Yeni Koç Kim Olmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tekrar dusundumde, bu rezil durumu daha fazla cekmektense, Oktay Hocami gelir baskasi mi gelir bir an once ne oluyorsa olsun artik. Canli cenazeden kurtulmak dilegiyle!
 
Bakın çok net söylüyorum eğer sizin yazdıklarınız gibi bir teklif sunulursa yüzde yüz Oktay Mahmuti kabul edecektir.

Bu tarz bir teklif bence de kabul edilecektir Mahmuti tarafından.. ama böyle bir teklif yaparlar mı, görüşürler mi..? ondan çok emin değilim.
Teklifin icerigiyle ilgili varsayimlar benim yorumumdu. Bi bilgiye dayanmiyo. Yannis yonlendirmis olmayayim kimseyi. Insallah iki taraf icinde iyi bi teklif yapilirda mahmudi kabul eder ama goruntu pek oyle degil.
 
Bizim izlememiz gereken tek yol Efes ile birleşmedir. Bunun peşine düşmek lazım. Erkek basketbolunun başka türlü istenilen seviyede olma ihtimali bence yoktur. Sadece biz değil hiçbir ezeli rakibimiz bunu başaramadı zaten. Voleybolda da durum aynı. Bu uğurda her türlu tavizde verilebilir. Yeterki Galatasaray hakettiği gibi temsil edilsin.
Bu dediğiniz, bütün yönetenlerden bağımsız olarak, gerçekleşme ihtimali %1 bile olmayan bir hadisedir. Hiçbir zaman da mümkün olmayacaktır.
 
Bu dediğiniz, bütün yönetenlerden bağımsız olarak, gerçekleşme ihtimali %1 bile olmayan bir hadisedir. Hiçbir zaman da mümkün olmayacaktır.

Belli olmaz. Basketbol ve voleybolda ne birleşmeler gördük. Faruk Süren tarzı bir başkanımız olursa, kolaylıkla olur. Asıl böyle bir birleşme olmaz ise salon yapsak ta gelecek sponsor bundan iyisi olmaz ve aynı şeyleri konuşmaya devam ederiz.
 
En büyük temennim işsiz kalmış Galatasaray lisesi mezunlarının sonsuza kadar basketbol şubesinin kapısının önünden bile geçmelerinin yasaklanması.Bunun yanı sıra Ahmet Çakı gibi Halil Üner'in genç versiyonlarının da ismi bu takımla anılmaz. Bu şube ne işsiz kalan liselilerin çiftliği, ne de başka takımlarda vasatı bile aşamamış koçların kariyer denemesi yapsın diye kurban edilecek bir yer değildir. Basketbol şubesi bir an önce tarihine, şanına ve de yenilmez armada ismine yakışır şekilde profesyonel bir yapıya kavuşmalı.
 
Başkan adayı Mustafa Cengiz'in açıklamalarını okudum ve bendeki izlenim maalesef bu adam da Dursun Özbek gibi başka bir dünyada yaşıyor.
Bazen kızıyorum Fatih Terim'e, gelme kardeşim, geliyorsun ve bu bozuk düzenin devamını sağlıyorsun.
Basketbol nerede derseniz, her iki başkan adayının da basketbola dair bir projeleri yok, yani boşa da ümitlenmeye gerek yok.

Mustafa Cengiz: ''Özbek'in aklında Fatih Terim yoktu''
 
Aynen katiliyorum sana Sebutay Noyan Bey, Galatasaray Lisesi dunyaya bilim ilim adamlari yetistirsin, teknolojiden geri kalmasin, Hem benim anlamadigim egitimle ugrasanlar top pesinde kosanlari sevmezlerdi, bu ne sevgi ah bu ne izdirap!
 
Hiç kimsede bir umut ışığı yok. Anlamıyorum gerçekten. Bırakın bu kadar karamsar olmayı. Siz sadece şampiyon olsun diye mi sevdiniz ? O yüzden bence ilk iş olarak iyi bir coach ve ardından gelecek sezonun planlaması yapılmalı. Umarım ve tek isteğim artık bu işi bilen insanların bu işin başında olması.
 
Altyapıdan bir Hoca bulalım hiç olmazsa o tecrübe kazansın bu bozuk çarkın içine yabancı hoca koyup da imajımız zedeleneceğine..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana kalsa Dejan Radonjic yada Perasovic'i düşünürdüm. Şubeyi verirsin eline, 2.5 yıllık sözleşme. Yerli koç alacaklarsa Oktay Mahmuti dışındakiler bize uymaz.
 
Bu sezon iş işten geçti artık, geleceği düşünmemiz lazım. O nedenden dolayı kariyerinde önemli işler başarmış birilerini getirmemiz gerekiyor. İyi bir proje ile iyi bir koçu ikna edebiliriz.
 
Oktay Mahmuti'nin müthiş hayranı değilim, hatta ayrılık olduğu dönem forumun %99unun aksine oldukça olumlu bir değişiklik olduğunu savunmuştum yıllar evvel. Daha sonra basketbol takımımız zirve yıllarını yaşadı gerçekten de ama akabinde de tam dibe vurduk. Mahmuti'nin zirve yarışındaki bir takım için biçilmiş kaftan olduğunu düşünmüyorum, en basitinden Efes ile Banvit'e karşı farklı elendi, yanılmıyorsam Daçka kadrosu ile de Trabzon'a süpürülmüştü. Yıl boyu düzen içinde oynattığı takımların playoff-kritik maçlarda eli ayağı dolanıyor sürekli, tabii ki bu koç psikolojisinden dolayı oyuncularına da sıçrayan bir durum ama biz zirve hedefinden uzak yapıda bir organizasyona dönüştüğümüz için Mahmuti'nin bu eksilerini çok yaşamayız.Onun öğretici, yapılandırı özelliğinden 2 yıllık bir geçiş dönemi için faydalanabiliriz.

Özet olarak, zirve yarışında bir takım olsak olumsuz bakacağım Mahmuti ismi şu an yeni baştan yapılanıp kötü takımlıktan kalburüstü seviyeye çıkmak için bence doğru bir seçim olabilir. Mahmuti bizi bu seviyeden alıp önce EL seviyesi civarlarına çıkarsın, daha ilerisi düşünülürse o zaman ona göre bir çözüm bulunur
 
Mahmuti gelir mi bilmem ama gelirse sevinirim. Çünkü Galatasaray'a gerçekten yakışan bir profil çiziyor. Belki çok üst seviyelerde istenen başarıları elde etmekte zorlanır fakat Mahmuti takıma ruh, bağlılık, mücadele azmi katar, kısa zamanda takımla taraftarı kenetler, dik durur, ego yapmaz, maç sonu oyuncu satmaz, saçma sapan demeçler vermez, ortada başarı varsa ekip işidir der, başarı yoksa sorumluluğu üstüne alır. En önemlisi hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmaz. Şartlar ne olursa olsun, dim dik durur parkede! Dediğim gibi belki çok başarılı bir koç değildir lâkin elinden gelenin en iyisini yapar. Unutmadık o güzel yolculuğumuzu..
 
Arkadaşlar Ahmet Çakı Galatasaray Lisesi mezunu mu?
Bilgisi olan var mı?

Dün radyoda Eyüp, Çakı için liseli diye bir cümle kullandı. Merak ettim biraz google'a baktım ama bir şey bulamadım....
 
Murat Özyer , Ahmet Çakı'nın gelişim için yaptıklarını anlattıkları videoyu hesabında sabitlemiş herkes görsün diye :) Bu lobiyle işimiz zor maalesef. Ahmet koç güzel anlatıyor insan dinleyince boş adam değil diyor ama her zaman sonucu saha içi belirler. Biz iyi savunma yapan, sahada son topa kadar canını dişine takan bir takım bir kimlik görmek istiyoruz. Kısa vadede eldeki malzemeyle en iyisini yapacak bir isim arıyoruz. Kim gelirse gelsin transfer istemek hakkıdır ayrıca. Umarım yönetici grubu bunun farkındadır. Bugün koçun açıklanmasını bekliyorum şahsen bakalım ne olacak :)
 
Birkaç koç adayım var:

1) Perasovic
2) Buscaglia
3) Filipovski
4) Thorsten Leibenath

Son yılların en iyi koçlarından biri Perasovic. Eğer başarı istiyorsak ondan başkasını düşünmemek gerekiyor şu aşamada ama onu ikna etmemiz için de iyi bir çalışma yapılması gerek şubede. Buscaglia'nın sözleşmesi devam ediyor Trento'da fakat teklif gelirse kabul edeceğini tahmin ediyorum. Filipovski için yazın da çalışmamız olmuştu. Son sırada da Thorsten hocam var. Sözün özü, Galatasaray artık yabancı bir koçla yola devam etmeli.
 
Yeniden yazmaya değecek gelişmelee olduktan sonra bir mesaj da ben yazayım. Hadi bizim kulübün vizyonu yok. Adam veya hoca izlemiyorlar. Alba berlin bir aene izlemiş, bir velecek görmüş, takımın başına getirmiş Ahmet Çakıyı. Krndi stafını kuramamasından, kendiaine sırf Türk olmasından dolayı önyargılı davranılmasından takımdan gönderilmiş. İvkoviçten sonra efesi toparlamış. Play of oynatmış genç ve gelecek vaad eden bir koç. Ama bizim mahmudi severler elle tutulacak sadece gs deki 1. Sezonunda takım kimyasının uyması ile (kendisinin nile beklemediği) ve furkan gibi bir transfer sayesinde olan 2. sezonunda atamana ezilen bir silik karakteri Ahmet Çakıya tercih ediyorlar. Tam bizim kulübün vizyonuna uygun davranış. Bende takımın başına jasikavicius veya radonjiç ve hatta hatta keşke Ataman gelsin isterim. Ama şartlarımıza en uygun ve bana göre başarılı olma ihtimali en yüksek aday Ahmet Çakıdır.
Ahmet Caki Turk olduğu icin ona Almanyada haksizlik yapilmis. Tipik hatayi baskasink suclayarak ortbas etme cabasi. Getirirken potansiyel goruyorlar onyargili olmuyorlar ama sepetlerken bir anda Turk olduğu akla geliyor. Yav he he.
Alba vasat bir ligin ortalama takimi ve onlar bile sezon ortasi sepetliyor burada biz koskoca Galatasaraya layik goruyoruz. Yazik bize. Sirf calismak icin kadroya transfer bile istemeyecek butce ne olursa tamam diyecek, karakteri prensibi bile olmayan silik tipleri basimiza getiriyorlar, uc ay boyunca tum sucu hocaya yukleyip kahroluyoruz.
 
Ahmet çakının çalıştığı sezonu incele onsan sonra görüş bildir. Adam daha hazılık maçında takımının başında gidemedi. Ahmet çakı bir Aydın örs, Ergin Ataman veya belki bir Orhun Ene değil. Ama yerli olarak gercih edilebilecek kompleksi olmayan, şu bulunduğumuz ekonomik duruma ve ligdeki pozisyonumuza en uygun yerli antrenör bana göre. Ama sizin gibi önyargılı nahmudi hayranları aynen can topsakalın yaotığı gibi gsliseli olsunda ne olursa ılsun mantığıyla aynı. Bizim birşekilde heba olmuş bu sezonu daha az hasarla bir şrkilde atlatıp, sezon sonu yeni bi planlama ile yeni sezona giememiz lazım. Bu kadroyu ben kurmadım deyip kapris yapacak antrenörlerle bu durumdan daha beter oluruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst