• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işıl devre arasında hemen git Avrupaya' da kurtulalım senden.

Önder bey diğer yazdıklarınızı alıntılamadım,çünkü haklı olduğunuz şeyler var,hani ekleme gerektirmeyen türden ama bu kısmı görünce biraz yüzümde tebessüm oluştu açıkcası...

Yapmayın lütfen bu haliyle Işıl'ı hangi avrupa takımı yabancı oyuncu statüsünde kadrosuna katar.Yani en azından hiçbir eurolig ve iddialı eurocup takımı Işıl'ı alıpta yabancı statüsünde oynatmaz,buna eminim.Ama bilmem ne liginin bilmem ne takımına gider oynar diyorsanız,olabilir o.Bazen orda kalmak içinde hani çalışma izni tarzı böyle şeyler yapılabiliyor.Işıl'ında yurt dışında kalabilmesinin tek yoluda budur kanımca.Birbirimizi kandırmayalım.

Gerçi bu yazdıklarımı en az benim kadar bildiğinize eminimde insan bazen yazamıyor işte.

Önder bey diğer yazdıklarınızı alıntılamadım,çünkü haklı olduğunuz şeyler var,hani ekleme gerektirmeyen türden ama bu kısmı görünce biraz yüzümde tebessüm oluştu açıkcası...

Yapmayın lütfen bu haliyle Işıl'ı hangi avrupa takımı yabancı oyuncu statüsünde kadrosuna katar.Yani en azından hiçbir eurolig ve iddialı eurocup takımı Işıl'ı alıpta yabancı statüsünde oynatmaz,buna eminim.Ama bilmem ne liginin bilmem ne takımına gider oynar diyorsanız,olabilir o.Bazen orda kalmak içinde hani çalışma izni tarzı böyle şeyler yapılabiliyor.Işıl'ında yurt dışında kalabilmesinin tek yoluda budur kanımca.Birbirimizi kandırmayalım.

Gerçi bu yazdıklarımı en az benim kadar bildiğinize eminimde insan bazen yazamıyor işte.

Bilmediğim için soruyorum yabancı sınırlaması mı var avrupada? Birde varsa bunu örneklendirebilirseniz sevinirim.

Ben yabancı sınırlaması ile ilgili birşey yazmadımki.:)

Işıl bir avrupa takımına gidince mutlaka yabancı oyuncu olarak oynacak değil mi?Bende hiçbir avrupa takımı yerli oyuncusu dururken Işıl'ı alıpta yabancı statüsünde oynatmaz dedim.Yani hiç değilse o pozisyona yerli bir genç oyuncu koyarlar yetiştirirler ülke basketboluna kazandırırlar.Çünkü Işıl fark yaratacak bir oyuncu değil,dünyanın heryerindede bir gerçek vardır dışarıdan birşey talep ediliyorsa içerdeki arzdan daha farklı olanını yani fark yaratanını isteyecektir.Ancak sadece bilgi amaçlı sordum diyorsan ki sanırım öyle her ülkenin farklı uygulaması var girip araştırabilirsin.Bunları tek tek bilmek mümkün değil en azından ben bilmiyorum.

O zaman ben yanlış algıladım özür dilerim.
Şahsi fikrimi söyleyeyim, Işıl bu haliyle sadece rakip guardda yaptığı baskı ve savunmasıyla en iddalı takımlarda bile rotasyonda 10-15 dk bulur. Hatta ileri gideyim (milli takımda bunu zaman zaman gördük) bu yönüyle Işıl fark yaratan oyuncu konumuna gelebilir.

Şu kadroda elle tutulur sadece Işıl, Bahar ve biraz da Şaziye var yerli olarak. Onları da yıpratmasak iyi olur aslında. Benim yerli oyuncularımızdan yana tek sıkıntım şu: Hepsi sosyal medyada en büyük Galatasaraylıyım. Takımı çok seviyorum. Kanım sarı kırmızı havalarında. Ancak iş parkedeki mücadeleye gelince sanırsın bunlar profesyonel, Taurasi Florya'da doğup büyümüş.
Bu konuyla ilgili en uygun sözü atalarımız söylemiş aslında:"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."

Işıl gitmeli diyen yok kanımca şöyle bir göz attım böyle bir söyleme rastlamadım,öyle birşey varsada kişinin kendi yorumudur,yaptığın yakıştırmada hoş olmamış ama ne yapalım her ortamda var bu tarz kardeşlerimiz.

Bu konuyla ilgili en uygun sözü atalarımız söylemiş aslında:"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."

Aslında herşeyin kıza özeti bu sanırım,bahsettiğimiz onca eleştiri onca şey hepsi bu sonuca vardırıyor bizi.Kısa ve öz olmuş daha fazla konuşup kişi kırıp hatalara düşmeyelim.

"Işıla bu haliyle" ? Art niyetli, nefret dolu bir yaklaşım. Ne alıp veremediğiniz var cidden merak ediyorum. Duyanda sanır ki bu kız hiç bir şey yapmıyor bu takımda. Ayıp artık yaptığınız bokunu çıkarmaya başladınız!

Sezon başında iki Avrupa takımının Işıla teklif yaptığını biliyorum ve bugün gidiyorum dese alacak en az 3-4 takım çıkar hiç merak etmeyin siz.

Vallah başlığa baktım nereden başlayacağımı bilemedim. Önce kısa olan yanıtı vereyim..

Alim Aslan, bilmediğin konular hakkında yorum yapmasan daha iyi olur. Işıl 2 senedir avrupa takımları tarafından isteniyor. Mayısta gidiyordu da bir şekilde GS'da şampiyon olmadan gidemezsin dendi takımda kaldı. (ki Işıl GS'a imza attığı gün bile 2 saat sonra İspanya'ya gidiyordu aslında) her olayda Erkan Topal gibilerinin eleştirileri yüzünden kızın buralarda kalma istenci bitti. Alim sana tavsiyem bilmediğin konuları sor anlatalım ama biliyormuş gibi ortaya atılma, bekle. Ben burda millet gibi efendi konuşmam bu yüzden de konuşmuyorum. Işıl hangi takıma gidecekmiş. Işıl şu an evet desin ros casares dahil bir çok takımda yeri hazır. Öğrenmek istediğin konular varsa burada da sorabilirsin özelden de sorabilirsin ama hem bilmeyip hem yorum yapman üstelik bunu yazı içinde de itiraf etmen en hafif tabiri ile hoş değil. Her konu hakkında bilgi sahibi olamayabilirsiniz. Bİlgi sahibi değilseniz fikir sahibi de olmayın zaten. Bu platformun yararı herkesin ortak bilgiye kavuşmasını sağlayacak olması.

@Erkan topal

Yorumlarını okuduğumda ben rahatsız oluyorum. Dürüstçe soruyorum, sen rahatsız olmuyor musun? Ya da "gene kafa buldum" diyip gülüyor musun? Orada yazıların değeri paha biçilemez. Burada bir çok kişi demiş, ki herkesin de bilmesi gereken bir durumdur bu. Eleştiri yapma denmez ama eleştiri yaparken çözümü üretmek zorundasın. Bunu yapmayanlar Hıncal Uluç konumuna gelir. Çıkacaksın eleştireceksin bık bık bık, sonra burada eleştiriye katlanamıyorlar diyeceksin. Kardeşim çık eleştir ama çözüm önerini de koy buraya. -Bence böyle yapılmalı- de. Belli bir yaşa gelmişsin verdiğin bir akıl yok, öneri yok.

Vildan'ın mesajına yanıt yazmışsın kadın 2 isim ver demiş neden 3 paragraf yazı yazıp 2 tane isim veremedin? Yok öyle, karşında çocuk yok senin öyle eleştiremezsin kimseyi. Çıkacaksın çözümünü anlatacan. Şurada 2 ay basketbol seyrettim herkese gider yaparım dersen ben de yaparım o gideri.

Birde demiş ki (bah bah bah ne kadar afili bir söz iyi bulmuş) "söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır" bah bah bah yapma ya!!. Kardeşim Işıl'ın babamın oğlu olduğunu mu sanıyorsun. Sabri'yi kayınım mı sanıyorsun? Var mı bu ülkede alacağın bir sağ bek oyuncusu? Eboue sakatlanınca sen mi oynayacaksın o bölgede? Işıl dışında diyeceğin bir PG varmı bu ülkede yerli rotasyonundan koyacağın? İşkembe-i Kübradan sallıyorsunuz buna eleştiri diyorsunuz sonra eleştiriye katlanamıyor oluyoruz. Eleştiri yapmasını bile bilmiyorsunuz. Forumun başına eleştiri metodları ve teknikleri diye bir yazı hazırlamak gerekiyor. Türkiye tarihinde EL'de final four'u tek oynamış hoca için Top 16 hocası değil diyenlerle aynı nefesi alıyoruz şu forumda!!!

Şimdi hepsini geçtim. UMMC maçında 38 dakika seyrettim maçı. Işıl maçta gayette iyi oynadı. Takım dar rotasyon ile oynayacağından hoca savunma konusunda biraz daha esnek davrandırdı. Kİ oyuncular maç sonuna sağ kalsın diye. İşte o takımda savunma yapmak için mücadele eden tek kişiydi Kaptan. Oyunda olduğu sürelerde Şaziyede normalin biraz üzeri yaptığı savunma ile kaptana destek verdi. Kadın basketbolunun NBA-WNBA stilinde oynandığının hala farkında değiller. Bakın bakalım, hangi kadın basketbol takımında sayılar dakikalar eşit dağılmış? Tabii ki birileri daha çok atar daha çok tutar birileri de daha çok baskı yapar.

Işıl'ın aynen böyle oynamasını istiyorum. Ona eleştirilerimiz vardı. Misal topu aldıktan sıonra yarı sahayı yavaş geçiyordu artık hızlı geçip tempo yükseltiyor. Tepeye gelince iki tarafı eşit görüyor sorunu üstten attığı paslarda yeterli sertliği yok. bound passlarını geliştirmeli ve anlaşılıyorki sayı atmak çok önemli (ki bence de rakip, Işıl'ın şut atabileceği riskine girememeli) Bu yüzden sık sık şut kullanmalı. Girse de girmesede şut kullanmalı.

Prince berbat maçlar oynuyor takımın ahengini bölüyor kafasına göre alıyor topu gidiyor şut atıyor 15 sayı bulunca bir de maçın en iyi oyuncusu seçiyorsunuz. Daha 2 hafta önceye kadar Tina savunma da kolunu kaldırmıyordu, maç sonu 18 sayı 11 ribauntu görüp helal olsun Tina diyordunuz. Tabi Işıl sizin gözünüze berbat görünür. Tina'ya Pip'e iyi diyorsanız, zaten Işıl değil size layık olan.

Forumdan her atılan kasımda yeni bir nick alıp yeniden saldırıya geçmiş gibi geliyor bana. Utanmasalar oynamadığı Cumhurbaşkanlığı maçında sayısı yok diye eleştirecekler!

Sezon başından beri kaç tane maç yaptık ve ben Işıl'ın bekleneni veremediğini sanırım 3-4 maçta gördüm sadece. Çünkü Dee-Tina-Alba-Piph gibi skorerlerin olduğu takımda Işıl'dan 10 sayı ortalamayla oynamasını beklemiyorum. Takımda rebound sorunu var deniyor ve takımın guardı dışarıya seken hiç bir topu affetmeden Avrupa'da 4.2, ligde 4.3 rebound ortalaması yakalıyor. Ligdeki asist ortalaması ise 3.3, avrupada 3.4. Sayı ortalaması ise hem ligde hem de avrupada 4.75. Tabii avrupada uzun süredir lider götürdüğü sıralamada bu hafta sonunda 0.2lik farkla top çalma 2.si olduğunu da unutmayalım. Bence basketbolda istatistik hiçbirşeydir ancak istatistiğe bakarsak bile Işıl'ın sadece istatistik bakımından görevini yerine getirdiğini görüyoruz.

Bunu birkaç yerde yazdım: Maç sayı atarak kazanılır. İyi hücum ise iyi savunmayla başlar. Bizde bu iyi savunmayı başlatan isim rakip guarda yaptığı baskılı savunmasıyla Işıl'dır. Herşey Işıl ile başlıyor bu takımda.

Şu anda Birsel ile birlikte pozisyonunun en iyi iki oyuncusu. Işıl giderse şu yada bu gelsin diyebilecek biri zaten yoktur. Bir an için Işıl'dan daha iyisi olduğunu düşünelim, yine de Işıl'ın yerini dolduramayacağı çok açıktır. Takım sporu yapıyor bizim takım. 5 tane en iyi oyuncuyu koymak yetmiyor bazen. Dee'nin Cumhurbaşkanlığı Kupası sonrası madalyasını Işıl'a vermesi bile bu takım için saha içinde olduğu kadar, saha dışında da ne kadar önemli bir parça olduğunun göstergesidir başlı başına.

Hadi bir an için Işıl'ı kötü oyuncu olarak kabul ettik ve gönderdik. Arma, sporcudan daha önemli dedik (ki doğrudur) Tamam, Işıl gitti ve biz yerine bir oyuncu aldık. Böyle bir durumda bu takımın, bu armanın düşeceği durumu bir düşünün. Işıl'ı gönderecek kadar geri zekalı yönetici zaten hiçbir yerde yoktur ama dua edelim de Işıl böyle tiplerden bıkıp, bunalıp gitmek istemesin. O zaman Işıl sen Galatasaray'lısın, armanın sana ihtiyacı var, armanın değerini biliyorsun, arman için kal diye yalvarmak durumunda kalmayalım.

Burayı okuyorsan bir mesaj da sana Işıl: 3-5 gerizekalı kıymetini bilemiyorsa bunda seni çok seven büyük Galatasaray taraftarının ve Galatasaray'ın suçu ne? Gitmeyi aklına bile getirme kaptan!

Son paragrafta Işılı beğenmeyenlere geri zekalılar diyerek seviyenizi göstermişsiniz. İşin ilginç yanı eğitimsiz birinin değil avukatlık mesleğini yapan birinin başka görüşlere saygı duyamaması.Ülkemiz gerçekten kötü durumda
Şimdi bende Işılı savunanlara hakaretler etsem sonra bir güzel kavga etsek falan.Forum yönetimi gerekeni yapacaktır diye umuyorum

Işıl'ı beğenmeyenlere demedim ben o lafı. Herkes maçları canlı olarak izleyip tüm detayları yakaladıktan sonra kendisine göre analizini yapar. Dediğim şekilde takip edip beğenmeyen varsa onların görüşünün yanlış olduğunu savunurum. Ben beğenmeyenler maçları izlemiyordur yada art niyetlidir dedim ve sistematik olarak yıpratma politikası izlediklerini düşündüğümü söyledim. Art niyetli olarak eleştiri adı altında buraya gelip Işıl'a sallayanlara gerizekalı dedim. Kendinizi o gerizekalılarla aynı gruba dahil etmediğinizi düşünüyorum.

O zaman bir yanlış anlaşılma durumu olmuş

Tüm kelimelerinize katılıyorum.Işıl elinden geleni fazlası ile yapıyor daha iyisi olmazmı olur bence ama bu her oyuncumuz için geçerli ve birazda hocanın sistemine bağlı şu an.Gününde olmaz eleştirilir o ayrı o her oyuncu için geçerli bence.Ama sadece istatistik taraftarlığı yapanlar insanları yanlış yönlendiriyor diye düşünüyorum.Işıl tam olarak bu sistemde özelliklerini kullanamıyor ki ,ondan ve diğer Türklerden hocanın yararlanması lazım.
Müdafa ve hücum organizasyonu iyi bir Avrupalı guard alabilirsek Işıl'dan çok daha fazla verim elde ederiz onu Işıl yapan özelliklerini daha iyi kullanırız diye düşünüyorum.Prince analizi ve Tina analizine % 100 katılıyorum .Her ikiside müdafa yönü oldukça zayıf ,skor yapmalarına rağmen hücumda topu paylaşmayı sevmeyen oyuncular.Bunu biz görüyoruz ama özellikle Prince konusunda teknik ekibin birşeyler yapması lazım diye düşünüyorum.

Vallah başlığa baktım nereden başlayacağımı bilemedim. Önce kısa olan yanıtı vereyim..

Alim Aslan, bilmediğin konular hakkında yorum yapmasan daha iyi olur. Işıl 2 senedir avrupa takımları tarafından isteniyor. Mayısta gidiyordu da bir şekilde GS'da şampiyon olmadan gidemezsin dendi takımda kaldı. (ki Işıl GS'a imza attığı gün bile 2 saat sonra İspanya'ya gidiyordu aslında) her olayda Erkan Topal gibilerinin eleştirileri yüzünden kızın buralarda kalma istenci bitti. Alim sana tavsiyem bilmediğin konuları sor anlatalım ama biliyormuş gibi ortaya atılma, bekle. Ben burda millet gibi efendi konuşmam bu yüzden de konuşmuyorum. Işıl hangi takıma gidecekmiş. Işıl şu an evet desin ros casares dahil bir çok takımda yeri hazır. Öğrenmek istediğin konular varsa burada da sorabilirsin özelden de sorabilirsin ama hem bilmeyip hem yorum yapman üstelik bunu yazı içinde de itiraf etmen en hafif tabiri ile hoş değil. Her konu hakkında bilgi sahibi olamayabilirsiniz. Bİlgi sahibi değilseniz fikir sahibi de olmayın zaten. Bu platformun yararı herkesin ortak bilgiye kavuşmasını sağlayacak olması.

@Erkan topal

Yorumlarını okuduğumda ben rahatsız oluyorum. Dürüstçe soruyorum, sen rahatsız olmuyor musun? Ya da "gene kafa buldum" diyip gülüyor musun? Orada yazıların değeri paha biçilemez. Burada bir çok kişi demiş, ki herkesin de bilmesi gereken bir durumdur bu. Eleştiri yapma denmez ama eleştiri yaparken çözümü üretmek zorundasın. Bunu yapmayanlar Hıncal Uluç konumuna gelir. Çıkacaksın eleştireceksin bık bık bık, sonra burada eleştiriye katlanamıyorlar diyeceksin. Kardeşim çık eleştir ama çözüm önerini de koy buraya. -Bence böyle yapılmalı- de. Belli bir yaşa gelmişsin verdiğin bir akıl yok, öneri yok.

Vildan'ın mesajına yanıt yazmışsın kadın 2 isim ver demiş neden 3 paragraf yazı yazıp 2 tane isim veremedin? Yok öyle, karşında çocuk yok senin öyle eleştiremezsin kimseyi. Çıkacaksın çözümünü anlatacan. Şurada 2 ay basketbol seyrettim herkese gider yaparım dersen ben de yaparım o gideri.

Birde demiş ki (bah bah bah ne kadar afili bir söz iyi bulmuş) "söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır" bah bah bah yapma ya!!. Kardeşim Işıl'ın babamın oğlu olduğunu mu sanıyorsun. Sabri'yi kayınım mı sanıyorsun? Var mı bu ülkede alacağın bir sağ bek oyuncusu? Eboue sakatlanınca sen mi oynayacaksın o bölgede? Işıl dışında diyeceğin bir PG varmı bu ülkede yerli rotasyonundan koyacağın? İşkembe-i Kübradan sallıyorsunuz buna eleştiri diyorsunuz sonra eleştiriye katlanamıyor oluyoruz. Eleştiri yapmasını bile bilmiyorsunuz. Forumun başına eleştiri metodları ve teknikleri diye bir yazı hazırlamak gerekiyor. Türkiye tarihinde EL'de final four'u tek oynamış hoca için Top 16 hocası değil diyenlerle aynı nefesi alıyoruz şu forumda!!!

Şimdi hepsini geçtim. UMMC maçında 38 dakika seyrettim maçı. Işıl maçta gayette iyi oynadı. Takım dar rotasyon ile oynayacağından hoca savunma konusunda biraz daha esnek davrandırdı. Kİ oyuncular maç sonuna sağ kalsın diye. İşte o takımda savunma yapmak için mücadele eden tek kişiydi Kaptan. Oyunda olduğu sürelerde Şaziyede normalin biraz üzeri yaptığı savunma ile kaptana destek verdi. Kadın basketbolunun NBA-WNBA stilinde oynandığının hala farkında değiller. Bakın bakalım, hangi kadın basketbol takımında sayılar dakikalar eşit dağılmış? Tabii ki birileri daha çok atar daha çok tutar birileri de daha çok baskı yapar.

Işıl'ın aynen böyle oynamasını istiyorum. Ona eleştirilerimiz vardı. Misal topu aldıktan sıonra yarı sahayı yavaş geçiyordu artık hızlı geçip tempo yükseltiyor. Tepeye gelince iki tarafı eşit görüyor sorunu üstten attığı paslarda yeterli sertliği yok. bound passlarını geliştirmeli ve anlaşılıyorki sayı atmak çok önemli (ki bence de rakip, Işıl'ın şut atabileceği riskine girememeli) Bu yüzden sık sık şut kullanmalı. Girse de girmesede şut kullanmalı.

Prince berbat maçlar oynuyor takımın ahengini bölüyor kafasına göre alıyor topu gidiyor şut atıyor 15 sayı bulunca bir de maçın en iyi oyuncusu seçiyorsunuz. Daha 2 hafta önceye kadar Tina savunma da kolunu kaldırmıyordu, maç sonu 18 sayı 11 ribauntu görüp helal olsun Tina diyordunuz. Tabi Işıl sizin gözünüze berbat görünür. Tina'ya Pip'e iyi diyorsanız, zaten Işıl değil size layık olan.

Bir oyuncuyu savunayım derken burada haklı iken haksız durumuna düşülüyor..Özellikle oyuncuyu koruyayım derken başka bir oyuncuyu yermek biraz yanlış oluyor..Genel anlamda zaten kötüyü kötü ile karşılaştırmak kötüyü iyi yapmaz kuralı vardır

ki burada kötüde yok..ama berbat denilen epi bile ışılın olmadığı maçta tek guard olarak çıktığı fenerbahçe maçını kazandırdı..en azından daha yarım sezonu dolmadan oynadığı kazandırdığı bir fener maçı var.taşlama gibi anlaşılmasın ama nedemek istediğim anlaşılmıştır umarım.. Tina zaten kazandırıyor..

Bu tartışmadan uzak biri olarak söylüyorum ışıl şöyle kötüdür ışıl böyle iyidir vs..ama başka oyuncuları yermeden ve yine kendi takım oyuncusu ile karşılaştırılmadan olursa anlatılmak istenen daha iyi anlatılabilir galiba...

forumun yenilerindenim ışılın bu kadar eleştirilmesi haklı olabilir.ışılın en iyi yaptığı iş guarda baskı,hem bunu yapıp hem topu getirip hem oyunu kurmasını beklemek üstelik bunu her maç 25-30 boyunca yapmasını beklemek yanlış.ışılın verimini artarmak için guarda baskıyı öncelikle yaptırmalı ve ışıl iki numarada kullanmalıyız.ışılı avrupada bir takım almaz diyen arkadaşlar avrupa şampiyonasını açsın izlesin,görsün birsel 1 numara ışıl iki numaradayken neler yaptığını.son olarak yeri belki burası değil belki ama seneye özge yavaş'ı takımımıza katmalıyız.

Bir oyuncuyu savunayım derken burada haklı iken haksız durumuna düşülüyor..Özellikle oyuncuyu koruyayım derken başka bir oyuncuyu yermek biraz yanlış oluyor..Genel anlamda zaten kötüyü kötü ile karşılaştırmak kötüyü iyi yapmaz kuralı vardır

ki burada kötüde yok..ama berbat denilen epi bile ışılın olmadığı maçta tek guard olarak çıktığı fenerbahçe maçını kazandırdı..en azından daha yarım sezonu dolmadan oynadığı kazandırdığı bir fener maçı var.taşlama gibi anlaşılmasın ama nedemek istediğim anlaşılmıştır umarım.. Tina zaten kazandırıyor..

Bu tartışmadan uzak biri olarak söylüyorum ışıl şöyle kötüdür ışıl böyle iyidir vs..ama başka oyuncuları yermeden ve yine kendi takım oyuncusu ile karşılaştırılmadan olursa anlatılmak istenen daha iyi anlatılabilir galiba...

O yazıdan bu anlam çıkmıyor bence. Diğer oynayan oyuncuların yaptığı hatalar göze batmazken kendi evladığımız dediğimiz oyuncu kendinden bekleneni yerine getirse dahi yerin dibine sokuluyor. O örneklemenin yapılma sebebide bu. (Bence)

Erdem, Pip için dediklerim her zaman için geçerli. Alan savunmasında takımı düşürüyor. Hücumlarda alıp topu gidiyor. Pas, set hücumu yapmadan bireysel oynuyor ama 15 sayı attığı için maçın oyuncusu seçiliyor. Burda o örneği vermemin sebebi, aynı şekilde ışılda oynasa, sadece alıp topu gitse dripling yapsa maç başı 15 sayı atsa Işıl iyi oynadı diyecekler çıkacak. Tİna'nın son Prag maçındaki görüntüsünü biliyor olman lazım. Savunma da kolunu kaldırmıyordu. BJK maçında rakip pivot 30 sayı attı. Ama maçta +20 sayı +10 rib aldığı için maçın oyuncusu seçildi. İStatistiklere bağlı kalarak oyuncu eleştirisi yapamazsın. Aynısını Shipp içinde yapıyorlar. Ama biliyoruz ki Shipp Sİena maçında oynasa durum farklı olabilirdi. Işıl için çok eleştirim var ama eleştirilerimin hiçbir yerinde arma>Işıl artık gitmesi lazım gibi bir "zevzeklik" yok. Kadın basketbol yapısını bilmek lazım. Çok övülen FBnin yerlilerinin toplam sayısına bakalım GS'ın yerlilerinin toplam sayısına bakalım üç aşağı beş yukarı ribaunt asist sayılarda eşitlik vardır. Bİrsel 4 sayı ortalama ile oynuyor şutör ama Işıl 4 sayı ortalama ile oynuyor yetersiz. Bu mudur ?

İlk VİCİ maçında Dee'nin 31 sayısı üyüznden ışıl'ın performansı burada güme gitmişti. Ama EL o maçta ışıl'ın performansını öne çıakrmıştı. Basketbola bakarken açıyı genmişletmek lazım. Bir oyuncu beğenilir diğeri beğenilmez anlarım. Ama her beğenmediğin için yürü git diyorsan alternatif üreteceksin. Ben Pip için 5 tane isim sayacağım alternatif. Tİna için 3-4 tane sayarım. Sen bana Işıl için çok değil 2 tane alternatif sayabilirmisin? Çık bana iki isim söyle burada yazdıklarımın hepsini yalayacağım. Pip ve Tİna için dediklerimin arkasındayım. Benimkisi Işıl Bahar sevgisi değil. Ben GS'lıyım önceliğim GS'ın çıkarları bu yüzden Işıl'a sahip çıkıyorum. Ceyhun Yıldızoğlu başlığına bak bol bol da eleştirdim hepsini hoca dahil. Ama netliğim var eğilip bükülmüyorum geniş resme bakıyorum...

Sühan abi Tinaya kesinlikle katılmıyorum..Ha çok iyi bir savunmacımı ? tabiki değil..ama takım savunmasının sıfır olduğu bir takımda Tinadan başka ribaund alan varmı? yok..tek başına çemberi savunmaya çalışan başka bir uzun varmı? yeni yeni fowles..Tina ve taurasi ile beraber hücumda insiyatif alan varmı? özellikle albanın sakat olduğu dönemde hiçkimse yoktu..ve yine bütün bunları yapacak 36 dakika her maç sahada kalacak ve takımın da tek uzunu olduğun için birde kendini faullerden sakınacak vücut temasından sakınarak iyi savunma yapmaya çalışacak..Dolayısıyla Tinadan ben zaten çok iyi bir savunma yapmasını yada Işılın enerjisini ondan beklemiyorum..Ve tüm bunları yaparken savunmadaki yardıma geç geldiği birkaç anı bile görmüyor gözüm..

Epi ve ışıl da bana göre birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar..Işıl ne kadar enerjili savunma yapıyorsa baskıyı seviyorsa epide bir okadar saklıyor kendini..ve epi ne kadar hücumda şut atmayı seviyorsa ışılda bir okadar çekingen..1 numaradan sayı ihtiyacımız olduğu anlarda epi bunu yapıyor ha bazen dağınık yapıyor evet doğru..Ama bazen bir oyun kurucunun savruk olması bile gerektiği anlar maçlar olabiliyor...taurasiyi ayrı bir kefeye koyuyorum zaten ama epi de birşeye dikkat edilsin topu yere vurup ileri hamle yaparken geri çekilip şut atan bunları yüksek yüzde ile sokmasını geçtim atabilen başka bir oyun kurucuda çok azdır..Ben böyle bir isim bilmiyorum avrupada bu var dersenizde bende öğrenmiş olurum..

Erdem konuya spesific bakma. Tina'yı ben de beğeniyorum. Rakip takımın guardı savunma yapmayı bilmiyorsa yapamıyorsa (FB gibi takımlar) O zaman Pip de aşırı avantaj sağlıyor bize. Zaten benim konum o değil. Sana diyorum ki Tİna'nın kötü oynadığı maçlar oluyor 20 sayı attı diye maçın oyuncusu seçiyorlar. Işıl'ın kötü oyuncu olmasının kriteri sayı atmaması mı? Son İstanbul maçında Kaptan oynamayacaktı omuzundaki sakatlıktan dolayı. Ama takım devreyi 10 sayı geride kapatınca farkı 14 sayıya yükseltince kaptan oyuna girdi 0-18 lik seri yaptırdı takımına ve çekildi. Işıl'ın GS kadın basket tkaımındaki öneminin farkına varamıyor insanlar. Yani aslında kötü oynadığı bir maçta Tina 20 sayı attııysa iyi ama iyi oynadığı maçta Işıl sayı atmadı diye kötüé Böyle bir değerlendirme olmaz ben bunu anlatmak istiyorum.

Tina çok önemli bir oyuncu Pip iyi bir oyuncu buna katılıyorum ama bugün ben gidiyorum deseler yerlerine anında alternatif iyi oyuncu bulurum. Bak kulüp bulur demiyorum ben bile bulurum. Peki Işıl bugün gitse yerine kimi bulacaklar bu ışıl'ı eleştirenler? Bahar giderse var mı alternatif? Aaa sahi Kaski´de bir Bahar vardı :))) 3 numara kızı alalım takıma diye ısrarla istiyorlar :)))

Ben ciddi anlamda art niyet arıyorum Işıl gitsin Bahar gitsin diyenlerde. Kimse "iyi niyet" "ama eleştiri hakkı" demesin. (Erdem sana demediğimin farkındasındır) Benim kastettiğim isimler başka.

Biz oyuncularımıza -neden şut atmıyor. atsın girmezse girmesin ama atsın ısrarla atsın- diyoruz. Alba 0/6 dan sonra deniyor 7. de 3lüğü buluyor. Ama "Bahar 1.20 kala ne hakla şut atar" diye eleştiriliyor. İstediğiniz ne anlamıyorum ki! Şut atarsa kabahat atmazsa kabahat. Allah´tan salonlarda burada yazanların hükmü yok. Bu insanlara salonların hakimiyetini versek takımda oynayacak yerli bulamazdık. Az önceki mesajımda moderasyon mesajımın bir kısmını silmiş. Bu yüzden burada tekrarlıyayım Burada çok miktarda "türk oyuncu yamyamları" var. Devam ...

Sühan abi Oktay Hocanın gönderildiği bir yerde Işıla basketbolu bile bıraktırır onlar düşüncelerinde..

Işıl bu takımın en önemli parçalarından biridir..Eleştirmedik mi..eleştirdik..zaten bir oyuncu eleştirilmiyorsa orada sıkıntı vardır..ama bizim toplumumuzun özelliği galiba eleştiriyi beceremiyoruz genel anlamda da bazen hakaretle eleştiriyi bile ayırt edemiyoruz..Kini kusarak önüne eleştiri hakkı duvarını çekiveriyoruz..

Aynen Erdem :) Işıl'a eleştirilerim var misal yüksekten attığı paslarda sert pas atamıyor Bound Pass'ları çok az deniyor. Oyunun bazı bölümlerinde (özellikle deplasmanlarda) Konsantrasyonunu kaybettiği oluyor. Şut tehditi olmamakta ısrarcı, şut atmıyor oysa ki girmese bile denemesi lazım. Bunlar benim şimdi aklıma gelenler eminim sizlerin de vardır.

Arkadaşlar bu kızları eleştirin eminim bir şekilde burayı okuyorlardır. Eleştirilerinizi de kesinlikle kulak arkası etmiyorlardır. Çünkü iyi bir sporcu daha iyisini yaratabilmek için sürekli çalışma halindedir. Ki Işıl ve Bahar başta olmak üzere takımda daha iyi olabilmek için çalışan çok insan var. Eleştirin yanlış buldukalrınızı söyleyin ama gitsin demeyin. Arma>Işıl gibi şeylere girmeyin bile. Bir kere bu tarz bir cümleye ilk Işıl karşı çıakcaktır. Kıza Dişi Metin Oktay denildi bundan rahatsız oldu. "2 senede Metin Oktay olunmuyor!!" demişti.

Tekrar rica ediyorum. Her oyuncumuz için gördüğünüz eksiklikleri buradan paylaşın fikir teatisinde bulunalım ama o düzeyi iyi belirleyelim!

Geri