Sedat İncesu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, GSTV’de “Gün Ortası” programında Melisa Çizmeci’nin sorularını yanıtladı.

Sedat İncesu’nun açıklamalarından öne çıkan sözler şöyle:

“Ligde son iki sezondur düşüş yaşadık ancak bir yandan da gelişen tekerlekli sandalye basketbolu için gurur duyuyoruz. 100. yılımızda başlayan değişim ile tekerlekli sandalye basketbolu diğer takımlarda da rekabet ortamını arttırdı. Galatasaray sonrası tekerlekli sandalye basketbolu tanınmaya başladı ve bu sebeple birçok genç çocuğumuz da basketbola başladı. Özellikle Balıkesir’de Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olan çok iyi genç oyuncular çıkmaya başladı. Beşiktaş bizden transfer ettiği oyuncularla son iki sezonda yerlerini korudular. Biz ise ligi daha iyi yerde bitirmek isterdik ama Avrupa’ya konsantre olduk. Her işte bir hayır vardır ama Avrupa’ya konsantre olup oradan kupa getirdik...”

“Andre Vergauwen Kupası’nda ilk günden final maçının son bir buçuk dakikasına kadar maç hiç bitmedi. Biz bu kupayı çok istedik, kupa da bizi çok istedi. Karşımızdaki İspanyol takımı çok iyi bir takımdı ancak kurucumuz Ali Sami Yen Beyefendi’nin de dediği gibi Türk olmayan takımları yenmek felsefesini benimsiyoruz. Avrupa maçlarında çok daha farklı oynuyoruz. Final maçının ağırlığıyla son bölümlerde basit hatalar oldu ama Eurocup Kupası’nı ülkemize kazandırdık. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorduk fakat Avrupa Kupası, Avrupa Kupası’dır. Güzel bir başarı oldu...”

“Bu sezon da Başkanımız ve yöneticilerimizin katkılarıyla basketbol takımımız için uçaklar inmeye başlayacak. Direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız. İnşallah orada da final oynayabilecek kadroyu kuracağız. Bunun için aylardır çalışıyoruz. Artık sporcuların kendi ayakları üzerinde durabileceği ekonomik piyasa oluştu. Eskisine göre transfer yaparken daha çok zorlanıyoruz. Bir yandan da bu sebeple gurur duyuyoruz. Sporcuların peşinden koşulması müthiş bir şey. Bunda da en büyük katkı Galatasaray’ın. O yüzden de hem kulübüm adına hem de yaptıklarımızdan ötürü gurur duyuyorum...”

“Geçen seneki sponsorumuz olan Türk Nippon Sigorta anlaşmasına GSYİAD’ın çok ciddi katkıları var. Çok büyük oranda gelecek sezon da bu sponsorluk anlaşması devam edecek. Umuyorum ileride formamızda yer kalmayacak şekilde sponsorluk anlaşmaları yapabiliriz...”

“Başkanımız ile sürekli olarak toplantı yapıyoruz. Engelli sporcular üzerine bir rehabilitasyon merkezi açarak kar edebilecek bir proje ürettik. Bu sosyal sorumluluk örneği, Türkiye’nin 50-100 senelik engelli projesini geliştirebilecek bir proje. Umuyorum bu projeyi de ülkemize kazandırabiliriz...”

“Projelerimizden bir tanesi de tekerlekli sandalye basketboluna gelir yaratabilecek yardım balosu. Tüm Galatasaray sporcularıyla beraber güzel bir mekanda balo düzenlenecek. İnşallah bunu da gerçekleştirebiliriz. Sağ olsun Başkanımız geçen sene Fenerbahçe maçından önce çok ciddi şekilde sponsorluklarımızla uğraştı. Sosyal sorumluluk projelerine de katılıyor ve sahipleniyor. Bu tip projelere Başkanımız’ın eşi başta olmak üzere; yöneticilerimizin eşlerinin de yardımları oldu. Umarım ilerleyen dönemlerde daha net bilgileri sizlerin aracılığıyla paylaşırız...”

“Asıl emeği veren, gönülden destek veren taraftarlarımız. Onlara her zaman teşekkür ediyoruz. Geçen sene aldığım cezadan dolayı taraftarlarımızla birlikte birkaç maçta ıslık dahi yaptık. Taraftardan yana hiçbir zaman şikayetçi olmadık. İyi ki varlar...”
 
Türk basketbol tarihinin belki de en başarılı hocası tek kelimelik bir tweet atıp istifasını duyuruyor belki de sadece ve 10 dakika sonra kendi ağzından birileri bir hikaye yazmaya başlıyor.

Emeğin geçen herkesin eline sağlık, seneye takım da kapanır gönül rahatlığıyla...
 
"Bu kadar dayanabildim. Bizi Avrupa’ya göndermemek için elinden geleni yapanlar kazandı. Aylardır bir kuruş almadım. Şu an Florya’dan eve yürüyerek gidiyorum. Beni çocuğuma rezil ettiler. Çocuğumun kumbarasındaki parasını alıyorum."

Doğruysa söyleyecek söz bulamıyorum. Galatasaray'ı bu kadar çok seven insanları nasıl bu hale getiriyorsunuz?
 
İncesu: "Bu kadar dayanabildim. Bizi Avrupa’ya göndermemek için elinden geleni yapanlar kazandı. Aylardır bir kuruş almadım. Şu an Florya’dan eve yürüyerek gidiyorum. Beni çocuğuma rezil ettiler. Çocuğumun kumbarasındaki parasını alıyorum."

Eğer gerçekten durum bu ise, binlerce kez yazıklar olsun!!!
 
Kına yakın bir tarafınıza insan müsvetteleri.

Bu hain yönetimi savunan satılmış taraftarlar da kınadan paylarını alsınlar. Yok efendim borç ödüyorlarmış, yok efendim ekonomi düzeliyormuş. Alın şimdi başkanınızı da, yöneticilerinizi de...
 
Yıllardır hem yönetime hem de rakiplere karşı tek başına savaşan, takıma yeri geldi abilik yeri geldi hocalık yapan, aylardır tek kuruş para almayan, takımı Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanmasına rağmen çeşitli bahanelerle gönderilmeyen fazla insan ve fazla Galatasaraylı Sedat Hocam hakkını helal et sahip çıkamadık.

Bu rezalete çanak tutanların da tez vakitte istifa etmesi gerekir!
 
Koçun şikayetçi olduğu kişi Mustafa Turgun'muş. Takım için aldığı krediyi ödeyemediği için sıkıntıdaymış.
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın koçu Sedat İncesu'dan açıklamalar:

Bu transferin gerçekleşmesinde Başkanımız Sayın Mustafa Cengiz'e özel bir teşekkür borçluyum. Gelenek olduğu için değil tekerlekli sandalye basketbol tarihinin en önemli sporcusunu takımımıza ve ülkemize kazandirmak için bizzat devreye girerek ilgilendigi ve takip ettiği için.
Saat farkı sebebi ile sabah 06:30 da prensipte anlaştığımız sporcunun kulüp onayını almak için acil gönderdiğimiz mailin cevabını ve onayını 07:30 da bizzat başkanımızdan almak kariyerimde yaşadığım en özel anlardan biriydi.
Tekerlekli sandalye basketbolun Michael Jordan'ı Lionel Messi'sin olarak bilinen Patrick Anderson'la yanyana be karşı karşıya oynayacak ve onu örnek alacak Türk sporcuları çok kısa bir süre icinde Dünya ve Paralimpik şampiyonluğu yaşayacaklar.
Çok duyulmayacak çok büyük haber olmayacak belki ama yaşanacak başarılarda bugün bu transferi sadece Galatasaray'a degil ülkemize kazandıran isimleri bizler bileceğiz. Galatasaray olarak kurulduğumuz günden bugüne bu anlamlı branşa değer katmaya devam ediyoruz.
Özhan Canaydın Başkanımızın 100. yılımızda kurduğu takım Adnan Polat Başkanımız döneminde ilk Avrupa ve Dünya şampiyonluklarını yaşamış Ünal Aysal Başkanımız döneminde daha da güçlenerekrek devam etmiş.
Dursun Özbek Başkanımız döneminde gerçekleşen cok özel proje ile tekrar güçlendirdiğimiz kadro ile Eurocup Şampiyonluğu yaşadık şimdi de Mustafa Cengiz Başkanımızla kurulduğumuz günden bugüne takımımıza kazandırmak için uğraştığımız Patrick Anderson'un transferi ile güne uyandık.
Branşımızın toplumdaki karşılığı reitingi ya da medyada yer bulması göze alındığında her zaman çapımızı ve haddimizi bildik ama kendi branşımızın icinde hayallerimiz ve hedeflerimiz asla sınır tanımadı.
Bu hayallerin ve hedeflerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese bir kez daha hem kendim hem takımım hem de ülke engelli sporcuları adına teşekkür ederim.

 

Üst