2022 Sezonu Katar ve Endonezya'da düzenlenen 2 yarışla başladı. Marc Marquez'in 2 sezon önce yaşadığı sakatlık sonrası herkese açılan şampiyonluk yarışında 2020'de vatandaşı İspanyol MIR, 2021'de ise Fransız QUANTARARO şampiyon olmuştu. 2 şampiyonun da ortak özellikleri istikrarlı olmaları ama dominant olamamalarıydı. Bu yıl da benzer şekilde başladı ve 2 yarışın da podyumunda birbirinden farklı 3lü yer aldı. Hatta yarışlardan birinde podyum yapan sürücünün diğer yarışta yapabildiği en iyi derece de 8.lik oldu. Kimisi bunu heyecanlı görebilir ama ben bunu seviyenin düşüklüğü olarak görüyorum. Yüksek bir çıta yok şampiyonluk için. Eskisi gibi yani M.MARQUEZ, LORENZO, STONER ve elbetteki ROSSI gibi dominant şampiyonlar yok. Onlar bazen sıkıcı yarışlara sebebiyet verip işi biraz abartsa da geçildiklerinde de heyecan yaratırlardı. Çünkü yapılan işin ne kadar büyük olduğu da görünürdü. Sadece MotoGp için değil tüm sporlar için dominant sporculara ihtiyaç var. Bu birden fazla olsun ki rekabet olsun ama her organizasyonda farklı bir ismi tepede görünce yıldızlar yaratılamamış oluyor. Neyse kişisel düşüncemi de belirtmiş oldum ama bu nokta önemliydi. Umarım ön plana çıkan sporcular daha istikrarlı gözükürler.
Sizce sürücüler klasmanında şampiyon kim olur?
Sizce sürücüler klasmanında şampiyon kim olur?