• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Şike Operasyonu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Murat Temur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:30
Gidip Fenerbahçe'nin yerine biz düşelim, Aziz'in yerine Ünal Aysal yatsın Metris'te... Bu işin raconu böyle, malum Galatasaray örf ve adetleri(!).

UEFA ve FIFA devreye girecektir. Bu takım Şampiyonlar Liginde oynayamaz.

3 ay sonra iddianame gelince, istedikleri kadar çabalasınlar FB düşecek. Bunu TFF yapamazsa UEFA/FIFA yapacak. Yöneticisi şike yapan takım şike yapmış sayılıyor ve şike yapan takım küme düşüyor. Böylece FB 2 sene kaybetmiş olacak :)

En kötü ihitmal 3-4 yıl sonra düşecek FB. Ama bu yıllar boyunca gittikleri her yerde şikeci damgası yiyecekler. Bu onlara yeter bile aslında ama daha kötü olacak FB.

Bizim yönetim çok silik kalıyor. Birileri Galatasaray'ın Türkiyenin en büyük camiası olduğunu yöneticilerimize iletsin.

Kişilerin yaptıkları kurumları bağlamaz diyen bir adamın vereceği karardan bahsediyoruz, farkında mısınız?

Bu olay bitmiştir. Düşürürse anca UEFA küme düşürür, ki o zaman 5 yıl Edirne'nin ilerisini göremeyiz millet olarak.

Kişilerin yaptıkları kurumları bağlamaz diyen bir adamın vereceği karardan bahsediyoruz, farkında mısınız?

Bu olay bitmiştir. Düşürürse anca UEFA küme düşürür, ki o zaman 5 yıl Edirne'nin ilerisini göremeyiz millet olarak.

Yasa bu kadar açıkken öyle bir karar çıkamaz.

işte şikeyi oluşturan koşullar da bunlar zaten. oturup temiz bir lig isteyeceklerine 'fenerbahçe yok diye gelir kaybına uğrayacağız' diyorlar. Bunu diyen bir süre sonra maç da satar. Kulüpler birliği ayrı bir çete, Mehmet Ali Aydınlar yönetimi dakika bir gol bir diyerek tarafını belli etmiş. Bir süre sonra kimse federasyon taraf oluyor demesin. Madem suçlu oldukları kabul edilmiyor o zaman Koray da çıkıp kalecilik yapsın. Kural açık. Ya küme düşecekler ya küme düşecekler. Bu şekilde barış değil düşmanlık körükleniyor. Yönetim de adam gibi baskı yapsın. Sanki öyle bir ortam var ki adamlar sütten çıkmış ak kaşık, mazlum, zarar görmüşler. vah vah vah....

Çok şükürki Sporda Şiddet Yasasında verilecek cezalar çok kesin belirtilmiş ve bu sayede düşme kararını mahkeme verecek.TFF şu anda zaman kazanmaya çalışıyor ama bence asrın hatasını yapıyorlar.Bu seçtikleri yol ile fb'nin 2 yılını Bank Asya'da geçirtecekler.

Bunun yanı sıra TFF başkanı konuşmalarında bence kendi kıçını kurtarmak hesabında. Satır arasında ne diyor kanun dışında karar vermemizde mümkün değil kanunu uygalayacağız diyor. Dolayısı ile yarın düşürme kararı vermesi gerektiğinde kendi camiasına dönüp ben istemiyordum ,çabaladım diyebilecek.

Bu arada Genk takımı ŞL'ne fb'nin şike yapmasından dolayı kendisnin gitmesi gerektiği konusu ile baş vuruda bulunmuş. Tek diyeceğim hapı yuttu federasyonda, zira UEFA bu baş vurudan sonra kesinlikle soruşturma başlatacaktır dolayısı ile hiç beklenmedik kararlar direkt UEFA tarafından bile alınabilir.

adam telegolde çıkıyor ve kişilere ceza vereceğiz futbolcuların habri yok kurumsal olarak aıracağız diyor ya bu kadar da belli edilmez ya .

Federasyon ve aydınlar bu gün zaten rengini belli etti ve federasyonun,eyyamcı kulupler birliğiyle ortak aldığı karar doğrultusunda yaptığı açıklamayla istediği kadar delil olsada bu olayı kişilere indirgemek koşuluyla ört bas edecek olduğu açıkça ortadadır.maçlarda sahaya atılan cisim yüzünden saha kapanır kulup cezayı yer,hatta bursa'daki beşiktaş maçı öncesi bursaspor stad'ın iç güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen sokaklarda yaşanan olaylar yüzünden 5 maç ile cazalandırılırken fenerbahçe başkanı ve yöneticileri vasıtasıyla şike yapıp,bunun sonucunda milyonlarca lira para ve şampiyonluk apoletine sahip olarak bundan fayda görüyor ve şampiyonlar ligi'ne katılmasın'da bir sakınca görülmeyip ordanda yaptıkları şike yüzünden miyonlarca euro para ile nemalanacak ama ne yazıkki bu olayda sadece kişiler suçlu olacak.Mehmet ali aydınlar yaptığı açıklamayla zaten ben bu işin adamı olamam bu federasyon işi bana 100 numara büyük gelir demiştir.Galatasaray'ı temsilen,paragöz cavcav'ın yaptığı açıklama altına imza atan yönetici ve onu oraya gönderip kulubümüz'ün belki kaybedeceği parayı düşünüp fenerin yaptığı şikeyi ört bas eden düzene ortak olan tüm kişileride,çok eski tarih olmamasına rağmen ağızlarına stadımızı peşkeş diye yorum yapan,kendi kongrelerin'de galatasaray'ı yeren konuşmalar yapanları unutmayan gerçek galatasaraylılara şikayet ediyorum.yazıklar olsun.biz son 15 senedir maddi olanaksızlıkları çok yaşadık buna rağmen destansı şampiyonluklar kazandık ey galatasaray'ı yönetenler,ceza almamasını istediğiniz şahıslar daha 1 ay evvel denizli maçında şike var deyip 5 yıl önceki şampiyonluğumuz'a leke atan emek ve halkın,iddia,yayıncı kuruluş'a verdiği paraları şike yaparak şampiyon olduklarında kasalarına koyan yavuz hırsızlardır.Ünal bey ilk geldiğinde mensup olduğum camianın boyutlarını ve büyüklüğünü bilerek başkanlık yapacağım demişti sözünde durmasını bekliyorum.eğer kulüpler bir zarar görecekse bunu'da mahkeme yoluyla tanzim etme hakkına sahiptirler,yani fener'in affedilmesi gerekmiyor ortada mağdur olan kulüp varsada buna yolaçanlardan tanzim edilebilir. Aydınlar fener'i şampiyonlar ligine gönderdiğinde ve olduda tur atladılar mahkeme sonuçları kesinleştiğinde bu olaya ortak olan takımlar ceza aldığında şampiyonlar ligi o bölümden sonra büyük bir sorun yaşayacak sonra bunun cezasını ben galatasaray'lı olarak neden çekeyim 5 yıl uefa avrupa'ya men cezası verirse.O yüzden yönetimi ilk önce kendi sorumluluklarının bilincinde olmaya davet diyorum.

adam telegolde çıkıyor ve kişilere ceza vereceğiz futbolcuların habri yok kurumsal olarak aıracağız diyor ya bu kadar da belli edilmez ya .

Boş konuşuyor zaten kişilere onun ceza verme yetkisi yok. En fazla hak mahrumiyeti cezası verebilirler oda tırt yani.
Aydınlar ileride başkanlık yapacağı camiaya karşı kıçı kurtarmanın yollarını arıyorlar 'bu benim şahsi fikrim diyede uygulama şansımız var mı? Pek yok...' diyerek bunu belli etti. İleride diyecek ben her türlü mücadele ettim takımı avrupaya yolladım, ligden düşürmemeye çalıştım falan diyecek falan filan.

Ama eli mahkum verecek o kararı.

hala daha oyunlar senaryolar ama bu sefer istedikleri yolu denesinler bu işten kurtulamayacaklar !..

M.aLİ aydınlar : "aziz yıldıırm kulübümün başkanı olduğu için onu ziyaret etim"
M.aLİ aydınlar : " Şahsi kanaatim cezalar kişilere verilmeli"
M.aLİ aydınlar zaten biliyorsunuzki Acıbadem olarak FB nin sponsoru eski asbaşkanı iyi bir fenerbahçeli.
maddi manevi onlara bağlı iken tutup düşürmesi çok zor olacaktır. ancak şike kesinleşir veya Uefa olaya el koyarsa iş biter
son olarak M.aLİ aydınlar gibi bir adamın TFF olmasından utanıyorum

şike yaptığı deliller ışığında mahkemece kanıtlanmış, bu yüzden başkanı, 2 yöneticisi 2 çalışanı tutuklanmış bir kulübe 'ezeli rekabet' payesi altında prim tanımak bize yakışmaz. yönetime düşen kulüpler birliği kisvesi altında saçmalaşan bir anlayışa çanak tutmak değil, şikeye prim vermeyen bir anlayışı savunmaktır. yöneticileri tutuklandığında, 'önceki yıllar da araştırılsın' diyerek, kendinden önceki şampiyonlukları lekeleyecek kadar ileri giden bir anlayışı spor kamuoyunda da mahkum etmek gerekir. henüz basketbol finallerinde yaşananlar bu kadar sıcakken, sadece sporcuya para teklif etmekle kalmayıp, maçın hakemlerini de istediği gibi atayabilme hakkını kendinde gören bir zihniyet ilk önce Galatasaray tarafından mahkum edilmelidir. temiz bir spor istenmiyorsa, temiz taraftar da beklenmez. UEFA'nın bu konudaki hükümleri yeteri kadar açıkken, Türk takımlarının tamamının belirli bir süre Avrupa Kupalarından men edilme riski bu kadar açıkken, bir kulübü masumiyet karinesi olarak göstererek 'yargısız infaz' sözlerini kullanmak, sadece Türk adaletine değil, Avrupa'nın hukuk sistemine de başkaldırıdır.

KENDİ ADIMA YÖNETİM BU KONUDA TATMİN EDİCİ VE FEDERASYONU ZORLAYICI BİR DAVRANIŞ GÖSTERENE KADAR HİÇ BİR BRANŞTA MAÇINA GİTMEYECEĞİM VE HERHANGİ BİR LİSANSLI ÜRÜNÜNÜ ALMAYACAĞIM.

Bu arada Genk takımı ŞL'ne fb'nin şike yapmasından dolayı kendisnin gitmesi gerektiği konusu ile baş vuruda bulunmuş. Tek diyeceğim hapı yuttu federasyonda, zira UEFA bu baş vurudan sonra kesinlikle soruşturma başlatacaktır dolayısı ile hiç beklenmedik kararlar direkt UEFA tarafından bile alınabilir.
Cevap ne zaman gelir?

Bu federasyonda "FENERASYON" çıktı...
Zaten ben istedikleri kadar tarafsız olur desinler, Fenerbahçe Voleybol Şubesinin başındaki adamdan tarafsız olmasını beklemiyordum...
Herkes otursun, "şaibeli" liglerin keyfini çıkarsın, eskisi gibi...
Zaten dün hiç utanmadan, sıkılmadan malesef aralarında bizimde bulunduğumuz 18 kulüp başkanı bunu istemedi mi ?
Temiz futbol isteyenler, Türkiye'ye hiç gelmeyecek o bahara...
......................
Şimdi diyeceksiniz, savcılık iddanameyi hazırlamadan, federasyona belge vermeden karar verilir mi ?
Evet verilmez, ama dün M.Ali Aydınlar tarafından açıkca anladığımız şuki federasyonun belgeleri istemek, süreci hızlandırmak gibi bir çabası da isteği de yok...
Eğer bir isteği olsa ligleri Eylüle, delilleri eline alır, süper kupayı şubatta oynatır, kısaca bütün süreci dondururdu...

suç sadece federasyonda değil benim başkanımın katıldığı toplantıdan sonra yapılan açıklamada 18 kulüp tek ses tek yürek deniliyorsa suç başta başkanımızdadır..

Artık bir teşekkür yazısı gelir yönetimimizden TFF'ye..

Neyin peşindeler, korkuyorlar mı da bu şekilde davranıyorlar anlamıyorum. Beni kulübümün yani yönetimimin tavrı,duruşu bağlar arkadaş. Kim ne demiş umrumda değil. Hatta 3-5 çapulcunun topuk yaylasına gitmesi de ilgilendirmez keza onların üzerindeki forma,arma asla Galatasaray'a ait olamaz. Fakat başta sayın Ünal Aysal ve görev arkadaşlarının bu süreçte bırak dostu post bile olamayacak Fenerbahçe'nin yanında olması nedendir,neyin açıklamasıdır ?
Hani ağır konuşmak istemiyorum ama Aziz'in yalakalığını yapmak bu kadar mı hoşlarına gidiyor arkadaş !

UEFA dan 5 sene ceza alalım...
O zaman bakalım ne yapacak bizim başkan...
Bu arada o Düzce'dekiler resmen "şikeye" destek verdiler...
Madem yargıda, o zaman yargı kararını bekle, kalkıp sarı kırmızı formayla oraya gitme...
Bireysel olarak yap ama üzerinde GS formasıyla orada bulunma, bizi temsil edemezsin çünkü...

Futboldan ve spordan soğuttular artık.Aziz Yıldırım ve ekibinin yaptıkları,fenerasyon ve bizim başımızdakiler...Ünal Aysal'ın da bir sözüne katılıyorum gerçekten.Galatasaray'ın düşmanı Galatasaray'lılarmış.

Ruh Der Ki....

önce kendini bil. kim olduğunu, varlık sebebini gözden geçir. insanlara çamur atma ama kimseyi de aklamaya çalışma. sen bu ülkeye tarihinin en büyük başarılarını yaşatmışsın. kirlenmiş bir coğrafyada değil, tertemiz bir ortamda geleceği yakala...

Bu yüzden

1. federasyon başkanlığı yapan bir kişinin, bir kulübün voleybol biriminin başında olmasını kabul etme,
2. söylemlerinde ezeli dostluğa değil temiz bir spor anlayışına vurgu yap

Ruh Der Ki....

O formayı hakkıyla terleten insanlara duyduğun saygı için yeni formaları daha temiz bir spor dünyası gerçekleşene kadar SATIN ALMA!!

Geri