Roland Garros - 2010

Bayanlarda şampiyon kim olur ?

  • -diğer

    Oy: 0 0.0%
  • -caroline wozniacki

    Oy: 0 0.0%
  • -venus williams

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    9
Son iki yılın finalisti Dinara Safina, Date Krumm Kimiko'ya üç set sonunda yenilerek ilk turda Roland Garros'a veda etmiş.Turnuvanın ilk süprizi diyebiliriz.
 
3 günlük uğraşı sonunda , erkeklerde kalan 1 maç dışında ilk tur tamamlanabildi..
erkekler ana tabloya 15 tenisçi ile gelen İspanya'nın 10 tenisçisi tur atlamış.. Toprakta resmen kan kusturuyorlar millete..

Fransızlar ise önlerine gelene wild-card vermilşlerdi. Ben gidip organizasyon komitesine " fransızım, daha önce raket gördüm " desem , bana da wild card verecekler.. Yoldan geçenlere vermişler sanki. 600. sırada olan adam bile ana tabloda.. 600. sıra olduğunu da yeni öğrendim..Tam fiyasko. 17 fransız , ev sahibi erkek tenisçiden sadece 6 tanesi ilk turu geçebilmiş.. Onlar da zaten tsonga ve monfils gibi her zamanki isimler..

erkeklerde önemli bir süpriz yok. federer, nadal , djokovic zorlanmadılar.. murray ve roddick zorlandılar ki normal.. 2. turda sürpriz olursa bence murray'de olur.. chela ile oynayacak.. sonrası da zor..

tabii ana kortlardaki fransız kayırmaları da sürüyor.. bugün monfils , tsonga gibi fransızların maçları var yine programda.. 2 tur daha oyalansınlar fransızlar.. ayrıca federer ve dementieva da kortta olacaklar..

bayanlarda da büyük sürprizler olmadı ilk turda.. safina ilk turda elenmesi benim için sürpriz değil.. kimse için değil. 9. numaralı seribaşı ama sürekli düşüşte. Coach değişltirmiş şimdi de.. bayanlarda 2. turda öyle-böyle geçer ama kimse elenmediği için 3. turda resmen savaş çıkacak.. sharapova-henin , 3. tur maçı şimdiden gözümün önünde.. normalde sharapova tutmam lazım ama henin'e de üzülmeyeceğim.. henin, sharapova'yı geçebilirse yarı finale kadar gidip serena'yı durdurabilir ama sharapova'da o ışık yok. henin'i yenebilse bile devam edeceği, serena'nın yoluna çıksa bile onu yenebileceği şüpheli.. sharapova, henin'i yenerse bence serena'nın finali garanti..
 
Ana kort kayırma demişken, Nadal finale kadar ana kort göremeyecek. Bu adamlar böyle yaparak zaten bol olan sevmeyenlerini iyice arttırıyorlar. Çirkefin önde gidenleri...
 
Fognini-Monfils maçında dolaplar çevrildi bir şekilde. Hava karadığı halde maçı Monfils alsın diye bitirmediler adeta. Fognini de maç sayısı attığı oyunu hediye ederek 5-5 e getirdi durumu. Taraftarların durumunu söylemeye gerek yok zaten.
 
Nadal'ı ana korta almamalarının bence en büyük sebebi Roland Garros seyircisinden Nadal'ı korumak olsa gerek. Bilirsiniz, geçmişte demeçlerde havada uçuşmuştu. Belki de anlaşmışlardır bu konuda.

Fransızlarında lendi oyuncualrını ana tabloya yerleştirmesi kadar doğal bir durum yok. Dünyanın her yerinde bu gibi durumlarda bir esneklik kazandırılır.
 
Halil İbrahim' Alıntı:
Fognini-Monfils maçında dolaplar çevrildi bir şekilde. Hava karadığı halde maçı Monfils alsın diye bitirmediler adeta. Fognini de maç sayısı attığı oyunu hediye ederek 5-5 e getirdi durumu. Taraftarların durumunu söylemeye gerek yok zaten.

bu maç, açık havada oynanan grand slam maçları içinde, yerel saatle en geç biten ya da bırakılan maç olmuş.. yerel saatle yaklaşık 22 ye kadar oynandı.. gerçekten insanı tenisten soğutan bir çok sahne vardı.. devam etmek isteyen oyuncu, devam etmek istemeyen oyuncu, kenardan müdahil olan coach, ne yapacağını bilmez , seyirci etkisinde kalmış bir turnuva baş hakemi ve tabii turnuvanın değişmez parçası, azgın fransız seyircileri..

maçın çok daha önceden tatil edilmesi gerekiyordu ama monfils bir ivme yakaladığı için bitirmek istemediler.. bütün kortlarda maçlar durmuşken , bu maçın devam etmesinin herhalde bir açıklaması yoktur.. 200 metre ileride karanlık nedeniyle bir maç durmuşsa, burada da o derece karanlıktır herhalde..

Ama tipik fransız kayırması.. Monfils hazır hızlanmışken maçı bitirsin istediler ama Fognini iyi oyaladı, hatta maçı neredeyse Fognini bitiriyordu ki çok isterdim.. Maç bugüne kaldı. Herhalde Monfils bitirir ama Fognini kazanırsa memnun oluruz..

Geçen gün de yazdım. Şımarık Fransızlar ilk hafta tadını çıkarsınlar.. Böyle oyuncu olmayanlara wild card versinler, eski şampiyonu 2 numaralı kortta oynatsınlar falan. Nasıl olsa önümüzdeki hafta hiç bir Fransız oyuncu kalmayacak turnuvada..
 
geçen turnuvalarda , venus williams olayı abarttı kombinezonla oynuyor demiştim.. her yerde bu konuşuluyor artık.. williams kardeşlerin skandalları, bombaları , tenis dışı gündemleri hiç bitmiyor.. işte dünkü maçta çekilen bir kare.. görüntü 16 yaş altı için sakıncalı olabilir..

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/v ... si-sortu/1

bence çok rahatsız edici bir durum.. wta'nın bu işlere de bir düzenleme getirmesi lazım.. jankovic de bir keresinde sandalyesinde iç çamaşır değiştirmişti.. işin suyu çıktı.. bu işe belli bir standart gelse iyi olur..
 
dün, sürekli yağan yağmur nedenyle çok az maç oynanabildi..
program 2 gündür çok aksadı..
olaylı maçın devamında monfils'i yenen fognini'yi tebrik ediyoruz.
gerçekten rezil bir maç oldu, idman maçı havasındaydı ama fransız seyircisini alt ettiği için sevindim.. ismi okunurken, korta davet edilirken bile yuhalanıyor fransızların rakipleri.. daha maç başlamadan..
erkeklerde başka önemli bir olay yok.. roddick ve murray devam dediler..
bayanlarda ise ana ivanovic'in, kleybanova karşısında dümdüz oluşu var.. eski tenisçi sıradan bir tenisçi olma yolunda hızla ilerliyor, hatta koşuyor..
formsuz gelen a.radwanska da tamam dedi..
bugüne yığılmış bir çok maç var..
yağmur izin verirse çok sert mücadeleler olacak..
 
Turnuvanın en güzel maçları bugüne rastladı şansımıza.

Nadal-Hewitt bir kez daha karşılaştı Roland Garros'ta, değişen olmadı sonuç aynı 3-0. Çok zevkli maçtı.

Pavlyuchenkova-Serena maçı silip süpürür Serana türündendi ama ilk seti aldıktan sonra tansiyonu ve ateşi fırladı Serana'nın. İkinci seti kaybettiyse ölüsü bile 3. seti ve maçı almasına yetti.

Djokovic-Hanescu maçı da ayrı bir keyifti. Novak raketi parçaldı gene. :)

Beklediğim maçlardan biri Henin-Sharapova maçıydı. İlk seti görünce "bu kadar kısa mı sürecek bu maç, Henin aldı gitti şimdiden" demiştim ki, eski kraliçe geri döndü aldı seti ama hava kararınca 1-1 olarak yarına kaldı maç. Heyecan kaldığı yerden devam edecek yarın.
 
setler 1-1 ken, 3. sette 2-0 önde iken ve henin servis atarken durum 0-40 iken stop eden Sharapova kaybetmeyi hak etti. Orada 3-0 yapsa maç bitecekti ama yapamadı..Henin böyle ritm bulduğu bir 10-15 dakika oluyor.. O 10-15 dakikada karşısında durabilecek hiç kimse yok.. Maç bir anda 4-2 oldu ve bitti.. Normalde Sharapova elendi diye üzülmem gerekir ama daha önce da yazdım. Serena'yı ancak Henin durdurabilir.. Bu nedenle bu seferlik çok üzülmüş sayılmam.. Venus elendi ve Serena da hiç iyi oynamıyor.. Ana tablonun altında Nadia Petrova resmen kıyım yaptı.. Dementieva ve Wozniacki'nin yolu açıldı. Yukarıda ise Serena -henin maçını bekliyoruz.. Bu arada Serena dün 2. seti 6-0 kaybedince bir anda tansiyonu düştü.. Rakibini soğuttuktan ve ritmini bozduktan sonra da hiç bir sorun olmaksızın son seti kazandı. Ancak çocuklar inanır..

erkeklerde federer şimdi soderling'i yenmek zorunda. yenecek ama çok kolay olmayacaktır.. aşağıda djokovic'i yarı finale kadar durduracak kimse yok.. nadal ın önündeki rakipler nispeten daha kolay.. djokovic-nadal yarı finali karşımızda kaçınılmaz olarak duruyor..

bu arada birinci hafta bittiğinde ne erkeklerde, ne de kadınlarda hç bir fransız kalmadı. ilk hafta zevkini çıkarsınlar, ikinci hafta kimse kalmaz demiştik, öyle de oldu.. Seyirci hala terbiyesiz ama işin içinde Fransızlar olmayınca daha normal davranırlar sanıyorum.
 
Henin bavulları erken topladı 4 turda 2-1 le veda etti. Maria'nın âhı tuttu galiba. Novak ve devam eden maçta muhtemelen Nadal çeyrek finalde.
 
bence stosur'ın henin'i elemesi serena'nın final kapılarını sonuna kadar açtı..
madem stosur'ı yenemeyecektin bizim masha'yı ne diye indirdin be juju..
stosur veya jankovic 'in serena'ya rakip olması bence zor..
alt tarafta nadia petrova epey çınar devirdi ama artık dementieva karşısında pili bitik olur diye düşünüyorum. dementieva buraya formsuz gelmişti ama kazandıkça açıldı ve morallendi.. serena williams üstten finale gelecek bence.. altta da wozniacki ile dementieva yarı finali olacak.. dementieva hiç servis atamıyor yine.. biraz istikrarlı servis atabilirse caroline'i de yenebilir.. gerçi benim beklentilerim hep ters çıkar ama durun bakalım..
 
Federer için görünüşte en zor maç yani finalden önce.Bakalım nasıl bir maç olacak.Eğer yarı finale çıkarsa sanırım birinciliğini garantileyecek ve böylelikle en fazla birinci sırada kalma rekorunu da kıracakmış.O yüzden yeni bir rekor için;
Go Fedex.

Henin hayal kırıklığı oldu.Stosur Roland Garros dışına Serena'yı da yollar merak etmeyin,bekleyin ve görün:)
 
Soderling çekirgesi Federer'i de yedi. Sanırım Federer atılan ace karşısında insanın morali ne kadar bozuluyor en iyi bu maçta anladı. 228 km. ile servis attı adam, toplara düşmana vurur gibi vuruyor.

Federer, Go Federer lafını yanlış anladı galiba. :)
 
Yapma bunu Fedo ya,sen en az yarı final görmeden ve kıracağın bir rekor daha varken elenemezsin.Yani alışkın olmadığımız için çok garip geldi.23 kez üst üste yarı final rekoru burada son buldu =(
Daha fazla diyecek birşey yok,Tebrik etmek lazım Soderlingi,sonunda şeytanın bacağını kırdı.

.............................

Yöneticilerimizden başlığa kilit istiyorum,çöp tenekesi bölümüne yollayabiliriz. :)
 

Üst