SSL 13. Hafta | Kayserispor-Galatasaray

Hagi'nin şu saçma sapan ve içince bulunduğumuz durum nedeniyle ''genç'' ısrarı bize yaradan çok zararı oluyor. Emre oyuna girdiği son 25-30 dakikalarda orta saha da üstünlük hep rakibe geçiyor. Bu fizik ile oynayamıyor zaten sırıtıyor, bütün ikili mücadelelerde yerde kalıyor...

Aydın, tek kelime ile yorumsuz... Bu kadar mı sıradan olunur, oyuna olumlu birşey katamaz bir ''genç'' oyuncu!.. Son anlarda bir ortası vardıki bu takımın oyuncusu olmadığının resmileşmesiydi; direkt dışarı gitti top...

Bizim genç oyuncu kazanmaya zaman harcama lüksümüz yok, kaldıki ısrar edilen oyuncular altyapı eğitimleri eksik olan, ne oyun disiplini ne de gelişimleri tamamlanmamış kişiler. Emre sadece tekniği! ile oynamaya çalışıyor oyunun diğer yönlerinde hiç yok, Aydın füleli koşu dışında başka özelliği yok birde saçma sapan yerlerde yaptığı faullerle takmını da zor durumda bırakıyor...
 
Hakan Avci' Alıntı:
[quote="Okan Alaşalvaroğlu":2cxgbn6p]Ayhan çok iyiydi bugün :)
Hakan balta ile tartışmasındada sonuna kadar haklıydı
ne oldu o olayda anlatir misin tam olarak?[/quote:2cxgbn6p]
Takımdaki herkes bugün mücadele etti koştu bastı pres yaptı,hakan ise ilerde topu kaybeder geriye koşmaz umursamaz bir tavrı vardı bir posizyondada ceza sahasının dışında saçma bir topu kaybetti ve rakibini yere düşürdü,kayseri çok tehlikeli yerden frikik kazandı.Ayhan bişiler diyince Baltada karşlık verdi Araya Barış girdi..
Bu arada bugün Ali Turan İle Barışta iyiydi.
Ne olursa olsun Barış Sarptan iyidir
 
@emir kalyoncu

uzun bir zamandir ilk defa bir galatasaray macini izlemedim ben, son kacirdigim maci ise hatirlamiyorum, bu sefer kendi rizamla uzaktaydim galatasaraydan.

bu vesileyle, gsbasketten takip ettim maci ara ara, nedir yazilanlar diye, zira ne kadar uzak durmak istese de insan, muhattap galatasaray.

mac sirasinda gordum ki pesimist tavrin, artik katlanilamaz boyutlara gelmis. evet ben de rahatsizim, yonetim basta olmak uzere su camiaya yakismayan her bir isimden. lakin bunun bir takinti haline gelmesi, fakat daha da onemlisi bu takintinin israrla bu foruma yansitilmasi dogru degil.

cunku asiksa bir yurek, olumsuzlugu deklare etmesini bildigi kadar, guzellikleri de gormeli, gerekirse yoktan varetmeli ve ara ara ayni sevdayi kendisiyle paylasanlara umut asilamalidir, kendisinde o umut olmasa bile, zira sevdanin raconu budur.

simdi bir dost olarak senden ricam,
kendine biraz daha hakim olarak negatif elektrigini daha az yansitmaya calismandir, bunun bir rica olarak kalmasi ise forum kurallarina itinayla riayet ediyor olmandir.

not; emir kalyoncuyu daha ayirt edici buldugum icin onun sahsina bu yazi yazilmistir, benzer tavri sergileyen, bayan basket, erkek basket, futbol, voleybol vb. hemen her konuda sadece negatif perspektif ortaya koyan her bir uye bu yazidan nasibini almalidir. !
 
Ali Demirci' Alıntı:
Hagi'nin şu saçma sapan ve içince bulunduğumuz durum nedeniyle ''genç'' ısrarı bize yaradan çok zararı oluyor. Emre oyuna girdiği son 25-30 dakikalarda orta saha da üstünlük hep rakibe geçiyor. Bu fizik ile oynayamıyor zaten sırıtıyor, bütün ikili mücadelelerde yerde kalıyor...

Aydın, tek kelime ile yorumsuz... Bu kadar mı sıradan olunur, oyuna olumlu birşey katamaz bir ''genç'' oyuncu!.. Son anlarda bir ortası vardıki bu takımın oyuncusu olmadığının resmileşmesiydi; direkt dışarı gitti top...

Bizim genç oyuncu kazanmaya zaman harcama lüksümüz yok, kaldıki ısrar edilen oyuncular altyapı eğitimleri eksik olan, ne oyun disiplini ne de gelişimleri tamamlanmamış kişiler. Emre sadece tekniği! ile oynamaya çalışıyor oyunun diğer yönlerinde hiç yok, Aydın füleli koşu dışında başka özelliği yok birde saçma sapan yerlerde yaptığı faullerle takmını da zor durumda bırakıyor...
Aydın hakkında yazmış Gökmen Özdemir Twitter'ında.

gkmnozdmir

Yazmayayım diyorum dayanamıyorum!! Graz maçı dönüşü Polat "aydın'dan birsey olmayacak" demedi mi? Bu adam nasil hala sahada?
 
Özdemir işine baksın da, hagi'nin maç sonu toplantıda ağzı kulaklarındaydı.Beraberlikten çok mutlu görülüyordu sabır yarabbi.
 
Gerçekten sezon başından beri oyuncualrı gerçekten objektif değerlendirdiğimde bu sene GS'da eğer bir oyuncu seçilecek olsa o adam Ayhan Akmandır. Ona en yakın oyuncumuz da Neill'dir. Bern şahsen ikisi arasında kararsız kalırım. Neill'in çok ktöü oynadığı maçlar oldu hiç dile getirilmedi. Gönül sevdiğinin olumsuzluklarını görmezmiş. Bir çok insan bu yüzden görmedi Neill'in hatalarını. Son Manisa maçınd abile berbattı Neill. Ama tribünler onu alkışladı bir çok oyuncuyu ıslıklarken. Şahsen bende bunalrdan biriydim. Çünkü o günkü oyununa değil genele bakıyordum o esnada. Penaltı pozisyonunu bile seyrettiğiniz de göreceksiniz Neill bölgesini boşaltmıştı. Tabii solak servet'in sağ sağlak Neillin sol stoper olarak oynatılmasını tartışmıyorum.

Neyse konuyu dağıtamdan söylüyorum Ayhan bu seneki en istikrarlı oyuncumuz. Kazandığımzı kaybettiğimiz maçalrın hepsini eğer izlediyseniz bir hafızanızda gezdirin. Üstelik takımı sabote etmediğine emin olduğum ilk oyuncumuz. Şimdi bu Ayhan ve Neill'in yanına Arda Baros gibi isimleri koymak isteyende oalbilir. Evet Baros gerçekten takımımızın en önemli adamı. Ama kaç maçta vardı bu sene? Elini taşın altına soktuğu içinmi Ayhan'a dayanamıyorsunuz? 33 yaşındaki Ayhan, Aydın'dan Emre'den daha genç benim gözümde.

Ama Bayram'ın da dediği gibi bizim istediğimiz GS takımında Ayhan'ın yeri yok. En fazla her ihtimale karşı diye kenarda tutulacak bir rotasyon oyuncusu olabilir. İşte acı tarafıda bu. Benim en fazla rotasyon oyuncusu olabilir dediğim adam şu an takımın en verimli oyuncusu. Acı ama gerçek olan bu. Zaten bu yüzden ligde 10.luğumuzu koruyoruz ancak.
 
Takım mücadele etti diye seviniyorum ya, takımı oluşturan bireylerin nasıl bir yapıya sahip olduklarının en açık göstergesi olsa gerek. Yalnız, bu durum bile oyunculara küfür, hakaret etme hakkını vermiyor forumda.

Normal şartlarda Kayseri gibi ligin formda ekiplerinden biriyle oynanan maçta deplasmanında güzel oyunla alınan 1 puan normal karşılanırdı ama bu sezon o kadar çok kayıp yaşadık ki...

Bir kere taraftarın diline düşmeye göre... Sakatlıktan sonra Kewell´ın başarımını beğenmek mümkün değildi çünkü hiçbir olumlu hareketi yoktu ama dünkü maçta ne bekliyordunuz Kewell´dan, merak ediyorum. Mükemmel bir şutunu kaleci parmaklarının ucuyla çıkardı. Elano´ya iki tane al da at pası verdi, Elano değerlendirse cümleler "aslan Kewell" ile başlayacaktı; değerlendiremeyince "lan Kewell" ile başladı.

Bir de son moda Hagi´yi eleştirmek! Yahu hele bir maç başlasın, takımın oyununu görün. Yok efendim neymiş klasikleşmiş Hagi´nin tercihleri; 60´da biri çıkar Emre Çolak girer, sonra Elano çıkar filan girer. Yedek kulübesine bir göz atın, oyun 0-0 iken sizce kimi almalı oyuna? Hakem 2 penaltıyı vermiyor, 2 top direkten dönüyor, Elano altı pastan kaçırıyor... Evet haklısınız, Hagi takımı defansif oynatıyor.
 
Onur abi hiç katılmıyorum yazdıklarına. Galatasaray nasıl iyi oynadı bu akşam, hangi Galatasaray standartlarında iyi oynadı. Sıradan bir Anadolu takımı için Galatasaray karşısında iyi oynadı diyebileceğimiz kadar bile iyi oynamadı Galatasaray. 10 pozisyon deniliyor ama kaleyi gördüğü yerden vurmayı ne zamandan beri pozisyon olarak sayıyoruz. Galatasaray Anadolu takımı gibi oynadı, Galatasaray yine korkak oynadı ve Kayserispor ne de olsa serbest atıştan atarım mantığıyla oynadığı için iyi oynuyormuş gibi gözüktü. Galatasaray defansı berbattı bir kere. Pino kötüydü, Kewell kötüydü. Ha bir Ayhan iyiydi diyebiliyoruz ama bu mudur yani Galatasaray'ın iyi olması?
 
Ayhan bu yıl GS nin en istikrarlı ve en iyi oyuncusudur.Bir oyuncunun daha ne yapması gerekiyor anlamıyorum.Top kapıyor,mücadele ediyor,savaşıyor,liderlik özelliği var,yüreğiyle oynuyor,oyun kuruyor,bunları tek başına yapıyor ve orta sahada bütün yük adamın üstünde.Bunların yanında birde Balta gibi adamları uyarıyor ve kızıyor.Varmı Ayhan dan daha iyi ortasaha GS de.Kim Barış mı Sarp mı daha iyi Ayhan dan.Helal olsun AYHAN a.Keşke hepsi onun gibi bu formayı benimsese...
 
Mazhar Ozsoy' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":1u9v92qu] Tabii solak servet'in sağ sağlak Neillin sol stoper olarak oynatılmasını tartışmıyorum.

Servet solak filan değil nerden çıkardın bunu?[/quote:1u9v92qu]

Aslına bakarsan servet'te sağ ve sol ayak yok. Ama benim orada kastettiğim Servet Sol stoper oynar uzun zamandır. Neill ise sağ stoper veya sağ bek oynar. ama Servet bir kaç maçtır Sağ stoper Neill Sol stoper oynuyor.
 
Kerem, her maçta takım pozisyona giremiyor diye eleştiriyorduk kaçırdığımız 5 net pozisyon var. Eğer 19 (maç boyu attığımız şut sayısı) gol pozisyonumuz var deseydim, "kaleyi gördüğü yerden vurmayı ne zamandan beri pozisyon olarak sayıyoruz" demen normal olurdu.

Dersen ki organize atağımız yok, iyi de şu anda organize atak geliştirecek kadron var mı ki? Ya da teknik direktörün geleli kaç hafta oldu ki böyle bir beklenti içine girme hakkımız olsun. Takım bana göre bu sezonun en güzel oyununu oynamış, mücadele etmiş, pozisyonlar bulmuştur. Bu şartlarda kötü oynadı demek mümkün değildir. Ha özlenen, olması gereken Galatasaray tam anlamıyla bu mu dersen o ayrı.

Evet takımda kötü oynayan isimler vardı; Pino, Hakan Balta, Sabri (oynatıldığı yer yanlış bana göre) ama Kewell kötüydü demek bana göre haksızlık. Sakatlıktan yeni çıkmış, zaten belli bir yaşa gelmiş oyuncudan ne bekliyorsunuz? Ceza sahası çevresinde sonuca etkili olacak hareketler değil mi?
 
Şu Enes'e bir gol seyrettiremedik:)

Kewel'in iyi oynadsığında bende hem fikirim.ısrarla söylüyorum buralarda ama anlaşılamıyor. Bir hücum oyuncu daha ne yapacak? Gerçekten polemik olsun diye değil, Kewell kötü diyenler ne yaptı da kötü olduğunu düşünüyor söyleyebilirlermi? Yani benim görmediğim ne yapmış veya yapmamış? Umarım koşmuyor geriye gelmiyor demezsiniz.
 
Bir daha Kayseri deplasmanına gitmeyi düşünmüyorum : )

Maça gelirsek; takım özellikle ilk yarıda olmak üzere beğendim ben açıkçası.Maçın genelinde çok net pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik.Böyle maçlarda yakaladığını atacaksın arkadaş.2 penaltımızı vermemiş galiba bu arada hakem.

Ali Turan'ı ayrıca tebrik etmek istiyorum, adam sağ bekte oynamasına rağmen çok iyi mücadele ediyor.Yalnız elektronik ıslığı iyice abartmış Kayseri :) İkinci yarıda bir ara ritmi iyice karıştırlar.

Hakan Balta başlığında da yazdım buraya da yazayım; ya kafasında Galatasaray'ı bitirmiş ya da futbolu.Bir pozisyonda özellikle göğüs kontrolü yapmak için uğraştı, gerisindeki adam arkadan gelip topu kaptı.İnanılmaz kötüydü dün.

Elano'yu Hagi tam zamanında çıkardı diyebilirim hatta geç bile kalmış olabilir.Çünkü çıkmadan önce Elano resmen topa gidemedi.Soldan ataktaydı Kayseri Elano'nun ayakları gitmedi.Bu kadar çabuk nasıl yoruluyorlar anlamış değilim.

Şimdilik bu kadar analiz yeter, aklıma geldikçe yazarım : )
 
Sühan Cem' Alıntı:
Aslına bakarsan servet'te sağ ve sol ayak yok. Ama benim orada kastettiğim Servet Sol stoper oynar uzun zamandır. Neill ise sağ stoper veya sağ bek oynar. ama Servet bir kaç maçtır Sağ stoper Neill Sol stoper oynuyor.

Sağ ve sol yok demek cuk oturmuş. Bence Makukula ile Servet eşleşsin diye öyle bir değişiklik yaptılar ki Makukula'nın fizik gücünü düşündüğümüzde bu doğru bir karardı. Ama ne var ki Servet ilk bire birde geçildi ve Manisa ilk şutunda gol attı. O dakikaya kadar ben Galatasaray'ı çok beğenmiştim.

Bence şu anda ki en büyük problem öz güven. Gol atamayınca rakibin direnci artıyor ve bir pozisyonda golü bulup bizim pamuk ipliğine bağlı güvenimizi tamamen koparıyorlar. Buna da Hagi'nin yapacağı birşey yok. 1,5 yıllık enkaz 1 günde düzelmiyor maalesef.
 

Üst