NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Güzel bir takas dönemi oldu. En şaşırdığım takas Porzingis oldu tuhaf bir şekilde kariyerinin en verimli basketbolunu oynuyordu. Aldıkları oyuncularda kontratları 2 yıl daha devam edecek ve ağır kontratları olan isimler. Yaz için cap boşaltsalar bir nebze mantıklı olurdu ki bu yaz Beal dışında serbest oyuncu piyasasında yıldız olabilecek isim yok. Porzingisin de zaten opsiyonlu 2 sezonu kalmıştı çok saçma duruyor bu takas.
Harden ise tuhaf bir iş yaparak Sixers a gitti başarı yakalayamzsa westbrook olma yolunda gidecek ama her şeye rağmen 3 kat daha fazla topçudur wb den. Üst üste 2 sezon takaslanmasa da irving denyosunun olduğu yerde şampiyonluk kovalamakta eziyet. Harden en az sakatlanan süperstar olabilir Nba'de en azından son 5-6 yılda ama geçen yıl öyle bir yük bindirdilerki irving yüzünden 45 dk oynaya oynaya sakatlandı herif. Bu senede aşı olmuyor paşa, takaslamak istesen bırakmakla tehdit ediyor. Böyle kaostan çıkmak isteyebilir normal bir durum.
Simmons ise gidebileceği en iyi takımdan birine gitti, skoruna hiç ihtiyacı olmayan bir takım nets. Savunma yapsın, hücumda doğru oyuncuyu bulsun netse yeter. Burada da yapamazsa artık nba kariyeri tamamen biter sağa sola takaslanıp durur westbrook gibi.
 
Harden son 2 yılda 2 kez olaylı şekilde takasını isteyerek, kendi kariyerine biraz sekte vurdu açıkçası. Tabi ki çok büyük oyuncu ama 2 yıl önce kurulmuş bir yapı, sadece birbiriyle 13 maça çıktı. Kyrie gibi problemli bir oyuncuya güvenilmeyeceği bir kez daha görülmüş oldu böylece.

Dallas muhtemelen Brunson'u tutamayacağı için böyle bir hamleye gitti, bence epey anlamsız bir takas oldu yaptıkları.

Uzun yıllar sonra Boston'un bir ara takas döneminden kazanarak çıktığını gördüm. Kontratı bitecek Schröder'i Josh Richardson'u yolladık, Langford, Bruno, Enes de ayrıldı karşılığında makul bir kontratı olan Derrick White'ı aldık ki bence çok iyi bir ekleme oldu takıma. Ayrıca Theis de geri döndü. Sene sonu Horford'un kontratından da çıkılacağını düşünürsek biraz hamle alanı açtı kendisine. White'dan istediğimizi alabilirsek Smart'ı da takaslayabilecek oyuncular arasına ekleyebiliriz.

Sacramento kuşkusuz NBA'in en kötü yönetilen takımı. Bagley krizini yönetemediler ve oyuncuyu nerdeyse yok pahasına çıkardılar ellerinden. Bunun üstüne Sabonis'i alırken, Franchise oyuncusu olabilecek Haliburton'u verdiler. Indiana epey karlı iş yaptı hem de Turner'la Sabonis arasında doğru seçim yaptılar bence.

Portland kadrosunu boşaltıyor artık, CJ'i New Orleans'a gönderdiler, sanki Hart ve ilk tur korumalı pickten fazlasını bulabilirlerdi.

Cleveland oldukça ucuza Caris Levert'i alarak çok iyi bir ekleme yaptı takıma. Rubio'nun kontratını gönderdiler Pacers'a. Clippers da Eric Bledsoe'yi Norman Powell'a çevirdi. Sanıyorum bir miktar lüks vergisi ödeyecekler ama sağlam çekirdekleri çok iyi görünüyor. Reggie-Powell-Kawhi-George-Zubac oldukça iyi görünüyor. Tabi Kawhi'nin bu yıl oynamayacak olması çok kötü oldu onlar adına.
 
2027 planlamak yerine bu sene ve önümüzdeki seneyi düşünüp Harden'ı almak çok mantıklı. Seht verebilirdik Dromundta gidebilir ama 2 tane draft hakkı biraz fazla olmuş.

Harden artık kendini ispatlamak zorunda bizdende caz yaparak gitmek isterse kontrat bulamaz
 
Embiid bu kadar formda iken bu doneme yatirim yapmak dogru karar. Harden dogru parca mi onu bilemedim. Genelde cozumun degil sorunun parcasi olmayi tercih eden bir oyuncu. Yoksa topuna bakip form tutsa seth, draft filan kimse konusmaz.
 
Doğu finalini 5 ila 6 takımlar oynayacak gibi batı da durum karışık olsa da orada 3 ile 5 sıra takımlarının oynaması muhtemel nba finalinde de boston dallas finali bekliyorum seri son maça kalır muhtemelen
 
Memphis Nba tarihinin en değişik takımlarından biri oldu bu sene. Mvp sıralamasında 4.sırada olan yıldızı Morant olmadan çıktıkları 18 maçın 16 tanesi kazandılar.Ve takımlarında basketbolun tüm gerekliliklerini sağlayabilen oyuncuları var. Morant gibi bir yıldız, jaren jackson gibi hem şut atabilen hem çember savunması yapabilen uzunları, Adams gibi bir ribauntcuları, Bane gibi bir şutör garda, Brooks ve Anderson gibi iki yönlü kanatlara, Williams gibi atlet bir forvete,Melton gibi bir topa baskı canavarına, Clarke gibi herşey den az da olsa yapabilen bir uzuna ve bunların hepsinden maksimum verim alabilen müthiş bir koça sahipler.
 
Playoff ilk turunun en güzel eşleşmesi boston - brooklyn müthiş başladı. Durant i çok iyi savunduğu maçı son saniye basketi ile kazandı boston. İlk turda Chicago ile oynayıp milwakuee - brooklyn birbirine kırdırmak varken en zorlu yolu seçtiler.
 
Yine kazandı boston ve yine acayip bir Durant savunması. 4/17 de tuttular. Takımda şuan 4 tane kalburüstü savunmacı var Robert Williams dönerse 5 olacak. Boston bir noktada elense bile rakibide bir sonraki turu çıkartamaz gibi öyle boğucu ve fiziksel bir savunmaları var ki inanılmaz. Sadece nasıl savunma yaptıklarını izlemek bile zevkli.
 
Son düzenleme:
Harden böyle 20 sayıyı atmakta zorlanmaya devam ederse hiç sanmıyorum Miami'yi dört kere yenebilecekletini. Zaten takımda 4 kişi sayı atabiliyor. Daha 3.maçlara gelmeden de sakatlık 2 tane önemli oyuncunun sakatlık haberi geldi. Middleton 3-4, Booker 2-3 hafta gitti.Cp3 sakatlandığı sezonuda sayarsak 4 sezondur şampiyonu sakatlıklar belirliyor bir çözüm bulunması lazım bu işe.
 
Harden böyle 20 sayıyı atmakta zorlanmaya devam ederse hiç sanmıyorum Miami'yi dört kere yenebilecekletini. Zaten takımda 4 kişi sayı atabiliyor. Daha 3.maçlara gelmeden de sakatlık 2 tane önemli oyuncunun sakatlık haberi geldi. Middleton 3-4, Booker 2-3 hafta gitti.Cp3 sakatlandığı sezonuda sayarsak 4 sezondur şampiyonu sakatlıklar belirliyor bir çözüm bulunması lazım bu işe.
HARDEN 20 sayı zor atmıyor, kendisi atabilcegi poziyonları es geçip Embiid ve Maxey pozisyon açıyor
 
HARDEN 20 sayı zor atmıyor, kendisi atabilcegi poziyonları es geçip Embiid ve Maxey pozisyon açıyor
Alakası yok ya yaşlandı adam eski kuvvetinde değil, harmstirng sakatlığından sonrada bacağından iyice kuvvet almamaya başladı bu yüzden ne eskisi stepback şut atabiliyor ne de içeriyi delebiliyor. Zaten çaylak sezonundan beri de en düşük şut yüzdesi ve saha içi isabetiyle oynuyor bu sezon.
 
Nets'e karşı 2-0 öndeyiz, Ben Simmos dönecek gibi görünüyor Pazartesi günü. Bizde de Robert Williams dönecek yakın zamanda. İlginç ve keyifli bir seri oluyor
 
Boston cok iyi savunma yapiyor. Skorlardan tam hissedilmiyor gibi gorunse de gercekten iyiler.
Hani kazayla nets turu gecse sonraki turda oyle yipranmis olacak ki maca bile zor cikar gibi duruyor.
 
Ve boston süpürdü... Sezonun son maçında yatıp brooklynden kaçabilirlerdi ama bunu yapmayıp geçen sene elendikleri takımı cayır cayır oynayarak elediler. Şimdi büyük ihtimalle Middleton sız Bucks a karşı saha avantajı ile çıkacaklar. Udoka da ilk senesinde muazzam bir iş yapıyor.
 
Cp3 acayip bir maç oynamış %100 fg ile 33 sayı nedir ya. 35 yaşından sonra yaptıkları ile artık basketbol tanrılarının şampiyonluk borcu var Cp3 ye. Ama dallas serisi şu an ki görüntüyle çok zor geçecek gibi, Booker sakatlığının etkisini atamazsa ciddi ciddi elenebilirler. Ayton için zor seri olacak beş dışarıda oynadıkları için Gobertin bile savunma etkisi çok azalttılar.
 

Üst