Washington Wizards Baby

Dun gece cok iyi basladik maca. En begendim baslangic idi. Blatche'in eli yaniyordu. Ilk ceyrek 16 sayi atti. New York cok iyi savunma yapti diyebiliriz. Felton, tam bir lider gibi oynadi. Mac oncesi Wall'a koclari tedbir almis ve iyi isledi, Wall dun gece 9 top kaybi ile oynadi. Bunlari ogrenecek. Gallinari'nin kulagini bolca cinlattim. En zor anlarda uclukleri soktu. Andray'in oyundan dusmesinin en buyuk nedeni Turiaf idi. Cok iyi savunma yapti ve bezdirdi Blatche'i. Ayrica Turiaf orta mesafeli sutlarda cok basarili oynadi, yok artik dedim.

Mcgee'nin faul problemine girmesi bizi zora soktu, cunki Mcgee muthis hareketli eleman, Knicks'li oyunculara block tehditi olusturuyordu. Flip Saunders cok kotu yonetti takimini. Young'a cok az sure verdi, Booker'a bir kac dakika, oyuncu caylak sok oyuna tecrube kazansin. Sixers macini uzatmaya goturen Cartier'e az sure verdi, halbuki oynatmasi lazimdi, onun skor opsiyonuna ihtiyacimiz vardi, Nick Young'un skor opsiyonuna ihtiyacimiz oldugu gibi. Hudson sezon oncesi maclarda 2 tane mac kazandirdi bize, onada 1-2 dakika sure verdi. Oda mac koptuktan sonra. Kirk Hinrich'i 2 numara oynatiyor, yanlis. Arenas ilk bes baslamali idi. 1 kirk,2 Arenas oynamali, Wall benchten gelmeli.

Sonra 1 Wall 2 Arenas, Arenas 1-2 Nick, Kirk 1-Cartier Wall 1-2 Hudson, gibi varyasyonlar cikabiliyor ortaya. Inanin hicbirini denemiyor Flip. Arenas'in 1 numara olarak takimi oynatmasina ihtiyacimiz var bazen, buyuk bir kisim ise 2 numara oynatip skor katkisi alabilmek Arenas'dan amac. Wall sacmaladigi zaman, koy Arenas'i 1'e takim set oynasin. Cartier'e,Nick'e daha fazla sure, Hudson, Booker gibi oyunculara da sure ver. Uzun bir rotasyon ile oyna. Sixers maci Cartier uzatmaya goturuyor maci, uzatmada sure alamiyor.

Bu mac takimin yildizi olan oyuncu, bir bakmisiniz saha kenarinda unutulmus, tekrar oyuna soktugun vakit, dogal olarak sicak el, yerine soguk eli ile geliyor, takima katki saglayan oyuncu, zarar vermeye basliyor. Iyi bir takimimiz var, kotu bir koc. Bu takimi iyi bir kocun elinde gormek gerekiyor. Unutmadan Knicks takimi disaridan cok iyi atiyor, biz zone oynatiliyoruz, adam adamanin yerine. Pek tabiki o an ucluk yiyoruz. Yani bu maca calisilmamis, Bulls macini kazanan Knicks'in ozguveni yerine gelmis. Cok iyi top cevirdiler son adami bulana kadar.

Bu arada Flip'in yanlis tercihleri, berbat savunma oynatmasi, hucum oynatamamasi bardagi tasirdi, Wizards taraftari isyanda. Herkes istifa davet ediyor Flip'i. Flip yuzunden Arenas reisin donusunu konusamadim. Arenas reis muthis dondu. 18 sayisinin 14'unu son ceyrek atti. Bir ara arka arkaya soktu, Knicks yerel kanalinda maci yorumliyan yorumcu, o, ooo, yani eyvah eyvah dedi. Arenas'in iyi donmesi umut verici, ona cok ihtiyacimiz var. Arenas'in donmesi sevindirici ama Flip'in istifa etmemesi uzuntu verici. Bu adam takimda durdukca zarar. Play-off treni kacmadan kovalim diyor taraftarlar, bende katiliyorum. Kovulacagini zannetmiyorum. Uzucu bir durum tabi iyi bir takima sahip olup rezil bir bicimde yonetilmek.
 
Salih GOZMEN' Alıntı:
Tebrik icin tesekkur ederim. Dun gece 11 sayiya kadar cikartigimiz fark son ceyregin baslari genc oldugumuz eridi, Lou Williams sizi bu maca ortak etti. O da hos 0-7 atarken, imkansiz bir ucluk soktu, ondan sonra acildi, son ceyrek koptu. Elton Brand'a cok istedi, her attigi girdi nerdeyse. Lou ve Elton sizin oyunda kalmanizi sagladi, hatta one gecmenizi. Onlar icin uzuldum.

Farkin kapandigi ara ise Lou ve Elton'un galibiyeti istemesi bir neden diger neden ise John Wall'in dinlenmesi idi. Tamamen John Wall indeksli bir takim olmusuz, Arenas ve Howard'in donmesi bunun icin onemli. Wall'da cok iyi bir kondisyon varmis.

Sizin icin ise keske Turner yerine Cousins'i draft etseymisiniz. Aslinda Cousins'e bizimde ihityacimiz var ama 2 tane ust siralardan draft hakkimiz bulunmadigi icin draft edemedik. Siz draft edebilirdiniz, ihtiyaciniz da var bir uzuna. Turner 20 sayi civari atacagi maclar gelecektir, ama ben pek tutmadim. College basketbolunda herkez overken, ben pek begenmiyordum. Hos hadime degil Turner'i begenip begenmemek ona siz karar verirsiniz. Umarim yarari dokunur size.
Cousins masins noluyo beyler oyuncumuz hakkında spekülasyon üretmeyin :p Hele philly hiç gelmesin takımı verse bi Cousins etmez. :p Evet görmemişin pivotu oldu sonunda Divac'tan sonra 8)
 
Dun gece macin ilk yarisini izledim. Ilk kez begendim takimi. Ilk kez bana zevk verdiler. Vurup gecememe sorunumuz var. Lakin yine mac basa bas gitmis, son darbeyi vurabilmisiz yinede. Gercekten bu kadar ustun oldugumuz maci kaybetsek olmazdi. John Wall'i izlemek kadar buyuk bir keyif yok. Ilk yari top kaybi yapmadi, sorun cektigi orta mesafeli sutlarini soktu. John Wall: 19 sayi, 13 assist, 10 ribaund, 6 top calma. Muhtesem. ilk triple-double gelmis oldu bu arada. John Wall, Derrick Rose, Deron Williams, 19 sayi 9 assist ortalamasi ile oynayan uc oyuncu. Gilbert Arenas & John Wall http://www.nba.com/video/games/wizards/ ... index.html
 
Birincisi hakemler Allah sizin cezaninizi versin. Ikincisi Gilbert Arenas ritimini tekrar yakalamaya calisiyor, assist yapti, ribaund aldi. Cok kotu yuzdeli ile oynadi 2-11 "yanilmiyorsam" ikilik, 1-9 ucluk. Hani herhangi bir " elit " 2 numara oynasa maci kazanirdik. Arenas beni Wizards'li yapan isim. Olaya duygusal bakmiyacagim, ya ritim yakalar, yada gider. John Wall'in uzerine kurulacak bu takim.

N'Diaye,Hudson,C.Mart,Seraphin,Booker. Bu isimlerin oynamasi lazim. O yuzden Flip'in istifa etmesi gerekiyor. Armstrong gibi komedi oyniyacagina, Seraphin,N'diaye gibi ac oyuncular oynasin center mevkinde. Gorelim potansiyellerini. Hudson, sezon oncesi maclarda iki tane son saniye basketi ile mac kazandirdi. Sen bu oyuncuyu oynatmiyorsun. C.Mart, Philly macini kazandiran isim. Bu oyunculari rotasyona katmak zorundasin, dar rotasyon ile neriye kadar. Bu takim 2-5 olmamaliydi, Cavs,Bobcats maclarini kazanmaliydik. Ben suclunun koc oldugunu dusunuyorum ve istifa etmesini istiyorum.
 
"Sahaya çıktımmı korkuyorum. Bu yüzden sahaya çıkmamak için sakatım numarası bile yaptım bir ara". Diyen biri Arenas. ve Salih sende diyorsunki duygusal olmayacağım hemen gönderirim. Bu yaptığın duygusallık olmaz duygusuzluk olur.Ondan sonra da sittim sene oyuncu gelmez gelen parasını laır oturur Wizards'da.

Arenas ne olursa olsun değerli bir markadır. İsterse 10 maç düşük yüzde ile atsın. Sanki başka bir adam daha bulma şansı varmış gib. Wall diyebilirsin ama Washington'da kalacağı ne malum? Bak Lebron gibi biri 7 sene kaldı takımın hedefi şampiyonluk olmaya başalrken çekip gitti Cav'sdan. Wall'un 2-3 yıl sonra başka takıma gitmeyeceği ne malum? Arenas bu yüzden önemli figürdür Wizards için. Jordandan sonra Washington'luları etkileyen ilk insandır.
 
Sühan Cem' Alıntı:
"Sahaya çıktımmı korkuyorum. Bu yüzden sahaya çıkmamak için sakatım numarası bile yaptım bir ara". Diyen biri Arenas. ve Salih sende diyorsunki duygusal olmayacağım hemen gönderirim. Bu yaptığın duygusallık olmaz duygusuzluk olur.

Sakatim numarasini Nick Young sure alsin diye yapti.

Yahu abicim ben bu takimi Arenas yuzunden tutmaya basladim. Onun hayat hikayesi cok etkilemisti beni. Sonra bir ara dusundum, Arenas giderse bu takimi tutarmiyim diye. O derece Arenas faniyim. Yahu abi bu takim Arenas'a oyle bir kontrat yapti ki, 6 sene 110 milyon yanilmiyorsam, istedigimiz zaman elden cikaramadik. Silah olayi yasadi 1 yil bu yuzden oynayamadi, sakatliklar yasadi " uzun sureli " hic birsey demedim. Kontrati ile diger sitelerde dalga gecildi, " enayi Wizards " diye. Bu adama Wizards'dan baska hic kimse boyle bir kontrat vermez diye. Bunu sakatliklar goze alinarak yapildi. Evet Arenas eskiden bir superyildiz idi. Bu sakatliklar,silah olayi sonrasi Arenas eskiye hic birzaman donemeyecek. ayaklari eskiye gore yavas, eskisi gibi iceri drive edemiyor.

Sorun sadece ritim bulmasi degil. Simdi Arenas cok iyi sut atmaya baslar Wizards mac kazanmaya baslar, sonra bir karar vermelisin, Arenas ile devam edilmeli mi edilmemeli mi, ve buna Arenas'in tekrar sakatlanma olasiligi goze alinarak. Evet sakatlanmayabilir, ama ben devam etmem. Devam etmem icin eski Arenas'a burunmeli, bacaklari kuvetli olan, yere saglam basan, iceri drive eden bir Arenas'a donusmeli ki o Arenas'in da sakatlanma olasiligi var. Misal play-off yaptirir size, en onemli hucum gucunuz olur. Sakatligi dolayi sezonu kapatmak zorunda kalar, ve siz onsuz oynarsiniz.

Wizards organizasyonu cok fedakarliklar yapti Arenas icin. Silah olayi sonra Arenas baska takimda oynasa idi kovulurdu. 6 seneligine astronomik bir bedel odedigin oyuncun sacma sapan nedenlerden dolayi oyniyamiyor. Misal T-Mac ornegi var onumzde, Arenas gibi oda cok sakatliklar cekti. Oda bir markadir. Eski T-Mac olabilir mi ? bence hayir. Bu oyuncular simdi sagilikli olsalar, her ikisi takimlarina mac kazandiran, konusulan oyuncular olurlardi. Bakin Iverson kendine takim bulamadigi icine Besiktas'in teklifini kabul etti. Kariyerini noktalayabilirdi. Yahut bir Nba takimi onun icin fedakarlik yapip takimina alabilirdi. Ben artik Wizards'in guclu bir takimi olmasini istiyorum, bu sene ise bu koc ile gitmez, gitmedigi surece, bu sezon bizden hicbirsey olmaz. Yada koc genc oyunculari oynatmaya baslar, ac oyunculari. Onlari gorelim. ki hic sanmiyorum oynatacagini.

Cavs'den kovulan, Mike Brown, Flip'den daha basarili olur. Ne olursa olsun bu takim 2-5 olmamaliydi. Zor takimlara karsi oynamadik. Evimizde oynadigimiz Cavs ile Bobcats maclarini katbetme basarisi gosterdik. Philly karsisinda mucizevi bir ucluk ile maci uzatmaya goturduk, ve uzatmalarda kazandik. John Wall'in cok iyi oynadigi mac. Gerci Wall suana kadar her maci iyi oynadi, ustune koyarak gidiyor. Etkileyici bir caylak performansi gosteriyor. Caylak otesi oynuyor.

Kenidisi Chris Paul gibi oyuncularin kasetlerini izliyormus, ve onun mac icinde neler yaptigini izliyormus. Oscar Robertson'dan beri, simdiye kadar 7 assist ve uzeri oynayan oyuncu olmamamis. Ne diyelim tebrikler. Wizards uzun zaman sonra Wall sayesinde nba sitesinde kendine yer buluyor. Wall'i bir numaradan draft etmek bize Allah'in lutfu idi. Bu franchise yerlerde surunuyordu, silah olayi ile basarisiz sezonlar gecirmesi ile. Wall ayri bir hava katti. Bu takim onun uzerine kurulacak. Kac senede gider sorun degil, kurarsin Wall'in etrafina saglam bir takim, onun oynamtan zevk aldigi bir takim, sonra gelir basarilar. Burada sampiyonluk yasamadigi surece, hicbriyere gitmez umarim. Umarim Wizards yonetimi gelecek yillar istenilen takimi olusturur.
 
Salih deidklerinin hemen tamamı doğru. Ama bunun için çabalayan bir Arenas da var. Dizi için çok apır çalışmalar yapıyormuş. eski haline gelmek için. Wizards eğer bir yerlere gelmek istiyorsa Artenas'a sabretmeli ve onu kazanmalı. Yanında olacak olan Wall'ın yanına bir de uzun istikrarı sağlarsa başarılı olur. Yoksa duygusal olmayacağım diyip göndeermek en az 6-7 sene geri iteler Wizards'ı. Çünkü artık öyle tek oyunculuk hükümranlıklar bitti NBA'de. (gerçi hiç olmamıştı) :))
 
Hadi Arenas'ı gönderdin diyelin ne olcak sonra .Tek başına Wall ile anca Philly'yi yamuk yumuk son saniye üçlükleriyle yenersin başka da kimseyi yenemezsin. Takımda Türkiye liginde yabancı olarak süre alamayacak oyuncular var cidden. Armstrong oynuyor takımda şaka gibi. Arena ne yapılıp edilip takıma kazandırılmalıdır. John Wall çünkü bu şekilde freni patlak kamyon gibi taş çatlasa 1 ay daha oynar sonra gel bakalım çaylak duvarı. Sonuçta o da bir çaylak anlayışlı olmak lazım. Zaten ilk ayki top kaybı sayıları açıklıyor bunu. Düzeltecektir zamanla.
 
Wall caylak ustu oynuyor. Son iki mac 1 top kaybi yapti. Armstrong'un saka oldugunu soylemistim onceden. Kocun Armstrong yerine caylaklari oynatmasini soyledim.

Evet Arenas'in cok iyi calistigini biliyorum. Yanliz Arenas'i gonderdikten sonra birsey kaybedecegimizi dusunmuyorum. Salary cap bosalacak ve free agent kovalayabilecegiz. Ted Leonsis, Wizards'in yeni sahibi, 2011 de Carmelo icin nabiz yoklayacagini soylemis idi. Biliyorsunuz ki 2011 de Carmelo free agent olacak, Denver Nuggets'dan ayrilmak isterse, nabiz yoklayabilir Wizards eger sartlar olusursa. Takas yolu ile oyuncu cekmeye calisabilir. Seneye free agent listesinde isimizi gorecek oyuncular var.

Gecen sene Antawn Jamison,Caron Butler,Brendan Haywood gibi franchise'a cok buyuk emekleri gecmis oyuncular yollandi ve takim genclestirildi. Salary cap bosatildi. Bu sene Arenas'i takas edemezsen zaten biryere gonderemezsin. Evet kazanilabilir, kazanmak icin her yol deneniyor.
 
Gilbert Arenas: All the fun days are over...

Su lafindan sonra tekrar eski gunlerine donmesini istiyorum Arenas'in. Arenas disaridan oynamaya devam ediyor, nezaman iceri drive ederse, iceride oynamaya baslarsa, iste o zaman eskisi gibi olmasa dahi Arenas takimi sirtlar. Takim arkadaslari her yolu deniyor. Taraftarlar ve takim arkadaslarim cok kotu atmama ragmen, sut at Arenas, sut at Arenas, dedikleri icin, onlarin bende ki guveni kaybetmedigi icin tesekkur ederim demis. Bu cok sey anlatiyor. Cok kotu gecirdigi Bobcats macinin ardindan " sut olarak " cok iyi gecirdigi bir Bulls maci var " sut olarak ". Simdiye kadar Flip tarafindan ilk bes oynatilmadi, son Bulls macindan sonra ilk bes baslamasi lazim. Umarim baslar. Eger Toronto macinda da ritmini yakalarsa maci kazaniriz, guveni gelirse icer drive etmeye baslayacaktir. Bakalim Toronto macini canli izliyecegim. Eskiden Gilbert'in takimi iken, simdi Wall'in takimi oldu. Bunu kabullenemiyor Arenas. Zamaninda sakatliklar ve silah olayi yasamasaydi, suan onun takimi olurdu. Belki daha iyi bir takim olurduk,bambaska kimbilir.

Takimin kaptani Hinrich, Arenas olsa idi sanki daha iyi olabilirdi. Lakers'a 60 sayi ile oynayan, son saniye basketleri ile mac kazandiran, Lebron ile sayi duellosina giren Arenas'i ozledim. Yarin gece Toronto ile oynayacagiz, Arenas'in 45 sayi filan atmasini istiyorum, iyice ozguveni yerine gelsin. Kazanmamiz onemli degil, bu koc ile zaten birsey degismeyecek. Arenas'i kazanalim yeter. Bu takimda en iyi sutor Arenas. eli yandigi zaman, ritim yakaladigi zaman tutulmasi imkansiz, o yuzden ilk bes baslasin. Sacmaladigi zaman disari alir koc, koc demisken

Koc son mac Trevor Booker'i 17 dakika oynatmis. Gercekten sevindim. Nedenini sonra ogrendim Yi sakatlanmis ondan sure almis Booker. Yi sakatlanmis olmasaydi oynayamiyacakti. Booker'i college'de izledim. Gercekten iyi bir oyuncu. O yuzden sure almasi lazim. Ki Yi geri dondugu zaman koc onu kesecektir. N'diaye,Seraphin hic sure alamiyor. N'diaye'yi sezon oncesi maclarda izlemistim. Atletik, blok ozelligi olan oyuncu. Neden oynatmiyor anlamiyorum, ozellikle iceriden oynayan, yumusak degil sert olan oyuncu sorunu cekerken. Mcgee Yi,Blatche,Thornton uzun rotasyonumuz. Yi ve Blatche disaridan oynayan oyuncular, Mcgee ve Thornton iceriden. Aslinda fena bir kadromuz yok, kisitli rotasyon ile oynuyor. Bu durumda olmamizin sorumlusu koc dar rotasyon ile oynattigi icin. Uzun olarak Armstrong'u unutmusum, unutalacak adam degil. Armstrong'a uzun sureler verecegine, caylaklari gorelim.
 
Deginmeye unutugum bir konu geldi aklima. Arenas bu sene iyi bir defans yapiyor. Gayet istekli,gayretli defansda. New York macinda ilgimi cekmisti. Bobcats macinda ise ribaund kovaliyordu. Tek sorun agresif olarak iceri drive etmemesi. Bu gece ona dikkat edecegim. Umarim bu gece ilk 5 baslar. Caylak uzunlar oynayacak mi ? oynar ise iyi sureler alacak mi ? bakalim. . John Wall, Bulls maci bir sakatlik gecirmisti. Bugun oynamama ihtimali varmis. Wall oynamazsa, Arenas ilk bes baslar. Lester Hudson sure alir. Butun yuk Arenas'a biner. Arenas 1 oynar, takimi yonetir. 2 oynar, gerektigi zaman skor opsiyonu olur. Bu arada en son Philly maci John Wall'in oynamayacagi konusuluyordu. O mac super oynamasti. Belki bu gece, o gecenin tekrari olur, John Wall yildizlasir. Verizon'da ozellikle cok iyi oynuyor. Bu arada ismimizin degismesi gundemde. " Washington Bullets " olma ihtimali var.



 
Wall ve Yi oynamayacak. Arenas ilk bes baslayacak gibi. Hudson'un sure alacagi mac olacaktir. Booker'da sure alacak. Arenas'in ustune binecek yuk. Umarim yildizlasir. Hudson'u merak ediyorum eger sure bulabilirse, ki bulacak. Cartier Martin'de sure alacaktir diye umuyorum.
 
Arenas super oynuyor. Ucluk ile basladi, ardindan 2 tane kacirdi ama onemi yok. Iceri dirve etti bir kere, ve assist yapti. Takimi iyi yonetiyor. 3 s,2 a ile oynuyor. Mcgee, cok iyi suana kadar. 2 tane blok yapti, hucumda Arenas'in kacirdigi uclugu, ribaund yapti, kacirdi, tekrarinda basket yapti. Iste Arenas iceri istekli bir sekilde drive etti ve sayi. 5 sayi. Geri donuyor sanirim. Ben bunu bekliyordum, gecen mac disaridan oynadigi icin kizmistim onu. Boyle oynarsa Arenas'in basimizin ustunde yeri vardir. Mcgee'de savasiyor, ozellikle hucum ribaundlarini kovaliyor. Al Thornton yerine Booker girdi guzel. Caylak oyuncumuzu izleyelim. Nick Young girdi oyuna 2 de 2 basari sagladi orta mesafeli sutlarinda. Arenas yine potaya agresif yuklendi, sayi yok. Olsun Arenas sayi olmasa dahi, potaya yuklenmeye devam. Nick Young ikinci ceyrege de iyi basladi. Orta mesafeli sutu basarili. Nick Young bir basarili atis daha.

Saka mi yapiyorsun yahu, eli yaniyor resmen. Bu arada cok iyi top cevirdik ve sayi. Cok iyi oynuyoruz suana kadar. Cartier Martin,Nick Young,Trevor Booker bu oyuncularin sure almasi guzel.

John Wall'in yoklugunda iyi gidiyoruz. Rakipte Jarett Jack ve Sony Weems cok iyi oynuyor. Nick Young bir basarili atis daha 10'uncu sayisi oldu. Suanda Toronto'yu sahadan siliyoruz. Nick Young ucluk, of of of. 13'uncu sayisi. Mcgee, Derozan'i blokladi. Arenas, potaya yuklendi ve faul. Kobi vari bir performans sergiliyor Nick Young suana kadar. Arenas'da istekli, sutlari girmese dahi, eskisi gibi potaya yukleniyor. Nick Young 6/8 ile oynuyor . Sonny Weems 6/8 ile oynuyor . Faul atislarini daha yuzdeli atmaliyiz.

Mactan zevk aliyorum, sikici bir mac olmuyor. Iki takimda kora kor mucadele ediyor. Arenas cikinca, oyunu hukmedemiyoruz. Nick Young faul aldirdi, iceri drive ederek. Serbest atis yuzdemiz 6/10. Weems muthis assist yapti. Booker,blok. Mcgee 6 sayi 8 ribaund. Arenas oyundan cikinca zorlaniyoruz.

Jack, 10 sayi 4/7 yuzdesi , 2 ribaund 0 top kaybi ile oynuyor. Hinrich muthis yuklendi potaya. Ilk yariyi 54-47 onde kapattik. Nick Young 14 sayi ile takimin skoreri. Arenas cok yuzdeli oynamiyor ama herseyi yapiyor. Takimi yonetiyor, sayi atiyor, iceri drive ediyor. Daha ne olsun. Yanliz koc onun suresini kisitliyor, daha fazla oynamasi lazim. Nick Young'u daha cok beslemeliyiz. Eli yaniyor. Sonny Weems ve Jarett Jack'i kitlememiz lazim ikinci yari maci kazanmak icin. Serbest atislarina ozen gostermemiz lazim. Iyi bir ilk yari gecirdik, dedigim gibi Weems ve Jack Toronto'yu sirtliyor. Onlara bir care bulursak kazaniriz.

Bu arada nba tv league pasda John Wall'in triple double yaptigi performansi konusuyorlar.
John Wall is the real deal diyorlar.
 
Gilbert Arenas donuyor. Bu ceyrek 10 sayi ve 1 assist ile oynuyor. eli yaniyor. Ceyregin ortasindayiz. Farki bayaga actik. Takim savasiyor maci kazanmak icin. En begendigim mac takim olarak. 17 sayi ile oynuyor Arenas. Suan herkez cok iyi oynuyor. Toronto'yu eziyoruz. Hinrich muthis oynuyor, Deniz'cim uzgunum Hinrich'den baska birini iste bir daha canim kardesim :) bu arada Armstong muthis bir dunk vurdu ama top kaybi yapti. Armstrong bir dun daha. Kafayi siyirdi. Ben, ve Deniz'e cevap veriyor :) Jack ve Weems bu ceyrek gozukmedi, Arenas,Hinrich oyuna agirligini koydu. Iyi defans yaptik, iyi top cevirdik ve ceyregi 22 sayi onde girdi. ucuncu ceyrek sonucu 90-68.

Armstrong bir dunk daha :) bocalamaya basladik. Hoca Arenas'i oyuna sok, sogumadan derken Arenas oyundu. Kleiza basimiza bela oluyor. fark 15'e kadar indi. Top kaybi yaptik. Adamlari oyuna davet ediyoruz baska aciklamasi yok. Korktugum basima geldi. Bu arada bir araba reklami giriyor, hastayim o reklama bunuda demeden gecemiyecegim :).

Arenas devreye girdi. Nick Young uzun bir aradan sonra basket yapti. Biraz toparlandik. Bu arada bir hasta oldugum reklam daha, koca kafa nba oyunculari :) . Blatche 22'inci sayisini yapti. Booker, basket faul, aslanim benim. Faulu kacirdi olsun. Hinrich 13 sayi 12 assist, Deniz'cim uzgunum :)

Arenas faulu yaptirdi, potaya yuklendi. 2 de 1 atti. Arenas mukemmel top calma ve faul. Arenas, mactan once beklediklerimi karsiladi, beklentimin uzerine cikti. Booker sayi. Hinrich cikti oyundan, ve seyirciden alkis geldi . Nick Young slam dunk, Toronto'yu dagitiyoruz. Yi sakatlanmasa Booker oyniyamiyacakti. Cok saglam oyniyor, Seraphin ve N'diaye'ye neden sure vermiyor, cok kizginim. Lester Hudson macin bitimine 2 dakika kala oyunda. Toronto'ya yayin yapan tsn kanali, Nick Young'u macin oyuncusu secti. Tsn yorumcusu, Wizards bizden daha iyi oynadi, ve galibiyeti hak etti. Maci anlatan spiker ve yorumcu, John Wall'i gormek icin, biletinizi alin dedi " Toronto'da ki mactan bahsediyorlar." Vurup gectik, begendim takimi, galibiyet icin tesekkurler.

Washington 109-94 Toronto.
 


Gilbert Arenas, geri donuyor. Bugun reportajinda tekrar guvenimi kazandim demis. Bu sene ilk kez potaya guclu bir sekilde drive etti. O drive ettigi zaman, cok guclu oldugu icin yikilmiyor, vucudunu iyi kullaniyor. Daha sik iceri drive etmesi lazim. Ribaund icin savasiyor. Dun gece Arenas ile Hinrich takimi cok iyi yonetti.

Top kontrolunu sagladik. Wall'in ogrenmesi gereken maddelerden biri. Sakin oynamak. Wall'in yapisinda, hizli olmasindan dolayi, hizli oyun var. Arenas ve Hinrich yavas oynuyor, sahayi goruyor, takim arkadaslariyla o sinerjiyi yakaliyor. Goran Dragic'e, Steve Nash nasil birseyler ogretmis ise, umarim Wall'a, Sam casell'de birseyler ogretir. Saha icinde olmasa dahi.

Ozellikle Arenas 3. ceyrek, attigi 10 sayi ile yildizlasi. 20 degil rahatlikla 30 sayi yapabilirdi. Ribaund aldi, assist yapti, sayi yapti 20 sayi 7 ribaund 6 assist. En buyuk artisi ise tekrar eskisi gibi iceri drive etmesiydi. Nick Young'da oyuna cok iyi girdi. Dun gece mac anlatiminda yazdim. Eli yaniyordu, Blatche'in oyunda zar zor tuttugu top, assisti, ve Nick Young'un dip koseden uclugu. Arenas'in 3. ceyrek attigi sayilar farki acmamizi sagladi. Blatche 9-13 ile 22 sayi, 7 ribaund 5 assist. Kirk Hinrich 13 sayi 12 assist. Mcgee oynadigi sure Raptors'lu oyuncularin kabusu oldu 8 sayi 9 ribaund 4 blok. Benchten gelen sayilar macta kazanmamizin en onemli nedeni. Nick Young 20 sayi 6 ribaund, Hilton Armstrong 10 sayi 4 ribaund 2 assist. Trevor Booker 8 sayi 2 ribaund. Istatistiklere bakarsak herkes gorevini yerine getirdi.
 

Üst