• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Şampiyonlar Ligi 2009-2010

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Uğur Demirr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tugay Abi;

Evren YILMAZ' Alıntı:
Barca nın yenildiği maçlarda bile oyuna hükmetmesi en az 20 senelik bir mirasın ürünü.Buna bir senede ulaşmak imkansız.
Süreci kısaltmak için belli hamleler yapmak mümkün ama bunun için öncelikle antrenörünüzü dogru seçmeniz gerekir.
İlla biz Barca gibi top yapıp oyuna hükmedeceğizse mesele, Wenger'i almalı ve en az 3 sene ona müsade etmeli Real Madrid.
Yok eger olaya makyavalist açıdan bakıp şampiyon olalımda nasıl olursak olalım diyorlarsa Capello tarzı hocalar gerekiyor Real'e.
Karar onların.

Evren Abi'nin bu sözleri bakış açısındaki farklılığı gösteriyor. Real Madrid olaya kupa gözüyle bakıyor. Bunun için kısa dönemli planlar yapılıyor. Ve bu planların içinde güzel oyun ön planda değil. Bir nevi Aziz Yıldırım'ın istediği 3 sene üst üste şampiyonluk gibi. Bu yüzdendir ki Daum'u getirdi. Buyüzdendir ki Real, Capello'ya sarılmıştı. Bunda başarısız da sayılmazlar. Buna en güzel örnek senin verdiğin istatistikler.

Ama insanlar güzel oyundan bahsediyorlar. Bu yüzdendir ki her ne kadar çok hoşlanmasam da Arsenal'i severim. Wenger'li dönemde hep iyi futbol oynamışlardır. Ne Real kadar para harcadılar ne de onlar kadar kupa aldılar. Ancak bir sistemleri var ve öncelikleri keyif alarak oynamak. Benzer durum Barca için de geçerli. Barca elenirken dahi Evren Abi'nin dediği gibi oyuna hükmeder. Buna en güzel örneklerden biri geçen seneki Chelsea maçları. Hakem faktörünü vs. bir kenara bırakırsak oyuna hükmeden taraf Barca idi. Inıesta'nın o golü olmasa elenirlerdi. Ama kimse Barca ezildi diyemezdi. Çünkü Barca her zaman oynamayı düşünen bir takım. Real iyi oyuncular yan yana gelip bir kimya oluşturduklarında güzel işler yapabiliyor, Barca ise bunu bir kültür haline getirmiş her zaman bu amacı güdüyor.

Neyse bu biraz da bakış açısındaki farklılıklardan dolayı oluyor. Sen diyebilirsin ki ben kupalara bakarım, istatistiklere bakarım. Ama şuanda başımızda bulunan Rijkaard'ın dediği gibi nice takımlar kupa aldıkları halde unutulmuşlardır, ancak iyi futbol oynayan takımlar hep zihinlerde kalmışlardır.

Geçen yıllar filan severdim Barça'yı.. Ama o kadar abarttınız ki resmen nefret ettirdiniz.. Bu arada bjk'nin saçma sapan rüyasından uyanmasına çok ama çok üzüldüm.. :P :P

Uğurcum geçen seneki İngiltere'deki Chelsea maçından bahsetmeyelim istersen...

Ovrebo yerine herhangi bir hakem olsaydı(Bünyamin Gezer dahil) Chelsea 3-0, 4-0 gibi çarpıcı sonuçlarla kazanabilirdi.

Chelsea karşısında bahsettiğiniz baskıyı kurdu madem neden 2 maç sonunda golü 90. dakikada bulabildi ?

Fazlasıyla abartıyorsunuz Barcelona'yı.

Valla Uğur öyle bir abartıyorsunki biraz sonra Barcanın Real Madridi Bernebau'da 6-2 yendiğini falan iddia etmeye başlayacaksın.Az bırak hayal görmeyi kardeşim benim.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Uğurcum geçen seneki İngiltere'deki Chelsea maçından bahsetmeyelim istersen...

Ovrebo yerine herhangi bir hakem olsaydı(Bünyamin Gezer dahil) Chelsea 3-0, 4-0 gibi çarpıcı sonuçlarla kazanabilirdi.

Chelsea karşısında bahsettiğiniz baskıyı kurdu madem neden 2 maç sonunda golü 90. dakikada bulabildi ?

Fazlasıyla abartıyorsunuz Barcelona'yı.

Abi zaten ben de hakem faktöründen bahsettim.

Benim o örneği vermemdeki amaç oyun felsefe ile ilgiliydi. Barca standartlarına nazaran çok daha az pozisyon buldu. Ama yine topa sahip olan pozitif futbol oynamak isteyen taraftı. Ancak istenen beklenen Barca değildi. Bunu da kabul ediyorum. Ama orda bir Hiddink faktörü vardı. Chelsea iki maç boyunca müthiş bir takım savunması yaptı. Alkışı sonuna kadar hak ettiler. Benim söyelemek istediğim Barca'nın rakip kim olursa olsun oynamak istediği bir oyun var. Eğer rakip buna eşlik etmeye çalışırsa çok güzel maçlar izliyoruz. Rakip kapanır, Chelsea gibi davranırsa seyir zevki açısından düşük kalitede maçlar izliyoruz. Ancak bu Barca'nın oyuna hükmetmesine engel olmuyor. Veya hep pozitif futbolu düşünmesine engel olmuyr. Benim bahsetmek istediğim buydu. Yani rakip kim olursa olsun veya nasıl bir taktik uygularsa uygulasın, oyununu oynamaya çalışıyor. Hep güzel futbola yönelik işler yapıyor. Hee, dersen ki bunda hep başarılı oluyor mu? Hayır, Chelsea maçları bunlara örnektir. Ama önemli olan niyet ve felsefe...

''Her zaman güzel futbolun yanındayız!''

Yanlışmıyım bilmiyorum ama herhalde biriniz bakış açısını skorlara biriniz ise oynanan futbola yönelttiği için fikir ayrılığına düşünüyorsunuz. Benim görüşüm ise büyüklük kazanılan kupa sayısı ile değil, oynanan futbolla belirleniyor. Tüm zamanlar boyunca kim daha iyi futbol oynadıysa o daha büyük klüptür bence. Bunun için Barcelona hep Madrid'den üstündür.

Tugay;

Dünyanın en iyi futbol oynayan takımını abartmayalımda kimi abartalım? İzah etmeni rica ediyorum.

Barcelona iyi takım ama Dünyanın en iyi futbol oynayan takımı demek biraz abartı oluyor. Rubin Kazan karşısında da görüldü ki o kadar inanılmaz bir oyun oynadıkları yok. Ligde de aynı şekildeler zaten..

Liverpool gruptan çıkma işini zorlaştırdı. Bir ihtimal çıkamazsa 2. turda Avrupa liginde gelir ta bizi bulur.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
(E) GRUBU
Fiorentina (İtalya)-Debreceni (Macaristan)..................: 5-2
Olympique Lyon (Fransa)-Liverpool (İngiltere)...............: 1-1

(F) GRUBU
Rubin Kazan (Rusya)-Barcelona (İspanya).....................: 0-0
Dinamo Kiev (Ukrayna)-Inter (İtalya)........................: 1-2

(G) GRUBU
Unirea Urziceni (Romanya)-Glasgow Rangers (İskoçya).........: 1-1
Sevilla (İspanya)-Vfb Stuttgart (Almanya)...................: 1-1

(H) GRUBU
Arsenal (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)...................: 4-1
Standard Liege (Belçika)-Olympiakos (Yunanistan)............: 2-0

Liverpool'un bu oyunla tur atlaması diğer takımlara ciddi haksızlık olurdu ki büyük ihtimal yollarına Avrupa Ligi'nden devam edecekler tıpkı Bayern Münih veya Juventus gibi dev kulüpler gibi...

Arsenalim ve Sevilla da gruptan çıkmayı garantiledi...

Inter ise Kiev deplasmanında son dakika golleri ile kazanarak gruptan çıkma adına önemli bir adım attı.

ilk yarı sonuçları:
Fiorentina 1-0 Lyon
Debreceni 0-1 Liverpool
Barcelona 2-0 Inter
AZ Alkmaar 0-0 Olympiakos Pireus
Arsenal FC 2-0 Standard Liege
Glasgow Rangers 0-1 VfB Stuttgart
Unirea Urziceni 1-0 FC Sevilla

Liverpool Debreceni'i yenmesine rağmen Fiorentinanın Lyon u yenmesiyle gruptan çıkma şansını yitirdi...UEFA Avrupa Liginde devam edecekler...Buda bizim gibi kupayı alma niyetinde olan takımlar için kötü oldu...

İlk yarıda bitirdi işi Barça ayrıca 2-0 galip olan tarafın oyuncularından 4-5 tanesi pres yapıyor.

İşte bu Barça dedirtiyor insana. :)

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Liverpool Debreceni'i yenmesine rağmen Fiorentinanın Lyon u yenmesiyle gruptan çıkma şansını yitirdi...UEFA Avrupa Liginde devam edecekler...Buda bizim gibi kupayı alma niyetinde olan takımlar için kötü oldu...

evet bende bunu yazacaktım tam. Avrupa ligine liverpool geldi marsilya-milan-r.madridden de biri gelecek büyük htimalle bayern münih de orada. inter'in bu oyunla rubini deplasmanda yenmesi zor inter de gelebilir..

Sühan Cem' Alıntı:
[quote="Hüseyin Karaçil":14mgabi2]Liverpool Debreceni'i yenmesine rağmen Fiorentinanın Lyon u yenmesiyle gruptan çıkma şansını yitirdi...UEFA Avrupa Liginde devam edecekler...Buda bizim gibi kupayı alma niyetinde olan takımlar için kötü oldu...

evet bende bunu yazacaktım tam. Avrupa ligine liverpool geldi marsilya-milan-r.madridden de biri gelecek büyük htimalle bayern münih de orada. inter'in bu oyunla rubini deplasmanda yenmesi zor inter de gelebilir..[/quote:14mgabi2]

Inter, Rubin ile evinde oynayacak...

Liverpool Şampiyonlar Ligi'nde Yok!

Şampiyonlar Ligi'nde son 5 sezonun 4'ünde en az çeyrek finali gören Liverpool, Debrecen deplasmanından galibiyetle dönmesine rağmen grubunda 3. sırada
kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ni beklemeye başladı.

----------------------------------------------------------
Bunu hakettiler...

Seneler boyu İngiltere'nin fazla kontenjanından Şampiyonlar Ligi'ne girmeyi başaran Liverpool şampiyon olup ya da en kötü ikinci olup bu turnuvaya gelsin madem büyük takımsa...

Beşiktaş puan alabilir mi acaba diyordum gençler oynuyor diye ama adamlar baya hırs yapmışlar. Beşiktaş'ın işi çok zor çok.

İkinci devrede maç değişir diye düşünüyorum ama bakalıp izleyip göreceğiz...

Fink atsaydı durumun rengi değişebilridi. Ama şu an zor. CSKA maçının son 10 dakkasını hatırlıyorumda. MANU aynı tempoyu gene 10 dakka yakalarsa BJK çok yıpranır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri