Roland Garros - 2010

Bayanlarda şampiyon kim olur ?

  • -diğer

    Oy: 0 0.0%
  • -caroline wozniacki

    Oy: 0 0.0%
  • -venus williams

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    9
2004'den bu yana katıldığı hiç bir grand slam'den yarı final öncesi elenmemiş.. soderling, geçen sene de nadal'ın rekorunu durdurmuştu.. federer topraktaki oyununu geliştirmeye çalışıyor ama hiç bir zaman diğer kortlardaki gibi olamayacağı belli.. bugün pek rakip olamadı soderlinge.. ben soderling'in değil berdchyh 'in iyi rakip olacağını düşünüyordum aslında ama olmadı.. soderling- berdhcy yarı finali yeterince sürpriz bir yarı final.. berchyh'in hala set vermemiş olması her şeyi açıklıyordur.. alt tarafta bugün djokovic - melzer ve nadal- almagro yarı finalleri var.. nadal da henüz set vermedi.. çok müthiş bir tenis oynamıyor ama gemiyi yürütüyor.. bu akşama bakacağız artık..

29 yaşında schiavone, wozniacki karşısında bilgisayar oyunu gibiydi.. inanılmaz droplar, loblar, sürekli çizgi üzerine düşen toplar.. maçtan sonra da eğilip toprağı öptü zaten.. kariyerinin sonunda en yüksek noktaya çıktı.. wozniacki'nin toprakta eksikleri vardı.. kaybetmesi normal böyle bir oyuna karşı.. nadia petrova sakat sakat oynadı ama dementieva'ya elendi.. çok iyi bir turnuva geçirdiği için sanıyorum çekilerek bu iş bitsin istemedi.. son seti 6-0 kaybederek elenmeyi yeğledi..dementieva her maç biraz daha iyi ama bu schiavone'yi yenmek çok zor..

servis kraliçesi stosur, bugün serena'yı indirmek için kortta olacak.. kalbimiz onunla..jankovic ise ipek şenoğlu'nun eski çiftler partneri shvedova'nın rüyasını bitirmeye çabalayacak..

güzel ve önemli maçlar var..
 
"bayan kas " sam stosur, serena'yı alaşağı etmeyi başardı..
son seti izleyebildim.. 8-6 biten bu set tam bir tenis şovuydu..
bir williams kazanmasın da gerisi önemli değil benim için..
jelena'da sabah dediğimiz gibi shvedova'nın rüyasına son verdi..
yarın oynanacak olan bayanlar yarı final eşleşmeleri şu şekilde;

sam stosur- jelena jankovic
f. schiavone - elena dementieva..
 
Nadal set vermeden yola devam ediyor yarı finalde Novak ile güzel bir maç izletirler diyordum ki Melzer, Novak'ı eve yolladı.

Finalde Soderling çekirgesiyle Nadal olur gibi, umarım Nadal hem geçen senenin hem de Federer kardeşinin intikamını alır. :)
 
djokovic her zamanki gibi..
sürekli nole şöyle iyi, nole böyle güzel deniyor..
federer ile nadal olmasa domine ederdi deniyor..
dün jurgen melzer 'e karşı ilk iki seti alıp elendi..
nadal'ın eğer bir üst vitesi varsa ve o vitese çıkmıyorsa bilemem ama ben çok iyi oynadığını düşünmüyorum.
yine de çok yorgun melzer'i de 3 sette geçip set kaybetmeden finalist olacaktır..
berdcyh- soderling bence çok zor maç.
berdchy hala set kaybetmedi..
bu maç 5 sette biter bence..
 
bugün roland garros'ta gün kısa sürdü..
yarı finale kadar sakat sakat gelen dementieva, schiavone'ye ilk seti tie-break ile kaybettikten sonra çekilmek zorunda kaldı..Dünyanın yarı finalde en fazla elenen tenisçisi herhalde.. Schiavone tavan yaptı kariyerinin sonunda..

Sam Stosur ise Jankovic'i resmen perişan etti.. İlk seti 6-1 aldı.. İkinci sette 2-0 geri düşüp 6-2 aldı.. İnanılmaz servis atıyor. henin, serena williams ve jankovic gibi isimleri eleyerek finale geldi.. inanılmaz..

Cumartesi daha önce kariyerlerinde grand slam kazanmamış, hatta final dahi oynamamış iki tenisçiden biri şampiyon olacak.. ikisi için de kariyerlerinin şu ana kadarki en parlak günü olacak hiç şüphesiz..

finalin adı : schiavone- stosur..
 
Maçı seyredemedim ama Dementieva ilk set Tie-Break olduktan sonra bırakmış maçı. 6 oyun alabilmiş olması ilginç gerçekten. Favorim oydu. Stosur ise Emre'nin dediğine göre rahat kazanmış. Bence şimdiden hakketti kazanmayı. Üst üste yendi favorileri.

Bakalım yarın Soderling ne yapacak? O da toprak kortta Nadal'a sert ve ters gelebilecek bir oyuncu. Düz servisleri var. Umarım öyle de devam eder:)
 
Zaten söz konusu Dementieva ise yarı finalden ötesi söz konusu değildir.Ya kötü oynar elenir,ya rakibi iyidir öyle elenir,ikisi de olmazsa bugünkü gibi sakatlanır,yani napar yapar elenir.

Sühan Cem' Alıntı:
Bakalım yarın Soderling ne yapacak? O da toprak kortta Nadal'a sert ve ters gelebilecek bir oyuncu. Düz servisleri var. Umarım öyle de devam eder:)

Hem servisi sert hem de vuruşları.Geri çizgiye sert toplar vuruyor o yüzden Nadal karşıladığı toplara hücum etmekte zorlanıyor,geçen seneki maçta öyle olmuştu.Del Potra'da bu tarz bir oyunu sahip,bence önümüzdeki yıllarda Nadal'ın en büyük belalısı o olacak.Evet aynen devam =)
 
Emel Dizili' Alıntı:
bence önümüzdeki yıllarda Nadal'ın en büyük belalısı o olacak.Evet aynen devam =)

Yalnız Nadal'a mı? Bir kaç gün önceki Federer tarihine giren faciadan bahsetmemişsin. :) Gerçi Federer yaşlandığı için önümüzdeki yıllarda onun belalısı olamaz artık belki o yüzden söylememişsindir :)

B.Borg bu çekirgenin ilerde 1 numara olacağını iddia etti. Bakalım önünde Federer, Nadal, (hiç ümidim olmasa da) Novak, Murray, Del Potro gibi oyuncular varken bunu başarabilecek mi? Diğer bir deyişle çekirge nereye kadar zıplayabilecek?
 
Emre Yuksel' Alıntı:
berdcyh- soderling bence çok zor maç.
berdchy hala set kaybetmedi..
bu maç 5 sette biter bence..


emel gör bunları emel.. ilk defa dediğim bir şey doğru çıktı.
soderling- berdchy maçı 5 sette bitti..
sonuçta kazanan soderling..
nadal, şimdi melzer'in işini 1,5 saatte bitirir.
pazar günü de soderling'i o toprağa gömer..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
...
pazar günü de soderling'i o toprağa gömer..

Amin, amin :)

Beklendiği gibi bir maç oldu. İlk set Soderling aldı başını gitti ikinci ve üçüncü sette Berdchy oyunu değiştirdi Soderling'e alçak toplar attı. Gerine gerine vuran Soderling eğilip bükülmeye başladı vuruş yapmak için haliyle setleri kaybetti. Berdchy ilk setteki oyununa devam edince kaçınılmaz son gerçekleşti.

Nadal'da hep aynı şekilde oynuyor finale çıkarsa işi zor. Federer'de hala bu adama niye yüksek top attı anlamış değilim. Dünyanın en teknik oyuncususun kullansana tekniğini.
 
Gördüm gördüm =)

İkinci adım
Emre Yuksel' Alıntı:
pazar günü de soderling'i o toprağa gömer..

ile olsun,yani tabi olmasında eğer olur ve devamı da gelirse o zaman inanırız.
.........

Turnuvayı pek takip edemedim,zaten Fedo da elendi,bayanlarda Stosur kazansın isterim,erkeklerde bir tarafta Nadal bir tarafta Fedo'yu eleyen Soderling var,kimin ne hali varsa görsün diyecem ama işin ucunda Federer'in bir numara koltuğunu kaptırma olayı var o yüzden rekorlar silsilesine birini daha eklemek için bileğine kuvvet Soderling.Tabi finalde sadece fiziksel değil zihinsel olarakta güçlü olması lazım,çünkü Nadal hacı yatmaz gibi mübarek.
 
Tenis maçında Meksika Dalgası. Fransız seyircisi iyice sapıttı. Son setin 5-5 kısmına kadar sakin gidiyorlardı şaşırmıştım kendilerine zor tutuyorlamış demek ki ama geçen yıla nazaran daha sakindiler bu maçta son ana kadar. Melzer'le birlikte onlarda gaza geldi ama boş çıktı.

Finalde Soderling tarafında olacaklaına eminim. Bugünkü tribünlerde beyaz kıyafet ağırlığının sebebi var mı acaba? Pek tek tip taraftar profiline uyacak insanlar değil Fransızlar.
 
bayanlar finali gayet güzel bir maç oldu..aslında ben içten içe stosur'ı tutuyordum ama maç bitince üzülmedim.. schiavone kariyerinin sonunda.. bir daha böyle bir şans yakalaması çok zor.. maç boyunca neredeyse hiç basit hata yapmadı.. 2. setin başında bir ara kontrolü kaybetti ama zamanında toparladı, kazanmayı hak etti..

stosur kötü oynamadı.. yine süper servis attı ama daha çok isteyen kazandı diye düşünüyorum. stosur bu upper body ile daha çok final oynar.. bir ara servis atarken karın kasları göründü, vücut geliştirme ile uğraşsa bu kadar olmaz.. günde kaç saat fitness yapıyor bilmiyorum.. ailesi maç için singapur -londra aktarmalı paris'e gelmiş.. bugün olmadı ama olacak. bir de şu şapkayı çıkarsa kafasından daha iyi olacak. ödül töreninde dahi çıkarmadı..

kupayı veren mary pierce da oyunculuğunda tam bir hastaydı.. lensi düşer, tırnağı kırılır, oyun aralarında aynasını çıkarıp makyajına bakar.. hiç sevmezdim..
 
Ya bu Stosur geçen sene iyi servis atamamaktan kaybetmemiş miydi? Bu sene herkes iyi servis attığından bahsediyor,ama benim geçen seneden aklımda serviste çok hata yapıyordu diye kalmış.
 
Çekirgeden buraya kadar. Nadal emanetleri geri aldı. Bir sakatlık daha yaşamazsa Federer emekliliğe kadar göremez artık 1 numarayı.

Toprağın kralı ikinci kez set vermeden kazandı sırada B.B. un diğer rekoru var.
Soderling, basın toplantısında kendinden çok emin konuşmuştu ama zayıp tarafını da söylemişti "geçen yıl ki kadar gergin olmam umarım" diye. Safina sendromu Soderling'e de bulaşltı.

Soderling bakalım seneye kimi eleyecek. Nadal ve Federer sıralarını savdılar. :)
 
Maça sadece 1 set tahammül edebildim. Çünkü Soderling'in saçma sapan hatalar yapmasına ve Nadal'ın her topu çıkarmasına deyim yerindeyse deli oldum :)
 
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Maça sadece 1 set tahammül edebildim. Çünkü Soderling'in saçma sapan hatalar yapmasına ve Nadal'ın her topu çıkarmasına deyim yerindeyse deli oldum :)

Bende iki.Diyorum ya hacı yatmaz gibi,her top da koşup yetişip çıkarılmaz ki?
Halil İbrahim' Alıntı:
Nadal emanetleri geri aldı. Bir sakatlık daha yaşamazsa Federer emekliliğe kadar göremez artık 1 numarayı.

Bu söylemleri bir yerlerden hatırlar gibi oldum,şöyle iki sene öncesi, Roland Garros ve Wimbledon sonrası =)
 
Turnuva boyunca set vermeden şampiyon olan ve geçen sene kendisini eleyen tenisçiden intikamını çok acı olan Nadal'a ancak şapka çıkartılır.. Yarın çim sezonu başlıyor.Nadal, yarın dünyanın 1 numarası olacak.. Wimbledon'ın da 1 numaralı favorisidir..
 

Üst