Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Olin maçında da Seibutis'i tutsun, iki üç üçlük soksun, canımı yesin.
Bunu yapacak oyun kurucun değil işte Gazanfer. Bunu yapacak Evren'dir Haluk'tur. Zaten Taylor'da pozisyon itibari ile Seibutis'i tutmayacak görev saydığım ikilinin olacak.
Görev tanımlarında ayrışıyoruz zaten. Taylor'ı sevip savunabilirsin ama Guard dediğin böyle olmaz işte.
Yeni guard alıp Taylor'ı ikiye kaydıralım kabulum ama Taylor sahada bir numara iken topal oynuyoruz hep.
Ligi geçtim ama Avrupa'da başarı şansımız çok yüksek bu sene. Guard olan Taylor ile F8'e giden dikenli yollarda lastik çabuk patlar.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Eren o konuda şöyle diyeyim.

Kritik maçları düşünelim.

Tutku 25 dk civarı oynayacaktır.

Taylor da 10-15 dk guard olarak 3-5 dk da 2 numara olarak oynar muhtemelen.

Tutku oynadığında içeriye penetre işini, diğer oyuncuları besleme işini layıkıyla yapıyor. Taylor oynadığında da dikkat edersek akıcı oyun yerine pota altında Ermal'e top indirerek oynuyoruz.

Bu biraz da oyun sistemimiz bence. Bence Oktay Hoca Taylor'dan, Tutku'nun yaptığını değil de başka şeyleri istiyor.

Kısaca Tutku oynadığında ikili oyunlar, herkes hareketli, Tutku bu oyuncuları topla buluşturuyor. Ama maç boyu bu sistemi oynayamayacağımız ve pota altında Ermal'e postta top indirmek için de Taylor oyunda oluyor. Topu indiriyoruz Ermal 1'e 1'ini oynuyor, sıkıştırma gelirse dışarıda 4 oyuncu bekliyor, Orlando misali.

Benim düşüncelerim bunlar.

Tutku-Taylor ikilisi savunmada böyle olduğu sürece hücumda birbirlerini iyi tamamlıyorlar bence.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Oyun kurucu topu eline aldığında bütün takımı ve taraftarı rahatlatan insandır. Ben top Taylor'a geldi mi tedirgin oluyorum ve eminim büyük bi çoğunluk ki, Oktay Mahmuti de buna dahil, tedirgin oluyordur. Madem taraftarın ve hocanın gözünde Tutku'nun yedeğidir, o zaman yedek olarak yerli bir oyun kurucu alalım da yabancı hakkımızı başka mevkilerde kullanalım.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

taylor yabancı bir oyuncu bence takıma gelen yabancı oyuncu özelikle yabancı guard taylor gibi olmamalı Türkiye'de bu adam gibi yüzlerce oyuncu var.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Eren o konuda şöyle diyeyim.

Kritik maçları düşünelim.

Tutku 25 dk civarı oynayacaktır.

Taylor da 10-15 dk guard olarak 3-5 dk da 2 numara olarak oynar muhtemelen

Bence şampiyonluğa oynayan takımların, hatta hiçbir takımın yabancı oyuncu kontenjanını 15 dakikalık bir rotasyon için harcaması pek mantıklı değil. Bize cidden Cem Akdağ'ın çok iyi duruma getirdiği Washington gibi bir guard lazım bence. Bu takımda zaten Andric'e hücum anlamında ciddi sabır gösteriliyor. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz. Ciddi anlamda hücum sıkıntısı çekiyoruz çünkü. Topu kritik dakikalarda eline alacak winner bir oyuncumuz olmalı bence. Tutku cidden çok iyi oynuyor orası ayrı, ama bence bireysel olarak da yeri gelince bizi sürükleyebilecek bir isim lazım. Bu yüzden de Rochestie de yabancılar içinde en zayıf halka gibi duruyor bana göre
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

İçeri kat ettiğinde pozisyonu ya atışla ya da asistle bitirmeli. Basket olup olmaması önemli değil. Her 3 dalışın en az ikisinde frene basıyor. Şimdilik en büyük sorunu bu.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Galatasaray'ın oyun kurucusu değil.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Gönderilecek şeklinde haberler çıkmıştı ama takının en çok süre alan oyuncusu olmuş bugün kadroda kalsa bile 6. yabancı alınıp ligde yerli opsiyonlarla gitmeyi denemeliyiz bence aslında çok genç de değil 26 yaşının içinde Evren geçen sene 1 numarada gayet iyi götürmüştü guard rotasyonunda Gökseninde daha çok süre alabilir Evren 1 numarada daha fazla süre alınca.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Gazanfer'in Taylor'ı savunmak işçin bu kadar çok sebep bulabilmesi gerçekten çok ilginç,üstelik bunun için Taylor,'ın onun eline verdiği argumanda okadar kısıtlı ki ciddi anlamda taktir ettim Gazanfer seni :)

Taylor'a değil bu sene sonuna kadar önümüzdeki sene sonuna kadarda katlansak bizim seviyemizde bir oyuncu olamayacak.Bende bundan adım kadar eminim.Bugüne kadar yüzlerce oyuncu izledik;genç yaşlı. Potansiyel ayrı bir durum ancak ulaşılabilir potansiyel çok ayrı bir şey.Taylor'ın bizim seviyemiz için ulaşılabilir potansiyeli son derece yetersiz.

Kaldı ki benim bu seneki başarım o pozisyondaki etkinliğime bağlıyken kimse kusra bakmasın Taylor'ı kazanmakla vs ile ilgilenemem.Zaten başarı gelirse 200 bin avro fazlasını veririm olmuşunu alırım.

Uzun lafın kısası bu takımın oyuncusu değil Taylor.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şutu bozuldu son maçlarda bugünde 7'de 1 üçlük atmış ama öte yandan sezon başına göre oldukça güçlendi sanki.Kuvet artırıcı idmanlara ağırlık veren oyuncularda şutun bir süre bozulması gibi bir durum oluyordu yanlış bilmiyorsam öyle değil mi ?

Ayrıca ,Oktay Mahmudi'nin takımındasın savunmada da hücumda da eksiklerin var .Önce hangisini gidermeye yoğunlaşırsın yada Oktay hocanın isteği yada beklentisi öncelikli olarak hangisinde gelişim olur.Belki bunu da düşünmek lazım.

Sonuç olacak kalacak gibi duruyor bari 6. yabancı uzun alsak.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bir an evvel yerli bir numara alınıp, yabancı hakkının boşaltılarak 5 numara olarak değerlendirilmesinde fayda var
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

İyi niyetli olduğu çok açık ama bu seviyeler için yetersiz.

Geçen sene Darius'da sene başı çok savruk bir izlenim veriyordu ama Cem Akdağ resmen oyun karakterini değiştirdi o'nun.Ama Oktay Mahmuti'nin sisteminin bir parçası olabilir miydi çok emin bir şekilde evet diyemiyorum..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Ersev Abi,

Geçen sene Wilkinson hakkında özel mesaj yoluyla yaşadığımız tartışmayı hatırlıyor musun? :)

Taylor'a da aynı şekilde güveniyorum ben, yine haklı çıkacağım umarım :)
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Oktay Mahmudi'ye güveniyorum ben. Bu yüzden hayatta Taylor gitmeli ya da kalmalı demem. Kalması gerekiyorsa kalır. Gİtmesi gerekiyorsa gider. Kutay'ın da değindiği gibi ağırlık çalışanalrın evet şutları bozulur bir süre. Çünkü kollar beklendiğinden fazla güçlüdür beyin onun ayrını hemen veremez. Bence taraftar olarak saçma işlere giriyoruz. Bu takıma 4-5 numara arası bir adam lazım mı dğeil mi? Biz buna odaklanalım. Kimin gideceğine neden karışıyoruz anlamadım. Rakiplerimizin 6 şar yabancısı var hatta biri 8 yabancı hakkını doldurmuş 9yu alacak yolunu arıyor. Biz 6. yabancıyı takıma almıyoruz da (taraftar olarak) bir getirirken birini de yollama ihtiyacı görüyoruz.

Arkadaşlar sizler GS takımının taraftarısınız. Karşıyaka Olin olsa anlarım. Takımınızın maddi gücü de var. Yoksa da yaratmak zorunda olan bir yönetimi olmak zorunda. sonuç olarak bu takıma ben 4-5 numara oyuncu istiyorum. Taylor gider gitmez bilemem gitmesini istemiyorum.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şutlarını zorla kullanıyormuş gibi bir hali var şut atarken korkuyor sanki.Savunmada çok gayretli halbuki, umarım düzelecek Rochestie
 

Üst