Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

artık yol verip bir uzun almamız şart.rakibin birinci pivotu olmadığı maçta bu kadar ribaunt vermek kötü.biz fb ülker maçında bile bu kadar ribaunt vermedik.
taylor bugünde savunma gayretine rağmen kötü şut attı.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Maçı yerinde izleyen birisi olarak şu görüldü ki Taylor Rochestie değil GS'ın, Tofaşın bile guardı olamaz.Bunu net ve açık bir şekilde yazıyorum. 2.lig takımlarında ancak oynar. Allahtan Tutku ve Rancik agirligini koyduda sonlarda aldık bu atmosferde...

Oktay hocaya da demek lazım Rochestie hakkında ne düşünüyor diye..Gerekirse Goksenin oynasin ne bilim.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Kötü şut attı filan da sormak istediğim şu.

Evren iyi savunma yaptığında, hücumda yokları oynamasına rağmen herkes "Aslansın Evren, Kaplansın Evren" diyor da, bugün Taylor'ın yaptığı savunma için niye aynı şeyi söylemiyor?

Adam Iverson'ı bitirdi. Evren'in üstünde üçlük sokan, Shipp'in tutamadığı Iverson'ı.

Hücumda kötüydü yüzdesi belki ama maçın başında herkesin kullanmaktan çekindiği topları kullandı, sorumluluk aldı.

Adamın savunması kötü diyorduk, efsane bir maç çıkardı bu anlamda. Hücum ile savunmayı aynı anda yaptığı an müthiş bir guard kazanırız.

Her geçen gün de inatla, hırsla çalışıyor bu adam. Şuan takımsak o takımın da bağlayıcı unsurlarından biri.

İçimi boşalttım, oh be... :)
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Tam bir etkisiz eleman olarak oynadı yine. Top kaptı hücümda ezdi. 1 basket attı gerisini kaçırdı. İyi çocuksa helal sütü emmiş bir Türk kızı bulup evlendirelim ama basketbol oynamak için yerine birini bulalım.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Dizleri gitmeyen İverson'u bitirmek ne zamandan beri efsane performans olmuş Gazanfer. Efsanenin yarısını Ukiç'e gösterseydi o zaman.
Ayrıca Evren'den oyun kurması beklenmiyor. Görev tanımları ziyadesi ile farklı. Taylor 1 kademe düşük savunma yapsın hücümda da birşeyler yapsın.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor'u gönderip bir tane uzun almak çözüm değil arkadaşlar.Çözümsüzlük.Oyun kurucu olarak 4 ay Tutku'nun sakatlanmadan ,veriminin düşmeden ve ortalama 35 dakika oynamasını bekliyeceğiz.Riskden de öte intihar bu.Taylor'ı bende çok beğenmiyorum ama o giderse alınması gereken oyuncu kesinlikle oyun kurucu olmalı.İyi üçlüğüde olsun mümkünse.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Türk olsa çok değerli olur. Keza Evren, Haluk, Caner, Ermal (Tutku hariç) yabancı statusunde oynasalar çok daha fazla eleştirilirdi. Yerli havuzu dar ve iyileri buyukler kaptıgı için, belli bir vasatta olan yerli bile değerli. Aynı zamanda bütçe ile beklentiler de yükseldiği için, takımların güce ihtiyacı artmakta ve bunun ilk etaptaki aracı da yabancı oyuncular olmakta.

Kısacası, beklenti/bütçe ile yerli kalitesi arasındaki farkı, yabancıların kapatması beklenmekte bu yuzden alınan her yabancı takımın ortalamasını (bayağı) yukseltmesi bekleniyor. Sadece Rochestie için değil genelde bu durum böyle.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Eren peki o dizleri tutmayan Iverson'ı sence neden Evren tutmadı da Taylor tuttu? Iverson'ın maçtaki tek üçlüğü kimin üzerinden geldi hatırlatayım. Evren.

Oktay Hoca da bu maç Evren-Shipp yerine ona güvendi. Rakibin tek yaratıcısı oyuncusunu Taylor'a verdi ve o da bitirdi.

Allah aşkına bu kadar düz mantık konuşmayın. Şu maçta Taylor ne savunması yaptı diyen adamın basketbol bilgisinden şüphe duyarım. Hani az kaldı Iverson'ı ben de tutardım diyeceksiniz.

Bu maçtan sonra hala gitmesini istiyorsunuz başka, herkesin kendi düşüncesidir ama bence takımı bozmamak lazım.

Taylor Fb Ülker maçında kötü oynuyor, 10 dk oynuyor ama gidip Bjk maçında en kritik oyuncuyu tutma görevini başarıyla yapıp 30 dk oynuyor.

Takım olmak da bu değil mi zaten?
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Yahu tamam Rochestie'yi eleştiriyoruz da Solomon'u nasıl olur da istersiniz. Siz basketbol maçlarını izleyerek mi yorum yapıyorsunuz yoksa sadece önünüzde istatistik tabloları mı var ?
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor Rochestie üzerinden devam edelim. Oyuncu önermek isteyen "Oyuncu Önerileri" başlığını kullanabilir.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bu arada maç istatistikleri.

29.54 dakikada;

8 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 5 top çalma.

Bir de istatistik kağıdı dışında yaptıkları var.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Iverson'un 1 oynuyor Taylor'da öyle. Hücümdan savunmaya geçerken adam bulmak zor olmasın, aynı çabuklukta olsunlar diye tabiki Taylor tutacak. Ayrıca Iverson son pası verirken karşısında efsane savunma yapan Taylor vardı yine. Basket faul olsa önce Haluk sonra Taylor asılırdı forumda. Hani Evren geçti üçlük attı ya, daha beteri maç sonunda oluyordu.
Taylor savunma yapıyor devamı inşallah gelir ama açık şekilde hızından çok şey kaybeden Iverson'a karşı efsane filan olamaz. Haklı çıkmak istediğin aradaki farkı ya görmezlikten geliyorsun yada göremiyorsun. Taylor iyi savunma yaptı ama hücümda yine yokları oynadı. Yanlış paslar, yanlış tercihler vs.
Tutku kadar savunma yapsın hücümda yarısı kadar oynasın yeter herkese. Şut noktasında çok eleştirmiyorum her oyuncunun kötü dönemi olur. Ama sürekli yanlış yerde dribling kesmeler, yanlış paslar olursa orada durup düşünmek lazım.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Eren demek istediklerini anlıyorum.

Ama benim neden sinirlendiğimi de anladın sanıyorum.

Başka oyuncular savunmada iyi oynayınca, hücumda hiçbirşey yapmasa bile inanılmaz övgüler alıyor bu forumda.

Önceki maçları oynamadık sayalım, sezonun ilk maçı diyelim bu maç için. Takımda hangi oyuncuları beğenirdin, hangilerine kötü derdin, hangilerine helal olsun hücumda gününde olmasa da savunmada çok iyiydi derdin?

Biraz da sıkıntı çektiğim konu bu.

Yoksa şuan yeterli olmadığı açık ama o potansiyeli olduğuna inanıyorum. Tecrübe kazandıkça önemli bir oyuncu olacaktır, daha önce arkasından bakıp ah çektiğimiz çok oyuncu oldu benzer şekilde.

Eksikleri var. Ne mesela?

İçeriye iyi giriyor ama boş pozisyonlarda topu uzunlardan kaçırmayı pek beceremiyor şuan. Vücudunu araya koysa pozisyonlarda 2-3 pozisyonda basketi bulurdu bugün.

Çabuk heyecanlanıyor, bu tip maçları oynadıkça geçecek bir şey bu. Yapacak bir şey yok şuan bu konuya.

Şutu fena değil, çok kritik bir yerde de üçlüğü soktu ama sene başında daha iyi atıyordu. Şut konusunda sürekli çalışıp bu işin en iyilerinden olmalı.

Tüm bu eksiklerine rağmen muazzam çalışıyor. Takıma gönülden bağlı, çok düzgün bir adam ve takım olmamızın sebeplerinden biri. Sene başındaki savunmasıyla şuanki savunması karşılaştırılamaz bile.

Sonuç olarak ben güveniyorum ve gönderileceğini de düşünmüyorum.

Eğer para harcayacak olsak sene başından harcardık muhtemelen ama Oktay Mahmuti az para-çok iş sistemini seven bir adam. Şuanki kadromuz da, bu başarısına rağmen ekonomik anlamda kulübe minimum yük oluyor. Bu da çok önemli bir konu.

Kısacası oyuncularımıza biraz güvenelim, Darius'a, Wilkinson'a yaptığımızı bu çocuğa yapmayalım ve haklı çıkalım.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Başka oyuncular savunmada iyi oynayınca, hücumda hiçbirşey yapmasa bile inanılmaz övgüler alıyor bu forumda.


O başka oyuncu takımı geçen sezon ligde tuttu Taylor'ın bi maçda yaptığı savunmayı ben Evren'ime değişmem.Evren hiç bir maçta 10da 1 atmıyo hiç değilse ve kat kat üstün bi savunma yapıyo Taylor'dan. Israrla üstünden 3lük attı Evren'in diyosun napsaydı adamın üstüne mi çıksaydı son hucümda Taylor sayesinde maç gidebilirdi ama gitmedi tabii. Vur vuruştur Evren'e bence senin bu saplantını takan yok.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Darius ve Wilkınson kumaşlarını ve somut oyunlarını 5-6 hafta sonra belli etmişti zaten. 3 ay geçti ama Taylor'dan öyle bir hava alamadık Gazanfer. Taylor oyun kurucu, takımın beyni. Alper Yılmaz gibi rakibin skorerini öldürüp arada 2 üçlük atmasını beklemiyor kimse ondan. İkinci periyodun son 5 dakikası ele gelir hücümümüz yok. Seninde saydığın yanlış tercihleri pas hatalarını haftalardan beri yapıyor Taylor. Aliağa maçı olsun, içerdeki ilk iki eurocup maçı olsun Fener olsun Beşiktaş olsun. 3 hücüm üst üste Taylor iyi yönetti diyemez kimse. Şutu kötüyse idman yapar düzelir ama hücümda bu kadar eksiğin ne kadar zamanda kapatılması mümkün? İnsanın içinde olacak bu tarz şeyler.
Şuana kadar kaç maç yaptıysak taktiğimiz şu sanki. Taylor varken fark yemeyelim Tutku girer sayı atarız. Çok kaba mantık ama pratikte böyle.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Valla katılmıyorum Eren.

Ha şunu söyleyeyim maçın son toplarında Taylor topu aldığında Tutku'ya ver dedim kendi kendime. Onu itiraf edebilirim.

Yine de potansiyel görüyorum ben oyununda, 3 ay oldu ama birden 3-4 seviye üst basketbol oynanan bir ortama geldi.

Son dediğin mantık önceki maçlar için doğruydu belki ama bu maçta 30 dk süre aldığını düşünürsek yanlıştı.

Kısaca hücumda şutları girmese de, bloklansa da ben gayet beğendim Taylor'ı.

Olin maçında da Seibutis'i tutsun, iki üç üçlük soksun, canımı yesin.

Sene başında 2-3 sene bekleyebilirim şampiyonluk için diyordum, çoğu kişinin aksine fikrim değişmedi hala. Boşa para harcanmasına ve şu kadar iyi gittiğimiz dönemde oyuncu değiştirmemize karşıyım.

Uzatmayalım bence :)

Bugünkü gayretin ve savunman için tebrikler Taylor...
 

Üst