NBA PlayOff 2014

Chicago ve Portland 8 kişi ile oynuyorlar. Katkı veren bir oyuncuları daha olsaydı herşey çok başka olabilirdi.

Batı'da sürprizi Houston, Doğu'da Brooklyn yapacak.
 
Miami liderliği umursamayarak Nets'ten kaçmak istedi ne olur ne olmaz hesabı. Nets de çok yatış yaptı. Son yatışı da Bulls ile eşleşmemek için yaptı. Gerçi Heat açık favori tabi ama şampiyonların yüreğini de hafife almamak lazım. Heat'in yolu çok kolaydı ayrıca. Nets, Raptors'u geçerse Heat'i eleyebileceklerini sanmasam da zorlayabilir. Doğu konferansı çok ama çok zayıf batıya göre.

Batı'da Spurs finale uzanır. Hatta ilk turu 4-0 la geçerler. Olası Thunder-Clippers serisi inanılmaz çekici duruyor.

Adettendir tahminlerim;

Pacers-Hawks 4-1 / 4-0
Heat-Bobcats 4-0
Raptors-Nets 2-4
Bulls-Wizards 4-2

Spurs-Mavs 4-0
Thunder-Grizzlies 4-0 /4-1
Clippers-Warriors 4-1 / 4-2 / 4-3
Rockets-Blazers 4-2/ 4-1

Pacers-Bulls => Pacers
Heat-Nets => Heat
Pacers-Heat=> Pacers (gönlümden geçen)

Spurs-Rockets=> Spurs
Thunder-Clippers=>Thunder
Spurs-Thunder=>Spurs

Spurs-Pacers=> Spurs

Doğuda Pacers, Batıda Spurs finalist olacaklardır. Burası garanti. Heat finale uzanır doğuda bir şekilde. Pacers-Heat doğu finali, Thunder-Clippers batı yarı finali ve devamında Spurs eşleşmesi sabırsızlıkla beklenesi duruyor.
 
Memphis'in sürpriz yapabileceğini düşünüyorum her sene olduğu gibi playoffa altlardan girdiler sürekli sakatlık sorunu yaşadılar ama tam kadro girdikleri playoffta felaket formdaki Thunder karşısında şansları hiç az değil 7 maça gidebilir seri.

Rockets ve Spurs rahat geçerler turu ama Clippers'in işi kolay değil. GSW düzgün bir koça sahip olsa bu kadroyla Batı'nın favorisi bile olabilecek potansiyelde ama oynadıkları basketbol potansiyellerinin çok altında. Playoffta işler değişebilir onlar adına.
 
Doğuda Süpriz olacağını hiç düşünmüyorum. Mets ve Bulls can sıkacaktır ama o kadar. Özellikle Nets'i bir seride Miami gibi saldırgan takıma soluğunun yeteceğine ihtimal vermiyorum.

Batıda gönül Portland-GSW den yana ama onlarında nefesi yetmeyecek gibi duruyor.
 
Klay Thompson'un Griffin için yaptığı açıklamadan sonra benim gözümde Clippers-Warriors serisinin kısa sürede tamamlanacağı hissi doğdu.Beklenilenin aksine 4-5 maçta seri sonlanabilir.San Antonio, Miami, Oklahoma ve Doğu'yu ilk sırada bitirdiği için Atlanta'ya kalan Indiana'nın 1 maçtan fazla kaybetmeyeceğini; Houston'ın ise seriyi beklenilenin aksine az sayıda maçla kazanabileceğini düşünüyorum.Indiana'nın şu anki vaziyeti play-off'larda devam ederse Chicago-Washington eşleşmesinin galibi Doğu finaline çıkacaktır.Bu eşleşme bence şu anda play-off'ların en iyi eşleşmesi.Brooklyn-Toronto'da ise Toronto'nun Gay'i gönderdikten sonra olağanüstü bir yükseliş gerçekleştirdi.Horford'un da sezonu kapamasıyla Atlanta düşüşe geçti ve Toronto Doğu'da 3. sırayı aldı.Gay'den sonraki Toronto'yu göz önüne alırsak, seride Toronto daha ağır basıyor ancak Nets'deki kurt oyuncuların fazlalığı ve buraları oynamayı çok iyi bilmeleri muhtemel bir 7 maç izleticek bize.
 
Houston - Portland serisi en izlenesi maçlara sahip olacak gibi. Seriyi alacak tarafın Houston olacağını düşünsem de Aldridge&Lillard ikilisi çok keyif aldığım isimler. Özellikle Aldridge an itibariyle bana göre NBA'in en değerli uzunlarından biri. Warriors - Clippers eşleşmesinden de enteresan maçlar çıkabilir. En son sanırım Bogut'ın kaburgasında bir kırık vardı. Ama yine de iyi bir kadroları var, ritm bulduklarında çok dehşet işler yapabiliyorlar. Clippers'ın seriyi vermeyeceğini düşünsem de Curry'den belki efsanevi performans izleyebiliriz.
 
Forumda Houston - Portland serisinde Portland dyen bi ben mi varım ? Beyler Rose Garden diye bir yer var bilir misiniz ? Adamın bağırsaklarını söküyorlarmış orada. İçerde Portland 3te 3 yapar ve dışarda bir maç çalar. Harden ve Howard zoru görünce pısırıklaşacaklar bence.
 
Güzel maç olacak bence keşke yarın saat 10.30'da GsW-Clippers yerine Houston maçı olsaydı.GsW'de En azından Geçen yılki Kavgadan sonra Bogut oynasaydı 2 farklı Clippers maçında kavga çıkarmış adam Play Offta neler yapmazdı eğlenceli bir seri görürdük.

Rockets benim play offlarda süpriz beklediğim bir takım Portland'a takılacaklarını sanmam ki normal sezonda 3-1 almışlar seriyi.

Zor bir seri olacak ama Houston avantajlı Beverley ve Howard'da bir sakatlık falan olmazsa Houston sahasından eli boş gönderir diyorum Portland'ı .

Ben Harden'dan bu seride farklı performanslar bekliyorum iyi skorlar yapabilir.
 
Büyük oyuncu olmak ayrı bir olay, bir kez daha gördük. Beklentilerin altında götürdüğü bir maçta Paul Pierce, son 2 dakikada üst üste attığı 6 sayıyla maçı tamamen Nets'e getirdi. Tabi maçın genelini iyi geçiren Deron ve Joe Johnson'ı da unutmamak lazım. Toronto'da Derozan kötü şut attı, Ross maçın başında faul problemine girip devre dışı kaldı. Buna rağmen Vasquez kenarıdan çok iyi katkı verdi ama sonuç olarak nefesleri yetmedi.
 
Hunharca sarıları destekleyecegim demiştim. Chris Paul ve Griffin'in o surat ifadelerini görmek çok keyifliydi.

Gsw 1 - 0 Lac

Love'dan sonra en sevdiğim 4 numara olan David Lee, Griffin azmanına ders verdi maç boyu.

Jermaine O'neal gerçek bir tecrübe.
 
İndiana'nın böyle olacağı belliydi ama ''playofftur ya toparlanır, işin rengi değişir'' diye düşünmüştüm ama yanılmışım. :) Gsw'den böyle bi çıkış beklemiyordum açıkcası helal olsun :) OKC sürprize fırsat vermedi. Ama daha ilk maçlar oynandı ve biraz da tuhaf geçti. İlk maçlar sonunda yenilen her takımın intikam almak isteyeceği 2. bi maç var. Gerçekten heycanı bi farklı olmaya başladı bu yıl playoffun. :)
 
Gecenin son 2 maçı çok tatlı maçlar olabilir. Bence sabahlanılası bir playoff gecesi :)
Bu arada San Antonio takip ettiğim kadarıyla skorda gerideydi baya. İzlemedim ama Dallas hep 1 boy önde gidiyordu. Ancak SAS yine almış maçı. Adamlar resmen '' siz ne yaparsanız yapın maçı biz kazanacağız '' psikolojisini rakibe aşılıyorlar. Yok yani sen oynuyorsun ama sonunda San Antonio kazanıyor.
 
Spurs maçı istatistiklerine baktım. Sezon içinde bizi fazla umutlandıranlar Belinelli, Mills , Green , Diaw nerdeyse 0 katkı. Bunlara ilave Kawhi, Splitter formlarını artırmazlarsa Parker, Duncan , Manu 25'er de atsalar nal toplarız.

Bu sene Houston maçları müthiş keyiflendiriyor beni. Portland maçında son periyodun ortasında uyuyakalmışım. Houston 7 sayı öndeydi yenilmişler. Aldridge'i yüksek postta tutabilecek bir Houston'lı yok. Geriye çekilerek , el üstü , sırtı dönük... 3'lük bile attı benim izlediğim bölümde.
 
Portland konusunda iddialıydım ve hala daha iddialıyım. Yeter ki sakatlık olmasın. Howard ve Harden beyin olarak playoff oyuncuları değil . Çünkü sıkıntılı anda geri adım atan karakterler oldular hep. Mesela Yao zamanında Lakers'a 4-3 elenen Houston tam buraların takımıydı. Artest tarzı adamlar problem denir hep ama Playoff'u da bu adamlar oynar. Çünkü yürekleri vardır.
Portland'ın bi kere çok iyi bir lideri var ve skorunu rakipten bağımsız olarak üretiyor. Yani '' şu takım Algridge'i iyi tutar '' diye bir şey yok. Çünkü dışarıda 3 tane müthiş şutör varken Algridge'in üstüne düşme şansları yok rakiplerin .
Maçta da Matthews biraz mantar gözüküyor ama Harden'la eşleştiğini unutmamak lazım. Harden'la da fizik olarak en iyi eşleşecek oyuncu belki ligde de.
Kısaca playoffta zaten Portland'ı destekleme kararı almıştım . Hatta burdan bir kaç kişiye de Houston'un eleneceğini söylemiştim. Umarım dediğim gibi olur :D
 
Houston eler Veysi. Dışardan 3 sutör dediğin adamlar her an 1/9 atabilir. Aldrigde her maç aynı şut formunda olmayacağına göre sakatlanmazsa hücumu bir yere kadar taşır. Zaten Houston'a ne yediği değil ne attığı olarak bakmak lazım. Beverly'nin ateşi yakmasına bakar.
 

Üst