Los Angeles Clippers

McGee bu bloğu yaptığına pişman olmuş mudur acaba? Sadece özetlerde bile Griffin'in McGee'nin üstünden 1-2 tane smacı var ki bunlar ekstra smaçlar. İzlenilesi bir maçmış :)

Blake Griffin'in sanırım o maçta 8-9 smacı var Berkan :)

Bloğu da fazla abartmasak derim. Topu iyi tokatlamış McGee ama Griffin smaca giderken yapsa daha etkileyici olurdu. Zaten bir kişiden havada son anda kurtarıp elinden çıkardığı o topu çoğu uzun bloklayabilirdi. Lisedeki çok sevdiğim basketbol koçunun sözü vardı.

"Bloktan kaçan oyuncu olmaz, blok yemek iyi bir şeydir" :)
 
Uzun süredir buraya yazmıyorduk.

Sezonu Blake Griffin'in 31 sayı, 10 ribaund, 10 asist ile triple-double yaptığı maçta Memphis'i 110-102 yenerek bitirdik.

32 galibiyet 50 mağlubiyet aldık sezonda. Sezon başında 35 bekliyordum, Griffin'in NBA'e alışma sürecinde olduğu ilk 16 maçtaki 1 galibiyet olmasa bu hedefi çok rahat geçecektik.

Evimizde 23 galibiyet, 18 mağlubiyet aldık. Hemen hemen her takımı yendik evimizde, önümüzdeki sene Staples'tan 33-34 galibiyet çıkarmak hayal değil.

Deplasmandaki 9-32'yi de 17-24'e çekebilirsek, toplamda 50 galibiyetle Batı'da 5.lik için mücadele ederiz.

Önümüzdeki sene ne yapmalıyız sorusuna gelirsek. Salary Cap'imiz gayet uygun hamle yapmak için. Önceliğimiz iyi bir 3 numara olmalı. Orada çok sıkıntı çektik. DeAndre Jordan'ı mutlaka takımda tutmalıyız. Blake-DeAndre-C.Kaman üçlüsünün yanına Ersan tarzı bir 4 numara eklersek çok iyi bir uzun rotasyonumuz olur. Eric Bledsoe ve Aminu'nun gelişimleri de önemli olacak bizim için.

Mo Williams-Eric Bledsoe
Eric Gordon-Randy Foye
???-Aminu-Moon
Blake Griffin-???
DeAndre Jordan-Chris Kaman

2 nokta transfer, bekle bizi Playoff...
 
Iguodala söylentileri artmaya başladı. Karşılığında Kaman'ı vereceğiz eğer olursa. Öte yandan Aminu-Speights takasını da okudum bir yerde ama sanmıyorum.

Iguodala gelirse rotasyonumuz şu şekilde olacak.

Mo Williams - Eric Bledsoe
Eric Gordon - Randy Foye
Andre Iguodala - Al Faruq Aminu
Blake Griffin - Craig Smith
DeAndre Jordan - ???

Soru işareti olan yere de skorer, mümkünse orta mesafe şutu olan bir uzun alabilirsek beni tatmin edecek bir takım olacağız gibime geliyor. Batı'da ilk 6 yüksek bir hedef olmaz bu takım için.
 
Ben bu kurulacak düzen hakkında bu kadar iyi düşünmüyorum açıkçası. 2k tarzı güzel bi kadro olabilir ama Gordon gibi , Iggy gibi skorer fakat guardının yardımına mutlaka ihtiyaç duyan 2 oyuncunun olduğu bi takımın guardı Mo Will olmamalı. Mo will belki yetenek olarak Nba'de ilk 10dadır pg'lar içinde. Ama kafa çalışmıyor işte bu kadroyu yönetemez. Bledsoe biraz olunlaşabilirse bu takımı daha iyi yönetir. Çünkü ilk 5in kalan bütün parçaları guarda mebur oyuncular üst seviyelerde iş yapabilmeleri için. Ama bu kadroyla 1-2 zevkli regular maçı izler seyirci hepsi bu. Ben olsam Mo-will'i hazır az biraz piyasası varken yanına bir şeyler koyup Dragic ile takas etmeye çalışırım.
Bir de unutmadan biz bunları yazıyoruz ama Sterling yarın çat diye Griffin'i takas ediverir herşey havada kalır. Sonuçta adamın amacı kar etmek ve edeceğini hissettiği anda babasını satar hiç acımaz :)
 
Şimdi de Josh Smith haberleri çıkmış :)

Bizim Gm bu sefer akıllanmış güzel işler yapmaya başladı. Griffin-Bledsoe-Aminu üçlüsünün opsiyonları kullanılmış, DeAndre'ye sınırlı FA olması önerilmiş, Gordon'la da kontrat uzatılacakmış. Josh Smith ya da Iguodala farketmez, hangisi gelirse gelsin ligin en atletik takımı oluruz ama gönlüm çok beğendiğim Josh Smith'ten yana açıkçası :)
 
Böyle saçma sapan bi yönetimle güzelim Blake-Gordon-De.Jordan üçlüsünü boşa harcıyolar..Baron Davis gibi bi adamı alıp saçmalamanın cezasını draft hakkını kaybederek ödediler..Potansiyeli çok yüksek olan ama en azından önümüzdeki dönemlerde bi başarı kazanması mümkün olmayan takım..
 
Clippers , DeAndre Jordan'ı kadroda tutmak için 5 yıl sürecek 40 milyon dolar'lık bir kontrat önermiş.Tyson Chandler'ın ,yaşı 30 olmuş Nene'nin ,DeAndre Jordan'ın istediği paralara bakınca bu şişen paraları nasıl kontrol edecek GM'ler çok merak ediyorum...
 
Kağıt üzerinde gerçekten çok iyi bir takım.Böyle bir kısa rotasyonu var, Blake gibi bir potansiyel var.. Uzun konusunda da çalışmalar sürüyor.. Tarihlerinin en iyi sezonu, bu kısa sezon olabilir.
 
Oklahoma City Thunder Kevin Durant ve Russell Westbrook üzerine kurulmuş bir takım. James Harden biraz çabalıyor ama daha öğrenmesi gereken şeyler var. Takımın adam gibi pivotu olsa Miami Heat zor durur önünde. 4 numaradaki Serge İbaka fena değil. Daha 22 yaşında ondan çok ümitliyim.
 
Patrick Beverly - Louis Williams
Landry Shamet - Rodney McGruder - Jerome Robinson - Terrence Mann
Kawhi Leonard - Maurice Harkless
Paul George - JaMychal Green
Montrezl Harrell - Ivica Zubac - Mfiondu Kabengele

Yıldızlar, ilk 5 , kadro derinliği ve hücum-savunma dengesi gerçekten çok etkileyici.Beni düşündüren tek nokta şampiyonluğa oynayacak bir takım için fazla tek yönlü oyun kuruculara sahip olması.Onun dışında net şekilde Batı'da ilk 2'ye oynayabilecek kadro.
 
Patrick Beverly - Louis Williams
Landry Shamet - Rodney McGruder - Jerome Robinson - Terrence Mann
Kawhi Leonard - Maurice Harkless
Paul George - JaMychal Green
Montrezl Harrell - Ivica Zubac - Mfiondu Kabengele

Yıldızlar, ilk 5 , kadro derinliği ve hücum-savunma dengesi gerçekten çok etkileyici.Beni düşündüren tek nokta şampiyonluğa oynayacak bir takım için fazla tek yönlü oyun kuruculara sahip olması.Onun dışında net şekilde Batı'da ilk 2'ye oynayabilecek kadro.


Bu sene kesinlikle GSW ile beraber destekleyeceğim takımdır. Savunma açısından inanılmaz bir takım oldular bence Kawhi, Paul George ve Beverley harika bir kanat savunması yapacaklardır. Kawhi ve PG hücumda kendilerini göstereceklerdir en az 25-30 arası sayı atarlar. Zaten bütün hücum yükü bu 2 oyuncu üzerinde olacaktır. Batı'da ilk 3 içerisine rahatlıkla girecekler bence. Maçları 20-30 farklı da bitebilir. Ama Pota altı biraz zayıf. Onu da idare edebilirler sanırım. Louis Williamsın biraz kendine çeki düzen verip düzensiz oyundan çıkması lazım. Bu takımın liderleri Kawhi ve PG.
 

Üst