Umut Tınay Gitmeli..

ÇOK doğru ancak tek playmaker'la imkansız oynayamayız.AMA son bir şansa ihtiyacı var yinede değerlendiremez çünkü admda oyun kuruculuk 00000 ama kendisini daha önceden yani fener ve beşiktaşta daha iyi buluyordum.Belki kasten Belki istemeden ama adam hiç oynamıyor.
 
olmuyorsa zorlamamak lazım
bi uyum sorunu olduğu ortada
umutun aldıgı dakikaların ismetin alması daha mantıklı
en azından geleceği var umutta hiç bişey yok
 
takım bu kdr eksikken şu son 2 maçtır
en önmli rotasyan onda en iyi oynaması gerekenlerden biri o

ama malesef hiçbişi yapmadı bgnde yapmadı
ne şutu war nede başka bişeyi
bende katılıyorum..
 
kesinlikle gitmeli. oynadigi her mac hatta sahada kaldigi her saniye insani cildirtmak icin elinden geleni yapiyor sanki.
eger adam gibi oynamaya niyeti yoksa gitsin. artik tahammul edicek gucumuz kalmadi.
 
Yani demekki bunu tek ben düşünmemişim. Evet 7 oyuncumuz kalmış gerisi genç takım, 3 yabancı oynayabiliyor demekki Umut'a iş düşüyor. Ama umut nerelerde, drive edip top kaybediyor, şut atmıyor sallıyor neredeyse. İstatistiği sanırım 1 sayı 1 top kaybı 4 faul, en azından faul kategorsinde birşeyler yapmış(tam emin değilim ama öyle kalmış aklımda). Suratında bir gram hırs yok, bitse de gitsek havası, sırf bu maç olsa iyi, sene başından beri böyle. Amerikalı Ron Johnson şu maçı ne kadar istedi, ne kadar yerden yere uçtu, hırslandı. Peki Umut naaptı? Oyun olarak demiyorum, istatistik olarak değil, birazcık hırs sezen oldu mu Umut'ta?

Bu maçı kazansak bu şekilde büyük bir vime yakalrdık, ben hala bu takıma inanıyorum, ama İsmet ile daha güzel olacak bence. İsmet daha 88li, bir kaç yıl içinde isminden söz ettirecek zaten yetenekleri doğrultusunda giderse. Bir de bizim korna nerede acaba bilen var mı OrimCam maçından???
 
Umut Tınay gitmeli değil basketbolu bırakmalı. Böyle saçma sapan basketbolculuk olmaz. Öyle şuta kalkışla, böyle gamsızlıkla bölgesel ligde oynayamazsın, adam çıkmış 1. ligde oynuyor. İsmet denilen çocuk oynasın, genç takımdan başka oyuncu oynasın. Bunlar da oynamayacaksa bıraksınlar dağınık kalsın 4 kişi oynansın.

Ömür törpüsü başka birşey değil.
 
bunu buraya açmamdaki sebep Umut Tınaya karşı bir tepkim yok insanlığına.. sadece oyun yapısı ve perfornmansıyla bize yararlı olamamasından dolayıdır.. insan bir maç oynar yani hiç değilse koşar savaşır.. yani bu düşünce 1 maçlık değildir.. her maça yayılan bir durum. ne asist ne sayı ( sayıyı bir kenara bıraktım) mücadele hiç yok..

kimse kızmasın darılmasın. adam gibi müdafa yapan yapsın. tarla gibi herkes dalıor içeri.

Daçka maçında oyun kurucu olarak genç oyuncuya şans vermeli..

yoksa o maçda giderse H.Ü re sırt dönülebilir ve homurdanmalar başladı.
 
Umut bu yorumları gerçekten haketti.Maçla ilgili postumda da belirrttiğim gibi takımda savaşmayan ve uğraşmayan tek adam Umut Tınay'dı.Hadi Johnson'u,İsmet'i de geçtik.Ufuk Gürgen'e baksın da adamı örnek alsın.Çok kalıplı ve sınırlı yetenekli olmasına rağmen adam elinden gelen her şeyi yaptı.Bence doktor Mersin'den geri alınmalı ve Umut gönderilmeli.
 
İnsan bir maç iyi oynar insaf.. Ben adamdaki kazmalığın ötesinde biraz da kötü niyet arıyorum artık. TAmam çok süper özellikleri olan bir adam değil ama daha önceki sezonlardaki performansı bu kadar berbat değildi. Çok vurdumduymaz oynuyor.
 
Umut'u itü dönemlerinden takip ederim ve de severim... Ama güzel kardeşim sahadaki görüntünden utanmıyorsan ki bir senedir en ufak bir çaba sarfetmediğine göre utanmıyorsun, git bakkal falan aç. İnsanların terini çalma daha fazla! Çok yazık ..
 
halil üner hala falanca maçı kaybedersek sorgulanmalı muhabbeti yapılıyor git artık denilemiyor

burak ve tayfası aman bu adamlar hakkında atıp tutmayın altı üstü galatasaray taraftarına saldırdılar ne günahları var

ve işte günah keçisi umut tınay. gitsin de nereye bu saatte? yanlış anlamayın ruhsuz yeteneksiz oyunundan bana da illallah geldi. ancak zat-ı muhterem sezon başından beri hiç bir şey oynamayan umuta verdiği şansı ismete verseydi bugün kadro sıkıntısı çekerken en azından yüreğiyle oynayan bir guard olurdu sahada.
umut sezon başından beri ne yaptı da bu kadar dakika alabildi galatasarayda?

birilerine git derken diğerlerine kal demenin mantıklı sebebi nedir?
 
basketboldan biraz anlayan herkesin inkar edemeyeceği bir şey var ki; o da Umut Tınay'ın ligimizdeki en kötü şut stiline sahip basketbolcu olması. yahu bir insan böyle kötü stile sahip olur da nasıl kendini geliştirmek için bir parça gayret sarfetmez,çalışmaz anlamam mümkün değil. bu adamın attığı şutların girmesi bana kalırsa mucize. hadi şut stilin kötü olabilir ama bir oyunkurucuda olması gereken başka bazı meziyetlere sahip olursun da bu handikapını ortadan kaldırırsın,yok efendim o da yok. dünkü maçın son dakikasında maç kafa kafaya gelmişken faul kaçırıyor beyefendi, suratında garip bir gülümseme. ne oluyor kardeşim, bu ne vurdumduymazlık,bu ne sorumsuzluk. hemen tüm oyuncular oynadıkları seneler içinde tecrübe kazanarak bazı ilerlemeler kaydeder, bu çocuk bırakın ilerlemeyi gün geçtikçe geriye gidiyor. tanrım bu hocayla, böyle oyuncularla sen bana sabır ver, ne olur!!!
 
ya bu adamın ülker,bkj,fb gibi takımlarda oynadığına inanamıyorm.. ismet gibi bi oyuncunun önünü bu adamın tıkaması kabul edilemez
 
Umut TINAY birkaç sezon önce Beşiktaş' da ne kadar da iyiydi.
Tufan ERSÖZ, Inanç KOÇ ve Faruk BEŞOK' la beraber büyük dış tehdit oluşturuyordu. O günlerden bugüne gelmesi çok düşündürücü.
Ne değişebilir ki ? Bir oyuncudaki teknik ve basketbol mantığı değişemezdi. Ne değişebilir bilir misiniz? Bulunduğu ortamdan memnuniyeti değişebilir. Ve bu da tüm performansına yansır.

Açıkçası Umut TINAY bulunduğu ortamdan memnun değilse, yol yakınken kendisine yardımcı olunmalı. Aksi takdirde sezonu Galatasaray' da tamamlaması durumunda hem Galatasaray bundan zararlı çıkacaktır hem de Umut TINAY yeni sezonda kendisine oynayacak takım bulamaz.

Mehmet Ali TINAY ve 2. lig yorumu yapılmış. Tofaşlı Halil KUTRUZA, Bora SANCAR; TED Kolejli Kaan MEMİŞOĞLU; Samsunlu Burak GACAMER gibi kalbürüstü guardlar 2. ligde boy gösteriyor. Umut TINAY bu haliyle 2. ligde bile oynayamaz !
 

Üst