmadi bugun.Ama yine istatistik ve oyun olarak memmun etti.

Johnson : Cabuk Faul aldi.Coguna gore cabuk ve gereksiz sutlar atti.Ama bence 1-2 tanesi disinda atmasi normaldi.Ayrica kisa zamanda yaptigi 4 asistte yeterli bana gore.Takim icinde onemli yeri olucaktir bana gore.Ozellikle kisa ve hizli guardlara karsi.El-Amin , Omer Onan gibi.

Boddicker : Adam bir kere basketbolu biliyor.Kimse drive etmezken pozisyon yaratip drive etti 1 dakika kala.Dacka top cikarirken top caldi.Ikiside sayi bulamadigimiz zamanlardi.Birde aldigi ribaundlarin neredeyse hepsi cok onemliydi.Hele aldigi bir savunma ribaundunu izlemenizi isterdim.Sonuc olarak yaptigi hersey cok kritikti.

Arda : Neden bilmiyorum cok tutuk.Korkuyor bir kere.Artik atsin su cekingenligini uzerinden.Okudugunu biliyorum Arda.Adamini gecmissin neden iceri girmiyorsun ? Zorlamiyorsun. Top caldin 3luk attin kendine gelirsin derken yine bos pozisyonda zorlamak yerine disariya pas cikardin.
Birde Ardanin postunu kullanmiyoruz.Ardada inatci olmuyor.Arkasinda genelde kisa oyuncular oluyor.Post-up calistirilirsa etkili olur.Umarim birilerinin dikkatini ceker.
Ha birde umarim kendini Fener macina sakliyorsundur.Cunku bu seneki Fener maci en zor Fener macimiz olucak.

Umut Tin-Tin : Olmuyor olmuyor..Daha once izledigim Umutun U sunu goremiyorum.Nerede fast-breakler nerede drivelar.Bir tek drive etti bugun ondada sayiyi buldu.Umrundami degil nedir.

Estevam Ferraira : Az oynadi.Yine sorunlar var sanirim.Cok kaliteli bir adam aslinda.Hucumda cok yuksekten isabetli birakiyor.Savunmada bloklari acaip tehdit olusturuyor.Umarim gonderilmez.
Yada gitmez diyelim.

Cihad Sahin : Sakatligindan sonra ilk defa oynadi.3 serbest atisin hepsini kotu atti acikcasi.Umarim sakatligi tam duzelir ve oynar.Cihad bana gore cok onemli isler yapabilir bu sene.Takimimizin kimyasinda onemli bir yeri olabilir.

Ufuk Gurgen : Ilk 5 basladi ama sadece basladi.Birsey yapmadi.Fazlada oynamadi zaten.

Enver Ekmen : Ilk 5 oyuncusu olamaz.Rotasyonda yer bulur.

Gokhan Ucoklar : Mactan once leventlere soyledigim gibi bence Kaptan olmasi gereken oyuncu.Mert in babasiymis tarihiymis filan.
Gokhan kaptan olmanin gerektirdigi isleri yapiyor.Benchten takima yon veriyor.Saha icinde yardimci oluyor.Hatalari anlatiyor.Ve en onemlisi bugun yaptigi isti.En kritik yerde sorumluluk aldi ve 3 te 2 ucluk atti.Takimida oynatiyor.Benim icin kaptan Gokhandir. Tebrikler Gokhan Kaptan.


Ve hepinizin bekledigi bolum coach yorumu.

Halil Uner : Iyi performans cikardi.Molalari oyuna mudahelesi son derece yerindeydi.Ayrica takimida iyi calistirmis.Geldiginden beri oynanan 20 kusur mactaki en iyi performansiydi bana gore.Sezarin hakki sezara.

Fakattt! 71-70 ondeyiz. Dacka stepsle top kaybi yapmis.Sonrada faul.Top bizde 2 atis kullanicaz. Bu sirada hakeme bu sekilde tepkinin ve itirazin anlami nedir? Nedeni ne olursa olsun maci kaybetme riskine degermi?
Gecen haftalarda Ahmet Kandemir aynisini yapti KSK-BJK macinda.Tam yakalamisken aldigi teknik faulle maci kendi elleriyle verdi.
Aman Halil hocam.Biraz dikkat.Zor aldigimiz maci kolay vermiyelim.Once Galatasaraya ama dahada onemlisi kendine zarar verirsin.
 
turbasket.com' Alıntı:
Geçtiğimiz hafta Türk Telekom'u yenerek, sezonun ilk galibiyetini elde eden Galatasaray, Darüşşafaka karşısında zorlu bir mücadele vererek, sahadan 73-70 üstün ayrılmasını bildi. Daçka ise bu sonuçla 5.maçını da yenik kapatarak, son sıradan kurtulamadı.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray karşısında Whorthon ile pota altında etkili olan Darüşşafaka, sarı-kırmızılı takımda Jacobson'un sayılarına karşın ilk periyodu 20-18 önde geçti.

2. periyotta özellikle Boddicker ve Jacobson'ın etkili performansıyla oyunu dengeleyen Galatasaray, yaptığı iyi savunmayla ilk yarıyı 7 sayı farkla 44-37 önde kapadı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray, Boddicker ve Jacobson ile oyunda skoru lehinde tutarken, 26. dakikada 10 sayılık farka ulaştı: 55-45. Sarı-kırmızılılar, ribauntlarda sıkıntı yaşamalarına karşın son çeyreğe 58-53 önde girmesini bildi.

Galatasaray, Jacobson, Johnson, Boddicker ve Arda'nın 4. faullerini almaları sonrası oyundaki üstünlügünü yitirirken, Darüşşafaka'da Rice, bitime 1 dakika kala skoru 70-70'lik basketi buldu. Maçın son 15 saniyesine de aynı skorla girilirken, kazanılan faul atışlarından Boddicker'in yalnızca 1'ini sayıya çevirmesiyle birlikte, Darüşşafaka galip gelebilecek hücum fırsatını yakaladı.

Ancak, yeşil-siyahlılarda Erdem'in bu hücumun hemen başlangıcında hatalı yürüme yapması ve ardından yapılan taktik faulde atışları kullanan Boddicker, baskete çevirince Galatasaray, Darüşşafaka'yı 73-70 yendi.

Bu arada karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanvekili Turgay Kıran, futbol şubesi sorumlusu Fatih Gökşen ve basketbol şubesi sorumlusu Derya Taşdelen ile birlikte sarı-kırmızılı oyuncular Conçeicao ile kaleci Aykut da izledi.

Öte yandan karşılaşmanın 13. dakikasında sahaya tribünlerden maytap atılması üzerine maç bir süre durdu. Patlayıcı maddelerin atıldığı Galatasaray tribününe dek giden antrenör Halil Üner, taraftarları uyardı.

Maçın son saniyelerine 70-70'lik eşitlikle girilirken, Darüşşafaka'da Ersin Görkem, topla hatalı yürüyünce muhtemel bir galibiyetten oldu.

GALATASARAY (18-26-14-15): 73 Nick Jacobson 18, Johnson 10, Brian Boddicker 18 (10 rib), Arda Vekiloğlu 8, Umut Yenice 3, Ufuk, Jose Estevam Ferreira 2, Enver Ekmen, Gökhan Üçoklar 12

DARÜŞŞAFAKA (20-17-16-17): 70 Erdem Türetken 4, Cevher 9, Soner 0, Tufan Ersöz 12, Kevin Rice 10 (10 rib), Cüneyt Erden 12, John Whorton 19 (9 rib), Deniz Gökay 3, Barac 1

Tabi Ersin Banvitten geldi bir anda top kaybi yapti =) Erdem yapti sanirim top kaybini.
 
cok zevkli ve son saniyeleri de bi o kadar heyecanlı bi mactı. X zaten yorumları yapmıs ben daha fazla yorum yapmiim :)

yalnız halil hoca konusunda katılıyorum. hoca belki isteyerek yapmıyo kendini o anda macın heyecanına kaptırıyo ama en kritik saniyelerde yapılmaması gereken bi itirazdı. ama yine de kazandıgımız için halil hocaladn baslayarak tüm oyuncularımızı tekrar tebrik ediyorum. darısı KSK macına...
 
Ata Ersin Banvitte oynuyor =) Yani bugun sahada olmasida bize calismasida mumkun degildi.
Yani hatali yazilmis.

Umarim Banvit macinda calisir ama.
 
Bugün bütün oyuncuları kutluyorum bana göre ii mücadele ettiler
ve maçı da kazanmayı hakettiler

son dakikalarda tehlike yaşasakta
özellikle Gökhan ın attığı 2 üçlük hem rahatlattı hemde o anda bi kaptan gibi çıktı

Arda konusunda Murata katılıorum
içeri girmeye neden korkuo anlamıorum kaldırığ şutu atıo
içeri girmeyi zorlasa ya basket olcak ya faul yada basket faul

onun dışında Boddicker bana göre basketbolu inanılmaz bilio
nerde şut atılcak nerde pas werilcek

Esteban fazla oynamadı bgn genelde kısa bi takımla oynadık
ama çokta ii müfada yaptık
reb. dada ezilmedik 32 ye 30 du
Estabana biras daha top inseydi daha rahat alabilirdik bence maçı

Ve son olarak aman hocam aldığımız maçı son saniede werioduk
orda itiraz etmenin ne gereği war
nese bgn Halil Ünerde çok iidi maçta Muratada dedim
molalar fln tam zamanındaydı

Tüm Takıma Tebrikler..
 
-Telekom galibiyeti seyirci sayımızı birazda olsa artırmıs.Tabi bunda macın pazar günü ve uygun bir saatte oynanmasının da etkisi var.Haftaya Karsıyaka deplasmanından da galibiyetle dönersek bir sonraki hafta istanbuldaki macta cok daha fazla insan olur.

-Sporcularımız iyi sonuclar alındıgında taraftarın da yavas yavas salondaki yerini aldıgını anlamıstır umarım.

-Gökhan'ın skor 64-62 iken arka arkaya iki üclük sokması

-Boddicker'ın hücum setlerinde takım arkadaslarını iyi yönlendirmesi ve aldıgı ribauntlar.

-Arda'nın bir türlü sazı eline alıp istedigi oyunu oturtaması. Arda bu degil,tek basına mac alabilecek kapasitesi var ama bir türlü kendini bulamıyor.Ondan cok seyler bekliyoruz..

-Takımda en tuttugum adam Jacobson.Eli cok düzgün.Kendine iyi atıs pozisyonu yaratıyor ve yüzdesi de oldukca iyi.

-Ferreira yararllanılması gerken bir adam fakat bir problem oldugu gercek.Ondan pota altında iyi verim alabiliriz,özellikle bloklarıyla öne cıkıyor.

-Savunmamız cok iyiydi bugün,gerci Dacka'nın da dogru düzgün hücum edecek adamı yoktu dersek dogrudur.

-Halil hoca bugün cok yerinde müdaheleler etti bana göre.Aldıgı molalar,oyuncu degisiklikleri cok yerindeydi.Ama mac 71-70 iken hakeme öyle bir itiraz etti ki neredeyse teknik faul alıyordu,macı bu yüzden kaybedebilirdik.
 
İki galibiyet üst üste çok memnun edici ama bir de kötü tarafı var,
Takım iyi diye artk ne transfer olur ne de başka birşey
İnşallah bi,daçka, bir telekom daha vardır bu ligde
 
Sezona kötü maçlarla baslam1st1k we Türkiye Kupas1'ndaki 3 maç1m1zdan 2'sini kaybedip kötü bi sekilde elenmistik daha sora ligdeki ilk 3 maç1m1z1 kaybettikten sora son 2 haftdaki maçlar1m1z1 güshel bi sekilde kazand1kk... Insallah dewam1 da aynen güshel sekilde gelir....
 

Üst