Vallah başlığa baktım nereden başlayacağımı bilemedim. Önce kısa olan yanıtı vereyim..
Alim Aslan, bilmediğin konular hakkında yorum yapmasan daha iyi olur. Işıl 2 senedir avrupa takımları tarafından isteniyor. Mayısta gidiyordu da bir şekilde GS'da şampiyon olmadan gidemezsin dendi takımda kaldı. (ki Işıl GS'a imza attığı gün bile 2 saat sonra İspanya'ya gidiyordu aslında) her olayda Erkan Topal gibilerinin eleştirileri yüzünden kızın buralarda kalma istenci bitti. Alim sana tavsiyem bilmediğin konuları sor anlatalım ama biliyormuş gibi ortaya atılma, bekle. Ben burda millet gibi efendi konuşmam bu yüzden de konuşmuyorum. Işıl hangi takıma gidecekmiş. Işıl şu an evet desin ros casares dahil bir çok takımda yeri hazır. Öğrenmek istediğin konular varsa burada da sorabilirsin özelden de sorabilirsin ama hem bilmeyip hem yorum yapman üstelik bunu yazı içinde de itiraf etmen en hafif tabiri ile hoş değil. Her konu hakkında bilgi sahibi olamayabilirsiniz. Bİlgi sahibi değilseniz fikir sahibi de olmayın zaten. Bu platformun yararı herkesin ortak bilgiye kavuşmasını sağlayacak olması.
@Erkan topal
Yorumlarını okuduğumda ben rahatsız oluyorum. Dürüstçe soruyorum, sen rahatsız olmuyor musun? Ya da "gene kafa buldum" diyip gülüyor musun? Orada yazıların değeri paha biçilemez. Burada bir çok kişi demiş, ki herkesin de bilmesi gereken bir durumdur bu. Eleştiri yapma denmez ama eleştiri yaparken çözümü üretmek zorundasın. Bunu yapmayanlar Hıncal Uluç konumuna gelir. Çıkacaksın eleştireceksin bık bık bık, sonra burada eleştiriye katlanamıyorlar diyeceksin. Kardeşim çık eleştir ama çözüm önerini de koy buraya. -Bence böyle yapılmalı- de. Belli bir yaşa gelmişsin verdiğin bir akıl yok, öneri yok.
Vildan'ın mesajına yanıt yazmışsın kadın 2 isim ver demiş neden 3 paragraf yazı yazıp 2 tane isim veremedin? Yok öyle, karşında çocuk yok senin öyle eleştiremezsin kimseyi. Çıkacaksın çözümünü anlatacan. Şurada 2 ay basketbol seyrettim herkese gider yaparım dersen ben de yaparım o gideri.
Birde demiş ki (bah bah bah ne kadar afili bir söz iyi bulmuş) "söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır" bah bah bah yapma ya!!. Kardeşim Işıl'ın babamın oğlu olduğunu mu sanıyorsun. Sabri'yi kayınım mı sanıyorsun? Var mı bu ülkede alacağın bir sağ bek oyuncusu? Eboue sakatlanınca sen mi oynayacaksın o bölgede? Işıl dışında diyeceğin bir PG varmı bu ülkede yerli rotasyonundan koyacağın? İşkembe-i Kübradan sallıyorsunuz buna eleştiri diyorsunuz sonra eleştiriye katlanamıyor oluyoruz. Eleştiri yapmasını bile bilmiyorsunuz. Forumun başına eleştiri metodları ve teknikleri diye bir yazı hazırlamak gerekiyor. Türkiye tarihinde EL'de final four'u tek oynamış hoca için Top 16 hocası değil diyenlerle aynı nefesi alıyoruz şu forumda!!!
Şimdi hepsini geçtim. UMMC maçında 38 dakika seyrettim maçı. Işıl maçta gayette iyi oynadı. Takım dar rotasyon ile oynayacağından hoca savunma konusunda biraz daha esnek davrandırdı. Kİ oyuncular maç sonuna sağ kalsın diye. İşte o takımda savunma yapmak için mücadele eden tek kişiydi Kaptan. Oyunda olduğu sürelerde Şaziyede normalin biraz üzeri yaptığı savunma ile kaptana destek verdi. Kadın basketbolunun NBA-WNBA stilinde oynandığının hala farkında değiller. Bakın bakalım, hangi kadın basketbol takımında sayılar dakikalar eşit dağılmış? Tabii ki birileri daha çok atar daha çok tutar birileri de daha çok baskı yapar.
Işıl'ın aynen böyle oynamasını istiyorum. Ona eleştirilerimiz vardı. Misal topu aldıktan sıonra yarı sahayı yavaş geçiyordu artık hızlı geçip tempo yükseltiyor. Tepeye gelince iki tarafı eşit görüyor sorunu üstten attığı paslarda yeterli sertliği yok. bound passlarını geliştirmeli ve anlaşılıyorki sayı atmak çok önemli (ki bence de rakip, Işıl'ın şut atabileceği riskine girememeli) Bu yüzden sık sık şut kullanmalı. Girse de girmesede şut kullanmalı.
Prince berbat maçlar oynuyor takımın ahengini bölüyor kafasına göre alıyor topu gidiyor şut atıyor 15 sayı bulunca bir de maçın en iyi oyuncusu seçiyorsunuz. Daha 2 hafta önceye kadar Tina savunma da kolunu kaldırmıyordu, maç sonu 18 sayı 11 ribauntu görüp helal olsun Tina diyordunuz. Tabi Işıl sizin gözünüze berbat görünür. Tina'ya Pip'e iyi diyorsanız, zaten Işıl değil size layık olan.