Nevriye Yılmaz

Yıllanmış şarap nedir nasıl olur? Fenerbahçe'deyken neden bu kadar çok kızdığımızı daha iyi anlıyorum şimdi.

Maçlara gidip kendisni canlı izlemeyenler çok şey kaçırıyor. Ne kadar daha oynar bilmiyorum, hatta oynasın 45 yaşına kadar falan ama bırakınca kesinlikle bizimle kalmalı.
 
Beşiktaş maçında salonda canlı izledim. Duruşu bile korku sebebi arkadaş :) Türk Kadın Basketbolu için yaşayan efsane kendileri. Oynayabildiği kadar oynamalı ve bu oyununu izleyebildiğimiz kadar izlemeliyiz. Çok büyük oyuncu çok...
 
Bence dünkü maçın kahramanıydı. Nevriye Gasol diyorum artık kendisine. Pau Gasol'un bayan versiyonu maşallah. 3'lük, blok, pots up, asist herşey var kardeşim. Ekrem hocada geçen söyledi, tartışmasız Türk bayan basketbol tarihinin en değerli oyuncusudur Nevriye. İnci'nin yerinde olsam sabah akşam yanından ayrılmam Nevriye'nin. Ne öğrense kardır.
 
Benim bildiğim bir Galatasaray - Fenerbahçe maçında bilerek kötü oynayıp maçı kasti olarak kaybettiren bir sporcu var ''Turgay Demirel'' Bu olay sonrasında takımdan kovulup kulüp üyeliği sonlandırılmıştı (Daha sonra affedildi galiba), Nevriye ise son maçlarda kötü performans sergiliyor sadece dünkü maça has bir durum değil..

Hayri yazdı mı bilmiyorum ama esas ayıp bir Avrupa kupası grup maçında Galatasaray sıralamada yükselmesin kendi evinde rakibine yatıp bir hafta sonra Galatasaray karşısında extra mücadele vermektir..

Bakalım Başkan çıkıp sen kimsin Hayri diyecek mi ?
 
Bir insan aşağıdaki yazıyı yazdıktan iki hafta sonra böyle bir yazı yazıyorsa bunun altında art niyet vardır, birileri tarafından tasması tutulup yazdırılma ihtimali yüksektir. Bu insan birde bizim maçlarımızda yorumculuk yapıyor!

yLBL6M.png
 
Kulüp olarak gerçekten kötü durumdayız. Yönetim işbilmez ama taraftar nerelerde. Önder Abinin dediği gibi tasması başkalarının elinde olanlar talimatla saldırmaya başladılar. Bu sene gerçekten bir dünya rezalet bir arada yaşanırken takıma da sistemli saldırılar devam ediyor. 2.sınıf hakemlerin sahadaki saldırıları, göz göre göre verilen hatalı karar ve alınan cezalar yetmedi artık saldırıların boyutu değişti. TBF ye maç görüntülerini vermiyoruz diyecek kadar rest çeken bir camiaya karşı daha ne olacakta taraftar olarak bir araya geleceğiz. Takımı salonda zaten yeteri kadar yalnız bırakıyoruz. Şu densize bile cevabı Işıl veriyor kulüp ve taraftar (ufak tefek birkaç cevap ve yorum var sadece) hareketsiz kalabiliyor. Yazık...
 
Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş. Böyle zamanlar kimin, ne olduğunu görebilmek adına güzel(!) bir deneyim oluyor. Aynen devam... Dökün içinizi, sökün maskeleri...
 
Türk kadın basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi üç, bilemedin beş oyuncusundan biri. 36 gibi ilerlemiş bir yaşta, bir kadın için hayli uzun olan iki metreye yakın boyuna rağmen hala daha antreman-maç sektirmeyen; üç günde bir asgari 30 dakika süre alan bir sporcudur. "yok Galatasaray" günleri tartışılabilir, geçmişte rakip taraftarlarla(biz de dahil) arasındaki ilişki tartışılabilir, performansı ya da eski gücünde olup olmadığı uzun uzun tartışılabilir. Ama kendisini maç satmakla, bilerek topu potaya atmamakla suçlamak aşağılık ötesi bir harekettir. Kulüp televizyonunda maç yorumlayacak kadar kulüple bağlantılı bir kişi tarafından bunların dillendiilmiş olması ise hangi amaca hizmet ettiğinin göstergesidir.

Antreman maçlarında yedek takımın kalesini korumaktan başka bir boka yaramayan yarı yaşındaki futbolculara akıtılan milyon eurolara ses çıkarmayanların kendisinin ve takım arkadaşlarının bir haftada 3 maç artı bilimum antremanda oluk oluk ter akıtarak kazandığı paraya, hepsini geçtim ıslattıkları Galatasaray formasına üç beş ihtiyarın keyfi uğruna laf atmanın vebali çok ama çok büyüktür. Değil monşer, süpermen olsa taşıyamaz kimse...
 
Basketbolculardan Nevriye'ye destek mesajları geliyor, Işıl, Bahar, Şaziye, Ayşe Cora, Tilbe vs. Devamı da gelecektir. Pek çok kişi düşüncelerimi yazmış, tekrar etmeme gerek yok. Kaldı ki Nevriye de takımdaki kızlar da maaşlarını alamadıklarını için bilerek oynamasalar bile kızmam onlara. Nedense söz konusu oyuncular olunca profesyonellikten bahsederler ama iş kulübe gelince ses etmezler. Hayri Pekergin yazısında yönetimi suçlasa idi bu kadar tepki görmezdi sanırım. Amatör kulüp değiliz, 100 küsur yıllık profesyonel bir kulübüz, koskoca kulüp kızların maaşını ödeyemiyorsa, kimse çıkıp da bu kızlara bu şekilde eleştiri yapamaz. Kaldı ki Metin bey kızlara geçen hafta ödeme yapıldığını yazmış.

Özür dileyeceksin Hayri Pekergin..
 
Özür dilemesi neyi değiştirecek. Mental olarak bitmiş denilen kızların mental durumuna tecavüz etti bu kişi. 'Sırtına vur ekmeğini al' tadında bir kulüp olduk. Biz böyle olunca ortaya bu tarz tecavüzcülerin çıkması normaldir.

İte itlik yakışır. Önemli olan kulüp bu kızların arkasında ne kadar duruyor? EL şampiyonu olan kızları 1,5 sezonda bu hale getirenler asıl özür dilemesi ve hesap vermesi gerekenler.
 
Böyle gündemden uzak kalmış yorumcu bozuntuları, bir yerden(!) aldıkları emirleri uyguluyor her zamanki gibi. Yahu sen git "maçların oynanılan bölümleri var, bir de kazanılan bölümleri var" diye saçma ve klişe yorumlarına devam et. Nevriye gibi Türk kadın basketbolunun en dominant karakterine iftira atmak senin ne haddine? Haksızlığa karşı durmak istiyorsan da, gözlerini başka kulübe çevirmelisin mesela seni mamalayanlara..
 

Üst