• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Milli takım bir çeyrekte 30 sayı fark yiyebiliyor. Gerçekten çok ama çok yetersiz bir hocamız var. Nevlin, Yasemin, Tuğba gibi isimler o formayı giyeceğine genç milli takımdan 3 tane oyuncu götür turnuvaya çok daha yararlı olur. Böyle skandala göz yummak büyük bir fiyaskodur. Ve maalesef tarihin en önemli bayan basket kadrosunu bu yıl Ceyhun Yıldızoğlu'na emanet edeceğiz.

Takımımız çok kalitel ideğil deniyor ama bu kadar da rezil edilcek bi kadro değil bu. Nevriye o sahada parlıyo resmen diğer 9 oyuncunun yanında. Işıl dün olsun bi önceki gün olsun habire elden top çaldı. Bilirsiniz elden top çalmak meziyettir pas arasına göre. Bildiğin rakip guardı perişan eder moral olarak ve davranışsal karakter olarak. Birsel kesinlikle o Rus takımında oynardı ve toplardı takımı. Şaziye iyi bir skorer. Eksiğimiz 5 numaramızın olmayışı ve devşirmemizin rezalet olması. Nevlin hayattan soğumuş gibi resmen. Ama her ne olursa olsun bu kadar deorganize olunmaz.

millet kimleri devsiriyor bizim devsirmeye bak nevin nevlin

Belarus 62-51 Rusya Maç sona erdi.

Bu sonuç bizim için kötü oldu.İnşallah Litvanya belarus'u yener. Bu akşam Çek maçını alamassak bence gruptan çıkamayız.Belarusu yeneceğimize hiç inanmıyorum.

Belarus 62-51 Rusya Maç sona erdi.

Bu sonuç bizim için kötü oldu.İnşallah Litvanya belarus'u yener. Bu akşam Çek maçını alamassak bence gruptan çıkamayız.Belarusu yeneceğimize hiç inanmıyorum.

Rusların normaline yenildik ama beyaz olanını yeneriz bence.Bizim takım iyi konstre olursa yeneriz

Çek maçında iyi oynuyoruz. Son periyoda kopmadan gidersek maçı alırız.

Tuğba'da ömür törpüsü.

İnanılmaz bir yürek var sahada şuan!

Mükemmel oyun istatistiklere yansımayınca bunlar oluyor.

Öyle böyle değil neler kaçtı ya.

Rakibine 20 top kaybı yaptırıp 20 de hücum ribandı almışsın 50 sayı anca atıyorsun.Kapasite meselesi işte napalım.Bu oyuncu kadrosuyla ancak bu kadar.

Turnuvanın en çok ribaunt alan takımı ile en az ribaunt alan takımı arasındaki maçta en az ribaunt alan takımın 40 diğerinin 34 ribaunt alması. Ki bu 40 ribauntun 20'sinin hücum ribaundu olması? Gerçekten çok ilginç bir maç oldu. Bence yapılacak bir kaç iş var.

İlki, Bahar'ın zamanında 3 numarada oynadığını hatırlayıp şut kullanması nevriyeye ikili sıkıştırmalar geldiğinde topu isteyip içeri hızlı ayakalrı ile penetre etmesi.

Bu takımın kesinlikle en dominant oyuncusu (saha içi) Işıl. Çünkü sahada oynamaya başladığında takım ne olursa olsun vites yüükseltiyor. Baskıyı rakibin üzerinde hissettiriyor. Ama maç başalrında nedense o istekte olmuyor. Bundan sonraki maçlarda Işıl'ın daha maçın başında o istekle oynaması sağlanmalı. Tabi tüm hazırlık döneminde kızı maç temposundan düşüren Ceyhun hocanında hakkını yememek lazım. Kızın maç kondisyonu düştü.

Şaziye şutuna güven duyulmayacak bir oyuncu. Gülşah'ın daha dışarıda şutu ile yaşayan bir oyuncu gibi oynatılması yeni bir şut obsiyonu yakalamamızı sağlayacağından değerlendirilmeli bence. Tabi kritik anlarda şutu ile ayakta duracak ve takımı tutabilecek bir Gülşah gümüşay'ı kadro dışı bırakmanın cezasını da çekiyor milli takım.

Sonuç olarak kötü değiliz. Bugünkü maçın yarısını oynasak grubu namağlup bitirirdik. İnancı kaybetmemeli ve aynı hırsla maçlara asılmalıyız. Belarus pota altına karşı hızlı ayakları kullanmak yararlı olacaktır..

İyi mücadele ettik ama genele baktığımızda çok iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Yorumcu ve spikerde sürekli çok iyi oynadık deyip durdu. Baskılı savunmayla rakibe 20 top kaybı yaptırıp, turnuvanın en çok ribaunt alan takımına karşı 20 de hücum ribauntu alıp maçı kazanamıyorsan bir yerlerde fazlasıyla eksiklik var demektir. Bir ara üst üste 5 hücum ribauntu aldık ama sonunda sayıyı bulamadık.

Turnuvada şu ana kadar Bahar ile Nevlin beklentilerin çok altında kaldı. Bütün yük Nevriye'nin sırtında o bölgede ki zaten belinden rahatsızlığı var son periyot yorulup o da etkisiz kaldı. Takımı sürükleyen Birsel ile Işıl. Şaziye'nin sağı solu belli olmuyor. Doğru düzgün şut sokan oyuncumuz yokken Gülşah'ın kadroya alınmaması tabiki bizler tarafından eleştirilecektir.

Kısa ve net, savunma performansımızı devam ettirip hücumda daha organize olursak Büyük Britanya ve Belarusu yenebiliriz.

Nevlin denen oyuncu neden bizim milli takımımızda. Yahu bırakın extrasını , diğer uzunlar kadar oynayamıyor. Takımı tanımayan birini getirsek , hangi uzun devşirme desek adam Nevriye'ye devşirme der. Bence bir oyuncu Türk olmadığı halde bu formayı giyiyorsa , extradan katkı yapacak. BU ne yahu sanki ülkeden 11 kişi çıkıyormuş gibi gidip Nevlin'i almışlar. Sen git yabancı sayısını liginde azaltmaya çalış , sonra takımında Nevlin oynasın. Gerçekten Nevlin denen oyuncunun milli takımda oynaması skandaldır. Kötü oynayacaksa da alın ''Türk, genç bi uzun'' , en azından o kötü oynasın.
Benim artık Ceyhun hocaya güvenim filan kalmadı. Dün de gayet şanslıydık , bu kadar kötü bi daha yakalayamazsın rakibini. Ona rağmen , iyi oynamışız da şanssızmışız da... Geçiniz bu işleri efendim . Bana Litvanya maçındaki ilk yarı yaşanan düzensizlik anlatılsın önce. Bu kadar zamandır birlikte antreman yapan ama ilk maçında bu kadar kopuk , alakasız oynayan takım anlatılsın. Müdahale edemeyen , izleyen koç anlatılsın. Sonra Rusya maçındaki saçma başlangıcımız anlatılsın. Yapılması gereken hiçbirşeyin yapılmadığı , beyinlerin 2 periyodun ortasında çalışmaya başladığı Rusya maçı anlatılsın önce. Geçen sene yazın estiren Bahar'ın bu turnuva ne kadar kötü kullanıldığı anlatılsın. Bi kadro ancak bu kadar kötü yönetilir bana göre.
Ribaund alamazsın anlarım , Rusya'ya yenilmeni de anlarım. Çek Cumhuriyeti de çok iyi bir takım ve ona da yenilmeni anlarım. Ama biz sahada uzun süre doğruları yapmıyoruz. 15 sayıyı takıyorlar , sonra haydi babam geberene kadar mücadele edip kapatmaya uğraş. Böyle bir mantık yok. Şu bayan basketbolunu takip eden herkes Işıl ve Birsel'in şu takımda birlikte uzun süre oynaması gerektiğini bilir. Ama bilmeyen tek kişi takımın koçu :) Resmen şaka gibi. ''At yükü Nevriye'nin sırtına kız çeksin koca takımı''. Takımın işleyiş mantığı bu resmen. Belinden rahatsız , belli bir yaşa gelmiş olan bir oyuncuya bütün yük bindiriliyor. Nevriye'ye kızmıyorum aksine taktir ediyorum. Oynadığı bütün maçlarda çok istekli pozitifti ama her vücudun belli bi ağırlık kaldırma sınırı vardır ve Nevriye'ye verilen yük o sınırın çok üstünde. Büyük gayret göstermesine rağmen kaldıramıyor bu yükü.
Umarım turnuva bittiği anda Ceyhun hoca kovulur. Takımının ne olduğunu bilen bi koç getirir. Mantıklı bi biçimde kaybederiz en azından.

şuan ALBA TORRENS vs babkina ve tamane maçı var

Alba Torrens : 5sayı 1 rib
babkina: 2sayı 1rib 1asis
tamane: 2sayı 1rib

torrens benim için taurasi'den daha büyük bir transfer. şampiyon olursak en büyük katkıyı o verecektir eminim. babkina inanılmaz savruk bir oyuncu. her saniye top kaybı yapabilme kabiliyeti var. tamane vasat üstü bir uzun, iyi rebocu. ama tina veye fowles'ın arkasında duramaz. son olarak yeni koçlarını gerçekten beğendim. savunma konusunda çok iyi. şu an için benim görüşüm kadro olarak daha iyiyiz karşıyakadan ama koçları daha iyi gibi gözüküyor.

Babkina 10 sayıyı geçtiği her maç double double yapar.Sayı+Top kaybı olarak :D

babkina 17 sayı atmış torrens 11 albada bi düşüş var sanki kendini finale saklıyor herhalde

Alba'ya ve İspanya'ya bir şey olmaz da, bizim gidişat hiç iç açıcı değil.

Geri