Washington Wizards Baby

Bitti gozuyle baktigim maci kazandik.Bir nevi dejavu oldu. Sixers ile oynanan ilk mac Cartier Martin'in attigi el ustu ucluk ile uzatmaya gitmis ve kazanmistik.

Ilk yarisini berbat oynadigimiz 16 sayi geridi bitirdik yanilmiyorsam. 3. ceyregin ortalarinda takim costu, Nick Young'un oyuna girmesinin ardindan, arka arkaya uclukleri soktuk. Cesitli oyunculardan geldi bu uclukler. John Wall'in 4 mac aradan sonra tekrar aramiza katilmasi, Arenas'in degimiyle tek ayak oynamasi, Wall'in benchten gelip, ilk yari 0 sayi ile oynayip, 3. ceyrek takimi sirtlamasi.

Wall'in 3. ceyrek eli yaniyordu. Ust uste sutlar soktu, takimi atesledi. Aslinda Wall'dan beklenmedik seyler bunlar, daha cok iceri girip sayilari bulan bir oyuncu. Sut endeksli oynayinca, baska bir oyuncuya burundu.

Trevor Booker ile Nocioni'nin mucadelesin den hava atisi karari cikti. Hava atisinin galibi Trevor Booker oldu.Gilbert Arenas, Evan Turner'e 2 pozisyon once, sen serbest atislari kaciracaksin, bir daha ki sefer cizgiye geldigin an, cunki sen bir caylaksin demis :) Turner'da, Arenas'i dogrular sekilde 0/2 atti. Birini atsa mac bitmis idi. Pozisyonun ardindan John Wall, Jrue Holliday'e cok akkili bir faul yaptirdi ve 3 atis elde ettik. John Wall serbest atis cizgisinden 3/3 atinca mac uzatmaya gitti.

Uzatmalar da basa bas bir mucadele vardi sahada. Philly one gecti, son sozu Nick Young soyledi Arenas'in verdigi assist sonrasi attigi ucluk ile. Ayni oyunu Arenas Detroit macinda da hazirlamisti, Blatche noktayi koyamamisti uc sayi cizgisinin arkasindan. Arenas'in artik son toplari oynamasini istiyorum, gecmiste neler yaptigini biliyoruz.

Mcgee cok iyi bir mac cikardi. Canavar gibi oynadi. Her mac ustune koyuyor. Detroit maci 20 sayi, 16 ribaund 2 blok. Sixers maci, 24 sayi 18 ribaund 4 blok. Fantasy oyniyanlar icin 2 tane assisti de var :) John Wall benchten gelip 25 sayi 6 assist. 25 sayinin hepsi ikinci yari, ilk yari kotu oynamisti. Serbest atis yuzdesi 8/8. Son 3 serbest atisi maci uzatmaya goturmek icinde. Bir caylak olarak hepsini soktu. En onemlisi caylak olarak sorumluluk aliyor. Nick Young'un benchten gelip 19 sayi atmasi, son ucluk maci kazanmak icindi.Trevor Booker cok onemli isler yapti, Blatche'nin cok kotu oynadigi donemler.
Bu cocuk aldigi sureleri cok iyi degerlendiriyor. Daha fazla sure almasi lazim.

Takimin imkansiz gibi gozuken maci kazanmasi, cok kotu oynadigi ilk yarinin ardindan efor sarf edip maci uzatmaya goturup kazanmasi cok iyi. Wall ve kendini her mac gelistiren bir Mcgee var. Gelecege umutlu bakiyorum
 
Dun gece maci izleyemedim. Taraftar sitesinden yorumlari okudum, nba'de macin ozetine izledim. Flip yine sacma sapan isler yapmis. Zone defans oynatmis, Atlanta gibi atletik bir takima ve ucluk yuzdesi iyi olan bir takima karsi. Hinrich-Wall-Arenas uclusu macin genelinde beraber oynamis ve zone defans yapmisiz. Bu oyuncular pota altinda kalmis, uzunlar potadan uzak.

Dogal olarak Josh Smith gibi atletik bir oyuncu sov yapmis. Bir pozisyon var macin ozetlerinde, Josh Smith'e alley-oop pasi atiliyor, sadece Wall var pota altinda. Bir pozisyon daha var, zone defansinin basarisiz oldugunun gosterisi, Joe Johnson bombos birakilmis ve uclugu yolluyor, kimse yok uzerinde.
Nick Young yine unutulmus kenarda. Kazandigimiz maclar dahil, bu hatalar tekrarlaniyor.

Ribaund: Atlanta 49-38 Wizards. Zone defansa devam.

Artik ben bu takimin saygi duyulan bir takim olmasini istiyorum.
Flip ile saygiyi kazanamiyacagiz, play-off yapamayacagiz.
Ki o kadar uzak degil play-off yapmak.

Cumartesi gecesi Orlando ile evimizde, pazartesi gecesi Miami ile deplasman yaptiktan sonra, haftaya carsamba gecesi Toronto ile deplasman, pazar gecesi Phoenix ile deplasman yapacagiz. Ayvayi yedik. Deplasman galibiyetimiz yok henuz. Bu maclarin ardindan koc degisikligine gitsek. Ah ah, keske Marc Cuban bizim sahibimiz olsa.
 
Orlando'ya hayati dar ettik. 12 sayi geriden gelip maca ortak olduk. Gilbert Arenas muhtesem oynadi. Eski Arenas gibiydi. Iceri drive etti, faul aldirdi. Nick Young'un eli yaniyordu 4. ceyrek. 3. ceyrek sonu sinyali vermisti. 5 sayi ureterek. 4 ceyregin baslangici 14 sayi arka arkaya atmis :shock: hakemler cok kotu kararlar verdi Orlando lehine Arenas alehine. Gee muhtesem oynadi. Takima ruh katti. Caylak uzun Seraphin oynadigi sureler Howard'i cok iyi tuttu. Armstrong'un suresini kesin bu cocuga daha cok sure verin. Arenas'in son pozisyonu girse kazanacaktik, girmedi kaybettik. Su mucadeleyi verelim, hayati dar edemiyecegimiz takim yok. Arenas boyle oynamaya devam etsin, play-off yapariz. Arenas en iyi macini cikardi sezonun. Wall,Howard,Thornton,Yi oynamadi. O oyuncular oynamaya baslasin hersey daha guzel olacak.
 
Salih bu adamlar yoksa kim oynadı sizde :) Şöyle bir bakıyorum kafamda ilk 5 çıkmıyor.
 
Deniz Baskın' Alıntı:
Salih bu adamlar yoksa kim oynadı sizde :) Şöyle bir bakıyorum kafamda ilk 5 çıkmıyor.

Kirk Hinrich
Gilbert Arenas
Alonzo Gee
Andray Blatche
Javale Mcgee

Bu arada Kirk Hinrich'i istiyormusun :) al sizin olsun. Paket yapiyim size, Kirk Hinrich, Hilton Armstrong + Flip Saunders. Karsiliginda hicbirsey istemiyorum :).
 
Dun gece Miami'ye yenilmisiz. Mcgee ilk bes baslayamamis. Bel agrilari devam ediyormus, Elton Brand'in ittigi pozisyonda sirtinin ustune dusmustu hatirlarsaniz. John Wall Sixers macindan sonra tekrar sakatlandi. Orlando'ya karsi oyniyamamisti. Miami'ye karsi oynayamadi. Al Thornton bir kac mactir yok. Yi keza oyle. Howard gecen seneden beri yok.

Koc Armstroung'u oynatmis, Dwight Howard'i adam adama tutan Kevin Seraphin sadece 7 dakika sure almis. Caylak oyuncu oyunda kaldigi surece Howard'i cok iyi savunmustu. Ondan onceki maclarda 1-2 dakika sure almis, alamamis. Oyle bir oyuncu Howard'i, Mcgee'den de Armstrong'dan da daha iyi tutmustu. Koc o mac Mcgee ile Seraphin'i Howard'in ustune vermemisti. Oyunu okuyamadi. Halbuki double team yapsan o mac Howard'a bir ihtimal durdurabilirdin.

Zone defansini Dallas gibi yapamiyoruz. Dallas Miami macinda Lebron'u zorladi zone defansi ile Lebron'u istemedigi sutlari itti. Dun Lebron 30 sayi atmis bize karsi. Dwayne Wade'in ozellikle bizi bitirdigini soyluyorlar. Iceri drive etmis ikide bir. Son 2 mac surunen Wade bizim mac ile ritim bulmus. Keza Bosh kendini bulmus. Lebron 30, Wade 26, Bosh 20. Big Three 76 sayi uretmis. Boylece Miami'ye rahat bir nefes aldirmis olduk.

Ligin dibine dogru geriledik. Daha iyi bir kocumuz olsa daha fazla mac kazanirdik. Armstrong israri, Hinrich israri, Nick Young'un iyi oynamasina ragmen benchten gelmesi, Seraphin'in istenen sureleri alamamasi, zone sacmaligi. Sonuc 5-11.
 
Fikstur cok guzel deplasman Phoenix 2 tane Lakers, Verizon'da oynayacagimiz Portland haric kazanmamiz gereken maclar var . Degerlendircek takim goremiyorum. Takimdan ziyade bu maclari kazandiracak hoca goremiyorum.

Sakatliklarin iyislemisini bekliyorum. Yi,Thornton,Wall,Howard. Howard disinda digerleri en kisa zamanda donecektir. Howard ise 1 ay icinde doner tahminim.

Su oyuncular donsun daha cok mac kazanmaya basliyacagiz. Keske su fiksturur degerlendirebilsek. 2 sene oldu herhalde 4 mac ve ustu kazanamadigimiz. Orlando macini kazanabilirdik gerci. Toronto'yu yarin gece yenmeyen Fenerli olsun. Muhtemelen Phoenix pazar gecesi ayari verecektir o yuzden Toronto maci onemli. Kendi denginde olan takimlari yeneceksin.

Verizon'da Cavs, Bocats maglubiyeti. Deplasmanda Knikcs,Detroit maglubiyeti. Bu maclari kazanmaliydik.5 galibitin en rahati Toronto maciydi. Houston'da rahat idi ama zora sokmustuk biraz. Memphis maci zor iki tane normal sartlarda kaybetmemiz gereken Sixers maclarini kazandik. Toronto'yu yenip 6-11 yapalim.
 
Valla alırım Flip tam bizim sistemin hocası. 2 skorer 3 odun anlayışında daima iş yapar ki biz de o durumdayız şu an. Hinrich gelsin hemen ilk uçağa atlayıp. Hilton da oturur Dalembert'ın yetmediği durumlarda odunluk yapar. Çift oduna dönüp arada orman yangınında yanarız filan baya eğlenceli sezon olur :p Bu arada Brooks'un peşindeymişiz. Ne vereceğiz bilmiyorum Landry , Cousins , Evans zaten dokunulmaz şu an. Geri kalanlar da Houston gibi aynı hepsi rol oyuncusu. Budinger - Casspi , Udrih - Lowry , Thompson - Hill aynı adamlar katkı olarak 3 aşağı 5 yukarı. Brooks'u gönderip önünü açacak oyuncusu da yok Rox'ın yani bu iş hikaye olur. hee bizim gm derse ki ''biz nasılsa sonuncu olcas verem size dıreft hakkımı seneye seçin ilk 5ten hem bu iş olursa siz de burukssuz bişiy yapamazsınız siz de ilk 5ten seçersiniz , Yao'yu da paket yapıp 2 yüksek sıra seçimiyle yeni takım yaparsınız'' sonra Rox Gm'i de ''harbi doğru diyon hee'' derse bu iş olur. Sonra Brooks toparlar bizi Rox sadece kendi pickiyle yüksekten seçer kazığı atarız. Ama Brooks da bizi adam edemezse bu sefer dımdızlak kalırız , Rox da yüksekten 2 adam seçip 2 sene sonra tepemizden bize bakar :)
 
Arenas-Blatche, Carter-Lewis takas iddialari var. Benim gorusum eger Arenas-Carter ile takas edilecekse edilsin. Nedeni Carter'in bu yil sonu bitecegi kontrati var. Salary Cap inanilmaz buyur, ve seneye free agent avina cikabiliriz. Carmelo Anthony 8). Arenas'da sampiyonluga oynayan bir takima gitmis olur. Canim yansa dahi hem bizim hem onun icin en iyisi bu. Ama Orlando bize Lewis'in kontratini kakalamak istiyor, o yuzden olmaz bu is. Enayi yok karsilarinda. Bu gece Toronto ile oynayacagiz.

Armstrong gecen mac " oyun disi " faul yapmis idi. 1 macligina dahil olsa kurtulduk. Toronto maci Seraphin'in bol sure almasi dilegiyle. Bu maci alin, rakiplerimizin maclar zor. Cuma gecesi Portland ile oynayacagiz 2-2 yaparsak son siradan muhtemelen, rakiplerin yenilgi alacagini umuyorum, sekizincilige kadar yukselecegiz :) o yuzden ne yapip edip kazanin.
 
Taraftarlar cildirmis, Flip kanser etmeye devam ediyor. Yine yalan,yanlis hamleler ile maci kaybetmisiz. Hinrich'i 2 numara olarak baslatmanin, Arenas'i yedek yapmasi, Nick Young'un surelerini kisitlamasi, mac icinde sacma sapan hamleler ile, ilk yarisi basa bas giden maci koc hatalari yuzunden farkli kaybetmisiz. Yarin gece Lakers deplasmanina cikiyoruz. Carsamba Sacramento deplasmani, Sacramento'nun kotu gidisine dur diyebilecegi mac. Cuma gecesi New York ile kendi sahamizda oynayacagiz. Haftaya sali Lakers ile kendi sahamizda, persembe Nets deplasmani, cumartesi Miami ile evimizde. Sonrasina baktim yine guzel fiksturumuz var istisnalar disinda. Dedigim gibi degerlendirecek koc yok. Bizim durumumuzda olan baska bir takim bu fikstur ile cikis yapmisti. Misal Dallas'in gecen hafta ntv 10 maclik fiksturunu gosterdi, kolay maclari var ve degerlendiriyorlar. Biz dibe vuruyoruz.
 
Lakers'i sallamisiz ama yikamamisiz. Nick Young'un artik ilk 5 baslama zamani geldi. Onun oyunda olmadigi anlar fark acilmis, onun oyunda oldugu anlar fark inmis. Onun oyunda oldugu anlar seri yakalamisiz. Maci 30 sayi ile tamamlamis. Orlando'ya karsi da cok iyi oynamisti. Trevor Booker'i college'de de izlemistim. Dun gece Blatche'nin yoklugunda cok iyi oynamis. Nick Young ile onun oyunda oldugu vakit farki erimis, onun oyunda olmadigi vakit fark acilmis. Onun oyunda oldugu vakit serir yakalamisiz. En sevindigim nokta bu sene Nick Young'u kazanmamiz, Mcgee'nin cok iyi maclar cikarmasi. Kevin Seraphin'de 2 yari oynamis. Bu caylaklar oynasin, onlar bizim gelecegimiz. Yeneriz,kazaniriz. Onlarla cok daha iyi oynuyoruz. O yuzden caylaklar sure alsin. Yi'nin oynadigi sureler Odom sov yapmis. Armstrong'un surelerinin kisitlanmasi guzel. Cartier Marin ve Alonzo Gee'ye de sureler verilsin. Caylak oyuncular ise daha fazla sure alsin. Iyi oynadiklari vakit, kenara alinip unutulmasin. Daha fazla rotasyon yapilmasi lazim koc tarafindan.
 
Hey gidi Arenas reis hey. Demek gidiyorsun. Wizards icin yaptiklarin, en onemlisi beni bu takimi tutmami saglayan kisisin.Guzel gunler gecirdik. Zor gunlerin oldu. En hayirlisi gitmendi. Yeniden dogalbilmen icin Orlando buyuk bir firsat. Bir zamanlar dusunurdum Arenas giderse ne yaparim diye, simdi en ufak bir dusuncem yok. Senin biraktigin enkazi tutmaya devam edecegiz :).

Big three diye nitelendirdigimiz Arenas-Butler-Jamison, ikisi gitti bir yolcu. Butler, Wizards'da son zamanlarda istatistik yapsa dahi misyonunu doldurmus gibiydi. Dallas ona uydu, oda Dallas'in sistemine. Jamison, King James'in yardimcisi olarak alindi ama King gitti, Jamison'a Cavs enkazi kaldil. Oralarda tabiri caizse surunuyor Jamison. Sen, Cavs'e degil, Butler gibi Nba'in elit takimlarindan Orlando'ya gidiyorsun. Cok zor gunler gecirdik. Sakatliklar yakandan dusmedi. Talihsiz bir olay yasadin. Iyisi ile kotusuyle sevdik seni. Wizards'lilar yas tutuyor.

Arenas gununde olursa nba'de izlenmesi en zevkli oyunculardan biri. Lakers'a karsi attigin 60 sayilik performans, ustelik Kobe'nin savunmasina ragmen unutmayacagiz. Son saniye basketlerini, top girmeden kollarini havaya kaldirip galibiyet sevincini yasamani unutmayacagiz. Her zaman eskiye donmek icin calistin.Demek kaderde gitmek yaziyormus. Umarim Orlando'da gerceklesitirirsin. Umarim Orlando ile sampiyonluk yasarsin.

Elveda Arenas :(
 
uzun bir aradan sonra Josh Howard bugun benchten gelecek. John Wall yok.

Nick Young ilk 5 basliyor.

En iyi oyuncularimizdan Wall ve yeni ugurladigimiz Arenas yok. Lewis katilacak

Ilk besimiz

Kirk Hinrich Nick Young Al Thornton Andray Blatche JaVale McGee


Basarilar cocuklar.
 
Gerçekten elleriyle verdi Wizards maçı, yazık oldu.Tecrübesizlik, acemiliğin ve kritik anlarda insiyatif alacak bir oyuncunun eksikliğinden kaynaklandı bence mağlubiyet.Yazık oldu.
 
93-89 ondesin bitimi 18 saniye kalmis, Bosh 3 sayilik cizgisinin gerinden atacak, Blatche balliklama atliyor. 3 atis Bosh. 2'sini sokuyor. 13 saniye kala top bizde, kendi yari alanimizdayiz, Miami baski yapiyor, topu kaybediyor, ve faul. James Jones ikisini sokuyor 93-93 oluyor. Miami hemen faul yapiyor, bence anlamsizdi. 12.6 saniye kala, Hinrich en iyi serbest atiscimiz 2 de 1 atiyor. 7.9 saniye kala Blatche faul yapiyor Wade'e, Wade ikisini sokuyor. Hinrich son top sacma sapan hucum yapiyor ve maci kaybediyoruz. Cokta iyi oynadigimiz maci Imkansiz olani yapip kaybediyoruz.
 

Üst