NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
yahu ilk maçtan sonra gsw sizi şöyle yenecek böyle dövecek diyen sen değil miydin şimdi de gsw ile eslesmek Lakers için şans oldu diyorsun 😂😂😂😂😂 şimdi de kibirli olmuşuz hahahayt

Görünen o ki kibir abidesi özenti sembolü Lakers'ın taraftarları pek bir havaya girmiş 😂 Bu sezonun sonunda şampiyonluk filan hayal ediyorsanız çok üzlürsünüz sadece keyif almaya bakın. Kolay yola girdiniz Minnesota'nın şapşallıkları yüzünden ama ne Den-Phx serisinden ne de Doğudan gelecek herhangi bir takımdan fazla şansı yok Lakers'ın. Aslına bakarsanız Golden State'e karşı da olduğunu düşünmüyorum. Warriors ayarlamaları yapacaktır ve Curry'nin formuna ayak uydurabilen birkaç oyuncuyla alırlar bu seriyi. Ancak büyük ihtimal son maça kalır seri. Üstüste 7 maç oynamak nasıl etkiler bilemem ama yaşlıklıksa konu Lakers da yaşlı takım. Neyse biraz daha laciverte çalan sarı morlu formalarınızla avutun kendinizi. :sneaky:

Ben öncelikle Denver- Phoenix serisinden gelecek takım geçer dedim ama Golden State'den de ümitliyim dedim. Nitekim Golden State 4.maçı daha iyi oynayıp kaybetti. Play-offta iyi oynadıysan tik atman lazım maça. Yoksa böyle zor duruma sokulursun.
 
Gsw direk sarı lacivert :). King yüzüğü takacak yine :)

GSW 2010'da aldı o renkleri. Özüne döndü de denebilir tarihi logolara bakınca elbette. Ama önceki logosu ve özellikle formaları çok daha farklıydı. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sarı kırmızı ağırlıkta renkleri vardı bile denebilir. Ama ne olursa olsun kısaltmaları GS veya GSW şeklinde olduğundan renkler 2.planda kalıyor 😅
 
Bugün Boston kazanırsa, 2020-2021 sezonunun tekrarı yaşanacak. NBA Playofflar başka bir seviye. Miami ve Lakers çok iyi birer savunma takımı oldular ve final şansları daha yüksek. Favorim Lakers ve James yine 6 maçta kazanır. Jokic harika bir oyuncu ama NBA'de onunla rekabet edebilecek tek oyuncu Anthony Davis ve sağlıklı olduğu sürece, Jokic'i ezer geçer. Butler ve Miami harika bir başarı hikayesi. Keyifle izliyorum maçları.
 
Philly iyi mucadele etti. Tatum bazi maclar beklenmedik kotu, harden ise beklenmedik iyiydi. Son mac taslar yerine oturdu diyelim.
Philly hakli olarak win now denilecek isler yapiyor, prime embiid kacirmak istemediler.
 
Lakers'ın ilk maçın ikinci yarısından itibaren yaptıkları Jokici Hachimura ile savunup AD den yardım getirmek ciddi manada bozuyor Denver'ı ama Murray ikinci yarıları Bubble modunu açıp aldı iki maçıda. LeBron ise baya bitik durumda kaçan boş turnikeler, kaçan smaç hatta daha önemlisi lakers a maçın tüm momentununu kaybettirdi üçüncü periyot sonlarında. Bu saatten sonra bu seri döner mi? Sanmıyorum, LeBron 'un vücut dili ümit vermiyor. Zaten bu sezonun en dengeli takımı Denver umarım hakettikleri finale ulaşırlar.
 
4 undrafted topçu, iki tane sönmüş yıldız, bir tane dengesiz Adebayo ile finale yürüyor Butler - Spoelstra ikilisi. En acayip hikayesi olabilir son zamanların. Boston ise sezon başında Brogdon hamlesi ile neredeyse kusursuza yakın bir takım olmuştu ama geçen senenin üzerine koyamayarak hatta geriye giderek artık değişime doğru koşuyorlar.
 
Miami'nin bu sureci Bursasporun gecen sene yaptiklari ile es deger gibi. Favori olan takimlari elemek. Miami bence morali Bucks'i eleyerek sagladi. Bucks'ta Antetokounmpo'nun ilk 2 mactaki sakatligi aslinda en buyuk sans oldu. Yoksa full kadrolu Milwaukee % 100 elerdi Miami'yi. Bazen hayatta sans olacak basari icin
 
Miami'nin bu sureci Bursasporun gecen sene yaptiklari ile es deger gibi. Favori olan takimlari elemek. Miami bence morali Bucks'i eleyerek sagladi. Bucks'ta Antetokounmpo'nun ilk 2 mactaki sakatligi aslinda en buyuk sans oldu. Yoksa full kadrolu Milwaukee % 100 elerdi Miami'yi. Bazen hayatta sans olacak basari icin
Yani Miami'de Hero'yu kaybetti ilk maçta takımda topla üretebilen iki oyuncusundan biri, yine kötü mötü Olodipo 'dan medet umacaklardı oda sakatlandı. Giannis döndüğünde seri 2-1 di, ben bir daha bucks maç vermez heralde dedim ama Butler manyağı gitti 56 attı 4.maç. 5.maçta son periyota 16 sayı önde girdiler yine verdiler maçı şimdi bunu şanstan ziyade Bucks' ın kötülüğü ve Butler ile açıklamak daha doğru bence.
 
Miami şansla değil Jimmy Butler'ın olağanüstü performansıyla ilerliyor. Şu ana kadar play-off'un en iyisi Butler. Kendi Konferans'ının 1 ve 2. sırasında olan senden çok daha iyi kadrosu olan ekiplere karşı şansa kazanamazsın.
 
Lakersın fişi çekildi, 3.5 periyot hakemlerinde lehlerine her halta faul çalması ve Jokicin kötü gününe denk gelmesi sebebi ile oyunda kaldı Lakers sonrasında maç boyu zaten çok daha iyi basketbol oynayan denver kazandı. Lakers reaves dışında kısalarından katkı alamıyor, LeBron ciddi ciddi fiziksel olarak bitmeye aday böyle olunca iyice gömüle savundu denver. Bu saatten sonra 4.maçta şeref galibiyetini alıp denver da sezonu kapatırlar.
 
Batı finaline yakışmayacak bir seri oldu. Bir yolun çok zayıf olması bunda etkendi elbet ama Golden State winner olmayı öyle bir sezonda elde etmemiş bir kadro olduğu için süpürülmezdi en azından. Lakers'ın ise maç sonlarında Denver'a nasıl ayak uydurmadığını gördük. LeBron son maçta dinlenmeden oynamak zorunda kaldı. Denver ise en önemli yıldızı faul problemine de girse dinlendirilse de tıkır tıkır isşleyen bir sistem olduğu için maç sonları diri kalan doğruları yapan taraf oldu. Neyse Lakers'a süpürülmek iyi gelmiştir. LeBron hayatı sorgular hale geldi havası söndü balonunun. Lakers da seneye yatırım yapma konusunda ciddi ciddi düşünür artık.

Doğuda Boston'ın süpürülme eşiğine geldiğini gördük ama nihayetinden karakter koydular ve 5.maça uzadı. Açıkçası 3-0'dan hiçbir serinin dönmemesinin psikolojik baskısının olduğunu düşünüyorum. Şu seride ilk 3.maçı kazanıp 4.maçı kaybetseler aslında ivme açısından daha kötü bir durumda olurlar ama özellikle son yıllarda 3-1'den gelinen çok örnek olduğu için motivasyon daha çok oluyor. 3-0'dan 3-3'e gelen daha yakın zamanda seri var mıydı hatırlamıyorum ama 2000ler başında Dallas-Portland serisi bu şekilde 7.maça kalmış ancak Dallas evinde bu sefer kaza yapmamış ve rahat kazanmıştı. Bunların örneği bu maçla beraber sadece 3. Son maçı hepsinde geriden gelen takım deplasmanda mı oynadı bilmiyorum ama bu da bir etken olabilir tüm ivmeye rağmen. Açıkçası bu yıkılamaz mit haline gelen ilginç sseri bitecekse bu tip bir eşleşmeyle biter ancak. Yani seri başında az da olsa favori gösterilen ve saha avantajı kendinde olan takım başarabilir. Nitekim Boston'ın kazanması gereken sadece 1 deplasman maçı kaldı. Evlerinde kananıp 6.maça kalırlarsa da o maç 7.maç havasında olur zaten. Yine kazanırlarsa Boston'da oynanacak 7.maçtan Butler bile çıkamaz. Ancak buna müsade etmeyecek hiç gevşemeyecek bir takım ve yıldız oyuncu var karşımızda(Benzeri bir durumu covid sezonunda Milwaukee karşısında da yaşamıştı Miami ama orada tüm maçlar aynı salonda oynanıyordu. Yine de geri dönüşe izin vermemeleri önemli.)Böyle bir olay gerçekleşecekse bu tip serilerde olur dedim ama aynı şekilde Miami gibi bir takım da olmaz karşı tarafta diye düşünüyorum. Miami izin vermez bu tip bir geri dünüşe. Yine de hiç şans yok diyemem ama o şans da çok değerli bir oran olmayacaktır Miami nedneniyle.
 

Üst