Korel Engin

Re: Korel Engin Galatasaray'da

Ben bu saatten sonra transfer yapacağımızı düşünmüyordum fakat bu transfer gayet iyi oldu bizim için.Hoşgeldin Korel Engin.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Semih Ural' Alıntı:
Bu arada Yasemene Berile filan yer kaldı mı kadroda bu transferlerden sonra :?

Young da gelirse bir kişi fazla oluyor.

Hoca Yasemen'i Işıl'ın yedeği olarak düşünüyor sanırım.Zaten Yasemen için de önemli bir sezon.Geçen 1,5 sezonda da iyi işler yaptı;ancak potansiyeli bence çok daha fazla ve eksik yönlerini geliştirirse bu sezon beklentileri fazlasıyla aşabilir.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Fenerbahcenin Pota Altına yaptıgı Newlin transferinden sonra Bizimde (Corey Enghusen)Korel Engin'i transfer etmemiz güzel bir cevap oldu.

Yerli Petramız hayırlı olsun.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Sinan guzel demiş, Petra sonrası içeriyi kapatacak, Turk ya da Avrupalı uzuna ihtiyaç vardı, iyi olmuş, hayırlı olsun...

Murat, Avrupalı transferi olacak mı?
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

geçen senede bazı arkadaşlar bu takım kesin şampiyon olur diyorlardı
bu senede unutmayın ki rakiplerde iyi oyuncular alıyorlar
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Timur Saglam' Alıntı:
Sinan guzel demiş, Petra sonrası içeriyi kapatacak, Turk ya da Avrupalı uzuna ihtiyaç vardı, iyi olmuş, hayırlı olsun...

Murat, Avrupalı transferi olacak mı?

Olacak.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":227ad3g9]Sinan guzel demiş, Petra sonrası içeriyi kapatacak, Turk ya da Avrupalı uzuna ihtiyaç vardı, iyi olmuş, hayırlı olsun...

Murat, Avrupalı transferi olacak mı?

Olacak.[/quote:227ad3g9]

Önder Abi hangi mevkiiye düşünüyorlar acaba?

DIŞ:Işıl-Yasemen-Esra-Tuğba-VJ- Augustus-Kübra-Beril

İÇ: Bahar-Yasemin-Taj-Korel
Hatta geçen iki sezon kiralık olarak başka kulüplerde oynayan Sevda da dönmüştü sanırım.İşin içinden çıkmak kolay değil gerçekten.Cem Hocaya kolay gelsin.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Allah herkese böyle dert versin :) Bir yerde Türk oyuncu bulamıyoruz bir yerde de geniş kadrodan oyuncu azaltamıyoruz :)

Bu takım az seyirciye oynarsa ona cidden çok yanarım :?
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Korel Engin Galatasaray'da!

2008 - 2009 sezonuna dört kupada dört şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, bir transfere daha imza atarak Avrupa'nın en önemli uzun oyuncularından Korel Engin'i renklerine bağladı.

Daha önce Taj McWilliams, Yasemin Horasan ve Bahar Çağlar'ı kadrosuna katan takımımız, 1.98 boyundaki Korel Engin'le pota altını daha da güçlendirmiş oldu.

Korel Engin transferini resmi sitemize değerlendiren Galatasaray Bayan Basketbol Bölüm Direktörü Mihriban Oğuz, şunları söyledi: "Bayan Basketbol Takımımızın uzun oyuncu pozisyonunu kuvvetlendirmek için Türk oyuncuların transfer dönemi bitmeden Korel Engin ile anlaşma sağladık. Özellikle Avrupa Kupası maçlarımızda kendisinden büyük destek göreceğimizi düşünüyoruz.

Korel Engin 2005 senesinde Türk Milli Takımı'nda oynamak üzere Amerikan vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçmişti. O dönemlerde Milli Takım'da da forma giyerken üç sene Türkiye'de başka takımlarda da oynadı. Takım oyuncularımızdan bazıları ile daha öncesinden takım arkadaşlığı yapması ve buradaki yaşama alışık olması bizim için avantaj".


Korel Engin
Doğum Tarihi: 8 Nisan 1980
Doğum Yeri: Washington
Boyu: 1.98
Mevki: Center


ABD asıllı Korel Engin (Cori Enghusen), 1980 yılında Washington'da doğdu. 1998 - 2002 yılları arası Standford Üniversitesi'nde basketbolunun zirvesine ulaştı ve kolej ligi NCAA'de en iyi 6. oyuncu oldu. Daha sonra ülkesinden ayrıldı ve profesyonel kariyerine Yunanistan'da devam etti. 2004'te Türkiye'de Migrosspor forması giydi, ertesi yıl Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Türk vatandaşlığına geçti.

Milli Takımımızla Akdeniz şampiyonluğu yaşayan Engin, madalya ve başarılarla dolu kariyerine son iki yıl Botaş ve Hırvatistan Ligi finalisti Gospic'de devam ettikten sonra takımımızla bir yıllık sözleşme imzaladı.

Korel Engin, 25 Eylül'de takımımıza katılacak ve 11 Ekim'deki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında forma giyebilecek.

Kaynak : galatasaray.org
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Gercekden bu sezon harika kadro kuruldu yönetim elini taşın degil kayanın altına koydu cok iyi transferlere cok iyi paralar harcandı mutlak başarı bekleniyor Aslan Yürekli Kızlarımız bu fedakarlıgın altında kalmaz ve bekleneni verirler.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

bir şey soracağım arkadaşlar avrupalı transferi olacak dediniz olursa eğer sophia takıma katılabilecek mi 5yabancı oluyo kaç yabnacı hakkımız var yoksa burda da erkekler gibi mi ???
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Şimdi Korel geldiği için herkes sevindi. Çok mutlu oldu. Ama biraz da Korel'in neler yapabileceğini yazmak lazım.

Öncelikle Korel asla bir Nevlin değil. Yani skor gücü olarak vasat bir oyuncu. Nasıl skor üretir? Hücum ribauntunu alır sayısını yapar. Yada potaya çok yakın yerlerde top alıp sayısını bulur. Bu yüzden Korel'in aman aman süre alacağını düşünmesin kimse. Çünkü hem Yasemin Horasan hem de Bahar Çağlar ondan çok daha skor yönü olan oyuncular. Zaten bunu da istatistkler kanıtlıyor.

2007 Avrupa Şampiyonasında:

Yasemin 30 dakika 6.7 ribaund 14.7 sayı

Bahar 15.5 dak. 6.0 rib 4.0 sayı

Korel 17 dakika 3.7 sayı 3.0 ribaund

Ayrıca Korel geçen sene oynadığı Moskovada 6 maç 19 dakika 6.8 rib 5.5 sayı ve Gospic takımında 12 dakika 4.8 rib sadece 2 sayı ortalamarı ile oynadı.

He Korel'in takımdaki en önemli görevi geçen sene erkek takımında Fatih Solak'ın yaptığı işi yapmak olacaktır.. Savunma düştüğünde ortayı kapatmak, yeri geldiğinde fiziksel temasın arttığı anlarda girip oyunu sertleştirmek. Bu da aslında çok önemli bir görev olacak kendisi için tahminimce. Özellikle Fener'de ki kalıplı sert uzunları düşündüğümüzde.

Bu nedenle Korel'den bence beklentileri bu seviyede tutarsak daha hoş olur. Tekrar hoşgeldin Korel.
 
Re: Korel Engin Galatasaray'da

Gökçe, Petra ilk geldiğinde neydi daha sonra ne olduğunu hatırlarsak Korel'in takımda kendisini bulacağını düşünüyorum...
 

Üst