Halil ÜNER , GS Dergisi , Kombine ve Internet

Bugün abone olduğum Galatasaray Dergisi kargo ile eve gelmiş ve zaman bulup göz gezdirmek anca gecenin geç saatlerine rastladı.

Herneyse; dergide Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Teknik Patronu Halil ÜNER' in uzunca bir röportajı vardı ve sakin kafayla okuma fırsatı da buldum ama bir ayrıntı gözüme çarptı. Şöyle ayrıntı; Halil ÜNER' in özellikle üzerine basarak değindiği bir konu gibi göründü ki, kesinlikle talihsiz bir yorum olmuş.

Halil ÜNER'in Galatasaray Basketbol kombinesi hakkındaki yorumunu dergiden aynen geçiriyorum :

" Galatasaraylı olarak şuna katlanamıyorum: Galatasaraylı olarak sen takımın için ne yaptın? Önce bir kere onu düşüneceksin.Galatasaray' ın maçına mı geliyorsun? Yıllık 100 dolar vererek, koca yıllık bir kombine almadan Galatasaray hakkında internette yazı mı yazacaksın? Olmaz böyle şey. "

Şimdi; öncelikle bu talihsiz yoruma fazlasıyla güldüğümü söylemeden yazıma başlamak istemem. Şu şekilde ki; 100 dolar vermeyen adamın Galatasaraylılığından şüphe eden zihniyeti herkesden önce bizzat ben kınamak isterim. Halil ÜNER bu yazıları okuyacaktır ve beni de iyi tanıyor. Her ne kadar bazı yanlışları olduğunu kabul edip bunları anlatan yazılar yazsam da kendisini severim ve çok defa da kendisini gerek yüzyüze dialoglarda gerekse burada internet ortamında savunmaya çabaladık. Anti Halil ÜNER' cilerden önce benim böyle bir kınama mesajı vermem kendisi için de yararlı olacaktır ;)

Türkiye şartlarında hele hele Galatasaray gibi geçen sezon 2. lige düşmekten kılpayı kurtulan bir takımın yeni sezon basketbol kombinesine kim 100 $ gibi bir ücret verir ki? Bunun nasıl bir mantığı olabilir? Sen ki daha taraftarı maçlara çekemiyorsun, her hafta bizzat biz buralardan bağırıp duruyoruz maça gelin diye.
Bununla beraber basketbol maçlarına verilen bilet ücretini enayilik olarak gören bir zihniyete sahibiz. Ben bu konuda bir hayli tecrübeliyim, biraz Erman TOROĞLU' luk yapalım ama kimse masal anlatmasın . Aksini iddia edenlerle de her şekilde tartışmaya da hazırım.

Bu şartlarda 100 $ lık basketbol kombinesini kime satacaksın, çok büyük bir muamma . Basketbol kombinesi planı varsa, bu kombine en fazla 50 YTL ücretle satışa sunulmalı ki bu bile yukarıda anlatmaya çabaladığım şartlar gözönüne alındığında, sonuca ulaşılması zor bir plan.

Internet de yazı yazma konusuna gelirsek; Galatasaray Basketbol Şubesi' nden başka hiç bir camianın gsbasket.org kalitesinde, tarzında bir platformu mevcut değil. Kısa bir zaman önce ezeli rakibimiz Fenerbahce' de bu tarz bir oluşuma gitti; ancak henüz çok yeni ve tecrübesiz olduklarını söyleyebilirim ve ortamı sağlamakta da bir takım eksikleri söz konusu. Böyle bir durumda nasıl olur da internetde yazılan çizilen yazılara eleştiri getirebilirsin ki? Arkanda iyi ya da kötü bir site ve internet kullanıcıları var; bu öyle bir platform ki Avrupa' da bile başka bir eşi yok. Basketbol Şubemizden çok daha profesyonel olarak bu olaya bakan bir basketbol portalı düşünün ve burada yazan insanları eleştirin. Bunun nesi mantıklı ki?
Çok talihsiz açıklamalar çok ....

Basketbol formasını 54 YTL' e, basketbol kombinesini 100 $ a satmaya çalışacaksın; sonra da neden kimse ilgi göstermiyor, bunlar nasıl Galatasaraylı diye ağlayıp sızlayacaksın. Asıl Böyle şey olmaz Sayın Halil ÜNER !


Arda EZER
GSbasket.Org Admin
 
bende okudum o yazıyı bugun dergim elime bugun gecti.
halil bey mi karar veriyormus galatasaraylılıgımıza su forumda
yazıp istanbulda olanların hic biri gecen yıl basketbol macı
kacırmadı ve sen tutup bunlar nasıl galatasaraylı internette
yazmakla olmaz bu isler de.halil bey asıl size sormalı nasıl
antrenorsunuz gecen yılı unutmadık.lafla peynir gemisi yurumez
Halil bey icraat gorelim icraat.
 
Kombinenin camiamızın ve şubenin içinde bulunduğu ortam göz önüne alarak bir maddi kaynak değil insanları maça çeken bir unsur olarak taraftara sunulması gerekir. 100 $ bu amaca hizmet etmez aksine insanları daha da şubeden uzaklaştırır. Pazarlama uzun soluklu olarak düşünüldüğünde zaten camianın desteğini alan basketbol şubesi başarılı olduğunda beklenenden çok daha fazla gelir getirebilir uzun vadede iyi planlamayla.
 
Absolut' Alıntı:
bende okudum o yazıyı bugun dergim elime bugun gecti.
halil bey mi karar veriyormus galatasaraylılıgımıza su forumda
yazıp istanbulda olanların hic biri gecen yıl basketbol macı
kacırmadı ve sen tutup bunlar nasıl galatasaraylı internette
yazmakla olmaz bu isler de.halil bey asıl size sormalı nasıl
antrenorsunuz gecen yılı unutmadık.lafla peynir gemisi yurumez
Halil bey icraat gorelim icraat.

Asıl kötü durum bizimle muhattap olmaması gerekirken olmak zorunda bırakılan bir adam..

Hiç bir zaman, hiç bir şubemiz teknik heyeti gelipte bu adamlar neden maçlara gelmiyorlar, bu kadar para da mı veremiyorlar tarzı açıklamalarda bulunmamıştır.

Yönetim sağolsun bizi bize kırdırıyor.

Maddi olarak bir çözüm de şu olabilirdi;

Futbol maçına kombine satarken biraz daha pahalı satardın yanında basketbol kombinesi verirdin isteyene.. yada bu tarz şeyler.. burasına karışmasakta olur..

Neticede yanlış bir uygulama ve konuşma tarzı.
 
Sevgili hocamızın dergiye verdiği demeçten yola çıkarak o zaman ben geçen sene 15e yakın maça giden ve hiçbirinde galibiyet göremeyen bir taraftar olarak istediğim herşeyi söyleme hakkına mı sahibim? Basketi sevmem ne nba ne diğer Türk takımlarının avrupa maçlarını izlerim bunu burada beni tanıyan herkes bilir.Mevzu bahis GS ysa gerisi teferruattır benim için. Ama hocaya da sormak lazım en basit istatiskle, hoca takımın başına geldiğinden beri takımın aldığı mağlubiyet sayısı galibiyetten çok veya eşit. Böyle 1 ortamda bizim gibiler hariç herkesi maçlara beklemek ve 100usd istemek ve bunu yapmıyorlarsa onlara konuşma demek biraz insafsızlık oluyor kanımca....
 
Takımın Küme Düşmekten son anda Kurtulmuş , Taraftarın Çokluğu ortada , Ve sen 100 YTL'e kombine satacaksın.. Hemde 100 ytl ?
İmkansız Ve Düşünülmeden akla gelen ilk rakam olarak gösterilmiş bir yazı..
 
Arda bence konuyu cok baska yerlere cekmişsin,
Yanlis olan nedir,
Öncelikle isin adini bir koyalım,
Galatasaray basketbol takımını izlemeye giderken, bu işin bize olan maliyetini mi düşünelim, yoksa Bir Galatasaraylı olarak, içinde bulundugumuz içler acısı gunlerde, klubumuzun basketbol subesıne 100 $ da bizim katkımız olsun diye mi düşünelim.

Gecen senelerin ve Halil Üner in sorgulaması bitsin artık,
Çok yakinen izliyorum,
Halil Üner ile yuz yuze de konuştum,
2-3 ayda nerelere gelinmiş inanmak mümkün degil,
Gercekten inanılacak gibi degil,

Bayan Erkek tum sporcular maaslarını gun evvelden alıyorlar,
Çok iyi transferler yapıldı, ben ce son yılların en iyi takımı kuruldu,
Subeye bir otobus alındı,
Spor salonunun arkasında, basketbolcuların antreman arasında dınleneceklerı, hatta kamp bile yapabilecekleri, süper bir tesis yapılmakta,
Alt yapıya her ıkı subedede cıddı yatırımlar yapıldı,
Bn takımının basına getirirlebilecek en iyi hoca getırıldı,

Belki klasik bir biçimde yine garip dialoglar kuracagız ama,
Degişmeyen tek sey,
Şubenin başkanı, manegeri, finansman ayarlayıcısı, alt yapıların sorumlusu , takımın hocası, malzeme temin edicisi, herkezin hamisi, yine degişmemiş,
Hepsi yine Halil Hoca dan soruluyor,

Kendi adima tesekkurler Halil Hoca, bu sene çok ses getireceksin diyorum,
Bizler de arkadaslar, emin olun ciddi keyif alacagız,
Bayanlardada erkelerdede gercekten çok iyi yerlere geleceğiz.
 
bana göre Ahmet abinin söylediği ve arda nın söylediği şeyler aslında birbirine cok zıt şeyler değil.

Sn Üner in cok ciddi hataları oldu bugüne gelene kadar tıpkı biz taraftarlarında olduğu gibi. ama inanılmaz derecede başarısız olan bir takımın antrenörü faturayı herhangi bir topluluğa çıkartıyorsa bence yanlış olur. Zira ben geçen yıldan beri taraftarın büyük hatası olduğunu düşünüyorum ama gidip bunu "onlar kimki internette atıp tutsunlar" moduna sokmak herşeyden önce ayıptır.

coaching ile kaybettiğimiz cok önemli maçların arkasından çıkıp " evet ne yazıkki son 4 dakikada yaptığımız alan savunması hatalıydı " yada rakip guardı yarı sahada aldırmadım" gibi kendi hatalarını DA kabul eden biri olsa başka hatalı kavramları eleştirme hakkını verirdik.

birçoğunuz biliyorki GS nin başında olduğu sürece ben Sn Üner'e destek vereceğim. Hiçbir organik bağım olmamakla birlikte ben çok hataları olduğunuda düşünsem kariyerini fena bulmuyorum coach un.

zaten mesele o değil, mesele yönetimin, taraftarın, oyuncuların, coach un, HAKEMLERİN suçlu olduğu ortamda 100 dolar vermedik diye ihalenin taraftara kalması komik olmuyor mu ?

GS ye coachluk yapmanın cok zor olduğunu düşünüyorum ve bu baskı altında özellikle bu senede cok şeyi revüze ettikten sonra destek bulma çalışmasını anlıyorum Sn Üner'in. ama bana göre yanlış bir dayanak noktası seçti.

son 2 şeyle yazıyı noktalayım.

eğer Sn Üner'in istediği şekilde taraftar gelip yine de başarısız olunsaydı (ki mümkündü) emin olun Sn Üner koltuğundan olurdu. zira bu kadar başarısızlığı görebilen taraftar sayısının az olması o koltukta 3 yıldır aynı kişinin oturmasına izin veriyor. çünkü kimse yönetime baskı yapamıyor
(gerçi taraftar gelse başarısız olmazdık denirse bişey diyemem bunu kanıtlayamam)

son şey ise
benim basketbol maçları için verdiğim benzin parasının sizini 100USD nin kat be katı olduğunu düşünürsek siz bize kadıköy, beşiktaş gibi merkezi yerlere araç koysanız da biz de maçlara sadece 1-2 ytl lik masrafla gitsek ve herkes yol parasını kombineye ayırsa nasıl olur?

Her sene yeni bir umut yine bir umut var bende

Başarılar Sn Üner
 
100 dolar vermek bir hizmettir.
istifa da bir hizmettir.
Hadi Halil Hoca, bir hizmette sen de bulun
Belki Başkanına (ve başkalarına) da örnek olursun.

Halil üner yazıp gogle'da bir search yapıp çıkan linkleri buraya yazmıştım. Bence Halil hoca önce o linklere bir baksın. her linkte halil hocanın kavgaları vs.. var. Ben bu yapıdaki bir insanı GS'ya yakıştıramıyorum. koca bir senenin başarısızlık faturasını seyirciye çıkartmasını da anlayabilmiş degilim. Halil hoca'nın dergiye verdigi demeci ancak takımı basarıdan basarıya kosturmus ve buna ragmen eleştirilen alan bir hoca verebilir. Gecen senenin faturasını bizler seyirciler olarak sahipleriniz. Zaten daha onceki yazılara bakılırsa, temel mesajlarımızdan birisi; bu sartlara gore iyi bir takım kurulduğu ve seyirci desteğini sağlarsak halil'e rağmen özlenen bir GS'yı görebileceğimizi bu forumda yazılmıştı. Halil hoca'ya göre geçen seneki başarısızlıkta maça gelmeyen seyirci suçlu, para vermeyen yönetim suçlu, fatih'i vermeyen ülker suçlu, kendisini eleştiren medya suçlu, o suçlu, bu suçlu bir tek halil üner suçsuz. Fatura bize çıktı haydi hayırlı olsun. pamuk eller cebe arkayı da dörtleyelim. Böyle başkana, böyle hoca.. Böylehoca'ya nasıl bir taraftar lazım? Cevap: FB taraftarı...Hani şu takım kaptanlarına sopa atan cinsten.
 
ya beyler adam bir takım kurdu bırakın bir 3 hafta bakalım takıma nasıl zaten kötüyse kendi bırakır
bi zezon başı destek olalım
adam tek başın takımla yönetimle ve tepki gösteren taraftarla uğrasıyor
bugüne kadar biyönetici çıkıp basket takımıyla ilgili yorummu yapmış
ergün gürsoy gibi futboldan anlayan bir yöneticin varsa mehmet baturalp veya yalçın granit gibi basketten anlayan bir yöneticin olacak taraftarla ilgilensin
 
Oy hakki bulunmayan taraftarin futbol subesini,
Kombinesi olmayan taraftarinda basketbol subesini elestirmeye hakki yokmus.

Bu sene yine hersey toz pembe basladi.Bakalim ne kadar devam edicek.Galatasarayi yakindan takip eden herkes bilirki sezon ortasina dogru sorunlar baslar ve devam eder.Ben artik umutlanmak gibi bir durumum yok bu nedenle.Sampiyonluk gaziyla baslanan sezonlari cok duyduk.Oynanan basketboluda gonderilen oyuncularida koridorda neler konusuldugunu da biliyoruz.

Son bir soru sormak istiyorum.Her sene 10 oyuncu degisiyor.100 dolarlik kombineden 500 kisi alsa diyelim.(bence hedeflenen sayi bununda altindadir ya) Elde edilecek 50.000 $ .
Ya laf salatasi yapmadan direk soylemek istiyorum.Takimda on tane yabanci gidip geliyor her sene.Bunlarin sadece ucak ve ictikleri suyun masrafi karsilanmaz bu parayla.
Once istikrari sagliyacaksinki sonra taraftari bekliyeceksin.

Unutmadan isin ilginc yani bu internete yazan taraftarlarda (bizleri kastediliyoruzdur herhalde) en istikrarli taraftar senelerdir.

Neyse yeni sezon basliyor.Hayirli olsun hepimize.

Ilk mactada tribundeki yerimi alicam.Gorusmek uzere herkese.
 
Bu sene herkes haddini bilmeli artık...Yıllardır gelen başarısızlıklardan sonra bıkmadık hala birbirimizi yemekten...Halil hocanın bu şube için neler yaptığını nasıl uğraştığını biliyorum,işte bu bağlamda tam refaha ermişsin herşey yoluna girmiş tekrardan taraftarla aranı açacak bir polemiğe girmene ne gerek var be halil hoca...Salonlara gelen insanların zaten çoğu genç ve öğrenci insanlar,bu devirde şak diye 100$'ı çıkarıpta verebilecek insan sayısı oldukça düşük olur ki buda çok normaldir,bu yüzden böyle saçma sapan polemikler yaratıpta artık bu şubeye zarar vermekten vazgeçelim,bak hocam ne güzel demişsin kendimi daha çok verebileceğim takıma diye bu bağlamda artık en azından senden final bekliyoruz hocam...Kolay gele...
 
Tamam kardeşim, en büyük Galatasaraylı sensin, bizler ezik gereksiz çapulcularız . Adam her yıl en büyük Galatasaraylı benim, öyle internetten atmakla galatasaraylı olunmaz, ve bu yıl takım süper demeci vermekten bakmadı. Bi sus be kardeşim, bi sus be!!!

Sitenin yönetimine bir kez daha özel röportaj falan br tarafa bu adamla bütün ilişkileri kesme çağrısı yapıyorum. Ve açıkça da söyleyeyim 2 yıldır küme düşmeye uğraşan, her fırsatta en büyük Galatasaralı benim, gerisini sallayın diyen her şekilde taraftarlığı şaibeli( Doğuştan Galatasaraylı- Önceki hayatında Fenerbahçeli, her işini bırakıp koşacak kadar Daçkalı, bağrına basacak kadar KSK'lı , adamın her klüp için ayrı bir açıklaması var) bir adam tarafından Galatasaraylılığımın sorgulanmasından keyif meyif almıyoru. Bu işler gerçekten kabak tadı verdi, ben giderek soğuyorum.

Not: Erman Kunter haberinden sonra iyice kin tutmuş beyfendi, bu sene tatsız şeyler labileceği kanaatindeyim.
 
Röportajın tamamını okumadım ama Arda'nın alıntı yaptığı kısım direk bu forumla ilgili gibi geldi. Hatta nickleri de söyleyeymiş tam olurmuş :D

Belli ki H.Ü kendisi hakkında yazanlara laf sokmaya çalışmış. GS lılığı tartışmalı bir adamın(Zamanında FB liyim, Daçkalıyım, KSK vs. vs. lıyım diyen birinin) taraftarın GS lılığını sorgulaması, 100 dolar vermeyen konuşmasın a getirmesi. terbiyesizlikten öte birşey değildir. Ben her sene 100 dolardan daha fazla katkı yapıyorum izmirdeki iki maçı da kaçırmıyorum. O zaman laf da sokayım küfür de edeyim iyi mi?

Bırak 100 dolar vermeyi 2 dolar veremeyen taraftarın bile konuşmaya hakkı vardır. Sezon yeni başladı yine tamponlar kaltkı çeneler düştü.. sezon sonuna doğru kötü durumdaysak sesi soluğu çıkmaz olur ortalıktan kaybolur yine. Taraftara vs laf sokacağına geçmiş 2 senelik rezaletin hesabını versin önce.

not: Daha önce gönlünde başka takıma yer vermemiş bir GS taraftarı olarak ben de bu adamın GS da olmasına katlanamıyorum.
 
Bu sene iyi bir takım kurduğu için cesaret gelmiş bence Halil Üner' e. Gereksiz yerde yine antipati topladı. Kendisine olan eleştirilere karşılık veriyor. Neyse başarılı olsun yeterki bu sene. İlerleyen zamanda göreceğiz kendisini...
 
Sn. Üner eğer 100 $ verdiğimizde gideceksen ya da seni göndermeye, eleştirmeye hakkımız olacaksa emin ol 100 $ verecek çoook insan çıkar
 
Bu yazıyı ben de okudum,foruma koymak istedim ama nette bulamayacağımı düşündüm.
Umut fakirin ekmeği niyetine sadece Ahmet abinin yazdıklarını düşünmek istiyorum sezon öncesi.
Bir de kombine kaç para,nerede satılıyor vs. gibi sorularda kimsenin bilgisi yok.Pazarlama becerisi sıfır.
 
Ya insanda utanma olur...Sen koskoca bir takımı küme düşür(play out olmasa düşmüştük)..ondan sonra çık taraftara efelen..Hadi ordan..Sende kabahat yok seni orda antrenör yapanda kabahat...

100 Dolar meselesine gelince...Biz kombine fikrini yönetimede iletmiştik..Kapalı ve NUmaralıya kombine kart satışı yapıldığında üzerine biraz daha eklenip Basket maçları içinde kombine uygulaması yapılabilirdi..Yani A.Sami Yen'de Kapalı kombinesi alana basket takımının kombineside verilebilirdi...Yoksa bu ekonomik şartlarda diğil 100 dolar 50 dolar bile kimse vermez basket maçları için..Sadece bizde değil ne F5 nede BJK tada bu kartları satamazsınız...Taraftarı maça çekmenin tek çaresi başarılı sonuçlar almaktır..Bugün BJK ve F5 in maçları kısmen doluyorsa takımlarının başarılı olmasıdır...Spor Sergi günlerini hatırlayanlar GS seyircisinin o salonları nasıl doldurduğunu bilir...
 
Bunu okuyunca aklima ilk gelen ata sozumuz Minareyi çalan kılıfını hazırlar oldu.

Suçlu taraftar olacak anlaşıldı :)

Kalitenin bir cok tanımı vardır. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

Kalite, musterinin ihtiyaclarini karsilayabilme yeteliliğidir.

Kaliteyi piyasa ve müşteri belirler.

Bunu söylemek hoşuma gitmiyor ama sen bu kombinelere bir değer biçmişsin bu değerin doğruluğunu veya senin kaliteni piyasa belirleyecektir.

Sportif başarısızlığına pazarlama başarısızlığıda eklenecek gibi.

Üstelik o kombinelerden belki ilk alacak kişilerle müşterisiyle daha en başta savaş bayrağı açtığına göre piyasada kendine baya güveniyor. :)

Piyasalarında şampiyonusun Halil Hocam.

Olaya bir gençlik kulubü taraftarı olarak bakarsam şu yazdıklarımı iyi oku hocam

Senin haddine değil böyle sorgulamalar, meydanı boş buluyorsunuz rastgele demeçler veriyorsunuz, inaniyormusun ki senin bu ortami geren dinamitleyen açıklamaların bizim Galatasaray'a sevgimiz azalacak?

Ama suc sende degil yine atalarımız ne guzel demis imam ne yaparsa cemaat daha fazlasini yapar. diye.

Yada balık baştan kokar.

Kurtulacagiz hepinizden eninde sonunda kurtulacagiz, Galatasarayımızda kurtulacak
 

Üst