Okan Buruk

Cl maçı öncesi kazanıyoruz, cl'de old trafford'da kazanıyoruz, Cl dönüşü ligin kritik deplasmanlarindan birinde kazanıyoruz. her yerde +3 yazıyoruz. şundan 2 hafta önce futbolcu kalitesi edebiyatı yapıp başarılarını küçümseyenler vardı hocam. bu takıma kazanma alışkanlığı kazandırdın 1.5 senedir, kaybettiğimiz maçları ezbere sayarız şurda. çok büyüksün. yaptığın hiçbir hamle düşünülmeden yapılmış bir hamle değil, hayatımda ilk kez birisi için ne yaparsa yapsın vardır bir bildiği diyip önünde eğiliyorum tabiri caizse. umarım hiç gitmezsin bizden, umarım Avrupa'dan bir kupa da seninle getiririz.
 
Okan Buruk'un rekorları :

✅ Galatasaray'da hem futbolcu hem de hoca olarak lig şampiyonluğu yaşayan iki isimden biri

✅ Süper Lig'de iki farklı takımı şampiyon yapma unvanına en genç yaşta (49) ulaşan teknik adam

✅ Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı iki farklı takımla mağlup eden beşinci hoca.

✅ Galatasaray, Buruk ile ligde üst üste en fazla maç kazanma rekorunu 14 olarak geliştirdi.

✅ Bir sezonda iç sahadaki oynadığı üç derbiyi de kazanan iki Türk teknik direktörden biri. (Diğeri Fatih Terim).

✅ Avrupa kupalarında üst üste dört galibiyet gören ilk Türk Galatasaray teknik direktörü.

✅ Galatasaray tarihinde 30 galibiyete en kısa sürede (39 maç) ulaşan hoca.

✅ Süper Lig tarihinde oyuncu (7) ve teknik direktör (2) olarak en fazla şampiyonluk yaşayan isim.

✅ 22 puan ile bir Süper Lig sezonunun ilk sekiz maçında en fazla puan toplayan yerli Galatasaray teknik direktörü. (Diğeri Mustafa Denizli: 22 puan 1987/88)
 
Okan Buruk'La ilgili geldiğinde beri duyduğum sözlerin çoğu genelde; kötü hoca, yetersiz, oyuncu değişikliklerinde geç kalıyor, kötü oynatıyor, bu takımı bende yönetirim...
Bir tek eleştirim ki onu da zamanında tribünde verdik zamanında Bjk'ye gitmesi olmuştur ki takımı şampiyon yapan ki 2 maçta da en yakın rakibini ezerek yenen; 3 ön eleme geçip Şampiyonlar Ligi'Ne çıkaran ve 2 maçta 4 puan alan, yıldız yönetimi bence kusursuz olan bir isime hakkının yeterince verilmediğini düşünüyorum. Bu sene şampiyon olunur olunmaz ben kendisiyle devam edilmesi gerektiği tarafındayım ki winner kimliği kazanmışken devam uyum süreci çok önemli.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bizim Beşiktaş maçlarında 30. dakikadan sonra topa vurmamız yasak mı? 2004-2005 Beşiktaş-Galatasaray maçında deplasman tribününde açılan pankartı mı unutamıyorsun, Rockefeller-Rotschild mazoşist de Türkiye'de Beşiktaş'ı destekliyor; sen biliyorsun da biz mi bilmiyoruz?

Geçtiğimiz sezonki vakıf olduğumuz takriben son 35 yılın rekabetteki en baskın Galatasaray-Fenerbahçe maçları için müteşekkiriz de Beşiktaş maçlarının son 60-70 dakikasında acısı çıkmasın yönünde istirhamımız.
 
Okan Buruk´un Galatasaray´la adının geçtiği ilk günden bu yana fikrimde herhangi bir değişiklik yok. Kendini geliştiren dönemin başarılı teknik direktörlerindendi, bizde de başarılı olacağına şüphem yoktu ama gelmesini istemiyordum. Galatasaray´da her şey başarı üzerine kurulu değildir, diğer kulüplerden ayıran da budur bizi.

Benim gözümde İtalya deneyimi sonrası Galatasaray yerine Beşiktaş´a gitmesi değildi mesele, İnter´le sözleşme imzaladıktan sonra çıktığı Ankaragücü maçında hakeme ısrarla beni at demesi ve hakemin ancak 30 dakika dayanabilmesi ve şampiyonluğu kaybetmemiz...

Camiaya borcu çok, ama en azından ödemeye başladı...
 
Okan Buruk büyük Hocadir nokta.

Dün Ismail Kartali gördünüz büyük macta elleri ayagi titredi napicagini sasirdi.

Okan Buruk gecen sene ilk Fener derbisinde Icardiyi, Gomisi, Torreirayi yedek birakip, Baris Alper ve Berkanla 3 atmisti

Nekadar iyi taktik bilen bir Hoca oldugunu o gün gösterdi herkes
 
Hiç bir takım karşısında boynumuzu eğmeden mücadele eden bir takım yarattığın için teşekkür ediyorum hocam. Daha iyi olacağımıza eminim.
Hemde Sanchez dışında nerdeyse hiç bir oyuncusundan tam randıman alamadan yapıyor bunu. Gurur duyuyoruz. Kalan iki maçta da Allahın izniyle alacağı 2 galibiyetle yüzümüzü de güldürecek. İnanıyoruz, güveniyoruz ☺️
 
Biz özellikle 2013 sonrası bol bol Avrupa'ya gidip; tonla edebiyat yapılan sosyal medya paylaşımlarından sonra sahada hiçbir varlık gösteremeden averaj takımı olarak eleniyorduk. Şimdi hocamızın bizi getirdiği durum ise inanılması güç bir konum. Özlemişiz şöyle pozitif futbolu ve yaşattığı gururu. Belki de yeniden bir tarihe tanıklık edeceğimiz yıllara girdik. Okan Hocaya teşekkürler ve saygılar.
 

Üst