MotoGp 2022 Sezonu

Sürücüler Klasmanı Şampiyonluğu İçin Favoriniz?

  • Enea Bastianini (İTA)

    Oy: 0 0.0%
  • Brad Binder (G.AFRİKA)

    Oy: 0 0.0%
  • Aleix Espargaro (İSP)

    Oy: 0 0.0%
  • Joan Mir (İSP)

    Oy: 0 0.0%
  • Johann Zarco (FRA)

    Oy: 0 0.0%
  • Jack Miller (AUS)

    Oy: 0 0.0%
  • DİĞER

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .
2022 Sezonu Katar ve Endonezya'da düzenlenen 2 yarışla başladı. Marc Marquez'in 2 sezon önce yaşadığı sakatlık sonrası herkese açılan şampiyonluk yarışında 2020'de vatandaşı İspanyol MIR, 2021'de ise Fransız QUANTARARO şampiyon olmuştu. 2 şampiyonun da ortak özellikleri istikrarlı olmaları ama dominant olamamalarıydı. Bu yıl da benzer şekilde başladı ve 2 yarışın da podyumunda birbirinden farklı 3lü yer aldı. Hatta yarışlardan birinde podyum yapan sürücünün diğer yarışta yapabildiği en iyi derece de 8.lik oldu. Kimisi bunu heyecanlı görebilir ama ben bunu seviyenin düşüklüğü olarak görüyorum. Yüksek bir çıta yok şampiyonluk için. Eskisi gibi yani M.MARQUEZ, LORENZO, STONER ve elbetteki ROSSI gibi dominant şampiyonlar yok. Onlar bazen sıkıcı yarışlara sebebiyet verip işi biraz abartsa da geçildiklerinde de heyecan yaratırlardı. Çünkü yapılan işin ne kadar büyük olduğu da görünürdü. Sadece MotoGp için değil tüm sporlar için dominant sporculara ihtiyaç var. Bu birden fazla olsun ki rekabet olsun ama her organizasyonda farklı bir ismi tepede görünce yıldızlar yaratılamamış oluyor. Neyse kişisel düşüncemi de belirtmiş oldum ama bu nokta önemliydi. Umarım ön plana çıkan sporcular daha istikrarlı gözükürler.

Sizce sürücüler klasmanında şampiyon kim olur?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32 KB · Görüntüleme: 0
Arjantin'deki sezonun 3.yarışında sürpriz sonuçlar yaşandı. Aleix ESPARGARO kariyerindeki ilk birinciliği elde ederek sürücüler klasmanında da ilk sıraya otururken ardından gelen 3 isim de İspanyol sürücü oldu. Yani ilk 4 sırayı İspanyol sürücüler elde etti ki bu motogp'de en büyük habitata sahip İspanyollar için bile büyük bir başarı.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32.3 KB · Görüntüleme: 2
Sezonun 4.yarışı Birleşik Devletler'de koşuldu ve ilk yarışın kazananı İtalyan Enea BASTIANINI bu sezon 2 yarış kazanan ilk sürücü olmayı başardı. Bu başarı kendisini aynı zamanda 61 puanla genel klasman liderliğine yükseltirken, yarışın 2.si Alex RINS de 56 puanla genel klasman 2.liğine yükseldi. Arjantin'in galibi Aleix ESPARGARO ise 11.sırada kalınca genel klasman liderliğinden 50 puanla 3.lüğe düştü. Görünen o ki farkların açılmadığı net bir şampiyonluk adayının olmadığı bir yıl olacak yine. Nitekim geçen senenin şampiyonu Fabio QUARTARARO da ABD yarışının ardından bu tip pistlerde zirveye oynamaya uzağız dedi. Avrupa için ümitli ama göreceğiz. Kendisi şu an liderin sadece 17 puan gerisinde 44 puanla 5.sırada.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    35.5 KB · Görüntüleme: 1
MotoGP sezonun 5. ve 6.yarışları olan Portekiz ve İspanya GP ile Avrupa sezonunu açmasıyla beraber kaotik genel sıralama da yerine oturmaya başladı. Özellikle son yarışta ilk 2 sırada geçen sezonun ilk 2'si BAIGNANA(Kazandı) ve QUARTARARO'nun bulunması işleri rayına oturtmuş gözüküyor. Son şampiyon Fabio QUARTARARO Avrupa başlangıcından çıkardığı 45 puanla genel klasman puanını 89 puana yükselterek ilk sırayı almayı başardı.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37.5 KB · Görüntüleme: 0
Sezonun 7. yarışı olan Fransa GP'sini Enea BASTIANINI kazandı ve bu sene 1'den fazla yarış kazanan tek sürücü olarak 3.yarışını da kazanmış oldu. Ancak bu genel kalsmandaki 3. posizyonunu değiştirmedi ve onu liderin 8 puan gerisine yerleştirdi. Yarış birincilikleri dışındaki en iyi derecesinin 8.lik olması istikrarsızlığını yenebilirse halihazırda lider son şampiyon da olan Fabio QUARTARARO'nun en büyük rakibi olabilir. QUARTARARO aldığı 4.lükle 102 puanla liderliğini korurken onu yarışı 3. bitiren Aleix ESPARGARO 98 puanla takip ediyor.

NOT: Anket oy vermemiş ve vermiş olup değiştirmek isteyenler için yeniden açılmıştır. Miguel OLIVERIA yerine şampiyona 2.si Aleix ESPARGARO ankete eklenmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37.7 KB · Görüntüleme: 0
Bu hafta sonu yapılan İtalya GP'sini kendi ülkseinde kazanmayı başaran Francesco BAGNAIA böylelikle son 3 yarışın 2'sini kazanaarak şampiyonluk yarışında ben de varım desi. Ancak geçen sezonun 2.si aradaki Fransa GP'sinden puan çıkaramamıştı. Sezona da çok kötü bir giriş yapmış olduğundan bir türlü istikrar parıltısı göremedik kendisinden. Umarım üst üste 2 iyi yarışını görebiliriz kendisinden. Yarışı 2. sırada bitiren son şampiyon Fabio QUARTARARO ise bu sezon belki sadece 1 kez yarış kazandı ama bu yarışla beraber aldığı 3. ikincilikle istikrarlı bir çizgide giderek genel klasman liderliğini 122 puanla korudu. Podyumu tamamlayan Aleix ESPARGARO ise üstüste 4.kez 3. olmuş oldu ve puan farkının fazla açılmasına izin vermeyerek 8 puan geriden 114 puanla lideri takip ediyor. Şampiyonluk yarışındaki bir başka İtalyan Enea BASTIANINI de vatandaşı gibi istikrarsız gidişini sürdürüyor ve yarış dışı kalarak bu yarıştan puan çıkaramadı. 8 yarışın 3'ünü kazanarak en fazla yarış galibiyetine sahip sürücü olmaya devam eden BASTIANINI'nin bu yarışlar dışındaki en iyi derecesi 8.lik olmaya devam ediyor.

Sezonun bir sonraki yarışı Katalonya GP'si bu hafta sonu gerçekleşecek. Anketi de o tarihe kadar yeniden oy verilebilir hale geitriyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    40.3 KB · Görüntüleme: 3
Son 4 yarışın ilk 2'si olan Katalonya ve Almanya GP'lerini QUARTARARO'nun kazanması, Aleix ESPARGARO'nun istikrarli ama şampiyonluk seviyesinde olmayan performansına en gerçekçi rakibi BAGNAIA'nın 0 çekmeleri eklenince şampiyonluk yarışı tek sürücüye kalmıştı ama QUARTARARO'nun önce Hollanda GP'sinde yarış dışı kalıp ardından da Silverstone'da 8.ciliği alabilmesine BAGNAIA'nın 2 yarış birinciliğiyle karşılık vermesi şampiyonaya yine hareket kattı.

Sezonun bitmesine 8 yarış kala ilk durak gelecek hafta Avusturya GP'si olacak. Avrupa'dan çıkmadan önceki ilk 3 yarışta BAGNAIA'nın pistte kalabilmesi şampiyonluk yarışındaki varlığını belli edecek. Her ne kadar Fabio QUARTARARO'nun en yakın takipçisi 22 puan gerisindeki Aleix ESPARGARO gözükse de yukarıda da dediğim gibi çok iyi sezon geçirse de kendisinde şampiyonluk performansı yok. Eğer biri QUARTARARO'nun üst üste 2.şampiyonluğuna dur diyecekse bu Francesco BAGNAIA ve onun pistte de kalabilen performansı olacaktır.

NOT: Oylama Avusturya GP'si tarihine kadar devam edecektir.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    47.3 KB · Görüntüleme: 1
Nefes nefese geçen sezon sonu Francesco BAGNAIA'nın nihayet istikrarı bulduğu performansı neticesinde geriden gelip şampiyonluğuyla sonuçlandı. Sezon başının aksine son 10 yarışta sadece 1 kez puan alamayan BAGNAIA bu süreçteki ilk 4 yarışı kazanarak şampiyonlukta ben de varım demişti. Bu sayede 10 yarış kala 91 puan geri düşen BAGNAIA QUARTARARO'nun da hataları gelmeye başlayınca 17 paun farkla zafere ulaştı. Takımlarda ve Kurucularda da Ducati zafere ulaşınca sezonu 3 şampiyonlukla kapatmış oldular. Soperbike'da da duble yaptıkalarını düşünürsek 2022 Ducati'nin yılı oldu.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    46.6 KB · Görüntüleme: 0

Üst