KBL 17. Hafta | Galatasaray 80-81 Beşiktaş

Bjk'nin kadrosu cidden kötü. Ama zoraki öne geçebildik. Bu takımın Avrupa'da gruptan çıkmasını Allah korudu yoksa her iki maçta da 50-60 sayı fark yerdik.
 
3 sayı öndeyiz kacırıyorlar ribaund veriyoruz üclük yiyoruz..
Kaçırıyorlar ribaund veriyoruz..

Kaçırıyorlar ribaund veriyoruz..

Gizem girdigindede durum aynıydı çıktıgındada..
 
Rezalet,inanilmaz ya bu kaçınca hücum ribantu verdiğimiz.Masallah her attıklarıni ya sokuyorlar ya faul alıyorlar.Çıldırmamak elde değil..
 
Ya yeter be kötü bir sey dememek icin tutuyorum kendimi..

Atısı deneyende aynı,ribaundu alanda..Az dikkat eder insan be az dikkat eder..

Bombos üclük denettirin bravo..Bravo..
 
Esra 3 tane bomboş üçlük attı... Geçen sezondan beri milyon defa verdik aynı pozisyonları. Geçen sezon 4 kişi önde basarak veriyorduk, bu sene 4 kişi pota altında bekleyerek. Aziz hocaya helal olsun, çok basit bir coaching hamlesiyle belki de maçı kazandıracak...
 
Tugba'nın basketi atacagını tahmin ettim fakat cok gec cıkardı elinden..

3 saniye kala faul çalındı..Şans yine bizden yana değildi.

Fakat son 3 saniyeye gelene kadar 3 bin tane konu var..Üçlük deniyorlar,üçlüğü deneyen ribaundu alıyor..Bunu diyorum sadece..Başkada bir sey demiyorum..
 
Bu takımı eleştiriyordum bu sene ama bugün Mustafa Cengiz başkanın ödemelerde 9 ay geriden geliyoruz sözünü işittikten sonra herhangi bir eleştiri yapma gereği duymuyorum. Dursun Özbek ve yönetimi eserleriyle gurur duysun. Umarım bu günlerin hesabı sorulur.
 
Marina Maljkovic ve Ömer Yalçınkaya hâlâ görevde tutuluyor diyecek başka bir şey yok. Bu kaçıncı rezil mağlubiyet ben sayamadım!
 
Kovulması için küme mi düşürmesi lazım gereğinden fazla takımın başında kaldı artık kovma vakti geldi geçiyor inşallah şu milli takım arasında kovarlar ve takımın başına Ekrem Memnun hocamızı getirirler artık bir zahmet. Ligde artık bir hedef kalmadı Eurocup iddaalı olabilmek için Ekrem abi takımın başına gelmesi lazım belki yine kupayı alamayabiliriz ama daha iddaalı oluruz gereğinden fazla zaman kaybettik milli takım arası bir şans bu değişikliği yapmak lazım. Ve 2 sezondur kağıt helva olan pota altını hoca değişikliğiyle beraber kıta dışı hamlesi yaparsak şansımız daha da yükselir Çin liginde sezonu bitiren oyunculardan.
 
Maçı salonda takip ettim. Buraya maç için yazı yazacaktım fakat 9 ay geriden gelen ödeme rezilliğini canlı izledim. Biz maaşımız bir ay geç yatınca isyan ediyoruz 9 ay nedir aga. Amatör şubeler çiftlik gibi olmuş. Başkan konuya hakim bu olay düzelmeden bir daha kızlar için yorum yapmayacağım !
 
Ben oyunculara bir şey demiyorum. Buna Tuğba Taşçı, Gizem Başaran gibi çok eleştirenler de dahil. Arkadaşlar kızların kapasitesi bu kadar, ne yapabilirler? Hayatında çember savunmamış Petronyte'den savunma beklersen, ömrü hayatında ilk defa Amerika dışına çıkmış 22 yaşında oyuncudan liderlik beklersen, kıta dışı hakkını kullanmaktan bile göz göre göre imtina edersen ve Işıl gibi artık bu takımı sırtında taşımaktan gına getirilmiş kızın arkasına bir tane rotasyon oyuncusu ekleyemezsen maçın sonunu, başını da bundan iyi oynayamazsın. Evet, Beşiktaş da çok dengesiz, alakasız bir kadro ama hiç yoktan eli top görmüş oyunculardan kurulu. Zellous 31 yaşına gelse de, Peravanovic'in 34 yaşında ahı vahı kalsa da cami yıkılır mihrabı yerinde kalır demişler, halen oyunun inceliklerini iyi etüt edebiliyorlar. Peravanovic'in sadece son periyotta doğru yerde durarak aldığı 3 hücum ribaundu saydım, birisinde de maç sayısını attı zaten. Sen kadrom geniş olsun, deli gibi rotasyon yapıyım diyerek zaten fındık kadar bütçeyi 15 tane oyuncuya bölersen, ortalama oyuncu kadronun kalitesi de Beşiktaş gibi toplama takımın bile altına düşer işte. Halbuki bu kadar düşük bütçen varsa alırsın 2 ya da 3 hakikaten aldığı paraya (para aldıkları da yok ya, ABV Dursun), gerisini kurarsın mücadeleci oyunculardan. Maç son toplara kalınca kim kullanacak, kim savunacak belli değil.

Bu kadar kötü kadro, genelde laylaylom oynanan ilk 20 dakikalar ve maç içi hamleleriyle Maljkovic'in Euroleague Şampiyonu apoletini çok bayatlatsa da halen göğsünde taşıyan bir Galatasaray'ın antrenörü olabileceğine dair olan inancımı yitirdim. Takımı ileriye taşımasını geçtim ne yazık ki sezonun akan periyodu içinde yaptığı her bir hamle takıma daha büyük zarar olarak geri tepiyor. Aynı Ekrem Memnun gibi oynatmak istediği oyun ve tarzla elindeki kadroyu da iyi yediremediğini düşünüyorum. Geçen sezon ortalaması 24 olan oyuncu grubuna oynatmaya çalıştığı oyunu, bu sene kadroyla ilk 5'inin en genci 30 yaşında olan (Dubljevic) oyuncu grubuna empoze etmeye çalışması da bizahiti kendi yarattığı oyuncu havuzuna göre bile bir sistem inşa etmekte yetersiz olduğunu ispatlar nitelikte gibi duruyor. Maaşlar pek tabii ki ödensin ama ben bu şubedeki genel sorunun oyuncu maaşlarından ziyade koç tercihlerinden ileri geldiğini düşünüyorum. Zira bu kadar belli seviyenin altında oyuncuların hepsini bir kadro içinde toplamak sadece bir maaş sorunundan öte bir durum olarak göze çarpıyor.
 
Aziz Akkaya'ya helal olsun. Çok basit coaching hamleleriyle aldı maçı. Wheeler ve Zellous ile yaptığı hücumlar, son periyotta bu sezonki klasiğimiz pota altında 4 kişi sonrası bomboş noktaya yolladığı Esra ile bulduğu 3 boş üçlük ve daha niceleri... Fena paraladı resmen...
 

Üst