Galatasaray - Tekel : 69-60

Bugün Erdermir'de ki ortamı da gördükten sonra anladım ki ligin hiçbir cazibesi olmayan maçı herhalde bu maçtır. Hayırlı uğurlu olsun...
 
Çok iyi bir sonuç.Yediğimiz 60 sayı son derece makul.Bodicker için yeni Koch nitelemesi yapan arkadaşlara artık ben de katılmaya başladım.21 ribaund dehşet bir istatistik.Umut Tınay skora katkı yapmış.Johnson da takıma az çok bir şeyler veriyor.Çıkışa geçtik sonunda.Yalnız haftaya oynayacağımız Erdemir maçı çok kritik ve zorlu.TV'den de izlediğim kadarıyla çok iyi bir takımlar.
 
Boddicker(25s,21rib.) Ronald jansın(11s) Arda(3s) U.Tınay(11s,6as) E.Ferrari(8s,7rib) G.Üçoklar(8s,7rib) Nick Jacobsın(2s) İsmet(1) Enver
Kazanmak çok güzel U.Tınay'ın 11 sayı ,6as. performansı harika İsmet yavaş yavaş takıma ısınıyor. Boddicker'e dikkat adamı kaptırmayalım.
Cihat nerelerde oda biran önce kendini toparlamalı
 
Bugün maça gerçekten çok kötü başladık ve ilk periodun sonlarına doğru 11 sayı geriye düştük fakat diğer periodlarda mükemmelk savunma yaparak ve ribaundlarda rakibi ezerek maçı rahat bir şekilde kazandık. 60 sayı kimseyi yanıltmasın son 7-8 sayıları maçı bıraktığımız için yedik.
Dikkatimi bazı husular çekti. Birincisi genç oyuncumuz İsmet hakkında. O oyuna girene kadar savunmada çok kötüydük fakat onun çabaları takımı ateşledi diyebilirim. Bir diğer şey ise oyunun bazı anlarında inanılmaz 2 li oyunlar yapmamız özellikle kısa oyuncuların adam eksiltip içeriye pas indirmeleri,şu belliki bunu iyi çalışıyuoruz.
Arda bugün inanılmaz kötü oynadı ve bu sebepten dolayıda Halil Üner tarafından maçın neredeyse tamamında kenarda oturdu.
Umut Tınay bence bu sezon ki en iyi performansını gösterdi,biraz daha az top severse takıma çok daha fazla katkı yapar.
Üçoklar her geçen gün daha iyi oynuyor,bugünde krıtik şutları soktu,çok iyi savunma yaptı.
Ferreira idare etti ancak savunmada mükemmeldi.
Jacobson'ı açıkcası tanıyamadım,salonda var mıydı,yok muydu anlamadım,beni hayal kırıklığına uğrattı.
Johnson gördüğüm kadarıyla iyi bir savunmacı,az top kaybediyor ve iyi bir şutör,takıma çok yararlı oluyor ancak müthiş bir skorer olmasını kimse ondan beklememeli.
BODDİCKER: Bu adam için çok fazla söze gerek yok,salonda herşeyi yapıyor,takıma herşeyini veriyor,müthişbir skorer,müthiş bir savunmacı,müthiş bir ribaundcu,açıkcası tip olarakta Koch a benziyor,şut olarakta fakat bence bu adamın Koch dan bir fazla özelliği var çok atletik ve ribaundcu,bence Koch dan daha iyi bir oyuncu,sırf bu adamı seyretmek için maçlara gitmeye değer. Uzun seneler sonra gördüğüm en iyi yabancı oyuncu. Maçı 25 sayı,21 ribaund ile tamamladı 9 da 9 faul attı,bileği çok düzgün. Mutlaka önümüzdeki sewzon için şimdiden bu adama imza attırılmalı. Efes e 1 milyona satarız.
Cihad ise bu maçta hiç oynamadı.
Sonuç olarak Boddicker dışında bir skorer çıkartamamaıza rağmen bu maçı rahat bir şekilde kazanmamız ve mükemmel savunma yapmamız bana ileriye dönük ümit verdi.
 
Valla boddickeri seyretmedim ama tekel gibi pota altı ahım şahım olmayan bi takıma karşı 21 ribount almasıda süper bi olay değil ama takım sırtlaması ve ben bu takıma en azından ligde kalıcak umutu veriyorum demesi bana yetiyo acıkcası.Bugün seyrettiğim ratko vardaya karşı ne yapar bilemiyorum ama kanımca ezilir gibi geliyo inşallah yanılırım...pota altına katkıda bulunacak turk oyuncunun olmayışı ben kahrediyo....
 
Galatasaray: 69 Tekel 60 (TBL)

TBL’de 7.hafta mücadelesinde Galatasaray, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Tekelspor’u 69-60’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki takımda kontrollü başlarken, 4.dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Mehmet Kahyaoğlu ve Rashard Phillips ikilisinin sayılarıyla 1 dakika içerisinde 7-0’lık bir seri yakalayan Tekelspor, skoru da 6-13’e getirdi. Rashard Phillips’ın hızlı hücumları çok iyi organize ettiği dakikalarda Tekelspor, 8.dakikayı Atıl Taşpınar’ın turnikesiyle farkı 10 sayıya çıkarttı.(10-20) Son dakikaları karşılıklı boş hücumlara sahne olan mücadelenin ilk çeyreği 12-22 Tekelspor üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Umut Tınay ve Brian Boodciker’ın sayılarıyla giren sarı kırmızılılar, 13.dakikada farkı 2 sayıya indirdi.(21-23) Hücumda organize olmakta zorlanan rakibi karşısında Umut Tınay’ın üç sayılık basketiyle farkı 1 sayıya indiren Galatasaray, 16.dakikada skoru 30-27’ye getirdi. Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlere sahne olan mücadelenin ilk yarısı 38-35 Galatasaray üstünlüğüyle kapandı.

Üçüncü çeyrekte iki takımda pota altından sayılar üretirken, 26.dakika 43-41 Galatasaray üstünlüğüyle geçildi. Her iki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Tekel, Rashard Phillips ile skoru 46-43’e getirdi. Son dakikalarda Brian Boodciker ile dış atışlardan sayılar bulan Galatasaray, dördüncü çeyreğe de 49-44 önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın final periyoduna Gökhan Üçoklar’ın dış atışlardan bulduğu sayılarla giren Galatasaray, 34.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı.(55-48) Ronald Johnson’ın önderliğinde özellikle hücum reboundlarından sayılar bulan Galatasaray, 36.dakikada skoru 64-51’e getirdi. Son dakikalarda farkın kapanmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar, karşılaşmadan da 69-60 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Galatasaray 69 : Nicholas Jacobson 2, İsmet Hacıoğlu 1, Ronald Johnson 11 (5 rib), Brian Boddıcker 25 (21 rib), Arda Vekiloğlu 3 (3 rib), Umut Tınay 11 (6 ast), Estevam Ferreıra 8 (7 rib), Enver Ekmen 0, Gökhan Üçoklar 8 (7 rib)

Tekelspor 60 : Mehmet Kahyaoğlu 14, Rashard Phillips 11, Cihan Amasyalı 0, Fatih Özbilen 0, Ufuk Kaçar 12 (4 rib- 5 ast- 4 tç), Engin Algın 8, Atıl Taşpınar 6, Lee Dizon 9 (11 rib)
 
Bayanların maçında olduğumuz için maça gidemedik
ama yediğimiz 60 sayı bide Kerem in güzel yorumları gerçekten sewindirici

Boddicker için söylenicek birşey yok ilk maçtan beri dedik
basketbolu bilen herşeyi yapan 4 4lük bi oyuncu

umarım uzun süre kadromuzda tutabiliriz
Ardada umarım biran önce toparlanır daha sezon başından beri kendisini göremedik..
 
anlaşılan çok iyi bir maç çıkarmışız. nihayet savunma yaptığımızı duymak güzel. umut tınay'ın asist katkısı çok önemli, bunu oturtması lazım. sayı atmasa da olur. adamım gökhan'ın 7 ribaunduna da bakınca bugün yine formanın hakkını verdiği belli. arda'ya ise ne olduğunu anlayamadım gitti.

boddicker beklediğimden iyi dikiş tutturdu, artık iyice güveniyorum bu adama. gelecek hafta sanırım karşısında pasco olacak, en ciddi sınav onun için.

jacobson hakkındaki yoruma bakınca buskevics geldi aklıma. o da çok yetenekliydi, sezona iyi başlamış, takımın hücum lideri olarak bir süre götürmüş, sonra durgunlaşmış, süresi azaltılıp parasını da alamayınca (artık hangisi önce olduysa) valizini toplamıştı. jacobson için umarım durum böyle gelişmez, çok iyi şutör.

bir galibiyet daha oldu, hayırlı olsun.
 
Onemli olan bundan sonraki maclarda napicagimiz.Butun ligin altindaki takimlarla oynadik neredeyse.
ITU Kolej Tekel Telekom(gerci bugun tuborgu yendi)
Bundan sonrasini gorucez.
 
buskevics kötü başlayıp toparlamıştı.. ben sana katılmıyorum.. hatta ilk başta yollansın falan diyolardı ama sonra takımın ofans yıldızı olmuştu
 
buskevics gerçekten son zamanlarında çok güzel oynuyodu

ama bnce Jacobson da iyi bi oyuncu onunda kalitesi belli toparlanır işalla kısa bi sürede
 
Bu arada Boddicker a sezon oncesi yorumlarinizi hatirlayin.
Ve artik su oyunculari izlemeden elestirmeyi birakin lutfen.
 
Istanbul serisinin ilk maçini aldik.
Devami da gelir insallah.
Boddicker'a ilk geldiginde bir çok kisi önyargiyla yaklasmisti.
Gün geçtikce bunun tersini ispat ediyor Boddicker.
Önyargi her zaman yanlis birseydir. Görüp izlemeden yorum yapmak saçmalik.
Haftaya Erdemirspor maçi var...
 
ilk periyot kötü başladık bir ara 22-11 gerideydik ama daha sonra 2. periyotta iyi savunma yaptık ve hücumdada etkili olunca ilk yarıyı 38-35 önde kapattık. 3.periyotta iyi savunma yaptık sadece 9 sayı attıdık ama bizde sadece 11 sayı atunca fakı açamadık. 4. periyot savunmayı yine katı tutup hücumda da 20 sayı bulunca maçı aldık. Özellikle son 4 dakka da Johnson'un 2 hücum ribaundu ve onalrı sayıya çevirmesi ile bulduğumuz 5 sayı ve ardından Johnson'un turnikesi ile maçı kopardık. Son yediğimiz 3-5 sayı galbiyet rehaveti..
Boddicekr yıldızdı..
 
malkaralı' Alıntı:
Maça ilgi varmıydı?

Kimse kivranmasin bosuna..... ilgi falan yoktu....

isimleriyle sayabilecegim. bagiran 8 kisi vardi....

Türkiye'nin en cok taraftarina sahip olan kulübün taraftari.... basket takiminin macina gelmiyor ya....

Hos... gelenlerin cogu da "ismet badem & murat murathanoglu" tarzinda takiliyor ya.... neyse....

Bakiyorum forumda herkes yorumcu ve basketbol üstadi.... Bir de taraftar olduklarini da hatirlasalar... oooffff.... offf!
 
Yanlış maça gitmişsin aragorn.

Zevk, heyecan, hırs, mücadelecilik, savaşcılık ve taraftarlık Galatasaray-Migros Bayan Basketbol karşılaşmasındaydı !
 

Üst