Galatasaray - Darussafaka : 73-70

ben hala kaybettiğimiz İtü ve kolej maçlarına yanıyorum. Şu an 4 galibiyet olacaktı ve rahat durumda olacaktık.

Daçka galibiyeti iyi oldu. Bu hafta KSK maçı var. KSK yı yenebiliriz eskiye oranla daha güçsüzler.
 
gökhan hakkındaki düşüncelerimde yalnız değilmişim demek ki. hakikaten benim seyrettiğim maçlarda da kaptan gibi davranıyordu, koçun sağ koluydu (halil üner'in kenardan bağırmasını bazen duyamasa da :) ) hücumda geçmişten kalma psikolojik travmalarını hala atlatamadı, ama olsun; ben bu adama performansı ne olursa olsun ilk geldiği günden bu yana sempati duyuyorum nedense. kötü oynasa kızamıyorum, üzülüyorum sadece.
bugünkü maçı aldığımız çok iyi oldu. yönetim desteği de kapıdaymış. bakalım toparlanabilecek miyiz biraz daha.
canlı yayın için bir kez daha teşekkürü borç bilirim. devamı atv'den gelir inşallah.
 
qb' Alıntı:
Aman Tanrım Gökhan 3 lük atmış mucize :)

Asıl Gökhan Üçoklar' ı sen Yıldız Milli ve Genç Milli Takımda görecektin, Avrupa Sayı Kralı olduğu zamanlar. Neyse ....

Maç hakkında uzun bir yorum yapacaktım ama X ' inkini okuduktan sonra vazgeçtim :p

Umut Tınay ; üzerine kuma getirilircesine vasat yabancı Johnson' ın alınmasına biraz içerlemiş gibi geldi .... Bence Umut Johnson' dan 2 gömlek üstün.

Brezilyalı Esteban' la bir takım oyun dışı sorunlar var sanırım. Duyumlarıma göre maddi sıkıntılarmış bunlar. Çözülemeyecek sorun olduğuna inanmıyorum ama oyuncu da bu konuda biraz ahlaklı olmalı. Tamam profesyonelsin yurtdışında ülkenden kilometrelerce uzakta forma giyiyorsun, bir takım beklentilerin var ama bu beklentilerin sonucu idmana çıkmamak olmamalı.
Ben basketbol olarak kendisini çok tuttum. Rakibin pota altındaki zayıflığından olsa gerek bu karşılaşmada pek de ihtiyaç olmadı ama pota dibinden daha fazla tehdit oluştursak fena mı olurdu sanki ? Öncelikle pota altında caydırıcı bir unsur gibi göründü bana, top eline de yakışıyor hani boş değil.

Bu takımın ustaları Arda Vekiloğlu ve yıllardır herkesin " bu adamdan birşey olmaz" dediği Gökhan Üçoklar. Gökhan her ne kadar altyapı performansından çok çok uzak olsa da basketbol bilgisi ve oyun içi karizmasıyla bu takıma gerekli. Benim jenerasyonum olduğu için kendisini çok iyi biliyorum, TED Kolej altyapısında oynarken Milli Takımın yıldızıydı ve aynı jenarasyonun bilindik isimleri Bora Sancar, Eray Köklü, Ege Taşpınar, Esat Şahin, Alpay Öztaş, İlker Bergütay, Orhan Güler, Cüneyt Erden, Emre Berk gibi isimler klüp takımlarındaki skorer kimliklerinin aksine milli takımda hep Gökhan' ın yanında yardımcı oyuncu sıfatına bürünürlerdi. Ahh o eski Gökhan ahh , bu satırları okuyorsan bir mail at da nostalji yapalım ;)

Arda nedendir bilinmez kendine güvenmiyor. Potaya drive etmekten çekiniyor gibi göründü bana, doğru düzgün kafasını kaldırıp potaya da bakmıyor. Hele hele bir ara kendisini 1.85 cm lik Cüneyt Erden' in savunduğu dakikalar vardı ki tribünde olmayan saçımı yoluyordum neredeyse. A be adaşım kendinden 20 cm. kısa adamı bulmuşun yapsana post-up ları . Coach Üner' i takip ettim de kendisini bu konuda hiç uyarmadı, garipsedim .....

Boddicker ve Jacopsen hakkında yorumda bulunmayacağım. Boddicker hakkında kendi topic inde birkaç satır yazmıştım; her ikisi de benim basketbol olarak sevdiğim tarz oyuncu değiller ama rakip zayıf da olsa takıma yararlı olduklarını görmek güzel.

Bence Galatasaray' ın fundamentali yüksek, drive meziyetleri olan skorer bir 2 numaraya ihtiyacı var. Her zaman dış şutlar girmeyebilir .....
 
Galibiyet güzel ,salon nispeten doluydu ve inanıyorum daha da dolacak.Taraftar olarak hikayeydik orta okul çağındaki ewde weya çewresinde kötü eğitim almış tipler ergenliğin de werdiği gazla 1 ton saçmalık yaptı maç boyunca beim umrumda değil içeri sokanlar yada abi dedikleri düşünsün ben mi uğraşacağım.
Estevan' a gelince kendisi dizinden sakat we fizyoterapi falan görüyo idmanlara çıkmıyor değil çıkıyor(bizzat ben gördüm) ve sakatlığın werdiği sıkıntıdan dolayı maçta fazla kullanılmıyor ancak oynadığı dakikalarda önemli işler yapıyor.
1 de benim en çok takıldığım nokta şuki forumda olupta maça gelenlerin alayı maçı localarda spor yazarı basketbol yorumcusu gibi izliyor we ben bu olaydan gerçekten rahatsız oldum , yani taam locada oturlması falan değil benim sorunum ama maç genelinde susmanız(hatta rakipin güzel 1 hücumunu alkışlamanıza anlam weremedim ) yani kısaca maça geliosanız 1 az tezahürat yapın DİFENS diye bağırın gerçekten ben faydalı olduğuna bu maçta inandım ....
 
Bahtsizbedewi' Alıntı:
Galibiyet güzel ,salon nispeten doluydu ve inanıyorum daha da dolacak.Taraftar olarak hikayeydik orta okul çağındaki ewde weya çewresinde kötü eğitim almış tipler ergenliğin de werdiği gazla 1 ton saçmalık yaptı maç boyunca beim umrumda değil içeri sokanlar yada abi dedikleri düşünsün ben mi uğraşacağım.
Estevan' a gelince kendisi dizinden sakat we fizyoterapi falan görüyo idmanlara çıkmıyor değil çıkıyor(bizzat ben gördüm) ve sakatlığın werdiği sıkıntıdan dolayı maçta fazla kullanılmıyor ancak oynadığı dakikalarda önemli işler yapıyor.
1 de benim en çok takıldığım nokta şuki forumda olupta maça gelenlerin alayı maçı localarda spor yazarı basketbol yorumcusu gibi izliyor we ben bu olaydan gerçekten rahatsız oldum , yani taam locada oturlması falan değil benim sorunum ama maç genelinde susmanız(hatta rakipin güzel 1 hücumunu alkışlamanıza anlam weremedim ) yani kısaca maça geliosanız 1 az tezahürat yapın DİFENS diye bağırın gerçekten ben faydalı olduğuna bu maçta inandım ....

Birader belli ki lafın ben ve yanımdaki arkadaşlarıma . İyi güzel de söyle bakalım o bağıran arkadaşlarından hangisi bizim kadar GS Basketbol takımına destek vermiş. Hangisi deplasmanlar dahi gitmiş, bu deplasmanlarda taraftarı bırak GS tribünü bile olmadığı halde pankart ve bayrak asıp bağırıp çağırıp Bursa' da, Ankara' da İzmir' de kimsenin ilgilenmediği basketbol takımı uğruna bıçaklanma seviyesine gelmiş?
( Henüz bıçaklanmadık ama o da olur artık ahını aldık ya )

Adam gibi taraftar desteği olur yeri gelir en kafaya çıkıp üzerimize düşen görevi layıkıyla yaparız sen içini ferah tut. Alkışlama konusuna gelirse, ben birkaç pozisyonu alkışladığımı sanıyorum, herhalde beni kastetmişsin. Ben galatasaray ve basketbol aşığıyım; basketbolda beğendiğim her hareketi alkışlarım. Bu spora aktif olarak fiilen 15 senemi verdim, şu anda sadece seyirciyiz ama benim kadar bu sporun içinde olup da basketbol konusunda varsa aksini düşenen söylesin ....
 
Ya şimdi se bunları yaptın ben bunları yaptım olayına girmiycem kimsenin olmadığı olnalarında sesini çıkarmadığı Osman HATTAT zamanında Sebadaki ,Alagaştaki diye başlar ,Ankara İzmir diye bende sayarım.....
Olay bu değil ama sahaya maytap atıldıktan sora oraya gelip bakmakla olmuyo taam ben az öncede dediğim gibi locada oturulması olayında değilim isteyen istediği yerde otursun (ama 1 arada otursak çok daha etkili oluruz nerde çokluk orda hareket....)
Yani kısaca ben bugün ne zaman baksam maçı izliodunuz taam maç.ıda izleyin gerektiği yerde werdiğiniz tepkiler ok. ama ben maça geldiğimde 2 şeye bakarım 1takım nasıl mücadele ediyor , 2 tribünler neyapıo.
Busite taam belki takım için olumlu 1 şeyler yapıo ama tribün için hiç 1 şey yapmıo ve tribünler olmadan hiç 1 şey olmazzz
 
burada yıllardır anlaşılamayan bir şey var: tribün, taraftar dediğimiz şey takım için var, asla ve asla sadece kendisi için değil. maça takımı destekleyip hem zevk almak, hem de takım lehine baskı yaratarak olumlu katkı yapmak için gidilir. bunun için de maç takip edilir ve maçtaki gelişmelere tepki verilir. tüm yapılacak şey bu kadar basittir. futbolda da böyledir, her sporda da böyledir. maç boyu maçta olan bitene kayıtsız şarkı söyleyip tezahürat yapmanın, davul çalmanın, rakibin seyircisinden daha fazla bağırmanın, onlardan daha fazla tribün şovu yapmanın maça ve takıma kanımca hiçbir faydası yoktur, bence bu sadece taraftarın kendisi için taraftarlık yapmaktır ve de maçtaki gelişmelere tepki vermekten çok daha yorucudur. oysaki maça konsantre olup gerekli reaksiyonları verince yeri gelince zaten şarkılı, ritmli tezahüratlar kendiliğinden başlıyor. ayrıca rakip takımdan da gelse güzel hareketler alkışlanır, seyrettiğin sporu sevmek budur. ha bir de tek başına bile olsa ne biçim tezahürat yapılabilmektedir, yeter ki niyet olsun ortada.

ben de toplanan gruplarla birlikte tezahürat yapmamayı ve normal seyircilerin arasında oturmayı tercih ediyorum. ha maça tepkiyi esas alan bir tezahürat biçimi benimsenirse o toplanan gruplarda en önde yerimi alırım. ayrıca rakipten gelen güzel hareketleri de pekala alkışlıyorum (çok kritik bir basketse bazen o kadar centilmen olamıyorum tabii, sadece hayıflanma sesi çıkabiliyor ağzımdan). yalnız olmam da tezahürat yapmamı, gürültü çıkarmamı engellemiyor.
 
Ordaki 15-16 yasindaki cocuklarla fenere kufretmenin hicbir cezbediciligi yok benim icin.
Ben kendimce en dogru katkiyi yapiyorum saha kenaridan destek ve moral bozma olarak olsun hakeme baski olarak olsun.
Bugun en kritik yerde Rice in basketini alkisladim.Cunku basketbolun ruhunda ve duzeninde bu var.Basketbolu seven adam alkislar.Cunku futbol gibi tek sayiyla birsey olmuyor bu oyunda.

Herkes kendine gore dogru olani yapsin.Yeter.
 
Taam siz rakibi alkışlayın , hatta özellikle bjk maçında çok mutlu olacaksınız çünki El-Amin, ve Varda gerçekten maçlarda şow yapıo süper yani(sizin açınızdan)
Tribündeki 15 16 lık çocukları maça abilik yapıp sokmak yerine onlara tribünde abilik yapıp dogru yerde dogru tezahuratlarla çok daha etkılı 1 organizasyon yapabilirsiniz benim sawunduğum görüş budur .
 
öncelikle ne güzel bir şey sabah bütün gazeteleri alıp onlarca kez aynı istatistikler bakmak doyasıya galibiyetin sevincini yaşamak.maça gelince belki çok ii oynamadık ama genede ii mücadele ettiğimizi düşünüyorum.takım biraz daha ilgi ve alakayla çok daha ii yerlere gelecektir.bence bu galibiyet sanırım fotosuda çekilen 4 5 aylık bir çocuğa armağan olsun inşaalaahböyle nice galibiyetler görür.seyirci hala çok az ama takım kendine geldikçe seyirci sayısda artar.son olarak dışardabilet satmaaya çalışan arkadaşlara dikkat çekilmesi gerekiyor.gişeden bilet alamıyoruz.lütfen buna bir çözüm bulalım
NE MUTLU GALATASARAYLIYIM DİYENE
 
Gişeden nasıl bilet alamıyosunuz konuyu biraz açarmısın?
Aliemre kardeşim ben ogün siz çağırdığınız için ve salon bomboş olduğu (1babaoğulu saymassak ) yanınıza geldim , ben salon boşken yine gelir orda izlerim bnm takıldığım nokta tezahurat etmıyor ve locada pasif kalıyoz gelen taraftara bilmiyor diosunuz ama onları düzeltmerk için hiç1 sey yapmıosunuz yani bana 1az aristookrat takılıonuz gibi gelio bilemiom yada ben çok takıyom belkide ya herkes istediğini yapar sonuçta ama nebiliyim ....
 
Firat herkes kendi dogru bildigini yapsin.
Benide senin bazi kesimlerle bu kadar icice olman rahatsiz ediyor mesala.
Benim gorusume gore o tayfa denen insanlara ne kadar uzak o kadar rahatim bu saatten sonra.Taraftari adam etme gibi bir derdimde yok acikcasi.Her zaman soyledigim gibi adam gibi 50 kisi boyle gelicek 200 apache den daha iyidir.
Bu konuda artik daha fazla tartisilmasin.Hicbirimiz iki gunluk adam degiliz.Kendimize gore dogrularimiz olucak yastayiz.Kimse kimseye en azindan bu isimler icerisinde tribunu yada galatasarayliligi ogretmesin.
Guzel bir mac sonrasida yine tartisicak konu bulmayin be.
 
Sonuçta kazanmamız gereken maçları kazandık,fazla büyütmeye gerek yok.Bunlar ligde hiç galibiyeti olmayan takımlar...

Aslında Ülker maçı hariç bütün maçları almamız lazımdı.Neyse...
 
gişelerin önünde 4 kişi var ülker maçında da bu maçtada bileti 5 milyondan satmaya çalışıyolar.bir terbiyesizlik yapmıyolar ama sonuçta ben alacağım biletin parasaının kulübe gitmesini istiyorum.sanırım kulüpten bedeva bilet alıp satmaya çalışıyolar.sonuçta kız arkadaşım vardı yanımda ısrarlarından rahatsız oldum.
 
Ne yazikki bildigim kadariyla aldiginiz biletin parasi klube gitmiyor.Abdi Ipekcide bedava oynamanin maliyeti buda.

Bir terslik yada zorluk yasarsan bize ulasirsan yardimci oluruz elimizden geldigince promete.
Bu sikayetinide gereken yerlere ileticem ama o bilet elbet onlara gider yani.
 
Yok sadece bu olunmsuz gözüken taraftar profilini oluşturan gençleride kazandırırsak daha iyi olur diyorum .
Benim içiçe olduğum dediğin kişiler benim çocukluğumdaki kahramanlarımdı o zaman ki olaylara aklımız ermediği gibi maçlara gidip maçı futbolcuları değil kapalıyı izleyerek büyüdüm ben ,we şuan istediğim yerdeyim onlarada saygı konusunda 1 kusurum olmaz. BUarada GS tribünlerinde hiyerarşik düzen her daim olmuş ve bunu herzaman savunmuşumdur 8bu bizim içinde geçerli olmalı derim ben sonuçta hepimiz GS için ordayız herkez herşeyi yapar ama emeğe saygı derim ben...)
 
Iste sorun bu.
Ben sana yapma gitme demiyorum.Sende bana yada bu sitedeki digerlerine diyemezsin.
Herkesin kendine gore yasami ve dogrulari var.
Bu konuda kapansin artik.
 
Walla bunu sölemesem yada askerdeyken söleyemicem ama inanın bu konununsawunucuları cıkacakwe inanıyorum tribüğnler i istenen düzeye we düzene sokacaktır.
 
helal olsun bu zor şartlara rağmen toparlanmayı başardık.hep beraber elele verirsek daha iyi neticeler alırız.Ama eski Arda'yı geri istiyoruz skorda zayıf kalıyor.
 
beyler bu kadar güzel bir saat bu kadar güzel bir gün niye bi 300 kişi olamadık...maça gelipte bağıranları tebrik ediyorum..maça gelipte oturanlarıda(bağırmayanları) kınıyorum..biz orda g.tümüzü yırtıyoruz..ben maçta düşündüm biz kekmiyiz ya maça gelip amale gibi bağırıyoruz diye..
 

Üst