NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Pg13 hayatının topunu oynadı 41/13/6 ile. Acayip bir kefaret ödüyor utah serisinden beri. Suns ise serinin yıldızı Ayton'ı Zubac'ın olmadığı bir maçta hiç kullanamadı ve çok doğru hücum etmelerine rağmen aslında skor bulma konusunda sınırları iyice açığa çıkmaya başladı. Cp3 zaten skorer değil ve sadece Booker ile yan parçalardan gerekli katkıyı alamayınca bir yere kadar.
 
Pg13 hayatının topunu oynadı 41/13/6 ile. Acayip bir kefaret ödüyor utah serisinden beri. Suns ise serinin yıldızı Ayton'ı Zubac'ın olmadığı bir maçta hiç kullanamadı ve çok doğru hücum etmelerine rağmen aslında skor bulma konusunda sınırları iyice açığa çıkmaya başladı. Cp3 zaten skorer değil ve sadece Booker ile yan parçalardan gerekli katkıyı alamayınca bir yere kadar.

Phoenix Suns, Chris Paul'un 31'i ikinci yarıda olmak üzere; 41 sayı, 4 ribaund ve 8 asist ürettiği maçta Los Angeles Clippers'ı 130-103 mağlup ederek 4-2 ile 28 yıl sonra yeniden NBA finaline yükseldi.

Göksel kardeşim CP3 seni duydu sanki 😀skorer değil dedin 41 sayı üretti. Bende bu kadar sayı attığına hiç şahit olmadım gerçekten. Takımı Batı da şampiyon yaptılar CP3, Booker ve Ayton 3lüsü. Hak ettiler.

Clippers da yine hayal kırıklığı oldu. Bu takım bu sene dağılır artık bence...
 
Phoenix Suns, Chris Paul'un 31'i ikinci yarıda olmak üzere; 41 sayı, 4 ribaund ve 8 asist ürettiği maçta Los Angeles Clippers'ı 130-103 mağlup ederek 4-2 ile 28 yıl sonra yeniden NBA finaline yükseldi.

Göksel kardeşim CP3 seni duydu sanki 😀skorer değil dedin 41 sayı üretti. Bende bu kadar sayı attığına hiç şahit olmadım gerçekten. Takımı Batı da şampiyon yaptılar CP3, Booker ve Ayton 3lüsü. Hak ettiler.

Clippers da yine hayal kırıklığı oldu. Bu takım bu sene dağılır artık bence...
Devre arası burayı okudu heralde Cp3 😀Haketti suns finale çıkmayı Atlanta ile final yakışır bu sezon onlara. 41 sayı acayip bir de top kaybı yapmamış o daha da acayip.
Clippers beklenilenin çok üstünde performans verdi Kawhi 'ın sakatlığından sonra ama Kawhi bu takımdan giderse dağılabilirler tabi ve Kawhi paşanın clippers sağlık ekibinden memnun olmadığıyla alakalı haberler çıkmıştı.
 
Geçen yıl 3-1 den sonra 1 maç alamayanında Kawhi olduğunu unutmayalım. Bu adama Jordan gibi muamele yapmamak lazım. Torontonun şampiyon olduğu sene finalde Durant hatta klay gitmese bir tane az yüzüğü olacaktı. Kawhi bence hala nba'nin en iyi birebir savunmacısı ama Clippers geçen yıldan beri playofflarda o beklenilen savunma potansiyelini hiç gösteremedi. Kawhi yokken daha iyi takım demiyorum zaten sadece daha akıcı ve favori olmamanın verdiği rahatlıkla acayip bir özgüven rahatlaması var şuan takımın. Sezon sonunda ise tabii ki Kawhi ile uzatmaya çalışacaklar uzatmalarda öyle bir şansları varsa ama olumsuz olursada takımın sonu olmayacağını gördüler Kawhi olmadanda üst seviyede oynayabiliyorlar.

Geçen sene 3-1'den serinin verilmesinde en az suçlu Kawhi'dı. Kawhi'ın karakteri gereği takımı ayağa kaldıracak bir karakter koyarak liderlik bekleyemeyiz. Paket bu ve buna rağmen çok iyi. Clippers'ın genel olarak hiçbir şey kazanmadan biz herkesten iyiyiz şeklindeki ruh halinin getirdiği kibirliler ordusu olması bu seriyi kaybettirdi ya da kaybetmelerinin önünü açtı diyelim çünkü her şeye rağmen o serinin dönmesi mucizeydi. O saatten sonra ben Kawhi'ın takımda kalmasının ona yarar getirmeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Toronto konusunda haklısın ben de o seriyi Golden State'in kaybetmesinin normal şartlar altında mümkün olmadığını düşünüyordum ama mesel şu ki fırsatlar değerlendirebileceksen fırsattır. Bugün Phoenix için fırsat sezonu gibi gözükse de Utah, Philly gibi takımlar bunu nasıl değerlendiremediyse Phoenix'te yapamayabilirdi. Ayrıca Kawhi'sız Toronto'nun play-offlar'da çöken kimliksiz oyuncularına "başarabiliriz"i aşılayıp şu an play-off oyuncuları imajını getiren de Kawhi'ın orada bulunmasından kaynaklanıyor. Kawhi yerine DeRozan bulunmaya devam etseydi o şansları kapılarının önünden bile geçmezdi.

Kawhi'sız oynamaları sadece üzerlerindeki şampiyonluk baskısını kaldırdı. PG13'ün 2 yıldır play-off saçmalamalarına rağmen Kawhi takımı sırtlamıştı. Kawhi gidince asıl yük ona kalmış gibi gözükse de artık şampiyonluk konusunda favori veya yine mi yapamayacaklar şeklindeki şampiyonluk dışında ne yaparlarsa yapsınlar loser baskısı olmadan oynayınca gayet rahat oynayıp kariyerinin en iyi play-off maçlarından bazılarını sahaya koydu. Kawhi'sız olur bu takım ama şampiyonluk için adı geçmez başka bir hamle yapmadan. Ayrıca işleyen bir demir varken işlemeyenleri atmadan ondan ayrılmak kadar da saçma bir şey olmaz. Bu takım KAWHİ'ın üzerine kuruldu ve PG13 ile diğer şampiyonluk yan parçaları onun için geldi. Kawhi kendi gitmek isterse bile bambaşka bir takım kurmak zorundalar şampiyonluk hayalleri kuruyorlarsa.

Kawhi için sezon devam ederken uzatacak bilgileri uçusuyordu çok net şekilde ama play-off'ta başka bir performans altında kalınıp kaybedilen eşleşme sonucu oluşan hayal kırıklığını daha kaldırmaz diyordum. Ama bu sakatlık her şeyi değiştirdi kanımca. Dallas'a elenmenin eşiğine geldiklerinde Kawhi yumruğunu masaya vurduğunda takımını iteleyemeseydi takımda kalmazdı mesela. Ama Utah serisinde evlerinde oynadıkları maçlarda Kawh'ın liderliğiyle alınan 2 galibiyet sonrası ümitler tavan yapmışken gelen sakatlığıyla bambaşka bir durumla karşı karşıya kaldık. CLIPPERS ne olursa olsun devam dedi ve en iddialı takımlardan biri Utah'ı eleyip 2 şanssız maç sonuna rağmen Phoenix'e 6 maç dayandılar. Bence ümit ışığı gördü CLIPPERS'ta ve kalacaktır. Ama bence kalmasa ve adı geçen Miami'ye gitse daha iyi olur. Orada hem lider karakterli hem de 2. adam olmayı kabullenecek BUTLER var hem de kazanan ve sadece böbürlenmeden işini yapan bir takım var. Dallas'la da adı geçiyor ama DONCIC ile liderlik savaşı ne kendisine ne takımına yarar sağlar.
 
Covid'e kafa tutmanın cezasını NBA bu sene fena çekti. Takvim sıkışıklığının üstüne seyircisiz ya da az seyircili maçlar için şehirden şehire dolaşan oyuncuların neticesini son yılların en beklenmedik play-off'u ve final serisiyle aldık. Bu finaller son 20 yılın hype'ı en düşük serisi olabilir. Bir tarafta Giannis'siz, Giannis ile bile defalarca hata üstüne hata yapmasına rağmen özellikle Brooklyn'in sakatlıklarla uğraşmasıyla ve Philly'nin psikolojik sorunları sayesinde finale geldiler. Üstelik Atlanta'ya karşı Ante olmadan son 2 maçı aldılar. Phoenix ise rakiplerinin sakatlıklalrını çok iyi değerlendirip en güzel basketbolu oynayarak finale geldi. Giannis için halen dönme ihtimalinden bahsedilse de eğer dönmezse Phoenix'e 4 maç üstünlük sağlamaları çok zor görünüyor. Atlanta'ya yaptıkları gibi fiziksel üstünlüklerinin skora yansıması daha zor olacaktır Giannis olmadan.
 
Alperen şengün Draft 'ta seçilcek özel yetenek görunen oyuncularin drafti izledigi odaya davet edilmiş Green Room olarak adlansirilmiş.

15 kişi secilmis Green Room icin demekki ilk turdan giricek gibi Nba 'ye ,Sixers gelmesini isterim Embiid ve Howard'dan hem dayak yer hemde çok seyler ogrenir idmanlarda.
 
Kimse pek final havasinda degil sanki.
Bu gece bucks sampiyon olursa KD nin ayakkabi ucuna da kisa bir tesekkur yollasinlar :)
 
Giannis efsane performans attı şampiyonluk maçına 19-17 ft ile 50 sayı. Ama nba de şapkasını önüne koysun Giannis - Middleton-Holiday üçlüsü şampiyonluk kazanıyorsa portis denen andaval maçının seyrini değiştiriyorsa veya 36 lık dizleri bitmiş Cp3 ilk playofflarını geçiren Booker Ayton ikilisi ile şampiyonluk kovalıyorsa orada bir sıkıntı vardır. Bu sene pandemi etkisi fikstür sıkışık falan tamam ama son 5-6 yıldır sakatlıklar o kadar fazla seyir değiştirdiki birçok oyuncunun ve takımında kaderi etkilendi. Benim için gerçek son şampiyon 14 spurs birde clevland curry de sakat sakat oynamıştı o playoff u ama olsun yinede sahadaydı. Umarım en kısa zamanda bir çözüm tekrar tempomu düşürürler, maç sayısı mı azalır, sağlık ekiplerini mi geliştirirler bilemem ama bir daha bu kadar rezil kadrolarla nba finali izlemeyelim.
 
Son yılların hype'ı en düşük final serisi olacağını söylemiştim ve bunun da etkisiyle Göksel Bey bile hiç yazmadı finaller boyunca (ben de yazmayı unuttum:p) ama modern dönemin çekişme açısından en iyi final serilerinden biri oldu. Çok fazla tarihi segment yaşandı son maçlarda. Özellikle üstüste 2 maçta Giannis'in AYTON'a bloğuyla gelen 4.maç ve HOLIDAY'in son topta topu BOOKER'dan çalıp akıl karı olmayan bir iş olmasına rağmen Giannis'e alley-oop pası vermesi ve 5.maçı bu şekilde almalarını sağlaması.

Seri az önce BUCKS lehine sonuçlandı ama çok fazla dönüm noktası oldu yukarıda saydıklarımın da dışında. Bunlardan biri 4. maçta Devin BOOKER'ın olağanüstü performansının faul problemi nedeniyle sekteye uğraması ve oyuna geri döndüğünde ritminden uzaklaşmasını sayabiliriz. Aynı maçta CP3'ün tahmin edilemez şekilde çok kötü oynayıp BOOKER'a destek olamaması da bir etkendi. 5.maç ise NBA tarihine geçti hücum verimliliği açısından. 2 takım da inanılmaz yüzdeyle oynadı ama SUNS son çeyrekte BUCKS fırtınasını durdurup çift hanelerden geri dönmeyi başarmıştı. Yukarıda bahsettiğim son topta biraz akıllı olup CP3'ün karar vermesini bekleseler belki başka şeyler konuşabilirdik. Giannis ise son maçlarda insan azmanı modunda ibreyi tavan yaptırdı. SUNS'ın onun karşısında AYTON dışında duracak adamının kalmaması da bunda bir etkendi tabi. 6.maçta da faul atışlarından 16/18'lik yüzdeyle 50 sayı bularak bu şampiyonluğu ne kadar çok hak ettiğini gösterdi.

Bu final serisinde aslında bariz şekilde bir tarafı tutmamam gerekirdi. Tutacaksam da Giannis faktörüyle onun kaybeden sıfatından kurtulması için bu BUCKS olurdu. Ama Mike BUDENHOLZER gibi eski kafa bir beceriksizin şampiyon koç olarak anılmasını asla istemiyordum ve bundan dolayı SUNS'ı tuttum. SUNS'ın final yürüyüşü de çok daha saygıdeğerdi hem normal sezon hem play-off olarak. BUCKS yine buralarda olur ama SUNS'ın kısa vadede güçlü batıda işi zor. Maalesef Koç Mike bu iyi takımın başından kolay kolay gönderilmez artık. Rakiplerinin sakatlıktan sıyrıldığı covid yüzünden apar topar oynanmayan bir sezonda bu koçla şanslarını sıfıra yakın hale getirmelerine üzüldüm. Belki 1 şampiyonluk kazandılar ama önceki sezonları da sayarsak 1'den fazlasını kaybettiler. Bu adam da şampiyon sıfatını an az hakeden koçlardan biri olarak işsiz kalmaz artık.
 
Çekişmeli seriydi falanda o nba finals tadını şahsen ben alamadım. Bilmiyorum belkide en nefret ettiğim oyuncu olan Giannis izlediğim içindir. Sürekli burnundan soluyor tamam en hırslı sensin aşilden dönüp 48 dk oynayan Durant hırslı değil, şu sıkışık sezonda maç kaçırmadan oynayıp 2.yarı tüm takımı sırtında taşıyan Jokicte o hırs yoktu,duncan yıllarca gazoz kapağı kazanmak için oynadı. Şu sakatlıklardan dolayı şu ucubenin o burnunu kopartıp eline veremediler ya ona yanarım. Yıllarca garnettten nefret ettim sıra Gianniste neyse ki Garnett gibi sağa sola rüzgar yapmıyor 😀 Cp3 de artık bir lebronun yanına gider biraz da öyle takılır.
 
Maç sayısı azaltılmalı ve süresi kısaltılmalı. Son yayın sözleşmeleri ne zaman bitiyor bilmiyorum ama yeni sözleşme için bunlar yapılmalı.
Finalde zaten reytingleri düşük 2 takım vardı ki NBA ve yayıncılar bir daha böyle bir final olmasın diye herşeyi yaparlar.
 
Alperen Sixers'a gelirse pisman olmaz gibi
Gerci 28 vede 56 siralardan secime giriyoruz.

Alperen oralara düsmez max 12 siradan secilir
 
Son düzenleme:
Westbrook lakers yolunda. Sixers ise Simmons için saçma sapan isteklerde bulunmaya devam ediyormuş her takım Rıfat abi çekip yolluyordur bunları ulan kontratını yollayacak takım bulun şükredin.
 

Üst