• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Göksenin Köksal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07
Türkiye liginin en iyi savunmacısı.

Ama basketbolu sadece sayı atmaktan ibaret sananlar sevmez doğal olarak.

Hadi pota altı oyuncularını bir kenara bırakalım. 1-2-3 oynayanlara bakalım. Erkan Yılmaz varken, Bonzie Colson varken, Isaiah Pinerio varken Göksenin nasıl Türkiye liginin en iyi savunmacısı olabiliyor? Bu kadar mı izanınızı kaybettiniz? Bu kadar mı etrafınızdan bihabersiniz?

Yaklaşık 7 yıldır Göksenin takıma zarar veren, takımın atletizmini ve oyun zekasını düşüren oyuncu. Takımın hedeflerinden uzaklaşmasına neden olan oyunculardan biri. Yıllar önce gönderilmesi gerekirken hep anlamsız şekilde takımda tutuldu ve takımın seviyesini düşürdü. 2 Hafta sonra takımdan gönderilmesi gerekiyor. Onunla gidebileceğimiz hiçbir yer yok.

Erkan Yılmaz ya da Bonzie Colson'u alabiliyoruz da biz yok Göksenin mi kalsın dedik :D Isaiah Pineiro da iyi savunmacı falan değil bomboş oyuncu ve 4 numara herif Göksenin'le alakası bile yok.

Hadi pota altı oyuncularını bir kenara bırakalım. 1-2-3 oynayanlara bakalım. Erkan Yılmaz varken, Bonzie Colson varken, Isaiah Pinerio varken Göksenin nasıl Türkiye liginin en iyi savunmacısı olabiliyor? Bu kadar mı izanınızı kaybettiniz? Bu kadar mı etrafınızdan bihabersiniz?

Yaklaşık 7 yıldır Göksenin takıma zarar veren, takımın atletizmini ve oyun zekasını düşüren oyuncu. Takımın hedeflerinden uzaklaşmasına neden olan oyunculardan biri. Yıllar önce gönderilmesi gerekirken hep anlamsız şekilde takımda tutuldu ve takımın seviyesini düşürdü. 2 Hafta sonra takımdan gönderilmesi gerekiyor. Onunla gidebileceğimiz hiçbir yer yok.
Sen Ergin Ataman'dan da daha iyi biliyorsun tabi.

Galatasaray, Tenerife karşısında çok iyi savunma yaptı. Bunun da temeli Göksenin Köksal. Zira Göksenin duvar gibi savunma yaptı. Göksenin ligin en iyi savunmacısıdır.

Prens, senin basketbolu bildiğin kadar buradaki ben dahil birçok kişinin unutmuşluğu vardır. Sanıyorum yaşın da oldukça küçük ki foruma saçma sapan bir isimle üye olmuşsun, üye olmakla kalmayıp bir de Göksenin'e ligin en iyi savunmacısı diyecek kadar da bu spordan bihabersin. Bir zamanlar burası ciddi bir platformdu ve böyle yapay isimlerle üye olunmuyordu, ama zaman içinde her yerin olduğu gibi buranın da tadı kaçtı. Belki de bu Göksenin denen vasıfsız adamın akrabası filan olabilirsin, ama en azından saçma sapan paylaşımlar yapmak yerine o kişi ile ilgili görüşleri sessiz kalıp okumakla yetinebilirsin. Göksenin denen akrabana haber ver de birazcık buraları okusun...
En iyi savunmacı diyen sadece ben değilim Ergin Ataman. Sizin gibi basketbol profesörleri ondan daha iyi biliyor ama bu işi.

Akıl yaşta değil baştadır ayrıca. İnsanların fikirlerin laf atmaktansa sessiz kalıp sadece okumayı öğrenirsin umarım! Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil!!!!!!!!!

Göksenin Köksal gitsin veya kalsın üzerinden konuşmuyorum,Ergin Ataman yıllarca Efeste çalıştı şimdi panada acaba transfer listesinde hiç oldu mu Göksenin Köksal.Bjk yi çalıştırırken Göksenin oynuyor muydu hatırlayamadım.

Galatasaraya Hayırlı Olsun
Yolun Bahtın Açık olsun Gökşenincim

Bu takımda zirveyi de gördü, dibi de gördü. Pandemi sezonunda az daha kötü senaryo yaşanacakken bizi oralardan kurtardı. Yeteneği tartışılır ama son on senede bu takıma gelmiş topçular arasında zihniyet olarak en çok burayı kaldıran isimdi. Son yıllarda kötü kurulan kadroların ve yapıların hep en büyük sorumlusu ilan edildi. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadı, ne istenildiyse onu yaptı. Kendisiyle dalga bile geçildi, hep günah keçisi ilan edildi ama hiçbir zaman küçük hesapların peşine düşmedi, işine baktı. Galatasaray’da bunca sene kaldı fakat kendisi hakkında hiçbir kötü bir şeyi çıkmadı, kaptanlığın hakkını da sonuna kadar verdi. Biz kendisinden sonuna kadar razıyız. Böyle bir gidişi hak etmiyordu.

Emeklerine sağlık kaptan.
Yolun bahtın açık olsun.

Türkiye liginin en iyi savunmacısı.

Ama basketbolu sadece sayı atmaktan ibaret sananlar sevmez doğal olarak.
Tuğlayıcı da savunmazsınız diyecem de savunan çıkıyormuş.

İlk takımda görmeye başladığımda (2010-2012 arası dönem) yetenekli bir şutör guard geliyor umarım bizim Ömer Onan'ımız olabilir diye düşünüyordum. Takımı takip etmediğim dönemden sonra 2017'de gördüğümde atletizmi ve hızı kaybolmuş, sadece kontrolsüzce baskı yapan bir oyuncuya dönüşmüştü. Mütemadiyen boş üçlük kaçıran, top hakimiyeti yeteneksiz pivotlarla eşit olan, %60'la serbest atış atan ve oynadığında takımı sürekli geriye çeken bir oyuncuydu artık. Normal şartlarda 2019 yazında takımdan ayrılması gerekirken önceki sezondan kalan maaşları yeni kontratına konulması sayesinde takımda 2 yıl kalabildi. O düşük bütçelerde takım ortalamasının çok üstünde (ve asla hak etmediği) paraları kazanmaya devam etti. 2021 Yazında Ekrem Memnun'un verdiği skandal kararla Yiğit Arslan gönderilip kendisi tutulmaya devam edildi. Rezalet geçirdiği sezonlardan sonra 2024 yazında bir daha 1 yıllık sözleşme yenilendi. Ve en sonunda dün gönderildi. Olması gerekenden tam 6 yıl sonra gönderilebildi. Tam 6 yıl (hatta 7 yıl) onun takımı hem teknik, hem fizik, hem de zihin olarak geriye çekmesini izledik. Kaptanlığını içimiz acıyarak izledik. Halbuki kaptan dediğin hem yeteneği hem ruhu hem de oyun bilgisiyle takıma liderlik edecek ve takımı başarılara götürecek kişi olmalıydı. Işıl Alben gibi, Fernando Muslera gibi, İlkin Aydın gibi hatta Haluk Yıldırım gibi. Göksenin Köksal hiçbir zaman böyle biri olmadı. Ve kaptanlık dönemi asla bizi başarılara götüremedi. Onun kaptanlığı zamanında çok büyük ve yetenekli oyuncular bizde oynadı (Nigel Hayes-Davis, Aaron Harrison, Zach Auguste, Alex Poythress, Dee Bost, Melo Trimble, Kerry Blackshear, Isaiah Canaan vs.) ve onların önderliğinde iyi dönemler geçirdik ve büyük maçlar kazandık. Ama Göksenin onlara hiç yardımcı olmadı. Onların ördüğü duvara tuğla koymadı.

2022 Yarı final serisindeki 3. maçın son çeyreğinde kaçırdığı boş turnikeyi de asla unutmayacağım. O maçın kırılma anıydı. Oradan sonra maçı koparabilir ve 4. maçta Efes'i eleyip , Fenerbahçe'yle finali oynayabilirdik. Takımın o dönemki ivmesiyle şampiyon olabilirdik. Andreas Pistiolis'le yeni bir hikaye yazabilirdik. 5. Maçta Efes'e elendik. Sonraki sezon Pistiolis'e kuş kadar bütçe verildi. O düşük bütçe nedeniyle Yunus Emre Sonsırma ve Mahir Ağva gibi kazma oyuncular takımda oynamak zorunda kaldı. Sezonun sonuna doğruda Pistiolis gönderdildi ve o hikaye yarım kaldı. Göksenin Köksal'ın kaptanlığı yarım kalan ya da okumak istemeyeceğimiz hikayelerin toplamıydı. Çok geç olsa da bitti. Bundan sonra bizim armamızı ve büyüklüğümüzü kaldıracak oyuncular bizim kaptanlığımızı yapmalı.

Yapılan çok büyük ayıptır. İyi ya da kötü altyapından çıkmış 15 sene formanı giymiş kaptanlık yapan en fazla bir sene daha oynayacak oyuncuyu böyle gönderemezsin. Çiftlik gibi yönetmeye devam!!

Her ne kadar kendisini Galatasaray'ın olması gerektiği hedefler için yeterli görmesem de 35 yaşına gelmiş ve kendi öz sermayenden çıkan bir oyuncuyu böyle göndermek olmadı. Elbet neler oldu öğreneceğiz.

Saygılar.

Kendisinin performansı yüzünden değil Yakup Hoca ile yaşadığı sorunlar yüzünden gönderildiğini söylüyor Twitter'daki bazı hesaplar. Bu iddia doğruysa büyük ayıp edilmiş kaptana. Performansı yeterli değildi fakat geçen sezonun en iyi yerlisi de hala Göksenin'di. Bu iddialar doğruysa Yakup Hoca'dan acil kurtulmak lazım.

Hayırlı olsun.
Bundan sonraki basketbol kariyerinde başarılar dilerim Kaptan.

Bakış açısına göre çok fazla karşıt durum ortaya çıkabilir.Kimisine göre seneler önce yolların ayrılması gereken oyuncudur,kimine görede bu kadar zaman kalmış Galatasaray kaptanının Yakup Sekizkök ile kötü kadrolar kurulurken,1 sezon daha kalıp Galatasaray'da kariyerini bitirmesi daha doğru olur diye düşünülüyor.Yakup Sekizkök ile arası kötüyken yolların ayrılmasıda tepkiye neden oluyor.

Nefret saçmak neyin nesi onu hiç anlamıyorum.Eyvallah yolu açık olsun der geçersin.Göksenin'i kastetmiyorum,Galatasaray'ın efsane isimlerine bile nefret saçılıyor,bunu hiç anlamıyorum.Eleştiri yapılır ama günün sonunda efsane efsanedir.

Güle güle, anca gidersin. Görelim bakalım seni almak isteyen bir takım bulabilecek misin? Hizmetlerin için teşekkür ederek göndermek isterdim ama onu bile hak etmiyorsun, bir gram bile hizmetin olmadı bu takıma. Belki kulüp bünyesinde bir güreş şubesi kurulursa oradaki kadroda düşünülebilirsin...

Bazı kelimeler çok kolay kullanılıyor. Efsane dediğimiz kişinin kaptanlığında Galatasaray Basketbol takımı bir kupa kazanmadı. Buna yaklaştığı 2018-2020 arasında ve 2022 Play-off'larında takıma en ufak bir katkısı olmadı. Aksine takımı baltaladı 2018'den beri takımın ya en çok kazanan 1. ya da 2. yerli oyuncusu oldu. Hak etmediği paraları aldı. Ben böyle birine asla Galatasaray efsanesi ya da Galatasaray'ın gerçek kaptanı demem. Galatasaray'a yakışan kaptanları yukarıda yazdım. Üçü (Fernando Muslera, Işıl Alben, Haluk Yıldırım) Galatasaray'da kupalar kazanmış ve Galatasaray'ı hem ligde hem Avrupa'da en tepeye çıkarmış kişiler. İlkin Aydın'da yakın zamanda bizi hem ligde hem de Avrupa'da en tepeye çıkartacaktır. Ayrıca Işıl ve İlkin Galatasaray'da iken bizi Olimpiyatlarda ve Dünya Kupalarında, Muslera ise Dünya Kupalarında temsil etmiştir. En yüksek seviye rekabetin içinde bulunmuştur. Göksenin bizi hangi Olimpiyatta hangi Dünya Kupası'nda temsil etti? Yanlış hatırlamıyorsam 2018'den beri milli takıma bile çağrılmıyor.

Bugün ligde finale çıkan Beşiktaş'ın kaptanı Yiğit Arslan bile sadece 2 yılda , Göksenin'in 8 yılda gösteremediği liderliği gösterdi. Bütün bunlar ortadayken hiçbir aklı başında ve büyüklüğümüzün farkında olan Galatasaray'lı Göksenin'e efsane demez. Diyemez. Gerçek efsaneleri gücendirmekten ve takımımızı küçük düşürmekten korkar. Galatasaray Göksenin Köksal gibi bir yetenek fakirinin 14 yıl oynayabileceği ve 8 yıl kaptanlık yapabileceği bir dönemi bir daha asla yaşamamalı...

Son düzenleme:
Göksenin'i kastetmiyorum,Galatasaray efsanelerine bile nefret saçılıyor diye devam eden bir cümlede Göksenin'e efsane dediğim nasıl sanılabiliyor ya ?

Göksenin'i savunduğum,övdüğüm bir durum var mı o da yok ya :)

Birazcık bazı şeyleri aşalım dedikçe şaka gibi bir durum yaşanıyor :)

Geri