NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Phi için en büyük şansızlık veya aptallık Doc Rivers'ı takımın başına getirmek. Herif nba tarihinin en overrated koçu olabilir. Embiid olmadan senin Miami 'yi yenme yok gibi bir şey hele deandre Jordanla oynayarak yenme ihtimalin uzayda yok, yani farklı bir şey denemen lazım ama yok standart oyunundan asla vazgeçmiyor. Harden desen ne hale gelmiş yani pasörlüğü ve oyun görüşü olmasa yeni westbrook olmuş dersin.
Doncic ise tek başına direnmeye çalışıyor ama nafile Suns iki maçtır çok yüzdeli hücum ediyor. Cuban reyis artık düzgün bir kadro ayarlasın Doncic 'e kadrosu iyi olsa belli alacak yani şampiyonluk seviye arttıkça daha da iyi oynuyor.
 
Harden Hamlesini Çöp olması anlamına Gelen Embiid in sakatlığı bizi yine Hüsrana boğdu.

Olmuyor olmıcak gibi duruyor önümüzdeki senede
 
Play-offlardaki tüm maçları fark açıldığında ileri sarmalarım dışında izledim. Şampiyonluk adayı bazı takımlar ilk turda gereğinden fazla zorlandı ama bu daha çok eşleşmelerle ilgiliydi. New Orleans mesela çok fizikli bir takım ve bu yüzden Phoenix'e üstelik Booker gibi bir skorerini serinin çoğunda kullanamamışken ters geldi. Ha keza şampiyonluk adayım olmasa da başaltı takımlardan Memphis de Minnesota'ya karşı ne yaptığını bilmez bir haldeydi ama Minnesota'nın 3 maç sonunda saçmalamasıyla kazandı. Şimdi ilk maçı son topta Golden State'e 3 hücum ribaundu verince verdiler ama ikinci maçı aldılar. Çok daha iyi görünüyorlar kazansalar da kaybetseler de. Deplasmandan 1 maç çalmamaları için tek neden tecrübe eksikliği olabilir. Zaaflarına Minnesota gibi hücum eden bir takım da yok karşılarında. Finale çıkarlarsa da Phoenix'e ters geleceklerdir.

Doğuda ise son "The Process" döneminin meyvelerinin alındığı aşamasına geçmesinden beri desteklediğim takım Sixers için bu dönem maalesef beklediği zirveyi görmeyecek ve sert şekilde düşüşe geçecek olarak görünüyor. Tabii gerekli hamleler yapılmazsa. Morey'nin de Harden konusunda fazla ısrarcı olacağını düşünürsek tek ihtimal Doc Hocaya yol verilmesi olarak kalıyor. Belki bir D'Antoni hamlesi gelebilir ve kariyer zirvesi de olacak son bir şarkı gelebilir üstattan. Sene başı yapılan Curry hamlesine benzer şekilde şutörleri de doldurması elzem ki zaten yapacaktır coach kim olursa olsun. Doğu bize sezon sonu ve ilk tur performanslarıyla bolca spoiler veriyordu ama Milwaukee bu sese bir frekans değişikliği yaptı ilk maçta. Yine de Miami-Boston Konferans finali yakın görünüyor. Bu sene ev sahibi avantajı da çok belirleyici olacak. Sezonu vites arttırmadan play-offlarda bakarız şeklinde oynayan takımlara da iyi bir ders olur umarım.
 
Boston-Milwaukee NBA Finali oynuyorlar sanki. Serinin hikayesi 7.maça kadar uzanmış oldu be gece. İbre sürekli bir tarafa dönmekten yalama oldu. Bir Gainnis kafayı sıyırıyor bir Tatum. Bugün mesaide ikisi de vardı ama Tatum'un sözü geçti. 7/15 üçlük 10/17 ikilik 5/7 serbest atışla 46 sayı attı manyak. Özellikle son periyot performansıyla arkadan savunma sertlik seviyesini de yükselterek ivmeyle gelen Milwaukee'ye sen orada dur diyen Tatum'un performansıydı. Şimdi pazar akşam 22.30'da filmin sonu bakalım hangi kahramanın dilediği şekilde oluşacak, merakla bekliyorum.
 
Son düzenleme:
7.maça gitse de boston hakettiği seriyi kazandı. Grant Williams topçu oldu çıktı başımıza. 50 küsur üçlük denedi boston. Milwaukee nin elenmesinin en çok hoşuma giden yanıda dangalak bench oyuncularını artık görmeyecek olmamamız. Herifler maçın başından sonuna ayakta izliyorlar hele o thannis midir nedir oyuncu değil amigo resmen.
 
Arizonada baskın. 27-57 ilk yarı sonucu. Doncicle aynı sayıyı attı phoneix ben böyle rezalet görmedim. Dinwiddie de 21 attı. İkinci yarı mucize olmazsa yine bir kara leke attı Cp3 kariyerine.
 
Arizonada baskın. 27-57 ilk yarı sonucu. Doncicle aynı sayıyı attı phoneix ben böyle rezalet görmedim. Dinwiddie de 21 attı. İkinci yarı mucize olmazsa yine bir kara leke attı Cp3 kariyerine.
Maçın ikinci yarsında da bir yaşam belirtisi olmadı ve maç içinde tarihi farklarla dolu maça göre yine de iyi farkla bitti (123-90). Açıkçası maçın tekrarını izlemek için akşamı bekleyecektim ama spoiler almamak için işten önce izleyeyim dedim ama ilk dakikalardan fark açıldı ve maçın çoğunu ileri sardım. Maça geride başlamak 7.maç stresini arttırdı ve şut atamadılar izlediğim anlarda. Ancak CP3 kadar haksızlık yapılan az bulunur NBA'de. Katıldığı her takımın çehresini yükseltmiş, şampiyonluğun hiçbir zaman 1 numaralı adayı olmayan takımları yükseltmiş bir adam tüm kariyerini genel olarak daha zor olan Batı rekabetinde geçirip hiç final göremedi diye eleştiriliyor. Kendisi en sevdiğim oyuncular arasında yer almaz ama ona alınan bu tavır kariyerine haksızlık. Sırf bu yüzden Doncic'i sevsem de o daha genç yolun başında deyip sezonun da NBA lideri olan ve geçen sene elindeki şampiyonluğu kaçıran Phoenix'in şampiyonluğa yürümesini çok istemiştim. Olmadı maalesef ve gelecek sezon bunun izlerini göreceğiz. CP3 gibi şampiyonluk kazanamayan isimlere loser etiketi yapıştırıp sonra da şampiyonluk kazanmak için büyük bir yıldızın yanına giden ya da iyi bir arkadaşıyla ortak karar alıp beraber süper yıldızlar kadrosu oluşturanları kınıyoruz. Bu açıkça tutarsızlıktır. Şans faktörü de dahil birçok kontrol dışı durumlarla şampiyonluğun el değiştirebildiği spor ortamında bir oyuncuya loser veya winner demek için çok düşünmek gerek. CP3 sorunlu bir oyucudur ve bunun negatif etkisi olabilir ama bu onu sahada kötü bir oyuncu yapmaz.
 
35 yaşından sonra dizleri bitti denilen Cp3 nin Suns'ı şampiyonluk yarışına katması müthiş bir hikaye ama cp3 bir loserdır yada choker daha doğru bir tabir olur. Clippersla okc ye elendikleri sene bir 5.maç sonu var evlere şenlik yine rocketsın yedeklerine son 14 dk 20 farktan maçı vermeleri bunlar büyük rezaletler.
 
Hepsi de birbirine benzeyen tarzda paslar. Çok anormal bir asist olarak göremedim. Tamamlanış olarak Adams'ın tam sahadan attığı pası o açıdan bitirmek imkansıza yakındı.
 
Celtics savunmasını fiziğinle yoramadığın zaman bir noktada boğuyorlar seni. Gsw nasıl hücumdaki topsuz oyunlarını oynamaktan zevk alıyorsa Celtics de aynı şekilde switch savunmasını zevkle yapıyor. Bucks ve Heat bu fiziksellikleri ile zorladılar yani o celtics duvarına sürekli vurman lazım en azından hasar alsın, Gsw ise bu oyundan en uzak takımlarından biri. Curry'nin müthiş Tatum'ın ise rezalet performansına rağmen deplasmandan çıkması serinin başı olmasına rağmen ciddi denge değiştirdi bence.
 

Üst