Los Angeles Clippers

Fazlasıyla hak etmişti arkadaş.Gerçekten çok beğeniyorum oyununu.

Ve bunu söylemek için müneccim olmayada gerek yok gerçi ama,
2-3 sene içinde şampiyonun kim olacağını belirleyecek bir oyuncu olacak kendisi,
Bu anlamda GSW'nin işi çok zor onu tutmak hiç kolay olmayacak.

Bu GSW nin işi çok zor derken yanlış mı yazdın Doğan, yoksa Clippers mı demek istedin..Yoksa başka bir şey mi var anlamadığım ?

Bu arada Baron oynamış ama Blake yüzdesiz atmış dün gece..8/18 ile 19 sayı..
Hawksda da Jamal Crawford ekstra günündeymiş, benchten gelip 34 vurmuş..
Kazanan 101-100 ile Hawks..
 
Geçenlerde bir takas dedikodusu vardı. Gerçi pek dikkate alınmaz, Melo'nun adının çıkmadığı iş kalmadığı için. Denver, Melo madem gidiyor bari birilerini alalım diyerek, Griffin'e sulanmaya kalkmış. Ama bu işin oluru yok. Hem bahsedilen adam Griffin hem de Melo takas olursa, yüksek ihtimal FA olup sene sonu NY semalarına kaçışı yapacaktır.
 
Clippers-Hawks maçını izlememiştim. Son saniyede olan mevzuyu yeni gördüm, keşke görmeseydim. Griffin'e hiç yakışmamış, Horford orada sezonu noktalaya bilirdi. Ayrıca pek de iyi niyetli bir hareket olmadığı net. Umarım bu sadece böyle kalır, yoksa Griffin topladığı sempatiyi çabuk antipatiye çevirebilir.
 
Clippers-Hawks maçını izlememiştim. Son saniyede olan mevzuyu yeni gördüm, keşke görmeseydim. Griffin'e hiç yakışmamış, Horford orada sezonu noktalaya bilirdi. Ayrıca pek de iyi niyetli bir hareket olmadığı net. Umarım bu sadece böyle kalır, yoksa Griffin topladığı sempatiyi çabuk antipatiye çevirebilir.

Uğur orada kötü niyet yok bir kere.

1 sayı geridesin, son saniye rakip uzun potaya yükleniyor, Griffin'in orada bloğa gitmesi kadar doğal birşey yok. Art niyetli olsa Al Horford'u benche kadar itebilecek güçte bir oyuncu zaten, 2 elle biraz kontrolsüz girmiş sadece, yoksa blok da gelebilirdi o pozisyonda.

Yazık oldu gerçekten, 4 saniye kala topun kimden çıktığını anlayamayıp hava atışı verdiler, orada topu bize verseler maç bitmişti.

11 maçlık deplasman serimiz var, Eric Gordon yok bu seri boyunca, işimiz çok zor. 2-3 galibiyet çıkarabiliriz belki.
 
[video=youtube;5LOgPURZsn8]http://www.youtube.com/watch?v=5LOgPURZsn8&feature=player_embedded[/video]

Olay bu, Gazanfer.

Son hücum, savunma gayreti, blok arzusu falan tamam ama Griffin direk çift elle dalmış, faulden sonra da yeri düştüğü kısımda da hareket devam ediyor. Horford çok ucuz yırtmış. Horford ordan smacı kafaya koyarak gelmiş, Griffin de bloğu arzulamış ama çok dengesiz olmuş olay. Yani Griffin'in orada çift el girmesi, ardından Horford düşerken devam ettirmesi. Art niyet olmasa da yapılmaması gereken bir hareket, sadece Horford değil arada Griffin'e de birşey olabilirdi. Umarım dediğin gibi art niyet yoktur ama olaya girişi zaten direk sportmenlik dışı faul gerektiriyordu, o da verildi sanırım. Yine de Griffin'in o girişinin doğru olmadığını ve fazla masum olmadığını düşünüyorum.
 
Hareket kesinlikle sert ve sakatlamaya müsait. Ancak içinde olduğu duruma bakmak gerekir, maçın son saniyesi ve deplasmanda galibiyet almakta aşırı zorlanan bir Clippers var. Hareket evet aşırı ancak art niyet olduğunu düşünmüyorum bu pozisyonda. Burada bence dikkat edilmesi gerekilen an, Horford yere düştükten sonra Griffin'in iyi niyetle elini uzatması. Burada bile yaptığı hareketten dolayı pişmanlığını sergiliyor bana kalırsa. Ancak gerçekten ucuz atlatılmış bir pozisyon zira iki oyuncu da çok kolay sakatlanabilirdi.
 
Bence art niyetle alakası yok. Uğur'un böyle düşünmesinde özellikle Detroit efsanesi bittikten sonraki tatlı tatlı , kuzu kuzu oynanan maçların etkisi büyük. Mesela zamanında bizim Sacramento için savunma yapmıyorlar denirdi ama şimdiye baktığımda günümüzdeki bir çok takımdan daha iyiler sertlik ve direnç olarak. Bence bu olsa olsa fauldür ve fazlası kesinlikle olamaz. Playoff last game tadında bir pozisyon olmuş. Abartmaya gerek yok. keşke lig eskisi gibi sayı yapmanın zor olduğu , zeki oyuncuların öne çıktığı , saf yeteneklerin kullanıldığı bir lig olsa yeniden. Ama artık sadece kuzu gibi yumuşak , sürekli koş koş olan bir lig var. Amele gibi koşan kazanıyor. Vasıf aranmıyor bazı takımlarda artık. Bunda Stern'in gerçek basketbolseverlerden çok smaç , blok , hızlı hücum gibi şeylerle basketbolu çok takip etmeyen anca all star vari şeyler ilgisini çeken kesimi etkisi altına almaya çalışmasının rolü büyük.
 
O değilde şu faulü Charles Barkley a falan yapacaktı mazallahhhh! evlerden uzak!
Chucky öyle bir ısırırdı ki Blake hala Atlanta sokaklarında Walkin Dead misali dolaşıyordu,dua etsin Al Horford a rast gelmiş
 
New York deplasman sayılmaz.

3 maçtır kaybedyorduk deplasmanda. Eric Gordon'un All-Star'a kadar yokluğu çok önemliydi ama Orlando maçında Baron'un maça asılması ve yaptığı 25-8-8 ışık vermişti bana.

Sonuç olarak beklenmedik bir deplasman galibiyeti aldık MSG'da, iyi oldu.

LA CLIPPERS 116-108 New York Knicks

Baron Davis: 16 sayı, 4 ribaund, 16 asist.

Blake Griffin: 21 sayı, 6 ribaund, 2 asist.

Randy Foye: 24 sayı, 4 ribaund, 3 asist.

Ryan Gomes: 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist.

DeAndre Jordan: 17 sayı, 8 ribaund.

Eric Bledsoe: 16 sayı, 8 ribaund, 3 asist.

Hala şaşırıyorum sabah sabah, skor paylaşımı da mükemmel olmuş zira.
 
Clippers, NBA seri mağlubiyet rekoru kıran Clevelanda mağlup olarak serinin bitmesine neden olmasından dolayı tarihe altın harflerle yazılmıştır. :D
 
Minnesota'yı yenerek deplasman turnesindeki ilk galibiyeti aldık.

Blake Griffin yine sapkın bir performans göstermiş. Yalnız bu maçtaki en önemli olay Chris Kaman'ın dönüşü.
 
Baron Davis + 1.tur draft hakkı -> Mo Williams + Jamario Moon

Yapmayın şu takası, draft hakkını vermeyin, Mo Baron'dan fazla katkı da yapamaz zaten şu sistemde.
 
Bence Clippers zarar etmiş. Draft hakkından da orta derece bir oyuncu kazanabilirlerdi.. Neyse bakalım Mo Williams ne kadar uyum sağlayacak göreceğiz. Moon'dan pek katkı beklemiyorum şahsen
 
Gazanfer yarana tuz basmak gibi olmasın ama ben demistim kardeşim sana Baron'un yollanacağını,
Hatırlarsın sen açık şekilde neden kalması gerektiğini belirtmiştin ,haklı olduğun çok taraf vardı ama ozamandada dedim Baron'a bu parayı ödüyorlarsa ondan beklenen şu an yaptığndan çok fazlasıydı nitekim haklı çıktım.

Mo takıma ondan fazla katkı verebilir mi? Sayı anlamında falan verebilir aslında ama takım oyunu içinde Mo çok ciddi şekilde aksayabilir.Populer basket anlayışının gözü kör olsun işte. Hadi her şey güzelde her şeyden ümidini kesmiş bir takımın 1. tur draft hakkını vermesini ciddi tuhaf karşılıyorum, ne diyim.
 

Üst