Yahoo NBA Fantasy League 2011-2012

Bu arada önümüzdeki seneyle ilgili olarak bi kaç tahminim var.
Jimmer Fredette : Şut yüzdesi çok yüksek olmaz ve top kaybı da yapabilir ancak çok iyi üçlük avantajı getirir. Extradan faul yüzdesinde her takımı bir level yukarı taşır.
DeAndre Jordan : Bu sene ilk 5 çıkacak ve Paul ile oynayacak. Pas alışverişinde bitirici olacağı için top kaybı olmaz. Blok ve ribaundda iyi bir oyuncu. Paul yüzünden katkısı artacaktır. Extradan yüzdesi yüksek olur diye düşünüyorum. Paul ve Griffin ona yeterince avantaj yaşatacaktır.
Kyle Lowry : Aklımızda şutu yok diye kalıyor ancak geçen sene üçlük olarak da çok can yaktı. Top kaybı yapmadığı zaman hiç affetmeyin yapışın.
ROndo : Üst sıralardan kesinlikle almayın. Şut yüzdenizi düşürüyor. Ribaundu , asisti eyvallah ama uzunlarınız şut atamıyorsa Rondonun şut zaafiyeti iyice zarar verebilir.
Kobe Bryant : Üst sıralardan kesinlikle almayın. İsmine aldanmayın yoksa yanarsınız.
Tyreke Evans : Sakatlık sorunları çok. Top kaybı ve üçlük atamama sorunu var. Üst sıralardan saldırmayınız.
Algridge : Geçen sene en verimli oyuncumdu. Müthiş istatistik yapıyor. Ribaundlarda da eskisi kadar pasif değil.
Marcus Thornton : Geçen sene çok verimliydi. Üçlük konusunda çok iyi. Yüzdesi düşmüyor kolay kolay.
Monta Ellis : Çok iyi oyuncu . Yüzdesi standart. İstatistik kağıdını dolduruyor.
Brook Lopez : Ribaundlarda çok zayıf. Umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Çok fazla yukarılardan seçmeyin.
Toney Douglas : Çok iyi bir oyuncu ve altlara kalıyor draftta. İyi bir steal olabilir.
Kemba Walker : Skor yönünden sıkıntılı bir takımsanız çok iyi bir steal olabilir.
Barea : Minny'de sorumluluk alacak. Güzel şeyler Getirebilir.
Marc Gasol'ü sakın almayın üstlerden. Blok hariç net birşeyler getirmiyor. Geçen sene canımı yaktı.
 
yer varsa bende katılmak isterim ancak oyunla ilgili herhangi bir bilgim yok. euroleague fantasy challange oynuyorum aynıysa fazla sıkıntı yaşamam.
 
Ligi kurduk arkadaşlar.Şu anda ligde 3 kişi var[ben, Turan abi,Kerem abi] bunlara bi 7 kişinin daha katılacağını düşünüyorum [Nilay abla,Veysel,Tanju,Sarper, Levent abi ve 2 özel konuğu].Yani 2 kişilik daha kontejyanımız var.Bu işle zamanını ayırabilecekler ve NBA'i düzenli olarak takip edenler başvursun lütfen.

Geçen yıl ki düzende olacak.Kadrolar 12 kişi olacak ve maksimum 10'u kullanılabilecek.Kadro sıralamasıda geçen yıl ki gibi olacak.

Bunun dışında draft cuma günü saat 20.00'de olacak.
 
valla basketbolu ciddi şekilde takip ediyorum nba euroleague farketmez cıddı de vakıt ayırabılırım fantasychallenge euroleague 1350 puanım var bi yararı olur mu :D ayrıca draft saatı de cok güzel tam benlik ctesi pzar 9 gibi sıkıntı yaratabılırdı ama cuma mukemmel,sabah yazdığım gibi yer varsa katılmak isterim.
 
Ben yarın halledeceğim,sizden cevap bekliyordum ligin durumu ile ilgili,büyük ihtimalle diğerleri de öyledir Erdal,başka yerden ulaş da haber ver.

Bi de twitterdan dm olarak atsana bana ligi.
 
Giriş yaptım tamamdır.Bu arada yoğun ilgi var galiba,Kerem'in dediği iki lig olabilir.Tecrübeli arkadaşlardan biri ikinci ligi kursun isterse.
 
Ben ilk kez katiliyorum. Euroleague fantasy gibi kolay degil sanirim bu. Draft cuma mi olacak o zaman mi alacagiz oyunculari. Diger oyunculari ne zaman aliyoruz. Nereye tiklayip nasil yapiyorum. Emailimi versem de biri uzun uzun anlatsa. :D
 
Nilay abla cuma günü saat 19.30 gibi draft sıralaması ortaya çıkıyor.Atıyorum sıralama şöyle :
1- Emre Özcan
2-Tanju Çiçek
..
11-Kerem Seçer
12- Taner Tuna
Bu 1. tur oluyor.İkinci turda ise bunun tam tersi sıralama oluyor
13-Taner Tuna
14-Kerem Seçer
..
23-Tanju Çiçek
24-Emre Özcan
İkinci turdan sonra üçüncü turda birinci turun aynı sıralama oluyor.Böyle böyle 12.tura kadar devam ediyor sıralama.

Draft sırası sana geldiğinde 90 saniye süren var.Ekranın sol tarafında büyük bir liste oluyor oradan oyuncuyu seçip kadrona katıyorsun.Liste büyük olduğundan hemen bir oyuncuya yoğunlaşamıyorsun.Ama geçmişten "bunu şurada seçmem lazım" dediğin oyuncuyu ya da o listede direk gözüne çarpan oyuncuyu 90 saniye içinde seçiyorsun.Seçmezsen mock draft sana otomatik seçim yapıyor[hiç tavsiye etmem].

Takım kadroları 12 kişilik ve şu şekilde oluşuyor kadrolar:
PG-Sg-G[iki guard pozisyonundan birini oynayabilen oyuncu]-Sf-Pf-F[iki forvet pozisyonundan birini oynayabilen oyuncu]-F-C
Util[pozisyon farketmeksizin kadroya katabildiğin oyuncu]-Util
bench-bench

Util'lerle birlikte her gün kadrondaki 12 oyuncunun maksimum 10'ununu kullanabiliyorsun.Yani seçim yaparken bu kadro yapılandırmasını göz önünde bulundurmalısın.

Draft'da seçilmeyen oyuncular "players" diye bir başlıkda toplanıyor.Kadronda bir oyuncu sakatlanırsa,istediği verimi getirmezse ya da önüne bir oyuncu transfer olursa bu listeden istediğini alabiliyorsun kadroya.Her hafta 4 oyuncu değiştirme hakkın var.

Bunun dışında draft'da duygusal davranmamanı ve sevmediğin oyuncularında sana çok şey katacağını söyleyebilirim.Geçen yıl şampiyon olmama rağmen benim canım bundan çok yandı :) [1.turda Rajon Rondo'yu 2.turda Brook Lopez'i seçmiştim maalesef]

Bu arada takım kadrolarını mutlaka takip et Nilay abla.Geçen sene inanılmaz facialar yaşanmıştı draft'da bu sene olmasın[Sühan abi Jermaine O'Neal'i 10.turdan seçti mesela :p].
 

Üst